黑門水產すいさん (棉登徑)

KUROMON AQUATIC JAPANESE RESTAURANT (Minden Avenue)
2022-10-15 36 浏览
一直想係香港試下居酒屋,係網上揾到呢一間黑門水產,提供各種特色小食、和牛、海鮮、刺身壽司等等,全部食材由日本新鮮空運到港~ 😍仲配左磯燒爐,店員會幫你燒,服務好好,確保食物新鮮又熱辣辣😎✨黑門令蟹味噌甲羅燒🦀️ $72呢個超推薦!入面有蟹肉、蟹膏、蟹籽、鵪鶉蛋、香蔥,燒到好香又熱辣辣。蟹膏味好濃,香濃鮮甜,又多蟹膏,口感Creamy,  配左梳打餅拌甲羅燒,啖啖滿足🤤✨牛油燒帆立貝 $72帆立貝大大隻,加上牛油香味,食落口感彈牙😚✨黑門三文魚加洲反卷🍣 $128三文魚口感爽滑,肥而不腻, 入面包裹住玉子、蟹柳同牛油果,一口食落去超滿足☺️✨海膽炒飯🍚 $178海膽鮮甜,黃金炒飯粒粒,香氣滿瀉,再連同海膽一同吃,滿口都是來自海洋嘅鮮味🥰✨黑門帆立貝伴魚籽醬 $88 each 包括帆立貝、海膽、魚子醬,帆立貝輕輕燒過,再用紫菜包住感覺好豪華好豐富😛✨深海池魚薄切刺身🐟 $238刺身每片都切得好薄,魚味濃郁新鮮,肉質細緻爽口,魚肉纖維幼細味道香甜🤓✨龍蝦湯煮海鮮🦞 $98 細兜 入面有蝦、生蠔、螺、八爪魚鬚、芋絲、菇、雜菜,配埋龍蝦汁,好入味又可以凸顯食材鮮味😌✨奇異果梳打🍹 $68✨巨峰乳酸🍹

✨黑門令蟹味噌甲羅燒🦀️ $72

✨牛油燒帆立貝 $72
帆立貝大大隻,加上牛油香味,食落口感彈牙😚

✨黑門三文魚加洲反卷🍣 $128

✨海膽炒飯🍚 $178

✨黑門帆立貝伴魚籽醬 $88 each

✨深海池魚薄切刺身🐟 $238

✨龍蝦湯煮海鮮🦞 $98

✨奇異果梳打🍹 $68
✨巨峰乳酸🍹 $58
味道好清新,又帶水果味,唔錯🤪

2022-10-15 104 浏览
今日朋友請食飯,之前同佢一齊去大阪旅行,因為住近黑門市場,差不多日日過去食海鮮丼做早餐。為左懷緬舊事,佢話今日要食黑門水產😅整間餐廳嘅裝修真係極有feel,淺色木系為主調、紙燈籠、小木牌等日本signature 物品作點綴,未食嘢,但一起旅行嘅感覺已經返晒嚟。懷緬就一定要叫返個海鮮丼先得啦,經比較下就揀左🍣北海道海鮮丼($178),因為有我地鍾意食嘅海膽、魚子、凡立貝、三文魚。鮮味嘅刺身配上軟糯珍珠米飯,未完全食到日本嘅味道,但足以令人回味。 黑門令大漁魚子醬脆脆包($88/件)個法包真係好脆,咬入口卜卜聲,配埋帶上海水鹹香嘅魚子醬、鮮甜嘅海膽,每啖都係享受。 深海池魚薄切刺身($238)擺盤超靚,肉質緊實而爽口、略帶油香、味道鮮甜。鐵板燒山賊醬蟹蒜地雞($138)超級濃味,啱晒嗜鹹者,或者配碗珍珠米白飯,絕對好送飯。牛油燒帆立貝($72)好大隻帆立貝,睇住侍應慢慢即場燒熟,後期更會剪細件方便入口,這點似十足日本人待客之道,要加細心分同禮貌分。海膽蟹味噌甲羅燒($78) 呢個十分滿分🥰因為朋友專為我而叫(個人俾嘅友情分😅),係我鍾意嘅海膽&蟹膏,味道其實都幾好,食得出的鮮味。餅乾一定要

北海道海鮮丼

深海池魚薄切刺身

鐵板燒山賊醬蟹蒜地雞

牛油燒帆立貝

海膽蟹味噌甲羅燒($78) 呢個十分滿分🥰因為朋友專為我而叫(個人俾嘅友情分😅),係我鍾意嘅海膽&蟹膏,味道其實都幾好,食得出的鮮味。餅乾一定要食埋,唔係一般食開嘅梳打餅,餅身較厚,而且勁香脆。
海膽蟹味噌甲羅燒

仲有顏色靚靚嘅飲品:巨峰梳打($58)、奇異果梳打($68),青新嘅顏色似cafe飲品。
前:奇異果梳打,後 :巨峰梳打

我地入座時間較遲,後期已接近餐廳落場休息時間,所以只係剩返我同朋友兩個人,忽然包場,享受私有化嘅日本感覺,寧靜嘅餐廳,加充滿日本感嘅裝修,再加埋剛滿足完日本味道,心已飛到日本了。

2022-10-14
午餐
2022-10-12 39 浏览
🍴刺身6盛 HK$368海膽新鮮無異味,厚切刺身亦夠鮮甜。🍴黑門令大漁魚子醬脆脆包(每件) HK$88香脆法包上放滿鮮甜海膽、甜蝦,加上鹹香蟹子、三文魚子、魚子醬,口感豐富,一啖食到晒各種鮮味,確係和味。🍴黑門令蟹味噌甲羅燒 HK$72蟹味噌與蟹肉、蟹子、鵪鶉蛋同蔥花混為一體,鹹鮮味突出,配上紫菜味梳打餅,相當可口。🍴海膽燒帆立貝 HK$88帆立貝夠大隻,燒完都無乜點縮水,鮮甜嫩滑。🍴黑門令龍蝦湯煮海鮮 HK$98蠔肥美,蝦爽甜,龍蝦湯亦夠濃郁,忍唔住飲晒。🍴脆燒白穴子串 HK$98魚皮燒得焦脆,肉質清爽,因為屬於海魚,所以無河鰻嘅泥味。🍴鐵火卷 HK$78🍴柚子生啤 HK$68、梅酒 HK$58呢度氣氛熱鬧,又播埋日本流行曲,裝修似足日式居酒屋,恍如置身日本鬧市隨處可見嘅XX水產。📍黑門水產すいさん尖沙咀棉登徑8號地下3-4號舖

🍴刺身6盛 HK$368
海膽新鮮無異味,厚切刺身亦夠鮮甜。

🍴黑門令大漁魚子醬脆脆包(每件) HK$88

🍴黑門令蟹味噌甲羅燒 HK$72

🍴海膽燒帆立貝 HK$88
帆立貝夠大隻,燒完都無乜點縮水,鮮甜嫩滑。

🍴黑門令龍蝦湯煮海鮮 HK$98
蠔肥美,蝦爽甜,龍蝦湯亦夠濃郁,忍唔住飲晒。

🍴脆燒白穴子串 HK$98
魚皮燒得焦脆,肉質清爽,因為屬於海魚,所以無河鰻嘅泥味。

🍴鐵火卷 HK$78

🍴柚子生啤 HK$68、梅酒 HK$58

📍黑門水產すいさん
尖沙咀棉登徑8號地下3-4號舖
難得同男朋友放假,決定去轉日本先🫢黑門水產嘅感覺就係好有日本居酒屋的感覺,好似置身日本咁。甘蝦刺身$128甘蝦刺身好鮮甜,一份有6隻,作為前菜嘅份量岩岩好。岩手縣赤崎生蠔 $156/2生蠔勁大隻,啖啖肉,食落去好有鮮味,一入口就滑落喉嚨咁劑。最重點佢真係好大隻,有成隻手掌咁大。黑門令蟹味增甲羅燒 $72甲羅燒最主要其實係食佢嘅蟹膏,呢度蟹膏份量真係好多,同埋蟹膏味好濃👍🏼勁正 食完啲餅都仲有蟹膏剩,我拎嚟撈埋啲炒飯食,勁正黑門味增海鮮炒飯 $118呢個炒飯真係大推同必食,首先份量對兩個人嚟講係好多,而且個炒飯真係料同飯接近一比一嘅比例。啖啖都係蟹肉 蟹子。同埋我幾鍾意佢有埋蔥海膽燒帆立貝 $88勁大隻帶子,店員會係你面前燒,所以係熱辣辣🫢 仲有啲菇同雜蔬脆燒白穴子串 $98白穴子表面燒得好脆,同埋個調味都好夠。肉嚟講都算大舊。大魚魚子醬脆脆包 $176/2呢個脆脆包真係必食👍🏼 有吞拿魚蓉,海膽,魚子等等食材放係多士面,而塊多士係勁脆。一啖裡面有唔同嘅口感。龍蝦湯煮海鮮$98呢份龍蝦湯個湯底勁好味,我地飲晒🫢 裡面有生蠔、螺、芋絲、菇、雜菜。係一個唔錯嘅暖胃菜。飲品方面,我就叫咗一杯玫

甘蝦刺身$128
甘蝦刺身好鮮甜,一份有6隻,作為前菜嘅份量岩岩好。

岩手縣赤崎生蠔 $156/2

黑門令蟹味增甲羅燒 $72

黑門味增海鮮炒飯 $118

海膽燒帆立貝 $88

脆燒白穴子串 $98
白穴子表面燒得好脆,同埋個調味都好夠。肉嚟講都算大舊。

大魚魚子醬脆脆包 $176/2

龍蝦湯煮海鮮$98

飲品方面,我就叫咗一杯玫瑰梅酒同奇異果梳打。飲品都有日本居酒屋風格,好欣賞佢梅酒舊冰係波波冰👍🏼
  • 黑門令龍蝦湯煮海鮮
  • 黑門令大漁魚子醬脆脆包
今日去左尖沙咀食日本菜,黑門水產すいさん ,餐廳位於棉登徑,鄰近尖沙咀地鐵站/尖東站,非常便利。餐廳內裏裝修充滿日本地道風味,每一樣裝飾,都令人諗起日本大阪。-海膽蟹味噌甲羅燒蟹膏味道香濃,十分鮮甜,食落口感有一種入口即溶嘅感覺,簡單配上梳打餅,更加可以突出海膽蟹味噌濃郁嘅海鮮味道。-極上大漁貝燒賣相十分討好,海鮮非常新鮮,蝦肉夠彈牙,元貝亦非常大隻,燒嘅時間控制得啱啱好,每樣海鮮都唔會煮得過老,加咗牛油去一齊燒,更加帶出每樣海鮮香口鮮甜嘅味道。-龍蝦湯煮海鮮海鮮包括有花螺,大蝦,廣島蠔,配菜有芋絲,冬菇,海鮮用龍蝦湯浸煮,味道完全提升到另一個境界,味道更加香濃,廣島蠔非常大隻厚肉。故事同埋冬菇吸晒龍蝦海鮮湯嘅精華,好好食。-深海池魚刺身深海池魚肉厚刺少,肉質鮮嫩肥美,脂厚油香,入口魚油甘香細膩,刺身能帶出池魚令人齒頰留香的油分。-鱈魚白子口感柔滑豐腴,味道濃郁。略略燒一燒又係另一種風味,增加咗焦香味及令外層變脆。其中一味最喜歡嘅料理。-黑門令大漁魚子醬脆脆包非常有創意,用法式麵包代替傳統壽司飯,放上各款新鮮的魚生,包括有吞拿魚蓉,海膽,三文魚子,魚子醬,牡丹蝦,口感非常豐富,味道絕對
海膽蟹味噌甲羅燒
龍蝦湯煮海鮮
深海池魚刺身
鱈魚白子
黑門令大漁魚子醬脆脆包
非常有創意,用法式麵包代替傳統壽司飯,放上各款新鮮的魚生,包括有吞拿魚蓉,海膽,三文魚子,魚子醬,牡丹蝦,口感非常豐富,味道絕對係鮮上加鮮,達到一加一大於二嘅效果。
評分 : 8/10
2022-10-07 205 浏览
喺附近做完嘢想醫肚,本身諗住去隔離食一蘭拉麵,但係話要等位30分鐘,所以就求其行咗入嚟呢間,因為最近。坐低,10點,叫咗兩個丼飯,同埋一個甜品,等到10:30嗰兩個飯先至上。食完個飯坐咗一陣,頂唔順同佢講話個甜品未上去到11:07佢先上,環境非常嘈,非常之唔舒服,非常之逼。我淨係想快啲走⋯⋯仲要嘢食性價比都頗低,質素對不上價錢,3xx蚊嘅海膽丼係苦嘅,紫菜淋batbat,係甜品還好(雪糕+蜜瓜,但都唔平)。真係冇下次了⋯⋯
喺附近做完嘢想醫肚,
本身諗住去隔離食一蘭拉麵,
但係話要等位30分鐘,
所以就求其行咗入嚟呢間,
因為最近。

坐低,10點,
叫咗兩個丼飯,同埋一個甜品
等到10:30嗰兩個飯先至上。

食完個飯坐咗一陣,頂唔順同佢講話個甜品未上
去到11:07佢先上,
環境非常嘈,非常之唔舒服,非常之逼。
我淨係想快啲走⋯⋯

真係冇下次了⋯⋯
2022-10-07
去大阪一定會去嘅黑門市場,竟然可以濃縮到香港都食到,係屬於幾高質、新鮮、有氣氛嘅日本餐廳。今日老公生日,所以特登帶佢去食好西日本嘢☺️🌟海膽蟹味噌甲羅燒 $78性價比極高,就咁睇相以為要Over $100,點知$78就有,仲要有Staff喺隔離燒俾你食。成品配上梳打餅食,味道都幾夾 (原本仲講緊梳打餅呢件事好奇怪🤣)但出奇地好食,餅食晒仲可以添!個人覺得應納入Must Order item👍🏻🌟清酒煮海膽燒帆立貝 $88都係一樣有人即刻燒熟俾你,燒嘅時候會加入清酒,提升海鮮嘅鮮味!味道偏淡,但可以食到海鮮嘅真實味道!(大肚婆唔飲得酒,所以呢個係專登嗌俾老公獨霸😝)🌟時令秋刀魚刺身 $158從來冇食過秋刀魚刺身,staff推介時話佢只係賣一個星期,所以就試吓!上枱嘅時候賣相超級靚,食落真係feel到好Fresh,估唔到係幾好食!建議大家去食嘅時候問吓職員有咩時令刺身,應該會有驚喜!🌟黑門令大漁魚子醬脆脆包 $88呢個真係不得了,好有料!有魚子醬、鮮蝦、海膽、吞拿魚蓉、帶子、三文魚子、魚子醬…都唔知有冇漏😂老公唔鍾意食硬法包,但我個人嚟講覺得好夾,好足料好好食!都係嗰句$88有咁多料,真心覺

🌟海膽蟹味噌甲羅燒 $78

🌟清酒煮海膽燒帆立貝 $88
真實味道!(大肚婆唔飲得酒,所以呢個係專登嗌俾老公獨霸😝)

🌟時令秋刀魚刺身 $158

🌟黑門令大漁魚子醬脆脆包 $88
呢個真係不得了,好有料!有魚子醬、鮮蝦、海膽、吞拿魚蓉、帶子、三文魚子、魚子醬…都唔知有冇漏😂老公唔鍾意食硬法包,但我個人嚟講覺得好夾,好足料好好食!都係嗰句$88有咁多料,真心覺得要人頭一人一舊先對得住自己😂

🌟明太子大魚炒飯 $158
大肚婆表示要食飯先夠飽,因為啲刺身俾老公食晒😂明太子好多,炒飯當中有好多魚,仲有少少辣,超啱我口味☺️

🌟黑門令關東煮 $88
呢個係我去日本必定order嘅小食,有個人情意結😝特別欣賞佢個年糕福袋,煙煙韌韌,其他小食都好入味。

🌟赤鬼海老天反卷 $168
炸蝦炸得超脆,啲蟹子、三文魚子完全唔吝嗇,放勁多!係我食過嘅反卷當中最足料同埋好食👍🏻佢啲醬有少少辣,唔鍾意食醬汁嘅朋友可能未必啱食。但我個人嚟講超推!

🌟柚子檸檬梳打及巨峰梳打 $68 $58
懷孕期間唔飲酒,所以都係order梳打,正正常常嘅飲品,但如果俾我下次嚟(生咗之後),一定開枝sake😝先襯到呢啲刺身㗎嘛!

🌟總括嚟講,可以再Encore,下次想食多啲其他刺身同埋生蠔,同埋會留肚試佢啲甜品😍

人均消費約$600
2022-10-06
庆祝纪念
生日
  • 秋刀魚刺身
2022-10-01 1466 浏览
放工之後當然要食好啲啦,今日就試吓呢間居酒屋!🔖黑門令蟹味噌甲羅燒💰72蟹殻入面有蟹肉、蟹膏、蟹籽同鵪鶉蛋,烤過之後香氣十足啊🦀鮮甜又帶有鹹香味嘅蟹膏配上香脆嘅餅乾一齊食,真係好正啊😚💫推薦指數: 9/10​🔖旬の刺身💰298呢款刺身盛合一共有六款,賣相夠晒吸引😍入邊有三文魚、油甘魚、帆立貝、海膽、赤身等🙈每一款刺身都好新鮮㗎!當中我最鍾意嘅就係帆立貝同海膽🤩前者好鮮甜,而後者就夠creamy🤓💫推薦指數: 8/10​🔖黑門令大漁魚子醬脆脆包💰88呢個脆脆包喺出邊好似好少見到🙈麵包上面有唔少嘅刺身㗎!有吞拿魚蓉、海膽、三文魚子等等~食落去個口感好豐富🫶🏻💫推薦指數: 8.5/10​🔖黑門三文魚加洲反卷💰98三文魚刺身夠肥美,入面包裹住玉子、蟹柳同牛油果🥑壽司飯方面就用咗醬油飯製作,就算唔點豉油都已經夠味了😛💫推薦指數: 7.5/10​🔖黑門令龍蝦湯煮海鮮💰98望落去好似好細兜咁,但其實入邊原來有唔少嘅材料㗎😚有蝦、八爪魚鬚、蠔、蜆、金菇、芋絲同冬菇😌每一啖都充滿住龍蝦汁😋💫推薦指數: 9/10​🔖蟹味噌燒帆立貝💰88大大隻嘅帆立貝,質感爽彈😍配上大量蒜蓉,聞落去香噴噴🤩好似仲帶有少少酒
放工之後當然要食好啲啦,今日就試吓呢間居酒屋!

🔖黑門令蟹味噌甲羅燒

💰98
💫推薦指數: 9/10​

🔖蟹味噌燒帆立貝
💰88
大大隻嘅帆立貝,質感爽彈😍配上大量蒜蓉,聞落去香噴噴🤩好似仲帶有少少酒香味🙈
💫推薦指數: 9/10

🔖玫瑰梅酒
💰58
呢杯玫瑰酒女仔應該會幾鐘意🌹因為酒味唔太重,有少少嘅玫瑰香😚好易入口~唔錯🫶🏻
💫推薦指數: 8/10

🔖宇治抹茶燒酌
💰68
抹茶味好濃郁,然後酒味會慢慢浸出嚟,第一款飲呢啲酒,幾特別😛
💫推薦指數: 7.5/10
  • 甲羅燒
  • 黑門令龍蝦湯煮海鮮
  • 黑門三文魚加州反卷
  • 刺身六盛
今日來到尖沙咀食好西,朋友介紹話有間日料店五錯,入到來發覺爆曬棚,好似真係好五錯哦。因為距地主打甲羅燒,就梗係要試翻個啦。趁距未上,試下其他野先。呢個鱈魚白子,我真心第一次食,好似豆腐花的質感,但係又有魚的鮮味,可以甘啦。秋刀魚刺身真係一流,一滴都五腥,滴肉仲比較彈牙缺點係秋刀魚一條可能太細條龍蝦湯煮海鮮,龍蝦味都比較濃,冬菇吸曬滴海鮮味,好食過海鮮。蒜燒凡立貝我都係第一次食,個帶子好大隻同新鮮,用炸蒜燒完真係別有一番風味。強烈推薦呢個脆脆,海膽好新鮮,脆脆包真係好脆,加埋落口好滿足。三文魚卷就正常水平啦,都大份抵食。睇下個海膽甲羅燒几正,煮熟之後配餅乾食真係一流,我地都加左五少餅乾。主要係滴食材真係新鮮。
趁距未上,試下其他野先。
秋刀魚刺身真係一流,一滴都五腥,滴肉仲比較彈牙
缺點係秋刀魚一條可能太細條
三文魚卷就正常水平啦,都大份抵食。
·黑門水產すいさん 位於尖沙咀日本街——棉登徑🇯🇵無論出面門面定裡面裝修都有濃濃嘅日本風傳統日式浜燒店的裝潢 貼滿日文字嘅海報令人有種飛咗轉日本嘅感覺✈️🥇黑門令大漁魚子醬脆脆包💰88必點之一💁🏻‍♀️底下係一塊脆口的法包,放上幾款新鮮嘅刺身——牡丹蝦、海膽、三文魚籽、吞拿魚蓉、魚子醬,集鮮味於一身,口感同味道都極為豐富💯🥈脆燒白穴子串💰98外皮燒到金黃香脆🤩,肉質鮮嫩綿軟,簡單撒上海鹽同黑椒碎調味,燒出白穴子本身的鮮味及魚油香😋🥉黑門令蟹味噌甲羅燒💰72蟹蓋釀入新鮮蟹肉、蟹膏、蟹籽、鵪鶉蛋、香蔥一齊燒,火候控制得剛好👍🏻,蟹殼完全冇被燒燶嘅嘅狀況。未食已經聞到濃郁的蟹膏味,拌勻後厚厚地鋪在爽脆的梳打餅上,啖啖滿足🥰🦞黑門令龍蝦湯煮海鮮💰98龍蝦湯湯底同廣島蠔🦪、海老、魷魚🦑、海螺、芋絲、金菇、冬菇🍄一齊煮,小小的一煲盡是海鮮的精華,雙重鮮味。龍蝦湯非常香濃,同時帶出其他食材嘅鮮甜💕🐚極上大漁貝燒💰98帆立貝鮮味十足,旁邊放上肥美的蠔、爽口彈牙的鮮蝦🦐、晶瑩通透的三文魚籽、鮮甜的海膽🤤,用貝殼盛著來燒,保留到海鮮的原汁原味,入口仲有滿滿的清酒香❣️🍤赤鬼海老天反卷💰158超級足料的炸蝦天婦羅
黑門水產すいさん 位於尖沙咀日本街——棉登徑🇯🇵

🦞黑門令龍蝦湯煮海鮮💰98

🐚極上大漁貝燒💰98

赤鬼海老天反卷

🍤赤鬼海老天反卷💰158
超級足料的炸蝦天婦羅卷物,有六大舊。海老炸得好香脆,被滿滿的飛魚籽同三文魚籽包裹著🫣,形成外冷內熱多重層次的口感,再配上明太子醬,微辣又惹味🌶️🤌🏻

📍黑門水產すいさん
脆燒白穴子串
黑門令蟹味噌甲羅燒
赤鬼海老天反卷
2022-09-25 57 浏览
聽朋友講呢間黑門水產成日都爆場,唯有book平日早少少食晚餐,好好彩訂到位。早食晚飯,去到餐廳時,唔係好多人,空間比較廣闊。餐廳裝修比較有特色,以木色系為主,好似日本居酒屋。見到餐牌,款式好多,人氣之選都有3款,今晚一次過叫晒3款。磯燒海鮮都幾好受歡迎,見到餐廳差唔多每台都有叫。而且餐廳仲有時令海鮮,可以叫職員介紹吓當日新鮮嘅刺身。鍾意食甜品嘅朋友都可以餐後試下。介紹返先… 甲羅燒好新鮮,仲有好多蟹膏,配埋蟹籽同餅乾,鬆脆香口。如果唔夠餅乾,仲可以免費添加。牛油燒帆立貝,職員會幫手燒埋,生熟度剛剛好,有少少外脆內軟嘅口感,啖啖濃郁嘅牛油味,提升咗帆立貝嘅鮮甜。極力推介:黑門令大漁魚子醬脆脆包… 刺身層層疊,每疊口味都食出新口味,有魚子醬、三文魚子、海膽、吞拿魚蓉等等,好豐富呀。龍蝦湯煮海鮮:建議大家連湯都飲埋,裡面有多款海鮮,魷魚、蠔、蝦,加埋龍蝦湯底,鮮甜美味。最後嘅卷物,黑門三文魚加州反卷:三文魚好肥美,壽司係用醬油飯製作,唔洗另加豉油芥茉都可以👍🏻

見到餐牌,款式好多,人氣之選都有3款,今晚一次過叫晒3款。

2022-08-01
2022-09-25 77 浏览
黑門出名食刺身同壽司。我同朋友來叫左好出名既甲羅燒,成份有蟹子、海膽、蟹肉、QUAIL EGGS等,拌勻來燒,再配以紫菜梳打餅,味道實在太正,而個價錢都好合理,好值得點!燒物仲有蟹油蒜燒帆立貝同埋龍蝦湯煮海鮮。帆立貝有好濃既蒜香、海鮮有蝦同蠔,正!另一個同樣好正既係紫菜包住既帶子刺身、有海膽、蟹子、魚子醬,神級食材岩晒愛海鮮既我,味道一流!好有層次、口感。刺身就有池魚,好新鮮肥美,同埋有北寄貝海鮮刺身,好鮮甜!太正啦!飲品朋友果杯係愛琴海,有少少酒精,茶味同桃味濃!而我果杯係巨峰乳酸,岩唔好酒既我。好滿意呢度食物既味道!
黑門出名食刺身壽司。我同朋友來叫左好出名既甲羅燒,成份有蟹子、海膽、蟹肉、QUAIL EGGS等,拌勻來燒,再配以紫菜梳打餅,味道實在太正,而個價錢都好合理,好值得點!燒物仲有蟹油蒜燒帆立貝同埋龍蝦湯煮海鮮。帆立貝有好濃既蒜香、海鮮有蝦同蠔,正!另一個同樣好正既係紫菜包住既帶子刺身、有海膽、蟹子、魚子醬,神級食材岩晒愛海鮮既我,味道一流!好有層次、口感。刺身就有池魚,好新鮮肥美,同埋有北寄貝海鮮刺身,好鮮甜!太正啦!飲品朋友果杯係愛琴海,有少少酒精,茶味同桃味濃!而我果杯係巨峰乳酸,岩唔好酒既我。好滿意呢度食物既味道!
2022-09-19
2022-09-22 44 浏览
今次又來到黑門水產,佢嘅環境真係恍如置身於日本嘅黑門市場一樣逼真度好高,所以都10分推薦呢間餐廳 之前已經食過一次,已經被佢嘅甲羅燒念念不忘。今次亦都再慕名而來,相比坊間甲羅燒,呢度蟹膏味特別香濃鮮甜、口感更Creamy,真係爆多蟹膏,就咁點梳打餅都好好食,梳打餅更加可以免費加添,食得夠盡興。創新菜式仲有呢道Fusion菜黑門令大漁魚子醬脆脆包,上枱時麵包依然好脆,配埋豐富香濃嘅魚子醬、海膽、魚籽等材料,作為前菜或佐酒都好滿足。當然唔少得在必點刺身六盛拼盤,有三文魚拖羅帶子同海膽等呢啲貴價嘅日本刺身,味道夠先甜。亦都推介佢嘅龍蝦湯煮海鮮,煮好之後個湯更加飲,有好濃嘅龍蝦味,千祈唔好錯過。另外飲品都好fusion有奇異果青檸梳打同埋日本酒,大家都可以慢慢小酌幾杯。
2022-09-22 48 浏览
一聽黑門水產大家一定會諗到日本既黑門市場既刺身同海鮮,用得喱個名係香港做日本餐廳當然食物都有反咁上下質素!餐廳內容納到唔小坐位,日式裝潢,更設有卡位!我今次我哋點咗蟹油蒜燒帶子同埋蟹味噌甲羅燒,首先員工會拎出嚟俾我哋影咗相介紹吓先然後再搬個爐出嚟喺我哋面前幫我哋燒埋,牛油帶子大大粒!但有鮮甜口感!至於甲羅燒真係必食,濃蟹膏再加上鵪鶉蛋同埋蟹子,口感提升而且配上餅乾,感覺唔會太溜!火炙海膽帶子亦都係好大粒,加上魚子醬再用紫菜包住感覺好豪華好豐富!之後再嚟一客稻庭烏冬,亦都加上左三文魚子同埋海膽,味道層次大大提升! 最後我哋點咗一條魴鮄魚刺身,口感比起一般魚類彈牙爽口,而且帶有鮮甜味,非常值得一試。飲品方面我哋今次試蜜桃烏龍-愛琴海同埋海洋之心,海洋之心外觀亦都非常之靚但注意含有少量酒精!

2022-09-21
2022-09-22 56 浏览
今晚去左間日式餐廳,裝修充滿日本風!掛滿日本既街牌、相片同裝飾!餐牌有好多選擇,今晚得2個人食,搞到有選擇困難症既我,都諗左好耐先揀到!首先我哋點咗兩款刺身食!有油甘魚同甜蝦!呢度既甜蝦真係要介紹一下!係叫花酒漬甘蝦刺身,食落特別鮮味!《黑門魚子多士》呢個真係要推介!細細塊既多士上面有海膽、甜蝦、蟹籽、魚子,甘多款刺身!見到都流哂口水,食落當然係好鮮味啦!《帆立貝伴魚籽醬》脆脆既紫菜上面有肥嘟嘟既帆立貝同海膽!真係好難吾好食!《蟹油蒜香燒帆立貝》好少有用蟹油黎烹調野食,我地見到幾特別就試吓!超香,個帆立貝燒完歌鮮味!我仲叫左脆燒白穴子!個皮超脆!朋友吾鐘意食鰻魚都争住食!我地再叫埋甲羅燒!少啲餐廳有得食!主要係食蟹膏!正😄超滿足丫!食完呢餐暫時解下我地思鄉之愁!
係叫花酒漬甘蝦刺身,食落特別鮮味!
《黑門魚子多士》
見到都流哂口水,食落當然係好鮮味啦!
《帆立貝伴魚籽醬》
脆脆既紫菜上面有肥嘟嘟既帆立貝同海膽!真係好難吾好食!
《蟹油蒜香燒帆立貝》
我仲叫左脆燒白穴子!個皮超脆!朋友吾鐘意食鰻魚都争住食!
我地再叫埋甲羅燒!少啲餐廳有得食!主要係食蟹膏!正😄
超滿足丫!食完呢餐暫時解下我地思鄉之愁!