2023-02-02 36 浏览
❣︎ 刺激味蕾的麻辣干鍋❤️‍🔥冬天冷冷的天氣之下一定要食啲辣野暖暖胃地點超方便 就係朗豪坊對面以QR code落單唔洗爭menu睇🥰有辣的食物都可自選辣度幾貼心 滿足唔同需求既人👍🏻.♡⋯⋯食評⋯⋯♡ ☻ 4.4/5 🐑京蔥羊肉 $108附有幾片麼麼皮可以包住啲肉食麼麼皮有啲似包片皮鴨果塊皮羊肉冇臊味味道正常🐓籐香雞 $66有啲似冇酒版的花腫雕雞雞肉都好滑🍲招牌香鍋 $26小辣花菜 $26·肥牛$46·薯粉$22·雞件$42·小酥肉$48好多有海鮮·肉類同菜類可以自選留意最小要選五款有麻辣有香辣味我地揀左麻辣炒得夠乾身入口好香口好惹味.
❣︎ 刺激味蕾的麻辣干鍋❤️‍🔥

有麻辣有香辣味我地揀左麻辣
炒得夠乾身
入口好香口好惹味

2023-02-01 29 浏览
位於旺角砵蘭街的「麻辣香鍋」,顧名思義,係一間主打四川麻辣香鍋的餐廳。店內環境寬敞,座位舒適酸辣木耳先叫咗一道涼拌開胃菜「酸辣木耳」,木耳口感爽脆,加咗蒜蓉、辣椒🌶️酸醋、青瓜絲及蘿蔔絲等等一齊拌勻,酸酸辣辣,口感豐富,好開胃呢蔥椒小肥牛肥牛好軟嫩,牛味香濃,加入洋蔥及香蔥一齊炒香,好有鑊氣,有助提升鮮味,佐飯一流哦招牌四川香鍋餐廳招牌香鍋任選五餸起炒,可以揀香辣、麻辣或醬香;辣度有四種程度可選,亦可以揀唔辣,任君選擇。五款配料分別有:牛肚、雞件、腐竹、油麥菜及花菜,每款配料都好新鮮,香鍋加咗魔鬼椒、芹菜及香蔥等等一齊炒,色香味俱全,香辣惹味又好食,非常出色百香果檸檬茶酸酸甜甜的檸檬茶裏面加咗百香果肉,增添口感,滿載果香

酸辣木耳

蔥椒小肥牛

招牌四川香鍋

百香果檸檬茶

酸酸甜甜的檸檬茶裏面加咗百香果肉,增添口感,滿載果香
《麻辣香鍋 - 旺角》記得以前讀書,我d housemates 全部都係黎自亞洲地區的,個個都好食得辣😂有一期真係日日都水煮魚麻辣燙的😏所以小妹so call 算係幾食得辣啦😎上星期同個大學同學reunion,就番大家位置,當然係出旺角啦😉貪呢邊夠曬多野食選擇🤓我地又係合拍地揀番食川菜,都幾懷念架😌💁🏻‍♀️招牌香鍋 $226(加配菜 雞軟骨/豬粉腸/蓮藕/魚片/肥牛)主菜我地要左一份香鍋,個底料只需$26,不過規定要加五個配菜,我地就肉類同蔬菜都選擇左少少😂今次唔食太辣叫左中辣姐🤭費事食完辣到胃唔舒服,個香鍋炒得乾身,中辣其實唔算太辣既初頭😂但食到中段啲辣味會越嚟越勁,味道偏濃味,可以考慮叫個白飯啦🤓配料方面,我推薦雞軟骨、蓮藕同魚片,炒得入味而且份量幾多,另外兩款相對比較普通,但都好食既💁🏻‍♀️酸辣土豆絲 $68又食麻辣,又食酸辣😂有留意我前幾個post都知食辣嘢我係好鍾意叫呢個小菜🤓酸辣土豆絲其實製作好考功夫,又要有切工,又要炒得乾身,所以好少會喺屋企整呢樣嘢😅呢度嘅土豆絲切得都幾幼細,辣度屬於小辣,又係可以當麵咁樣食😎💁🏻‍♀️紅糖糍粑 $58其實上面兩個餸都夠曬兩個人食,不過甜品
《麻辣香鍋 - 旺角》

💁🏻‍♀️招牌香鍋 $226

(加配菜 雞軟骨/豬粉腸/蓮藕/魚片/肥牛)

💁🏻‍♀️酸辣土豆絲 $68

💁🏻‍♀️紅糖糍粑 $58

其實上面兩個餸都夠曬兩個人食,不過甜品當然都要叫啦😎作為一個煙韌控,食川菜的話紅糖糍粑無可能唔叫架咼😂脆卜卜嘅糍粑點滿左甜甜既黑糖漿🤭真係好難抗拒呢,一客有成十件咁多🥰超正

整體嚟講,呢間川菜館抵食得黎又多菜式選擇,就算一個人食佢都有唔同嘅套餐,位置好近地鐵站同朗豪坊,怪唔得過咗午市時間都仲咁多人啦,好大部份都係附近做嘢嘅人過嚟食飯,價錢經濟又實惠😉
2023-01-18
  • 紅糖糍粑
  • 麻辣香鍋
  • 酸辣土豆絲
2023-01-27 333 浏览
寒冷天氣值班於新春日子,食辣可驅寒,又係附近睇完賀歲片,行經呢間川菜館,今餐就係呢度開啦。菜館提供大路川菜,如酸菜魚,水煮系列,孜然牛/羊,川式小炒及香鍋等,辣度隨你喜歡。前菜先黎客夫妻肺片 ($66),份量以前菜黎講算幾多,加入甘荀及青瓜絲中和麻辣度之餘仲加一份清爽。無肺但有牛舌及牛肚,牛舌切成一大片入口軟滑,配以麻辣醬汁,麻香辣度可接受,用黎送凍飲,食住等熱炒上枱。一向都鍾意食干煸四季豆 ($72),材料簡單但肉碎炒得夠乾身,加入醬油蒜蓉米酒一齊炒,四季豆掛到少少油之餘又唔會太過油膩,單食或送飯都唔錯。 要食魚片,唔一定要叫酸菜魚,可以考慮叫呢碟蓮藕仔炒鯛魚片 ($98)辣椒指數係一隻,味道偏酸辣; 無骨鯛魚片,入口偏爽口第一次食蓮藕仔,迷你身型好得意,口感食落似食荀般爽脆,幾過癮; 仲有其他配料如洋蔥,木耳,甜椒及蔥段,豐富咗顏色賣相及口感。呢客川香鮑魚鷄煲 ($168/半隻),好岩新春日子食,有鮑魚又有鷄,豐衣足食。連殼鮑魚有4隻,起肉都唔算太麻煩; 入口彈牙,唔係食緊香口膠; 選擇唔辣,半隻鷄件份量相當對眼,加入其他配料一齊炒,幾惹味,又係好岩送飯。食川菜指定甜品,當然係紅糖

辣椒指數係一隻,味道偏酸辣; 無骨鯛魚片,入口偏爽口

食川菜指定甜品,當然係紅糖糍粑 ($58)無走鷄。一客有成10條,相當抵食。

每條炸至金黃色,沾上紅糖漿一齊食,入口先係外脆,之後有糯米嘅軟糯感,兩啖就KO一條,香口味甜,邪惡度爆燈。

上菜速度快,熱度夠,味道岩口味,下次可以試下其他菜式。
2023-01-27 24 浏览
講起食鍋,一定會諗起呢度!除咗岀名嘅香鍋,呢度嘅烤魚都好得㗎!今次我哋就揀咗烤加州鱸魚,呢度辣度分好多種,去到大大辣都有,鍾意食辣的可以挑戰下!大大條又厚肉嘅烤加州鱸魚是先烤好再放湯,咁樣食起嚟唔單止唔腥,仲有陣陣炭火香味,加倍好味!每款烤魚都會附送薯粉、木耳、腐竹、蓮藕、大豆芽同埋青瓜條。讓蔬菜去吸晒啲辣湯來吃,真係舌頭都冇知覺呀!爽!京蔥牛肉配麼麼皮也很香口,牛肉炒到辣辣地,放上京蔥,這樣吃起來有點像片皮鴨的感覺,只是麼麼皮比較煙煙韌韌,口感好特別啊!都幾好食呀!還有每次嚟呢度一定要嗌嘅黃金蝦球,超巨型大蝦🍤肥美鮮甜,配上香濃咸蛋黃醬,鹹蛋黃將緊緊裹住大蝦,集合鹹香鮮甜爽口於一身!每一啖都感覺到無比享受😎!

• 黃金蝦球
自從川菜在香港大放異彩之後,坊間食肆多以酸菜魚作為主打,也因應著各施各法,整體水準確見提升;在這當中,有朋友向我推介過位於旺角的麻辣香鍋,食物質素甚高,尤其是當中的金湯酸菜魚!趁近期天氣透露著冷凍感覺,遂約好友一同前往麻辣香鍋吃一趟辣物來驅驅寒;先用Openrice大神查看餐廳的地址,原來在朗豪坊附近,因此離地鐵站很近,確實方便!週二夜的旺角街頭已凝聚了不少人氣,從地鐵站出來,穿過擁擠的人群走到目的地也是數分鐘路程,好友比我早到一點,就先入去取位;餐廳的外在裝潢走簡約撲實路線,感覺較為親民;反而是內裡的設計讓人感覺頗為舒服--中高的樓底,整體以木紋為主調,配以柔亮的燈光,又有合適的餐枱椅間距!翻開餐牌,可供點選的食物種類也相當多,而且食物的相頭色彩豐富,有相當的吸引度;餐廳本身也提供掃描枱號紙的二維碼來點菜,不過與好友看過餐牌後,再叫來侍應姐姐推介一下,綜合意見整理後,就立即落單;先來兩個前菜小食,加上青島啤酒來相伴;涼拌黃金皮蛋,蛋白色彩通明而爽滑,橙皮色的蛋黃軟糯甘香,加上伴碟的醬汁,適中的辣味,將其啖味在口中,整個口感呈現出富有層次,先淡後濃,又有細細的回韻!喝了一口啤酒,汽泡與

餐廳的外在裝潢走簡約撲實路線,感覺較為親民;

先來兩個前菜小食,加上青島啤酒來相伴;
青島啤酒
喝了一口啤酒,汽泡與麥味更突出了黃金皮蛋獨有的本味!
夫妻肺片
夫妻肺片,以蘿蔔絲及青瓜絲作底盤襯托,不但色彩豐富,素暈相間令此味小菜多一份健康感,而且作為小食來說碟頭的份量頗多;
夫妻肺片
值得一讚的是,肺片腍滑得來又有些許爽彈,麻香與辣感皆滲入其中,令每一口都充滿肉香與刺激感,互相輝映之下,再來一口啤酒,更添完美!
金湯酸菜魚
主菜之一,朋友推介的金湯酸菜魚,果然精彩--一上來時香氣撲鼻,隱隱透著酸菜與花椒等香料的融和氣息;
金湯酸菜魚
金黃色的湯底內泛著片片雪白的生魚片,加上多款的配料,構圖美觀,直惹人垂涎!既然香色俱佳,也來嚐個味是如何;
金湯酸菜魚
緊實卻爽滑的生魚片不僅有本身的鮮味,酸菜與花椒,蒜蓉及其他香料的味道恰到好處地滲入其中,令人咀嚼得很愉悅,點點芝蔴再錦上添花,令整體味道更複雜;舌尖上留下的辣韻帶點綿長也不會太刺激,鹹酸香辣很融和!
金湯酸菜魚
爽脆的萵筍片,柔軟煙韌入味的薯粉,吸收了香辣勁兒的香菇絲,凡此種種也相當美味!再喝點啤酒清一清味蕾來嚐嚐其湯底,清透得來卻又馥郁濃厚,有不俗的層次感,一層一味,非常出色的金湯!好友也盛讚這個金湯酸菜魚,算起來是我近幾個月以來嚐過最出色的酸菜魚!

既有魚,也叫來了羊,且看餐廳將鮮字做得如何;
結果是相當討喜--配上了6張麼麼皮的孜然羊肉,也確實美味;
孜然羊肉
乘著食物的熱度,在空中散發著悠揚的孜然氣息與羊脂味,馬上來個食指大動;
孜然羊肉
軟糯的麼麼皮也是熱熱的,勺起一匙羹帶燙的羊肉放在麼麼皮上,捲好就啖味在舌尖上;其味不複雜,只有麼麼皮,孜然,羊肉及羊脂,卻是那麼的純粹,由舌尖直下食道到胃部,讓人感受到那種味醇而暖和,不得了!
川香鮑魚雞煲
再叫來半份雞的川香鮑魚雞煲(香辣味+小辣),也讓我們相當滿意,尤其是其主角的鮑魚;
川香鮑魚雞煲
雞肉的味道本身很好,香辣味與肉味很調和,只是肉質稍為緊實;
川香鮑魚雞煲
而鮑魚吸收了雞肉及油脂的香氣,加上香辣醬的加持,突出了鮮味的同時,有更濃厚的回韻,十分美味的收結!
能在旺角區飽嚐到一頓出色的麻辣菜式盛宴,也只需人均三百元左右,更完美解釋了鮮字定義--魚與羊的美味之致,好友與我皆認為此店的物值比極高,用膳之後也太有滿足感!
2023-01-10
2023-01-20 30 浏览
好耐無同身為川菜迷嘅朋友仔撐枱腳,決定放工搵間近地鐵站嘅川菜店試試。放工時間唔使等就入到座,最值得讚係上菜速度好一致,基本上第一道上完,幾分鐘已經嚟齊晒,唔使慢慢等。招牌香鍋 $224多數川菜店食香鍋都係自選五個配料起跳,呢間都唔例外,今次分別揀咗田雞、肥牛、鴨血、娃娃菜同牛舌。由於其他餸都係有辣度,香鍋就揀返唔辣嘅醬香試試,原以為會係豉油味,點知係唔辣嘅孜然味,所有配料都幾入味。田雞尺寸唔大,但勝在嫩滑;肥牛大大塊又富牛脂香;鴨血厚切爽口。籐香雞 $66原味籐香雞係主打麻香不辣,而我同朋友想試吓有少少辣味嘅版本,就揀咗微辣程度。食落麻味唔算好重,加上辣醬反而似返口水雞。肉質幾滑,都值得一試。酸菜炒鯛魚 $98大大碟另類無湯版酸菜魚,每件鯛魚尺寸均等,同樣揀咗微辣,入口軟滑易嚼,酸中帶少許辣度,送飯一流。百香果檸檬茶 $36飲品相當足料,叫少冰都斟到近乎滿瀉。底層有百香果甜味,輕輕一拌會混合檸檬茶嘅酸澀,清爽解膩。

招牌香鍋 $224

籐香雞 $66

酸菜炒鯛魚 $98

百香果檸檬茶 $36

2023-01-19
2023-01-19 32 浏览
凍冰冰最啱食返啲辣野暖下身😋😋✨招牌香鍋 $26+田雞$48+牛柏葉$42+土豆片$22+牛肚$46+萵筍$28我地揀左麻辣小辣 食食下都幾辣🥵🥵 (平時食開譚仔三小)推薦萵筍同牛柏葉 好爽口好食👍👍 其餘都唔錯 好惹味✨秘製拍青瓜 $46叫左微辣 凍凍地 幾爽脆 酸酸地咁又有啲薑 係開胃嘅前菜 😋✨黃金白玉菇 $78好香濃嘅蛋黃味😍😍😍 炸得夠脆 👍🍹柑桔檸檬茶 $28叫左少甜啱啱好 唔會太甜 👍🍹百香果檸檬茶 $36幾香百香果味 好refreshing 👍👍 總括黎講味道都唔錯😋😋 前菜小菜都好食 環境舒服 好寬落👍👍 💰晚餐人均~$210 (唔收+1)麻辣香鍋 (旺角)旺角砵蘭街198號地舖
凍冰冰最啱食返啲辣野暖下身😋😋

✨秘製拍青瓜 $46

✨黃金白玉菇 $78
好香濃嘅蛋黃味😍😍😍 炸得夠脆 👍

🍹柑桔檸檬茶 $28
叫左少甜啱啱好 唔會太甜 👍

🍹百香果檸檬茶 $36
幾香百香果味 好refreshing 👍👍

💰晚餐人均~$210 (唔收+1)

麻辣香鍋 (旺角)
旺角砵蘭街198號地舖
2023-01-19 23 浏览
老公知我最近愛上麻辣,就約我收工到旺角食辣野。 約七點多,店内滿座就知道十分受歡迎老公先點了水煮羊肉,冬天進食羊肉特別補身又保暖,辣度點了小辣已十分惹味,羊肉是我們喜愛的,鍋內還有青瓜,紅薯粉,油麥菜,芽菜,配菜已十分滿滿另又點了乾鍋,好像車仔麵選自已喜歡的,有海蝦,這個必點新鮮大隻,小酥肉是炸肉,豬大腸,蓮藕 ,最後還有薯粉把精華也完全吸收,啖啖十分滋味解辣飲品百香果檸檬茶,還有酸梅湯酸甜開胃過了辣辣刺激的一晚
解辣飲品百香果檸檬茶,還有酸梅湯酸甜開胃
過了辣辣刺激的一晚
2023-01-18 28 浏览
點樣食推介✨⭐️麻辣香鍋⭐️⭐️旺角四川菜⭐️麻辣香鍋 地址:旺角砵蘭街198號地舖🍖招牌香鍋份量唔少又唔會太辣,可以隨意選擇配料🍖孜然牛肉 有麼麼皮比你包住牛肉食,夠香孜然味🍖口水雞雞件份量多🍖金桔檸檬茶 好解渴回頭指數: 🍧🍧🍧🍧 (滿分:🍧🍧🍧🍧🍧)好坐指數: 🧎🏻‍♀🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️ (滿分:🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️)
點樣食推介✨

⭐️麻辣香鍋⭐️
⭐️旺角四川菜⭐️

麻辣香鍋
地址:旺角砵蘭街198號地舖

🍖招牌香鍋
份量唔少又唔會太辣,可以隨意選擇配料

🍖孜然牛肉
有麼麼皮比你包住牛肉食,夠香孜然味

🍖口水雞
雞件份量多

🍖金桔檸檬茶
好解渴

回頭指數: 🍧🍧🍧🍧 (滿分:🍧🍧🍧🍧🍧)

2023-01-18 281 浏览
又同朋友嚟呢一間麻辣香鍋食🥰今次encore都係再食返麻辣香鍋招牌菜,今次嘗試左唔同嘅配料,真係夠晒風味!🤭!以下係詳細食評:.▫️ 【 麻辣香鍋 】⭐️⭐️強烈推介⭐️⭐️ 呢一間嘅麻辣香鍋已經唔係第一次encore了,最鍾意食佢嘅香辣鍋,今次我哋點咗中辣!😝食材包括小酥肉、雞軟骨、沙白、萵筍、四季豆、青尖椒、土豆片!🤡當中我最推介係小酥肉,非常香脆,夠晒惹味!另外土豆片及萵筍都非常爽脆🤭辣感柔和,又唔會太過咸,送飯一流!真係令人食上癮👍🏻👍🏻👍🏻.▫️ 【金湯酸菜肥牛】⭐️⭐️強烈推介⭐️⭐️ 估唔到份量非常之足料,呢一款金湯酸菜肥牛配料真係多到食唔晒,除咗有酸菜同肥牛之外,仲有炸蒜、芫荽、雜菇、紅薯粉!🤡酸味同辣味非常之平均,而且好開胃😋肥牛又唔會過老,唔錯!.▫️ 【 紅糖糍粑 】紅糖糍粑炸到外脆內軟,就算攤凍咗也不失風味,口感煙煙韌韌,食出淡淡糯米香氣,配上濃稠紅糖漿,口感不俗😊.▫️ 【百香果檸檬茶】檸檬茶帶有百香果味道,增加清爽清甜嘅味道!正

▫️ 【 麻辣香鍋 】

▫️ 【金湯酸菜肥牛】

▫️ 【 紅糖糍粑 】

▫️ 【百香果檸檬茶】
檸檬茶帶有百香果味道,增加清爽清甜嘅味道!正
  • 麻辣香鍋
2023-01-13 27 浏览
太久沒吃辣了,就有種想吃辣的心癮,今天就約上了朋友一起來瘋狂一下,選了這間挺有人氣的感覺,7點多就已經有人在排隊了,那就沒選錯了!以下全部都是叫了大辣,吃起來感覺像平常得中辣左右。霸王蝦球(128元)這個吃起來真的非常驚喜,味道非常好,真的做到了麻辣鮮香,外脆內嫩,蝦球肉質彈牙,而且蝦球挺大粒我,吃起來特別滿足!孜然羊肉(108元)這是五個菜內唯一一個不辣的,但吃起來味道濃香,孜然香味重,配上香甜的洋蔥,再來是嫩嫩的羊肉,吃起來完全沒羶味,配上麼麼片來吃,挺特別的!香辣魷魚鬚(98元)這個吃起來麻辣香,魷魚鬚爽滑!胡南辣椒小炒肉(88元)這個辣椒是能吃的,吃起來爽脆帶辣,亦因為裹上了豬油香,所以吃起來特別惹味,豬肉是用上五花腩片,煎得焦香,吃起來鹹鹹辣辣的,味道很香,配飯一流!夫妻肺片(66元)這個就是牛肚加上牛舌的組合,是冷盤來的,牛肚爽滑,牛舌嫩滑,味道吃起來是蒜辣口味的,味道挺香!紅糖糍粑(58元)糍粑的份量挺多的,炸得外脆內軟,配上香生的紅糖汁,剛好可以用來解辣!白飯(15元)可樂(15元)

以下全部都是叫了大辣,吃起來感覺像平常得中辣左右。

霸王蝦球(128元)

孜然羊肉(108元)

香辣魷魚鬚(98元)

這個吃起來麻辣香,魷魚鬚爽滑!

胡南辣椒小炒肉(88元)

夫妻肺片(66元)

紅糖糍粑(58元)

白飯(15元)

可樂(15元)

2023-01-11 23 浏览
*香鍋麻辣小辣*呢個香鍋最多可以叫五個餸,我哋就叫咗牛肉片、雞件、魷魚鬚、鵪鶉蛋同萵筍,而個辣度我哋就叫咗小辣,炒出嚟幾香,味道亦都唔會偏鹹,牛肉片幾淋口,有牛肉味,雞件就係咁多樣餸入面最入味嘅一樣,食落好惹味,魷魚鬚都好新鮮好爽口,個鵪鶉蛋就最特別,因為佢係炸過㗎!食落去個表面好似炸魚蛋咁,口感好得意,萵筍就正正常常,整體嚟講佢啲份量都唔少,值得試下!*孜然牛肉跟嬤嬤皮*呢個孜然牛肉跟咗一份嬤嬤皮,嬤嬤皮口感煙煙韌韌,包住牛肉同洋蔥食,好有層次感,牛肉嘅孜然味唔會太搶而蓋過牛肉味,味道不錯*藤香雞*呢個藤香雞係冷盤嚟嘅,雞件幾滑,而且加咗滕椒有少少麻麻哋嘅感覺,幾過癮*百香果凍檸茶*平時出街飲百香果嘅飲品多數都係用糖漿沖出嚟,而呢個百香果凍檸茶竟然係用新鮮百香果調製,而且加上凍檸茶呢個配搭都幾夾,想嗌飲品呢杯都係一個唔錯嘅選擇
*香鍋麻辣小辣*

*孜然牛肉跟嬤嬤皮*

*藤香雞*

*百香果凍檸茶*
2023-01-11 274 浏览
天氣又濕又凍, 總要點熱暖東西,暖暖胃,辣辣胃。但假期食飯都係離不開火鍋🍲、雞煲、鍋類。係旺角砵蘭街朗豪坊附近見到這間川菜, 便去試試, 無辣🌶️不歡嘅我好鐘意! 入到餐廳,已被濃濃嘅麻辣香味包圍。差不多每台食客都例牌要一大碗自選招牌香鍋、或是指定的香鍋。我們當然一叫最賣座嘅自選麻辣香鍋!而且服務環境都唔錯, 下單主要掃碼📱QR code, 上菜也快, 食物可選不同辣度, 味道亦相當唔錯。招牌香鍋配菜$26起, 口味有香辣/麻辣/醬香三種比你選擇, 辣度都可以選不辣/微辣🌶️/小辣🌶️🌶️/中辣🌶️🌶️🌶️/大辣🌶️🌶️🌶️🌶️, 任選5款餸起炒, 都有差不多60款餸比你選擇。辣度我哋就揀咗麻辣微辣, 配料方面我哋就揀咗牛肚($46), 牛柏葉($42), 豬頸肉($48), 墨魚餅🦑($36), 炸豆腐($28), 辣度對我剛好, 超級大碟呢兩個人係食唔哂, 辣花椒鋪滿整碗鍋, 指天椒辣度十足, 麻辣香滿滿, 辣得來很過癮, 豬頸肉好特別, 外層脆卜卜, 肉汁juicy好好食。牛肚, 牛柏葉吸哂啲辣味, 好香口惹味。 每一樣都好味道,整體口感好正, 又香又辣,超過癮, 下飯一流!👍🏻👍🏻霸王蝦球 - $1

招牌香鍋

霸王蝦球 - $128

炸得外皮相當香脆, 而蝦球🦐用嘅海蝦都很大隻, 味道夠鮮, 口感亦很好, 超多指天椒再加上偏辣嘅調味, 每隻蝦都有少辣味道, 非常惹味, 值得一試!

白飯 - $30/碗

點咗個鍋及濃味菜式, 就一定配米飯🍚啦!

金桔檸檬茶 - $28
凍檸樂 - $26

兩杯飲品都幾大杯, 金桔同檸檬呢個配搭本身就好夾, 酸酸地解辣消滯。檸樂又夠凍, 啱哂解辣。
2023-01-09 45 浏览
今次去左旺角食麻辣香鍋,好多人都推介要食佢哋嘅招牌香鍋,我哋都有試到,仲加多左2個小食!涼拌黃金皮蛋 48涼菜我哋就叫左個涼拌黃金皮蛋,佢哋酸酸辣辣的汁令到成個皮蛋都好香同開胃!佢哋嘅皮蛋仲係半塘心,真係好正!招牌醬香香鍋 26海蝦56,羊卷肉片58,沙白48,豬頸肉48,肥牛46黎到食香鍋,當然要叫佢哋嘅招牌香鍋,我哋今次就揀左醬香香鍋。可以係餐牌上點至少五樣食物!每款份量都足,而且好惹味又夠曬火喉!回鍋肉 88我哋仲叫多個回鍋肉,因為真係太鐘意食肉!佢個份量都好多,回鍋肉仲有其他配料,令到成個菜式都好色彩繽紛!

涼拌黃金皮蛋 48

招牌醬香香鍋 26