2022-10-15
一直想係香港試下居酒屋,係網上揾到呢一間黑門水產,提供各種特色小食、和牛、海鮮、刺身壽司等等,全部食材由日本新鮮空運到港~ 😍仲配左磯燒爐,店員會幫你燒,服務好好,確保食物新鮮又熱辣辣😎✨黑門令蟹味噌甲羅燒🦀️ $72呢個超推薦!入面有蟹肉、蟹膏、蟹籽、鵪鶉蛋、香蔥,燒到好香又熱辣辣。蟹膏味好濃,香濃鮮甜,又多蟹膏,口感Creamy, 配左梳打餅拌甲羅燒,啖啖滿足🤤✨牛油燒帆立貝 $72帆立貝大大隻,加上牛油香味,食落口感彈牙😚✨黑門三文魚加洲反卷🍣 $128三文魚口感爽滑,肥而不腻, 入面包裹住玉子、蟹柳同牛油果,一口食落去超滿足☺️✨海膽炒飯🍚 $178海膽鮮甜,黃金炒飯粒粒,香氣滿瀉,再連同海膽一同吃,滿口都是來自海洋嘅鮮味🥰✨黑門帆立貝伴魚籽醬 $88 each 包括帆立貝、海膽、魚子醬,帆立貝輕輕燒過,再用紫菜包住感覺好豪華好豐富😛✨深海池魚薄切刺身🐟 $238刺身每片都切得好薄,魚味濃郁新鮮,肉質細緻爽口,魚肉纖維幼細味道香甜🤓✨龍蝦湯煮海鮮🦞 $98 細兜 入面有蝦、生蠔、螺、八爪魚鬚、芋絲、菇、雜菜,配埋龍蝦汁,好入味又可以凸顯食材鮮味😌✨奇異果梳打🍹 $68✨巨峰乳酸🍹
✨黑門令蟹味噌甲羅燒🦀️ $72
✨牛油燒帆立貝 $72
帆立貝大大隻,加上牛油香味,食落口感彈牙😚
✨黑門三文魚加洲反卷🍣 $128
✨海膽炒飯🍚 $178
✨黑門帆立貝伴魚籽醬 $88 each
✨深海池魚薄切刺身🐟 $238
✨龍蝦湯煮海鮮🦞 $98
✨奇異果梳打🍹 $68
✨巨峰乳酸🍹 $58
味道好清新,又帶水果味,唔錯🤪