黑門水產すいさん (棉登徑)

KUROMON AQUATIC JAPANESE RESTAURANT (Minden Avenue)
2023-01-25 96 浏览
阿媽鍾意食日本菜,趁放假帶佢食好野,聽講呢度嘅甲羅燒好出名!一嚟就點咗一人一杯梅酒,一杯係傳統梅酒,另一杯係玫瑰梅酒。傳統梅酒好夠味,夠酸甜,酒味濃度高,加冰都唔會淡。而玫瑰梅酒就甜甜地,幾香玫瑰味。專程嚟食甲羅燒,果然冇令我失望!我哋點咗蟹味噌甲羅燒,蟹膏燒完鹹香味俱全,搽落梳打餅食一流!蒜粒炸到好香跪,好啱送飯食添!牛油帆立貝燒完都好軟熟,點埋溶咗嘅牛油食好開胃!第一次食魚子醬,一啲都唔腥,仲有海膽好鮮甜!夾埋紫菜一齊食就唔會膩!海鮮丼有油甘魚、三文魚、魚子、蟹籽、甜蝦同吞拿魚,好豐富。將啲飯撈埋頭先啲甲羅燒,真係食得好滿足!辣酒煮蜆好鮮甜,大大粒蜆肉,加埋辣酒,刺激味蕾,好快就食哂。最後食埋個鐵板燒海鮮雜菌,有齊鮑魚、蝦同埋魷魚。略嫌有點鹹,但海鮮好足料。阿媽食完開心又滿足,咩都抵返晒!

牛油帆立貝燒完都好軟熟,點埋溶咗嘅牛油食好開胃!

阿媽食完開心又滿足,咩都抵返晒!
2023-01-24 244 浏览
一入間鋪見到餐廳都坐滿,諗住都應該唔差,首先講講樓面嘅侍應好似發緊夢咁,同樓面講訂左枱無反應,叫另一個又係無反應另外刺身嘅味道全部唔夠鮮甜,唔夠新鮮,食物質數同預期落差太多叫左個海鮮鯛魚湯,一個鐘頭都仲未上到菜比呢個價錢食咁嘅質素,雖然都唔算係貴咁不如我去食壽司郎?壽司郎我覺得仲好食過呢一間鋪頭,我見佢標榜日本新鮮直送,無諗過係咁無鮮味仲要7點鐘入座已經好多野食都售罄只可以講永久black list,請我都唔會再食
一入間鋪見到餐廳都坐滿,諗住都應該唔差,首先講講樓面侍應好似發緊夢咁,同樓面講訂左枱無反應,叫另一個又係無反應

叫左個海鮮鯛魚湯,一個鐘頭都仲未上到菜
比呢個價錢食咁嘅質素,雖然都唔算係貴
咁不如我去食壽司郎?壽司郎我覺得仲好食過呢
一間鋪頭,我見佢標榜日本新鮮直送,無諗過係咁無鮮味
仲要7點鐘入座已經好多野食都售罄
只可以講永久black list,請我都唔會再食
2023-01-23 94 浏览
朋友請食飯,嚟左呢間居酒屋試下。間鋪頭嘅裝修都幾靚,環境幾吾錯,不過如果吾係卡位就真係有啲逼,太密雜。叫咗個黑門令三色丼試試,用黎打卡都吾錯,擺得幾靚。本身個餐係跟吞拿魚,好彩佢肯轉三文魚比我。不過碟飯有啲偏細,女性都夠食嘅,男性就應該吾夠。啲剌生不過不失啦,不過海膽都冇乜味。另外嗌咗個黑門三文魚加州反卷,都係一般般遮。今次實在冇機會叫熱食,所以評論吾到,不過壽司剌生就冇乜驚喜。如果有機會想試正啲熱野!
2023-01-19 86 浏览
今日同朋友食飯,朋友話想食下日本野😊天氣又凍凍地,見到呢間有日本嘢食又有得燒海鮮,所以就揀咗佢。入到去擺設好特別,好有地道嘅風味🎌首先頭盤我哋揀咗岩手縣赤崎生蠔🦪😍擺盤好精美,生蠔好大好厚實🥹食落口好Fresh好鮮甜完全冇腥味😳😍值得推介👍🏻👍🏻👍🏻仲叫咗活赤背刺身😍😍好鮮甜😊朋友好鍾意食吞拿魚🤔本身覺得吞拿魚腩卷冇乜特別🤣不過呢度嘅吞拿魚卷好新鮮好鬆脆。令我忍唔住一次過食左幾粒!食完冷盤梗係要叫下啲海鮮燒嚟食🥹叫左黑門令蟹味噌田羅燒😍😍同海苔酒盜燒帆立貝😍見到個餐牌已經覺得好吸引蟹膏加埋餅乾食,原來都幾夾😍😍燒之前職員會好細心 問下洗吾洗影相先!影哂相先拎去燒😀仲叫左個辣酒煮刀貝😍呢個有驚喜😍以為好普通,但都幾特別🥹啲硯都好新鮮👍🏻仲叫咗個小丸子! 好新鮮脆卜卜😍😍飲品就叫咗巨峰梳打同埋玫瑰梅酒😍😍下次再試吓其他海鮮😁😁😁食得好滿足🎌😃👍🏻
今日同朋友食飯,朋友話想食下日本野😊

入到去擺設好特別,好有地道嘅風味🎌

首先頭盤我哋揀咗
岩手縣赤崎生蠔🦪😍

擺盤好精美,生蠔好大好厚實🥹
食落口好Fresh好鮮甜完全冇腥味😳😍
值得推介👍🏻👍🏻👍🏻

仲叫咗活赤背刺身😍😍
好鮮甜😊

朋友好鍾意食吞拿魚🤔
本身覺得吞拿魚腩卷冇乜特別🤣
不過呢度嘅吞拿魚卷好新鮮好鬆脆。
令我忍唔住一次過食左幾粒!

食完冷盤梗係要叫下啲海鮮燒嚟食🥹

叫左黑門令蟹味噌田羅燒😍😍
同海苔酒盜燒帆立貝😍
見到個餐牌已經覺得好吸引

蟹膏加埋餅乾食,原來都幾夾😍😍

燒之前職員會好細心 問下洗吾洗影相先!
影哂相先拎去燒😀

仲叫左個辣酒煮刀貝😍

呢個有驚喜😍以為好普通,但都幾特別🥹
啲硯都好新鮮👍🏻

仲叫咗個小丸子! 好新鮮脆卜卜😍😍

飲品就叫咗巨峰梳打同埋玫瑰梅酒😍😍

下次再試吓其他海鮮😁😁😁食得好滿足🎌😃👍🏻

係棉登徑見到呢間裝修得好似日本嘅居酒屋,又標榜係大阪黑門市場, 實在太吸引🥹估唔到係香港都食到黑門市場嘅水產!就連店內裝修都一樣行居酒屋風格,仿如置身係日本咁!—————————————————————📍 黑門水產すいさん地址: 尖沙咀棉登徑8號地下3-4號舖✍🏻/食評/◍ 平目魚薄切刺身 $178魚生非常新鮮冇腥味,入口鮮甜,肉質鮮嫩, 配搭埋有特殊醬汁感覺一流~◍ 黑門令蟹味噌甲羅燒 $72雖然睇相係一pat蟹膏,但其實煮之前店員有先拎過黎介紹返,冇諗過蟹膏,蟹籽,蟹肉同鵪鶉蛋煮埋一齊係咁夾, 同梳打餅一齊食更加唔會膩!◍ 海苔酒盗燒帆立貝 $88帆立貝已經提前切塊,煮嘅時間調得啱啱好,唔會overcook煮到鞋曬, 海苔亦吸收曬帆立貝嘅鮮味又唔會過鹹!◍ 岩手縣赤崎生蠔(一本) x 2 $156呢兩隻生蠔好大隻,有成隻手掌咁長,生蠔好厚肉好有海水味, 好fresh好清新!◍ 辣酒煮刀貝 $138辣酒味道偏淡,反而突出到刀貝嘅鮮味,刀貝肉質鮮嫩而且份量都頗多◍ 海膽炒飯 $178除咗海膽入面仲有魷魚粒,蟹籽同帶子等等,味道不錯,不過飯質偏乾,食一半都開始覺得少少滯◍ 黑門三文魚加州

—————————————————————

◍ 岩手縣赤崎生蠔(一本) x 2 $156

◍ 辣酒煮刀貝 $138

◍ 海膽炒飯 $178

◍ 黑門三文魚加州反卷 $128
三文魚好肥美,入面包咗三文魚籽同蟹籽蟹柳,好有層次感

◍ 白桃汁 $38 & 奇異果梳打 $68
白桃汁非常鮮甜,飲落唔覺得係超市買嘅桃汁,甜度比較高
奇異果梳打入面有實實在在嘅果籽,飲落都唔似用糖精加水溝出黎,酸酸甜甜幾好飲
整體黎講價錢中上,食物質素不錯!

2023-01-16 2649 浏览
上網見到呢間黑門水產好出名,今晚就同女朋友嚟試下!一入去就見到餐廳裝修好有日本嘅風味,有種去咗旅行嘅感覺🤩🇯🇵🎌平目鯛薄切刺身🐟肉質鮮嫩回彈,有淡淡甜味,配搭柚子醋嘅酸味好正!👍🏻魚子醬脆脆包🥖一睇就知勁足料!魚子醬加埋吞拿魚蓉、魚籽、海膽、炸香蔥,口感同味道都好豐富,刺身新鮮,呢個推薦!👍🏻蟹味噌甲羅燒🦀燒完嘅蟹膏一上枱已經聞到好香,佢配埋梳打餅食可以減低個鹹度,炸香蔥同蒜又夠香口,好食!👍🏻海苔燒帆立貝🐚帆立貝肉厚味甜,海苔味都突出😋👍🏻蟹味噌海鮮炒飯🍚炒飯嘅海鮮足料,上面仲有絲絲蟹肉,味道唔會過鹹~辣清酒煮刀貝🍶刀貝夠大隻肉厚,入面仲有2件白蘿蔔,食落有辣味同酒香,非常惹味!👍🏻鐵板燒山賊醬蟹蒜地雞🐔鐵板上嘅燒雞令雞肉有焦香味,雞肉食落嫩滑有肉汁👍🏻柚子梳打&奇異果梳打🥤柚子同奇異果嘅味道自然,飲落仲會有小小果肉,呢兩杯都唔錯~👍🏻.呢種仲有好多種類嘅酒,下次可以再試下~
上網見到呢間黑門水產好出名,今晚就同女朋友嚟試下!

平目鯛薄切刺身🐟
肉質鮮嫩回彈,有淡淡甜味,配搭柚子醋嘅酸味好正!👍🏻

魚子醬脆脆包🥖

蟹味噌甲羅燒🦀

海苔燒帆立貝🐚
帆立貝肉厚味甜,海苔味都突出😋👍🏻

蟹味噌海鮮炒飯🍚
炒飯嘅海鮮足料,上面仲有絲絲蟹肉,味道唔會過鹹~

辣清酒煮刀貝🍶

鐵板燒山賊醬蟹蒜地雞🐔
鐵板上嘅燒雞令雞肉有焦香味,雞肉食落嫩滑有肉汁👍🏻

柚子梳打&奇異果梳打🥤
呢種仲有好多種類嘅酒,下次可以再試下~
2023-01-14
而家去🇯🇵日本難度又高左。咁都要搵啲高級日本料理試吓一如以往打開OpenRice見到高評價 係尖沙咀棉登徑嘅黑門水產,鋪頭門口己經充滿日本風味原來鋪內嘅裝修都充滿日式風味啱晒三五知己打卡📷餐牌已經寫咗No.1元組級甲羅燒🦀黑門令蟹味噌甲羅$72咁講到No.1 入面有蟹肉,蟹膏,蟹籽,鵪鶉蛋,蔥 蟹膏經過店員燒之後將香味已經釋放出來再加入蟹肉同蟹籽,有口感得來又香口在加埋蛋香 混合後再配合餅乾或者撈飯 簡直一流另外點多個🦀蟹味噌燒帆立貝$88呢一個有大大粒嘅帆立貝再加上蟹膏,蟹籽,經過燒烤帆立貝粒粒都好鮮甜又充滿蟹膏嘅香,真係好好味🦪岩手縣赤崎生蠔$78(一本)生蠔好大隻勁厚身!好鮮甜!好Creamy!同好新鮮!勁好食!🐟深海池魚簿切刺身$238呢條魚己經好鮮甜 再加上豉油 鮮味提升另一個層次!🐔鐵板燒山賊醬蟹蒜地雞$138雞嘅份量好多!再加上炸蒜仲有黑椒汁 好惹味!🍚海膽炒飯$178海膽炒飯內有乾坤!入面加咗好多海鮮 再加埋蟹籽 全部混合晒 每一啖都充滿海鮮!飲品點咗🍇巨峰乳酸$58同🥝奇異果梳打$68巨峰乳酸 每一啖都充滿日本嘅味道!奇異果梳打 平時都好少見到,但係原來味道真係好好!
而家去🇯🇵日本難度又高左。
咁都要搵啲高級日本料理試吓
一如以往打開OpenRice見到高評價
係尖沙咀棉登徑嘅黑門水產,鋪頭門口己經充滿日本風味

原來鋪內嘅裝修都充滿日式風味啱晒三五知己打卡📷

餐牌已經寫咗No.1元組級甲羅燒

🦀黑門令蟹味噌甲羅$72

另外點多個🦀蟹味噌燒帆立貝$88

🦪岩手縣赤崎生蠔$78(一本)

🐟深海池魚簿切刺身$238
呢條魚己經好鮮甜 再加上豉油 鮮味提升另一個層次!

🐔鐵板燒山賊醬蟹蒜地雞$138
雞嘅份量好多!再加上炸蒜仲有黑椒汁 好惹味!

🍚海膽炒飯$178

飲品點咗🍇巨峰乳酸$58同🥝奇異果梳打$68

巨峰乳酸 每一啖都充滿日本嘅味道!
奇異果梳打 平時都好少見到,但係原來味道真係好好!

2023-01-15 61 浏览
係日本都一定有去話水產市場🦪會想食新鮮嘅海鮮🦞呢間係香港位於尖沙咀K11隔離嘅黑門水產超級有日本風嘅餐廳🇯🇵好耐都冇返鄉下嘅我地 超級鍾意日式料理係香港食住回味下家鄉啲嘢食啦唯有🥹門口已經好有日式feel~入到去天花掛滿好多貝殼🐚好有特色全部食物都超級新鮮 好高質嘅水產🤤真係推薦大家去食 食物質素超高💕面好寬敞好多坐位一啲都唔逼不過如果帶bb車就要收車啦☺️Menu實在太多頁 太多選擇啦😆相信大家都會想睇相多過Menu🤣🤣海苔燒帆立貝評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻一嚟到見到粒帆立貝已經見到好大粒 海膽配埋燒帆立貝食個口感層次又提升左😭燒帆立貝係勁鮮甜好爽口 真係好好食蟹味甲羅燒🦀評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻好多蟹膏蟹肉蟹籽🤤仲有鵪鶉蛋Staff會拎左比你影相先再拎去燒燒完撈埋一齊食真係好正 真係同日本食差唔多味🥹黑門令龍蝦湯煮海鮮評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻真係好好飲嘅龍蝦湯 好新鮮啊啲海鮮🦞有蠔有蝦有螺 令到個湯更加鮮甜 好正好正仲有啲金菇同芋絲 好似食緊個mini火鍋咁黑門帆立貝伴魚籽醬評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻好大粒嘅帆立貝 仲有啲帆立貝裙邊燒完撈埋一齊食真係口感口味一流🤤岩手縣赤崎生蠔🦪
係日本都一定有去話水產市場🦪會想食新鮮嘅海鮮🦞
呢間係香港位於尖沙咀K11隔離嘅黑門水產
超級有日本風嘅餐廳🇯🇵
好耐都冇返鄉下嘅我地 超級鍾意日式料理
係香港食住回味下家鄉啲嘢食啦唯有🥹
門口已經好有日式feel~
入到去天花掛滿好多貝殼🐚好有特色

呢個鐵板燒雞超好食🤤個醬好正同埋好有蒜味
不過略為偏咸 但味道超正 飲啲茶可以解咸
配飯食一流 好想要碗白飯食🤣🤣
2023-01-10 63 浏览
尖沙咀棉登徑呢頭有好多正宗嘅日本料理,今日特登來到黑門市場和朋友慶生。餐廳裝修風格充滿日本風令人恍如置身黑門市場一樣。呢間出名主打甲羅燒,會有店員幫你燒,服務好貼心。每款甲羅燒都以蟹膏、蟹籽、蟹肉同鵪鶉蛋為主調,燒過嘅蟹膏味特別香濃鮮甜,口感Creamy,再配埋香脆嘅梳打餅一齊食,味道更豐富。仲點左黑門令大漁魚子醬脆脆包,大大粒的魚子加上吞拿魚腩,夾埋脆脆包一齊食,十分鮮甜!十分推介龍蝦湯煮海鮮,湯底龍蝦味濃郁,入面有蝦、蠔、魷魚、冬菇、芋絲等等,用料十足。食日本嘢點少得要飲啤酒,柚子啤酒夠晒特別,玫瑰梅酒啱晒女仔飲夠清甜。壽司就要左赤鬼海老反卷,大大舊嘅天婦羅炸蝦,份量都唔少食完都好飽肚。整體價錢對得住質素,下次會再來幫襯。
2023-01-09 2018 浏览
黑門水產位於尖沙咀棉登徑,裝修滿滿日本風味,提供黑門市場的地道特色小食、和牛、海鮮、壽司刺身及各種時令食材。全部食材採自日本,新鮮空運到港!用餐環境舒適寬敞,更設有VIP房,令每一位客人在香港,都能品嚐到黑門地道優質活海產。🦪▪️黑門帆立貝伴魚籽醬(兩份) $ 176巨型帆立貝微微炙燒過表面,充滿焦香,口感Juicy,伴上海膽,三文魚籽,黑魚籽醬,味道更加鮮甜無比, 再配合紫菜和紫蘇葉,好味🐠▪️深海池魚簿切刺身 $ 238深海池魚非常鮮甜,口感煙韌,配合自家製嘅蔥酸汁,更能帶出刺身嘅鮮味🐟▪️煙燻三文魚活火山 $ 118超級澎湃嘅三文魚,加左千島醬同埋脆脆絲,厚肉好食,三文魚堆裏面藏住調咗味嘅紫菜飯卷,三文魚愛好者必食🐔▪️鐵板燒山賊醬蟹蒜地雞 $138地雞口感彈牙,超級入味,醬汁濃郁充滿黑椒蒜香味,用鐵板上枱keep住熱辣辣,非常惹味🦀▪️黑門令蟹味噌甲羅燒 $ 72此店名物,每台必點,甲羅燒有蟹肉,蟹膏,蟹籽,鵪鶉蛋,蔥花,燒完之後蟹膏味道超香超濃,加埋餅乾上面食或者可以撈飯食,超正🦐▪️極上大漁貝燒 $ 98超級豐富的海鮮大餐,有大大粒嘅元貝,鮮𧐢,鮮蝦,三文魚籽,蔥花,海膽,燒熟咗之後鮮

🦪▪️黑門帆立貝伴魚籽醬(兩份) $ 176

🐠▪️深海池魚簿切刺身 $ 238

🐟▪️煙燻三文魚活火山 $ 118
三文魚愛好者必食

🐔▪️鐵板燒山賊醬蟹蒜地雞 $138

🦀▪️黑門令蟹味噌甲羅燒 $ 72

🦐▪️極上大漁貝燒 $ 98
超級豐富的海鮮大餐,有大大粒嘅元貝,鮮𧐢,鮮蝦,三文魚籽,蔥花,海膽,燒熟咗之後鮮味十足,充滿牛油香

🐬▪️蒲燒鰻魚飯 $ 148
鰻魚表面塗上蒲燒醬,呈現誘人的焦糖色,鰻魚肥美厚肉,豐富的油脂,肉質軟嫩滑順好,日本米飯粒粒分明,搭配主廚特製醬汁,非常好食,再襯托雞蛋絲,紫菜絲,日本醃蘿蔔,呈現出傳統的日本鰻魚飯盒

🍹▪️奇異果梳打 $ 68
🍹▪️柚子檸檬梳打 $ 68
去到日本居酒屋如果唔飲酒,飲水果梳打是必須的,今次選擇咗奇異果和柚子味道,非常唔錯

• 極上大漁貝燒
2023-01-09 68 浏览
❣ 深海池魚薄切刺身 $238刺身好鮮甜, 帶有油甘香味! 魚油好豐富!❣ 赤鬼海老天反卷 $168蝦炸到金黃色勁脆~而且爽口彈牙! 舊反卷又唔會一夾d飯就散開! ❣ 黑門令蟹味噌甲羅燒 $72 (必食)蟹殼裡面有蟹肉,蟹膏,蟹籽,鵪鶉蛋, 蔥燒完出黎好香, 好多蟹膏蟹肉~好鮮味! 配埋脆既梳打餅一齊食! 嘩, 好邪惡~❣海苔洒盜燒帆立貝 $88帆立貝好大隻好厚肉~仲加埋冬菇, 魚籽, 海苔一齊燒~燒完之後見到店員剪開細細舊~ 方便我地細細舊放入口~帆立貝好鮮甜, 帶有少少咸味, 又唔會搶過帆立貝鮮甜味❣鐵板燒山賊醬蟹蒜地雞 $138鐵板燒既山賊醬蟹蒜地雞份量好大呀! 雞既肉質好鮮嫩好滑~ 上層佈炸蒜, 醬汁有黑椒, 帶有少少辣~好香~好惹味!❣蒲燒鰻魚飯 $148鰻魚燒到好香呀~ 色澤好靚! 咬落去好肥美~配有紫菜絲同蛋絲,好味呀!❣ 黑門帆立貝伴魚籽醬 $176上層有三文魚籽, 海膽 同黑魚籽,下層有好肥美既帆立貝!非常鮮甜! 好好食! 食到好幸福~ 連配脆脆既紫菜~ 咬落去有唔同既口感~好豐富呀!❣ 白桃汁 $38❣ 橙汁 $28飲完之後, 好冰涼fresh呀!
❣ 深海池魚薄切刺身 $238

刺身好鮮甜, 帶有油甘香味! 魚油好豐富!

❣ 赤鬼海老天反卷 $168

❣ 黑門令蟹味噌甲羅燒 $72 (必食
蟹殼裡面有蟹肉,蟹膏,蟹籽,鵪鶉蛋, 蔥

❣海苔洒盜燒帆立貝 $88

帆立貝好大隻好厚肉~仲加埋冬菇, 魚籽, 海苔一齊燒~
燒完之後見到店員剪開細細舊~ 方便我地細細舊放入口~
帆立貝好鮮甜, 帶有少少咸味, 又唔會搶過帆立貝鮮甜味

❣鐵板燒山賊醬蟹蒜地雞 $138

❣蒲燒鰻魚飯 $148

❣ 黑門帆立貝伴魚籽醬 $176

上層有三文魚籽, 海膽 同黑魚籽,下層有好肥美既帆立貝!

❣ 白桃汁 $38
❣ 橙汁 $28
飲完之後, 好冰涼fresh呀!
2023-01-09 66 浏览
我好佩服呢度每一樣食物都插住佢地嘅小旗,店員究竟每日要準備幾多支😆?聽講呢度其中一道招牌菜係甲羅燒,身為蟹控嘅我當然第一時間叫啦🤭蟹膏同蟹肉嘅鮮味極出色,炸蒜嘅微辣起左化學作用👍🏻我吃左佢之後,本來好鮮甜嘅秋刀魚刺身、刺身丼、磯燒白蛤同海鮮味噌湯都馬上被比下去啦😂要飲茶中和一下先能繼續食😂順帶一提,我相當欣賞佢地將枝豆用黑椒及鹽調味得剛剛好👍🏻坊間好多都係白烚😅到訪當晚係週末,全店滿座好熱鬧,加上芬香撲鼻嘅磯燒味道,整個氣氛都相當好👍🏻下次一定會帶一大班好友再來呢度相聚🥰

聽講呢度其中一道招牌菜係甲羅燒,身為蟹控嘅我當然第一時間叫啦🤭蟹膏同蟹肉嘅鮮味極出色,炸蒜嘅微辣起左化學作用👍🏻我吃左佢之後,本來好鮮甜嘅秋刀魚刺身刺身丼、磯燒白蛤同海鮮味噌湯都馬上被比下去啦😂要飲茶中和一下先能繼續食😂

下次一定會帶一大班好友再來呢度相聚🥰
2023-01-05 52 浏览
今日同朋友慶祝知道呢間餐廳標榜係大阪黑門市場專程由港島過嚟食!佢有好多特色嘅日本料理唔係平時淨係壽司刺身鍋物嗰種先講燒物 最有驚喜餐廳會安排同事幫你喺爐上面燒熟佢最貼心 唔使自己搞唔驚煮過龍或者唔熟蟹味噌甲羅燒 強烈推薦!!! 有蟹膏鵪鶉蛋蟹籽葱等等佢會先擺得好靚係個蟹蓋上面煮完啲蟹膏之後會俾你搽梳打餅食好正 好香蟹膏味 兩塊餅完全充滿着蟹膏醬 暖暖地有陣燒烤味 鍾意食蟹膏必選!龍蝦湯煮海鮮海鮮有螺有魷魚有蝦有菇等等 龍蝦湯超濃味 係令人一啖接一啖咁飲不停 啲海鮮食得出好新鮮 海苔酒盜燒帆立貝呢度嘅海鮮真係好鮮味 完全唔需要擔心品質 帆立貝煮得啱啱好 啲肉好彈牙 完全吸收咗酒盜同紫菜味 但又唔會過鹹(我最怕鹹)啲汁又係會想呷完又呷 好回味黑門帆立貝伴魚籽醬輕輕燒過嘅帆立貝上面有海膽三文魚籽同魚籽醬 魚籽醬完全冇腥味 三文魚籽漲卜卜好新鮮 配搭埋至愛嘅海膽一齊食 味蕾大感動朋友一啖過包紫菜食晒 佢話分開食會好啲 因為咁先食到每一樣食材嘅鮮味花酒漬甘蝦刺身花酒醃過嘅刺身 味道層次更豐富 更能帶出刺身的鮮甜 值得一讚油甘魚刺身比想像中厚切 好新鮮 好幸運比咗少少腩位 肥美三文魚加州反卷正常水
今日同朋友慶祝
知道呢間餐廳標榜係大阪黑門市場
專程由港島過嚟食!
佢有好多特色嘅日本料理
唔係平時淨係壽司刺身鍋物嗰種
先講燒物 最有驚喜
餐廳會安排同事幫你喺爐上面燒熟佢
最貼心 唔使自己搞
唔驚煮過龍或者唔熟

蟹味噌甲羅燒 強烈推薦!!!
有蟹膏鵪鶉蛋蟹籽葱等等

正常水準 飯唔會散又唔硬 都好食嘅

鐵板燒山賊醬蟹蒜地雞
份量好多呀
賣相同香味都滿分💯嘅
黑椒味道比較濃烈 鍾意食濃味食物就啱晒 我就麻麻哋 但朋友就食得好滋味😂
最後一人一杯飲品

我飲梅酒朋友飲奇異果🥝梳打
梅酒易入口得嚟唔會有藥水味
奇異果梳打真係有奇異果籽 朋友都讚 話唔係糖精溝出嚟
難得慶祝 呢度食物又好 服務又好 加上心情靚 十分滿意嘅一餐
2022-12-28 117 浏览
性價比低 ,價錢略貴。難怪聖誕節都唔Full, 聖誕set餐價錢真心搵笨。最後我地都係散叫左幾樣 全部味道都好一般,壽司仲要無壽司郎好食😅  最後食得吾飽完全唔想加單。去Donki買左盒拖羅壽司食 好出色(我指Donki個盒😅)
性價比低 ,價錢略貴。
難怪聖誕節都唔Full,
聖誕set餐價錢真心搵笨。
最後我地都係散叫左幾樣 全部味道都好一般,
壽司仲要無壽司郎好食😅
最後食得吾飽完全唔想加單。
去Donki買左盒拖羅壽司食
好出色(我指Donki個盒😅)
2022-12-25
庆祝纪念
圣诞节
今日嚟左k11呢頭~發現呢邊有間好靚嘅居酒屋💖一於入嚟尖搵食🥳🥳🥳位於K11附近既棉登徑有間好靚嘅日本料理餐廳🇯🇵估唔到香港都食到黑門水產🦐餐廳採用日式設計,內外都令人置身於日本之中🍡🍡仲有好多日系裝飾,好似返左日本咁🤤食物質素好好👍🏽店員仲會親自係面前製作🤤🤤好正~~-最中意就係甲羅燒🦀超人氣✨蟹膏味噌甲羅燒🔥我係蟹癡🔥🦀所以就叫左呢個甲羅燒,蟹蓋內放了松葉蟹膏及蟹肉🇯🇵😭!滿滿的蟹膏,在烤爐上香氣不斷翻滾,加上鵪鶉蛋🤍少許日本清酒同蔥攪伴,即可享用!超享受😎......快靚正🥹🥹
今日嚟左k11呢頭~發現呢邊有間好靚嘅居酒屋💖

食物質素好好👍🏽店員仲會親自係面前製作🤤🤤好正~~-