2019-08-15
過江龍 東京開過黎的拉麵店 當然係唔試唔得啦! 愛吃辣同麻的朋友就可以試下 拉麵加上麻係咩感覺喇 鬼金棒 用上九款辣椒🌶️ 去制作鬼增味的辣度 愛辣的朋友不妨挑戰下 除左鬼增辣度係世界級外 其他辣都用上七至八種辣椒🌶️而成 但辣度較一般食辣的人士接受 除左拉麵仲有三款飯類 店員說可以加上拉麵湯一起吃用 一個拉麵兩種食法 值得嘗試我被安排坐係bar 枱位 可以欣賞廚師的手藝 落鑊炒芽菜 玉米 香氣撲鼻 有別於其他拉麵店 可以睇住一碗拉麵的誕生 芫茜辣麻味噌拉麵🍜加味玉 $110芫茜拉麵係香港未有見過 當然要試一試 睇下佢ge融合程度啦 唔夠ge朋友可以追加芫茜 芫茜用料新鮮 配上拉麵吃 減少肥膩感 拉麵係粗麵 湯底揀左中辣小麻 粗麵掛湯能力強 每一口都食到辣味 由於叫左小麻關係 沒有令自己嘴巴麻痺 麻度剛好 拉麵質地都恰到好處 夠Q 彈 不會過林過硬👍🏼味玉煮得好流心 就算係湯到浸左一陣都未有變熟 蛋味香濃
芫茜辣麻味噌拉麵🍜加味玉 $110
味玉煮得好流心 就算係湯到浸左一陣都未有變熟 蛋味香濃