2021-12-18
冬天嚟到梗係要打多啲邊爐暖下個身,今次嚟到鮮入圍煮試吓佢哋出名嘅花膠雞煲湯底,暖身之餘又可以食得健康養生,因為怕多人所以五點鐘就去到餐廳,近門口個魚缸見到啲海鮮啱啱撈上嚟好新鮮🤩位吾算迫坐得都幾舒服,枱面好乾淨企理👍濃厚原隻雞煲花膠湯(半隻)叫咗半隻雞嘅份量,湯一上枱就聞到好香,加湯打邊爐之前我哋先飲咗佢嘅雞湯先,湯底好濃厚,花膠都相當足料,大舊又夠厚,鍾意飲湯嘅我飲咗好幾碗超滿足😍另外員工會為我哋剪好隻雞方便我哋進食,雞肉一啲都唔鞋身,煲完湯仲保留到佢嘅肉質,吾錯😋飲完湯食晒隻雞就可以開始打邊爐啦,因為係兩個人嚟所以淨係叫咗幾樣火鍋料~牛骨汁濃湯牛丸牛丸好好食,大大粒,咬落好彈牙入面好juicy,咬開仲見到入面一粒粒嘅牛筋,濃厚嘅牛香味係口腔入面爆發,忍吾住食完一粒又一粒🤤推薦👍爽口花膠鮮肉雲吞雲吞都冇令我哋失望,皮薄餡靚,粒粒都好飽滿足料,雲吞皮又索晒湯底嘅味道,正啊😋西班牙豬腩片厚薄適中,唔會太肥,所以食落去唔會覺得油膩,肉質都唔錯,淥耐左都唔會鞋口🐷紅薯粉晶瑩剔透嘅薯粉,淥完之後索晒雞湯嘅精華好入味,飽肚又好味😍
濃厚原隻雞煲花膠湯(半隻)
牛骨汁濃湯牛丸
爽口花膠鮮肉雲吞
西班牙豬腩片
紅薯粉
晶瑩剔透嘅薯粉,淥完之後索晒雞湯嘅精華好入味,飽肚又好味😍