2022-12-06
🏮黑門水產 ~ 個名都好日本Feel🏮.係尖沙咀棉登徑 發現一間居酒屋 裏面裝修好靚 好似去咗大阪一樣 好有日本feel 坐喺度已經好開心 當自己係日本😝 今日就獎勵吓自己食啲好嘢👏😄 ⭐️黑門玲蟹味噌甲羅燒$72呢度係嚟到黑門水產必食嘅菜式 好多人都係為咗佢慕名而來 首先佢會拎上嚟俾我哋影相先 然之後有專人幫我哋燒 🔥燒好配梳打餅一齊食已經好好食😋 非常鮮甜 口感好Creamy 好濃郁 啖啖滿足感 👍👍😋 ⭐️黑門玲龍蝦湯煮海鮮$98 呢個海鮮會都係非常足料 有蝦 蠔 冬菇 魷魚 芋絲 浸喺龍蝦湯入邊一齊燒🔥 個湯底超甜 提升左海鮮嘅味道 冬天食佢 暖笠笠添😉 ⭐️海苔酒盜燒帆立貝$88新鮮嘅帆立貝配黑松露 蟹籽 冬菇片一齊燒🔥 變精緻佳品 鮮味濃郁 仲細心地幫我哋剪成細細塊 方便可以同朋友一齊分享😋😋 ⭐️黑門三文魚加州反卷$128呢個加州反卷好大塊 三文魚超新鮮 味道已調教好 😋 ⭐️黑門玲大漁魚子醬脆脆包(2)$176脆脆包上面有唔同嘅海鮮 有吞拿魚蓉 海膽 魚子 黑松 露 蟹籽 一啖食落去上邊軟腍 底香脆 唔同口感集於一身 真係好鍾意呢個口感 滿口都係海鮮嘅鮮味甜味 推介🥰 ⭐️鐵板燒山
⭐️黑門玲蟹味噌甲羅燒$72
⭐️黑門玲龍蝦湯煮海鮮$98
⭐️海苔酒盜燒帆立貝$88
⭐️黑門三文魚加州反卷$128
呢個加州反卷好大塊 三文魚超新鮮 味道已調教好 😋
⭐️黑門玲大漁魚子醬脆脆包(2)$176
⭐️鐵板燒山賊醬蟹蒜地雞$138
雞肉嫩滑,用鐵板上可以保持雞的熱度 可以慢慢食 慢慢嘆😄
⭐️油甘魚刺身(4切)$98
肥美滑溜 魚油極香 非常新鮮😋🥰
⭐️花酒漬甘蝦刺身(6切)$128
鮮肥豐膄 新鮮鮮甜 😋🥰
🍹奇異果梳打$68
口感清新 味道甘潤👍
🍹海底之心$68
有菠蘿 白桃 梳打 加咗藍色嘅糖漿 完美嘅組合 清香甘甜🥰
🎈黑門水產すいさん (尖沙咀)
尖沙咀棉登徑8號地下3-4號舖
kfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #香港美食 #香港必食 #hkfoodpic #hkig #food #foodie #foodstagram #foodblogger #meimei #852food #852foodie