2021-10-02 49 浏览
一場黎到當然要試佢嘅招牌花膠雞濃湯!當時一飲,心諗咁好飲嘅!飲得出係真材實料,好香濃雞湯味,飲完口腔仲有餘韻😳😳花膠亦好彈牙、厚身,成個湯底非常出色👍🏻👍🏻👍🏻(後續就係當日飲完個湯全日都冇好口渴感覺,證明個湯係真材實料冇味精)手切安格斯肥牛($298),新鮮、份量大!牛片厚身牛味濃,兩個人食一人都食到6-8塊🐂除此之外仲叫值得一提菠菜麵同餃子😍😍冇諗過菠菜麵咁好食,麵質爽口彈牙,有清新蔬菜味;餃子大大粒好足料,食新鮮豬肉同蝦!

午餐
2021-10-01 42 浏览
晚飯日子係公眾假期前夕,搭lift都等左15mins因為大排長龍!原先訂枱8pm,7:30到達,由六位改為四位!當時半場都係吉枱!經過一輪嘅查詢資訊終於可以7:30入座!環境殘舊!燈光昏暗!再加埋壞冷氣!confirm Booking時完全冇提及!完全覺得被欺騙!因為當時人流唔係太多仲頂到!因為臨時臨急未必搵到其他地方食飯所以唯有繼續留低唔轉場!但人流越多時就越熱!完全冇晒胃口不到1小時就埋單打包走人!同行友人大家整個背脊都濕透!當時都有很多客人稱好熱!但店員回覆吹水搶修中😑食物一般質素差!賣相欠奉!價錢中上!服務業差完全冇安撫措施😑整體而言整個過程不良體驗!永久bad list🤬🤬🤬
2021-09-30 35 浏览
鮮入圍煮之前係旺角已經食過一次🙆‍♀️個花膠雞煲湯真係令我同朋友念念不忘😋原來已經搬遷左去尖沙咀H8 8樓,所以決定同朋友在食多次回憶下當時既味道😜好多得獎獎項👍優秀嘅火鍋店!醬料費用每人$15!濃厚原隻雞煲花膠湯(半隻)$288🌟我地2個女仔食覺得份量好多,因為真係好足料🥰花膠又大又多真係好抵食👍 而且湯底滾左後店員好貼心咁幫我地剪開雞肉方便大家食用,味道好鮮甜好好飲😋真心推介!因為我哋太飽了飲到一半就拎個湯底變打邊爐!如果大家飲晒個湯底可以加豬骨湯!蟹籽鮮蝦滑($98)🌟味道鮮香而且爽脆Q彈,份量好多足夠4人食用!日本蟹柳棒($45)味道不錯,蟹肉實淨不容易散開!
時既味道😜

好多得獎獎項👍優秀嘅火鍋店!

醬料費用每人$15!

濃厚原隻雞煲花膠湯(半隻)$288🌟
我地2個女仔食覺得份量好多,因為真係好足料🥰

蟹籽鮮蝦滑($98)🌟
味道鮮香而且爽脆Q彈,份量好多足夠4人食用!

日本蟹柳棒($45)
味道不錯,蟹肉實淨不容易散開!

2021-09-30 25 浏览
小胖對火鍋的愛係365日的,所以有朋友約去就當然立刻去!佢的位置都幾好搵,地鐵出行幾分鐘,係美食街入面。佢的湯底有成十幾款,由傳統的皮蛋芫荽到新式的花雕醉雞都有。愛美的小胖就選咗花膠雞湯,佢的雞湯超濃,十分足料,飲落係真係有微黏的感覺,超好飲而雞肉吸滿湯汁的味,又甜又軟,入口即化,好食😋佢的花膠都唔算少,有6,7件左右和都幾大件,小胖淨飲湯和食雞都飽咗7成😂因為知道有雞件做湯底,所以配料點得唔多怕食唔晒,事實證明真係食唔晒😂,小胖點了麻辣小籠包魚蛋,牛骨汁牛丸,花膠蟹粉餃,蟹子墨魚滑和鵪鶉蛋,普遍味道都不錯,牛丸亦頗彈牙,小胖大推蟹子墨魚滑,佢的墨魚滑新鮮彈牙,用料足。佢的坐位都算舒適,配料和湯底的選擇亦多,不過價錢有點小貴,但還可接受
小胖對火鍋的愛係365日的,所以有朋友約去就當然立刻去!
佢的位置都幾好搵,地鐵出行幾分鐘,係美食街入面。
佢的湯底有成十幾款,由傳統的皮蛋芫荽到新式的花雕醉雞都有。

2021-09-30 29 浏览
就嚟秋天啦好想同老公一齊去打邊爐,喺尖沙咀附近野加先入為主花膠雞湯鍋,又近地鐵站,一入到餐廳就見到有個魚缸擺滿晒海鮮響度,非常生猛,好像海鮮喺你隔離游嚟游去,每日都唔同款,當然我哋係要試吓佢嘅招牌菜,花膠雞湯火鍋,我哋點左半隻雞改一個份量。好快佢就已經攞咗一個雞湯過嚟啦,隻雞非常肥美,他佢會幫我哋剪開隻雞先俾我哋進食,首先我哋試咗個湯嘅味道,真係非常富有膠質,花膠分量十足,味道鮮甜,非常有營養嘅一個雞湯,係呢個秋天裏面飲呢個湯十分之滋補,雖然佢煲左咁耐但係隻雞都仲係好鮮嫩無比,果然係名不虛傳。我們還點左一疊安格斯肥牛,肥牛油脂十足,非常大碟的足夠三至四個人嘅份量,針落花膠雞湯裏面非常滋味,而且佢仲有好多唔同類型嘅, 所以我哋揀咗一個麵非常特別, 今餐真係食得好滿足。

2021-09-29 19 浏览
約朋友吃花膠雞煲去了尖沙咀厚福街8號H8~8樓鮮入圍煮花膠雞海鮮火鍋。店內環境清潔舒適,座位寬敞。以紅木餐桌椅子為主。店員禮貌招待推介食譜,逢星期一至四都有八八折優惠。濃厚原隻雞煲花膠湯(細)半隻$288濃郁雞湯味非常夠火喉,入口感受到老火湯的香濃味,但雞肉仍淋嫩可口,值得一讚花膠煲得很淋滑,軟而不膩,入口即溶,好食。韮菜餃$42韮菜味香濃,皮薄饀靚,味道適中,一碟六隻,恰好二人份量。唐生菜$35生菜很鮮嫩,浸上濃濃的雞湯味更覺鮮甜可口。紅薯粉$28既軟滑又煙韌的紅薯粉,口感非常豐富,加上雞湯倍增美味。

店內環境清潔舒適,座位寬敞。
以紅木餐桌椅子為主。
店員禮貌招待推介食譜,逢星期一至四都有八八折優惠。

濃厚原隻雞煲花膠湯(細)半隻$288
濃郁雞湯味非常夠火喉,入口感受到老火湯的香濃味,
但雞肉仍淋嫩可口,值得一讚花膠煲得很淋滑,
軟而不膩,入口即溶,好食。

韮菜餃$42
韮菜味香濃,皮薄饀靚,
味道適中,一碟六隻,恰好二人份量。

唐生菜$35
生菜很鮮嫩,浸上濃濃的雞湯味更覺鮮甜可口。

紅薯粉$28
既軟滑又煙韌的紅薯粉,
口感非常豐富,加上雞湯倍增美味。
2021-09-06
  • 濃厚原隻雞煲花膠湯
  • 韮菜餃
2021-09-28 30 浏览
鮮入圍煮搬左去尖沙咀, 以前喺旺角, 我已經食過超過十次!! 搬左之後第一次食, 花膠雞煲仍然係咁好食!! 我同兩歲仔仔上到去, 雖然我仔有時會開心到大叫, 又不停講嘢, 職員仍然好有禮貌, 仲好有愛心同仔仔傾計, 值得一讚! 花膠雞煲當然係我至愛啦, 香濃嘅雞湯, 加上厚厚嘅花膠, 食落去黏口㗎~ 比仔仔試吓個湯, 不停話yummy yummy!! 飲完一啖又一啖, 我自己都飲左4碗湯先開始打邊爐! 我地仲嗌左手切安格斯牛肉, 花膠雲吞, 鯇魚片等, 全部材料都好新鮮, 份量又夠多, 食得好滿足!

2021-09-26 29 浏览
一早聽聞「鮮入圍煮花膠雞海鮮火鍋」嘅花膠雞煲非常出名,今日一試,果然名不虛傳聽聞佢哋嘅花膠雞湯每日至少用3小時烹煮,所以味道超級鮮甜!另外佢地嘅牛肉同海鮮都係師傅每日去街市新鮮選購,質素絕對有保證!我哋兩個人叫咗半隻濃厚原隻雞煲花膠湯,雖然係半隻雞,但係花膠同雞都非常足料,雞肉非常鮮甜嫩滑!花膠真係非常有驚喜,件件都又大又厚,份量亦唔少!呢個湯非常鮮甜,我差啲想飲晒全部!餐廳職員仲好窩心幫我哋剪雞同花膠,仲提我地點樣食!食完半隻雞之後,其實都已經好飽!但係見到好多配料都好吸引,就叫左大家都推介嘅芝士流心牛丸,羊癡的我今次揀咗羊肉片而唔係肥牛,加埋個菜同公仔麵,兩個人就剛剛好啦!下次多d朋友黎一定會叫埋海鮮試多d野!

• 花膠雞煲
2021-09-26 27 浏览
見openrice 個個都讚就去試下!首先要帶現金⋯⋯因為唔收卡(都幾唔方便)宜家尼個時代 電子貨幣流行⋯淨係收現金⋯去到個場其實一眼睇晒⋯好細。你話坐得舒唔舒服? 因為冇咩人咪唔迫囉,不過冷氣就一定唔夠。同埋個膠檯布 整住隻腳到好熱下! (感覺其實冇裝修,好似用上手既野就算)叫左花膠雞,帶子餃,牛丸,花甲,鵝腸,水尤,烏冬。花膠雞鍋個湯係好味既,雞係滑、但花膠有d腥!帶子餃可以唔洗叫,食唔到有帶子,淨係豬肉!成隻都豬肉味,可以唔叫!牛丸爆汁ok, 水尤脆口,花甲鮮甜,鵝腸都爽。不過食完尼餐我口渴左兩日!唔知係個雞湯有味精/ 後加豬骨湯有味精/ 定豉油有味精!唔係講到好出色 拎晒獎!至少口渴已經令人唔想再幫襯!
見openrice 個個都讚就去試下!
首先要帶現金⋯⋯因為唔收卡(都幾唔方便)
宜家尼個時代 電子貨幣流行⋯淨係收現金⋯

去到個場其實一眼睇晒⋯好細。

叫左花膠雞,帶子餃,牛丸,花甲,鵝腸,水尤,烏冬。

花膠雞鍋個湯係好味既,雞係滑、但花膠有d腥!

牛丸爆汁ok, 水尤脆口,花甲鮮甜,鵝腸都爽。

不過食完尼餐我口渴左兩日!
唔知係個雞湯有味精/ 後加豬骨湯有味精/ 定豉油有味精!

唔係講到好出色 拎晒獎!
至少口渴已經令人唔想再幫襯!
2021-09-25
之前舊公司還在旺角區的時候,我們一班同事經常會於下班後在「鮮入圍煮」這裏火鍋🤓不經不覺三年又過去了😮‍💨時至今日,「鮮入圍煮」都從旺角區搬了到尖沙嘴區了🌟趁著今個週末,剛好有點事要到尖沙咀辦理之際,我便帶寶寶來到新的尖沙咀店一嘗鮮入圍煮的招牌花膠雞湯😎❣️❣️❣️尖沙咀新店稍微擺脫了之前旺角店的大排檔風~感覺比以前更整齊了一些😄因為是吃午餐的關係,我們其實都吃不下太多的食物🙈主要是想給寶寶一嚐他們的招牌花膠雞湯😎濃厚原隻雞煲花膠湯(半隻)$288店家貼心提醒我們,滾起以後先一人喝碗湯🤓你花膠湯清甜又濃厚,絕對比得上媽媽在家煲的雞湯👍🏻真的明顯有熬上了一段時間👏🏻我們都不禁偷喝了兩碗🙈湯裡還有半隻煲軟了的滑雞及四件花膠🤩非常足料❗️我們未開始火鍋,已經每人吃了兩件花膠及幾件雞件了😝第一次還未開始吃火鍋已經要加湯了😆後來加的湯會是豬骨清湯~所以下次會記得多留幾件有皮雞作熬湯之用🤣以如此優質的花膠雞湯吃火鍋,滋味又養生🥳手切頂級安格斯牛肉 $198一碟的份量一點也不少😳我們兩個人還是勉強才能吃得下😆牛肉以鍋滾約10至12秒,滾至剛好熟而看不見紅肉的部份最完美了☺️牛肉味香濃,肉質細膩軟嫩💕油脂分布均勻
之前舊公司還在旺角區的時候,
我們一班同事經常會於下班後在「鮮入圍煮」這裏火鍋🤓
不經不覺三年又過去了😮‍💨
時至今日,「鮮入圍煮」都從旺角區搬了到尖沙嘴區了🌟
趁著今個週末,剛好有點事要到尖沙咀辦理之際,
我便帶寶寶來到新的尖沙咀店一嘗鮮入圍煮的招牌花膠雞湯😎
❣️❣️❣️
尖沙咀新店稍微擺脫了之前旺角店的大排檔風~
感覺比以前更整齊了一些😄

因為是吃午餐的關係,
我們其實都吃不下太多的食物🙈
主要是想給寶寶一嚐他們的招牌花膠雞湯😎

濃厚原隻雞煲花膠湯(半隻)$288

店家貼心提醒我們,滾起以後先一人喝碗湯🤓
你花膠湯清甜又濃厚,
絕對比得上媽媽在家煲的雞湯👍🏻
真的明顯有熬上了一段時間👏🏻
我們都不禁偷喝了兩碗🙈
湯裡還有半隻煲軟了的滑雞及四件花膠🤩
非常足料❗️
我們未開始火鍋
已經每人吃了兩件花膠及幾件雞件了😝
第一次還未開始吃火鍋已經要加湯了😆
後來加的湯會是豬骨清湯~
所以下次會記得多留幾件有皮雞作熬湯之用🤣
以如此優質的花膠雞湯吃火鍋,滋味又養生🥳

手切頂級安格斯牛肉 $198

一碟的份量一點也不少😳
我們兩個人還是勉強才能吃得下😆
牛肉以鍋滾約10至12秒,
滾至剛好熟而看不見紅肉的部份最完美了☺️
牛肉味香濃,肉質細膩軟嫩💕
油脂分布均勻,入口即溶❗️
散發出新鮮上等牛肉才有的鮮牛肉香味😋
質量很高👍🏻

芝士流心牛丸(六粒)$48

吃起來口感不錯,是彈牙而有質感的💕
咬下去還有鮮香肉汁及可拉絲的芝士滲出🤤
用料上乘👍🏻

油麥菜 $35
份量夠多,夠新鮮而且洗得很乾淨👏🏻

玫瑰花烏龍茶 $28

色澤亮麗討好☺️
喝起來有淡淡的玫瑰香,
清甜香味中帶點清涼感,
火鍋解膩不錯👍🏻
  • 濃厚原隻雞煲花膠湯
  • 手切頂級安格斯牛肉
  • 芝士流心牛丸
2021-09-26 23 浏览
話說呢間之前喺旺角店嘅時候小編已經食過一次,味道都唔錯,最近知道原來佢哋搬咗去尖沙咀,今次就同朋友趁假期嚟咗打邊爐,火鍋配料選擇豐富,一入門口仲有個大魚缸,入邊都有唔少海鮮選擇㗎濃厚原隻雞煲花膠湯 $288小編今次同朋友係兩個人黎食所以就叫咗半隻份量,飲落去好清甜,湯內亦會有花膠,店員亦會幫手將雞剪碎,值得一試牛骨汁濃湯牛丸 $48 六粒有冇朋友仔同小編一樣平時打邊爐鍾意食牛丸呢,呢個牛丸真係爆汁,食落去非常彈牙,滿滿幸福感韭菜餃 $42 六粒餐廳有提供多款餃類選擇,味道都唔錯,餡料充足紅薯粉 $28今次仲叫咗紅薯粉,吸湯一流,為整餐畫上完美句號

濃厚原隻雞煲花膠湯 $288

牛骨汁濃湯牛丸 $48 六粒

韭菜餃 $42 六粒
餐廳有提供多款餃類選擇,味道都唔錯,餡料充足

紅薯粉 $28
今次仲叫咗紅薯粉,吸湯一流,為整餐畫上完美句號
2021-09-18 60 浏览
前排同朋友去左尖沙咀鮮入圍煮食火鍋,好耐無打過邊爐,就決定過下口癮先!醬料費用每位15蚊。濃厚原隻雞煲花膠湯(半隻):花膠有幾舊,口感幾爽口,吸入左吾少雞湯味。職員會幫客人將雞剪成一舊舊,雞件肉質吾鞋口,而且仲啖啖肉添!雞湯味道帶咸味,味道幾濃郁!芝士流心牛丸:牛丸總共六粒,焯後既牛丸口感彈牙又爽口,一咬開芝士爆出,所以小心食啊!同時,帶有牛味,芝士吾算太漏的。白柏葉:份量適中,焯後口感也爽口。個人建議吾好焯甘耐時間,因為好快縮小的。稻庭手打烏冬:為左想飽肚啲,特登叫烏冬。烏冬二人share,份量岩岩好,口感好滑!另外,叫多左一人一隻雞蛋。

另外,叫多左一人一隻雞蛋。
2021-09-14 67 浏览
聽同事講鮮入圍煮係旺角搬咗去尖沙咀樓上鋪,記得佢哋啲裝潢糅合了懷舊元素,特別係原隻雞煲花膠湯和原隻豬肚胡椒雞湯,特別受歡迎!今晚約咗同事過去尖沙咀回味一下!濃厚原隻雞煲花膠湯:叫咗半隻雞細鍋,金黃色嘅湯底內有半隻雞和花膠,放上爐後由店員用剪刀將雞剪開一件件方便食用,雞肉好嫩滑,花膠份量都不少,而且厚身爽滑,湯底鮮甜美味,整鍋湯都充滿骨膠原,養顏滋補又美味!花膠鮮蝦丸:用新鮮蝦打成蝦滑,再加上花膠,更加爽口彈牙。原粒帶子水餃,水餃有四隻,每隻都包滿餡料,除了豬肉外,仲有爽口的小柱,增加口感和鮮甜味。

花膠鮮蝦丸:用新鮮蝦打成蝦滑,再加上花膠,更加爽口彈牙。

2021-09-14 61 浏览
係尖沙咀行開街,係H8搵野食,見到呢間原來係旺角,而家搬咗嚟尖沙咀嘅鮮入為煮,之前一直冇咩機會試,今日嚟到呢度,當然要試試佢!我地叫咗濃厚原隻雞煲花膠湯,根據有幾多人食,可以揀番大或者小。咁今次我地係叫咗小嘅, 湯底一上到嚟係半隻雞,先煲滾,之後餐廳會幫手剪開隻雞,佢地會建議先飲咗個湯先,之後落豬骨湯嚟打邊爐。個湯好鮮甜,花膠都有7、8舊,非常足料!我地幾乎每人飲咗2、3碗雞湯先開始打邊爐🤣醬料方面,有6款可以俾我地自由配搭,有蒜蓉、辣椒、蔥、炸蒜、沙茶醬同埋花生。配料方面,我地揀咗中山脆肉鯇魚片、原隻帶子水餃、花膠蟹粉餃皇、娃娃菜同埋紅薯粉。中山脆肉鯇魚片打邊爐最鍾意食脆肉魚片,呢度嘅份量唔少,都有8片左右,而且非常新鮮,食落口感爽脆。原隻帶子水餃入面有原粒帶子同埋豬肉餡,皮薄餡多,值得一試。花膠蟹粉餃皇入面係有原隻蝦同埋加左蟹粉嘅餡料,食落都有濃郁嘅蟹味,我更加鍾意食呢個!娃娃菜同埋紅薯粉嘅份量都唔少,攞嚟吸湯,超好食!

中山脆肉鯇魚片

原隻帶子水餃
入面有原粒帶子同埋豬肉餡,皮薄餡多,值得一試。

花膠蟹粉餃皇

娃娃菜同埋紅薯粉嘅份量都唔少,攞嚟吸湯,超好食!

2021-09-12 40 浏览
今日晏晝去左位於尖沙咀既一間樓上火鍋店一鮮入圍煮,突然泥試佢哋店舖既招牌湯底一花膠雞湯❤️ 果然得到好多人既推介,呢個湯底真係令我好驚喜,同時覺得好養生😜環境方面,晏晝去有d座位會好曬,但有冷氣,整體都好舒服,店員好好,會安排我地坐一個無咁曬嘅位置❤️服務態度好好。分享返我叫既野食先:濃厚原隻雞煲花膠湯 (小) $288我覺得呢個湯都幾抵! 點解? 因為佢地真係好足料,放左半隻雞,然後親眼見到店員幫我地剪返一舊舊易入口的雞肉,好貼心🥰 仲有就係好多花膠,係一片片的🌝個人覺得真係好足料,2個人食都食唔哂😣 仲飲左好多碗湯,好香濃!正🤩跟住就叫左幾樣餸放落個煲度打邊爐🍲南京鴨血 $68水魷 $48白栢葉 $48呢三樣餸既份量都好多🤣 我地都食5哂,真心要讚佢個鴨血唔腥,d餸好新鮮🌞 下次會再來吃❤️計埋服務費,一共食左$530 👏🏻🍲

分享返我叫既野食先:

濃厚原隻雞煲花膠湯 (小) $288