2015-07-26
六月份第一次食午餐。老實說以$220食到omakase真係好抵。所以唔會介意坐得比較迫。第一次。係文師父負責整壽司。一路會介紹你呢件係咩魚。駛唔駛點鼓油。 食完仲有蜜瓜做甜品。第一次既印像唔錯。性價比高。 因此即刻約朋友七月再去食。第二次,相隔一個月,一入去坐得比上次仲迫。真係元氣食都坐得鬆動過佢。入到去omakase 已經加到$280。唔緊要。d 野keep 到我都覺得ok. 今次文師父唔係到,兩個師父仔好似好趕收工咁。咩都唔會講。問佢拎薑食。佢又講都唔講原來淨係得蘿蔔, 就咁切完就放係你個碟到。其他野同上次差唔多。但係加埋一成三百蚊 我寧願去返樂壽司比多少少坐得舒服d.另外,同行朋友告知 上月佢係鮨文食晚餐。 叫左個千五蚊同六百蚊。千五蚊set 淨係多左六件刺身 其他野係完全一樣。另外 , 我兩次都係book12點食lunch. 兩次都係準時去到。但係兩次佢都未ready. 要d客係門口等。即係如果你覺得d 客唔應該遲到no show 我覺得作為一間日本餐廳。連守時開門都做唔到就有點兒那個。Ps. 我12:05分曾經打開會。示意想入去坐住等都比人拒絕左 (個日好熱)。可能因為l
Ps. 我12:05分曾經打開會。示意想入去坐住等都比人拒絕左 (個日好熱)。可能因為lunch d cheap客佢覺得唔旨在吧。
最後我公平少少咁講。呢個價錢是可接受的 但如果要等兩三個月先book 到。就要諗諗了。