2022-12-05
0+3都未到我飛,唯有食返D日本嘢解下思郷嘅情!舊同事最鐘意去 #探店 今次同佢去尖沙咀亞士厘道嘅鳥炎屋,餐廳以傳統木系裝潢,menu有串燒、刺身壽司、前菜沙律、烏冬等!好多選擇!!i店員熱情充滿人情味!難怪平日都爆滿!🍕🥚木魚絲苦瓜玉子薄餅 $88 : 賣相非常靚嘅玉子薄餅!面層滿滿嘅木魚絲,薄薄嘅蛋餅做薄餅底,中間有爽脆回甘嘅苦瓜,配上章魚燒味道嘅醬汁,口感豐富!推介!🥩鐵板牛柳粒 $98: 用上鐵板上枱嘅牛柳粒香氣撲鼻!牛柳粒肉味香濃帶點咬勁,夾埋洋蔥一齊食更滋味!🍅🧀火炙芝士番茄 $48 :火炙到香口嘅番茄,自家製芝士醬同番茄好夾! 以冰粒保持冷凍,係清爽又好fresh嘅一道前菜!🔥🍳火炙玉子串 $38 :輕輕燒過嘅玉子蛋味特出帶點焦香!蛋入面仲夾左小小飯,軟綿又甜甜地好好食!🍣加州卷 $70 : 經典嘅加州卷有蟹籽、蟹棒、牛油果等,必食!🥩牛脷串 $55:滿滿香蔥嘅薄切牛舌;口感爽彈;連埋香蔥一食食,惹味又香口! 🍗雞肉串 $32: 燒得嫩滑嘅有肉汁嘅雞腿肉係必點之選! 鳥炎屋 地址 📍: 尖沙咀亞士厘道17-19號4樓
鳥炎屋
地址 📍: 尖沙咀亞士厘道17-19號4樓