2022-12-07
同友人食完飯,諗住一齊睇世界波前食定啲野打底,最後搵到間樓上居酒屋,呢度店員非常有禮貌又女傾,餐廳佈置得非常「日系」,仲有個大戶外開放位置可以揀黎,非常舒適。值得支持支持🌱蟹子沙律蟹子分量超多,連埋個多沙律汁嘅青瓜絲沙律,兩個人都可以分到足夠有突。唔錯~🌱左口魚壽司 + 穴子壽司左口魚壽司一客兩件,魚脂重,店員再用火槍輕輕消過表面然後上枱,香油香焦香滿瀉,口感味道非常滿意。而我最喜愛啲穴子係一客一件,口感味道都唔錯~ 🌱櫻花蝦炸豆腐有4大大粒炸豆腐,外邊做包住滿滿嘅脆脆櫻花蝦,完完做到外脆內軟,值得一試🌱燒鯖魚魚肉唔腥而且燒到剛剛夠熟,加埋個清清地嘅醬汁,正常發揮~ 都幾好味🌱鐵板牛油帶子今次有四大粒帶子,重手牛油味配埋洋蔥一齊鐵板燒~呢個簡直必點~ 冇得輸🌱汁煮豬軟骨烏冬豬軟骨夠淋,配埋個豬骨湯底烏冬,感覺都唔錯,不過就好似叫得太多野,食到好飽
🌱蟹子沙律
🌱左口魚壽司 + 穴子壽司