2020-10-26 31 浏览
見到好多好食評,覺得麻辣湯嘅拉麵好特別,經開銅鑼灣就嚟試下呢間拉麵,估唔到星期日晏晝都冇咩人一入去就有位。知道出名食芫荽,但係因為自己唔鍾意食芫茜就哎咗另外一款都好出名的味噌叉燒拉麵。味玉麻辣味噌拉麵同特製麻辣味噌拉麵的分別只係一舊叉燒同兩舊叉燒。嗌咗小辣食落都唔係好辣,湯底好濃厚但係唔係好鹹,飲多幾啖都唔會係好口渴嗰種。呢間嘢叉燒呢係一舊的而唔係一塊塊,所以食落口感咬感都非常之好,有啲似東坡肉,如果再甜多少少可能會仲好食。餐廳好貼心會提供一個紙巾係掛喺可以掛起個頸度免整污。美中不足係餐廳非常之熱,好似無冷氣咁,食麻辣已經比較熱,但係餐廳嘅溫度仲要熱過外面,食得滿頭大汗。
  • 味玉辣麻味噌拉麵
//🍜東京過江龍拉麵,可自選「麻」和「辣」//·嚟銅鑼灣行街,順便搵間入去食下,就試吓呢間拉麵,每碗拉麵可分別揀五種「麻」度同「辣」度,唔食得辣都可以揀走辣小麻😚·✨增量叉燒辣麻味噌拉麵 $115呢款叉燒一大舊,不過冇溏心蛋我揀咗中辣中麻,諗住挑戰下自己,湯底見到咁紅會淆咗,但食落冇想像中咁麻咁辣,唔係麻辣火鍋嘅中辣咁勁🔥不過唔食得辣嘅朋友試咗一啖話係好辣嘅😛麵底大夠彈牙,拉麵係扁而粗身叉燒厚切,大大舊,五花腩較多肥膏邪惡,夠腍啱啱好😋配料仲有玉米筍、芽菜、蔥☺️·✨特製辣麻味噌拉麵 $120有兩舊叉燒,有溏心蛋朋友唔食得辣,叫咗走辣小麻個溏心蛋一睇就知好流心,食落好正🤤🤤·🌟個人覺得叉燒好食,麵底正常,係湯底太油,如果可以改善下會冇咁膩😉👌🏻重口味人士可試😂
//🍜東京過江龍拉麵,可自選「麻」和「辣」//

✨增量叉燒辣麻味噌拉麵 $115
呢款叉燒一大舊,不過冇溏心蛋
麵底大夠彈牙,拉麵係扁而粗身
叉燒厚切,大大舊,五花腩較多肥膏邪惡,夠腍啱啱好😋
配料仲有玉米筍、芽菜、蔥☺️
✨特製辣麻味噌拉麵 $120
有兩舊叉燒,有溏心蛋
朋友唔食得辣,叫咗走辣小麻
個溏心蛋一睇就知好流心,食落好正🤤🤤
2020-10-26 39 浏览
Bookmark左呢間東京超人氣拉麵店一段日子,終於試左啦🔖▫️$100 玉米筍辣麻味噌拉麵 🥢鮮紅色既湯底非常吸引😚平時食開米線5小辣既我嗌左小麻小辣,味道岩岩好啊‼️拉麵煙韌彈牙,係我鐘意既口感😋玉米筍份量吾少有10幾條🌽叉燒有2小塊,煮到好腍‼️成碗拉麵仲有吾少芽菜,食落無咁油膩👍🏻▫️$115 增量叉燒辣麻味噌拉麵 +$15 味玉 🥢增量叉燒厚到磚頭咁,份量十足‼️鐘意肉肉既朋友一定要嗌呢碗💓 另加左味玉,橙黃色既蛋黃好流心好正,不過掛住食吾記得影🙊 呢碗拉麵就嗌左中麻中辣🌶️ 相對比小麻小辣真係再惹味啲,不過食食下覺得好似愈食愈咸🙈
▫️
$100 玉米筍辣麻味噌拉麵 🥢

▫️
$115 增量叉燒辣麻味噌拉麵 +$15 味玉 🥢

2020-10-25 31 浏览
食拉麵最怕係遇到個湯底又淡,麵質又過淋!好在呢到既拉麵唔單止湯底好濃郁,而且麵質恰到好處。先講吓佢嘅湯底,相信大家都知道可以選擇唔同嘅辣度,由於今次我係第一次食,所以我都唔係好知道佢嘅辣係去到幾辣,所以都只係叫咗一個中辣。 最特別嘅係呢度原來連麻都有得選擇㗎!由於平時唔係太鍾意麻既我,今次只係揀咗小麻。食落去對我來講個辣到同埋麻都仲可以再加,我諗下次我應該會試吓大辣中麻值得一讚嘅係呢一度流心蛋真係好流心!除咗湯底之外,麵其實先至係主角!呢到既麵質唔太淋唔太硬,煮得時間岩岩好!
值得一讚嘅係呢一度流心蛋真係好流心!
2020-10-25 28 浏览
銅鑼灣都唔少拉麵店🥰今次黎左依間鬼金棒❗️疫情減少左,人龍都出現番🤣因為甘岩喉嚨痛所以冇叫辣味🙈但都好好食😳如果食得辣既人一定要黎試啦❤️.🍜增量叉燒x2辣麻味增拉麵 $135依到招牌係叉燒😳真係好好食❗️肥瘦比例岩岩好🙈又要夠大件,值得一試😋又肥又厚,會有啲類似港式既炆肉既整法,完全唔係你食開既日式叉燒😂味增拉麵🍜唔會話好鹹,可以飲埋佢啲湯😍.🍜特製麻辣味增拉麵 $120完全比佢既蛋吸引住🤪所以先叫佢🤣佢既蛋好流心😍中意食流心蛋既人唔會失望😋個湯底其實係一樣架,不過配料唔同😂.⚠️如果唔夠飽既可以叫埋佢地既秘製叉燒飯
🍜增量叉燒x2辣麻味增拉麵 $135

🍜特製麻辣味增拉麵 $120

⚠️如果唔夠飽既可以叫埋佢地既秘製叉燒飯
2020-10-22 1340 浏览
今日特別同男友來食拉麵,其特色是辣麻拉麵及特厚叉燒(角煮),原來日式都有麻辣口味,采用日本的唐辛子的辣及山椒的麻,令拉麵味道更豐富更刺激味蕾,兩者的辣都有幾個層次,無辣、小、中、大、鬼增......幾個級別,喜歡辣的朋友要挑戰一下。我地每人點左一碗拉麵及汽水,最後仲追加左一碗叉燒飯,超滿意超full。有8款拉麵可選,價錢$90-$135,拉麵用了不同配料,分別有味玉、芽菜、芫荽、增量叉燒......我地揀左芫荽及超大份的增量叉燒X2,挑戰味蕾和胃袋。下單用QR code,非常快捷方便。除左門面有一大支氣勢迫人的拷鬼棒,店內裝潢都好有地獄感覺的氣氛,特別係大紅色的惡鬼面罩,店內面積唔算好大,有數張木枱及數個Bar枱座位,但都坐得舒適。增量叉燒X2 辣麻味噌拉麵 $135有2件超大的叉燒(角煮豚肉),好邪惡卻又十分誘人,入口即化不用點咬,脂肪溶化係口內,豬肉味濃郁且好香,煮得好入味,肉質鬆化,食完的確有點膩,但忍唔住仲想食。揀了無辣無麻,可以飲到湯頭原本味道,雖然有點油同有脂肪,但顯得湯底味道更突出更濃。芫荽辣麻味噌拉麵 $110芫荽愛好者有福了,超多芫荽佈滿拉麵上,很香很香,拌勻麵與熱湯
今日特別同男友來食拉麵,其特色是辣麻拉麵及特厚叉燒(角煮),原來日式都有麻辣口味,采用日本的唐辛子的辣山椒的麻,令拉麵味道更豐富更刺激味蕾,兩者的辣都有幾個層次,無辣、小、中、大、鬼增......幾個級別,喜歡辣的朋友要挑戰一下。
增量叉燒X2 辣麻味噌拉麵
增量叉燒X2 辣麻味噌拉麵 $135
芫荽辣麻味噌拉麵
芫荽辣麻味噌拉麵 $110
芫荽愛好者有福了,超多芫荽佈滿拉麵上,很香很香,拌勻麵與熱湯後,香味更明顯,而且每口都有滿滿芫荽。
味玉的糖心效果很好,蛋黃細滑有蛋香,味道濃郁,而且也鹵得很入味,推介一定要追加。
拉麵麵質較有彈性,口感豐富有麵粉香,掛湯汁很好,配辣麻湯汁很適合。
呢碗揀左小辣小麻,味道很易接受,唔會好辣麻,剛好品嚐到唐辛子的微辣及山椒的麻香,湯底加左辣麻口味更加吸引,味道更有層次,還可減少湯底的膩感。
追加:肉碎飯
肉碎飯 $35
最後雖然很飽,但也想追加叉燒飯,所以揀左最細份量的肉碎飯 來SHARE食。

用角煮豚肉拆成肉碎,加入鹵汁到飯,感覺有點似台式肉燥飯,但味道更濃更有脂香味,配食淨的拉麵湯汁,又多個新口味和口感,為拉麵晚餐畫上完美句號。
2020-10-18
增量叉燒X2 辣麻味噌拉麵
芫荽辣麻味噌拉麵
追加:肉碎飯
2020-10-20 114 浏览
仲未有得去旅行呀~ 咁耐無得去日本,香港人一定好唔慣 🤭 而家可以去呢間過江龍嘅日本拉麵食吓日本嘢,過吓口癮先啦~ 呢到出哂名嘅麻辣拉麵同出面好唔同架,就算唔食辣嘅朋友都有得選擇淨係要麻,唔要辣㗎味玉辣麻味噌拉麵📍$100(無辣小麻) 唔食得辣嘅朋友可以叫呢個呀,一啲都唔辣, 但又帶有好輕微嘅麻味,原來辣同麻真係可以分得咁仔細 🙆🏻‍♀️ 粟米炒得好岩岩好,好香口,而隻蛋真係做到流心架 😍 一切開就見到啲蛋醬流出黎,好治癒增量叉燒 *2 辣麻味噌拉麵 📍$135(小辣小麻) 個2件叉燒真係超級大件,果然係增量版 😋 啲肉厚身得黎又夠腍,有啲似係慢煮出黎嘅效屴果,拉麵都好彈牙,仲要份量好多,一定食得飽

味玉辣麻味噌拉麵📍$100

增量叉燒 *2 辣麻味噌拉麵 📍$135
  • 增量叉燒辣麻味噌拉麵
2020-10-18 34 浏览
芫荽辣麻味噌拉麵 $110早幾年香港興起拉麵熱 陸續開左好多間過江龍 市場競爭都幾激烈 而係日本試完再喺香港翻兜嘅鬼金棒 始終係我心目中嘅拉麵三甲鬼金棒無論湯底用料都係我試過嘅n間拉麵店當中獨一無二 麻辣湯底 麻度辣度自選 配料用芫荽玉米 仲記得日本見到乾玉米條一字排開嘅完美陣式叫左碗中辣大麻 芫荽吊味有味覺加乘 食落更麻更辣 芫荽落得幾重手 多到遮哂碗麵 幾狀觀 拉麵本身幾掛湯同時湯底又濃 重口味 夠過癮除左作為拉麵靈魂嘅湯底 麵都有彈性 塊叉燒又係好有特色 大大舊 半肥瘦 一啲都唔韌 好食呢碗足料拉麵份量都幾多下 下次我可能挑戰下鬼增級麻辣麻辣味噌拉麵 $90.再次encore哩碗 真係由日本食到過黎香港既拉麵😳.今次激進d 挑戰中辣大麻😝 雖然入口係麻左d 但辣味可以再提高d 我覺得 利申食得辣😆😆😆.舊叉燒連埋濃濃既湯底 入晒味 好好食🥺仲有麵係掛湯能力高既粗麵 雖然冇得揀軟硬度 但我覺得麵質都唔算淋身 配料同時有勁多葱同芽菜 好多時我食一碗麵會唔夠飽 但哩間我一定係飽到棒住個肚出去🙇🏻🙇🏻.另外用電子qr code落單 都幾方便同衞生👍🏻.

芫荽辣麻味噌拉麵 $110
呢碗足料拉麵份量都幾多下 下次我可能挑戰下鬼增級麻辣

麻辣味噌拉麵 $90
再次encore哩碗 真係由日本食到過黎香港既拉麵😳
另外用電子qr code落單 都幾方便同衞生👍🏻
  • 芫荽辣麻味噌拉麵
  • 味玉辣麻味噌拉麵
2020-10-18 34 浏览
細細間但好有日本特色拉麵店既感覺 見住拉麵師傅用心製作 特別好味🤤店內仲有圍裙提供 超級細心增量叉燒辣麻味噌拉麵 加味玉 ($130)特製麻辣味噌拉麵 ($120)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️餐廳最出名既秘製叉燒果然名不虛傳 嗌增量塊叉燒係超級厚切一件過! 叉燒肥瘦比例啱啱好 口感極佳👍🏻 鎖住超多汁 加上一啲都唔油膩🤤🤤個湯係呢碗拉麵既精華 辣度麻度都可以自選 小麻小辣都好適合食辣新手一試 而芽菜同溏心蛋都超夠味 吸晒湯既所有精華

增量叉燒辣麻味噌拉麵 加味玉 ($130)
特製麻辣味噌拉麵 ($120)
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

2020-10-18
2020-10-16 37 浏览
🇯🇵日本拉麵🍜X麻味拉麵🌶系列 💕—▫️餐廳:鬼金棒▫️地點:全香港有2️⃣間分店📍此為:銅鑼灣謝斐道530號地舖(港鐵銅鑼灣站 D4 出口, 步行約2分鐘)▫️營業時間:11:00-22:00▫️價錢:~$100+—美味:🍜🍜🍜🍜環境:🍜🍜🍜+0.7🍜價錢:💰💰💰+0.9💰—👧🏻👦🏻好鐘意食拉麵🍜之前去日本日日食😭😭今次試之前未食過既拉麵🍜聽講鬼金棒係專食麻辣味既拉麵🍜啱晒👧🏻想食辣既要試,唔食得辣都可以叫唔辣—👧🏻叫咗增量叉燒辣麻味噲拉麵($130)加咗溫泉♨️蛋😝~中辣中麻🌶都幾足料🤓好多辣油係上面💕都幾香🤓🤓👧🏻覺得似譚仔小辣,下次要大辣🤣💕塊叉燒超級無敵咁厚,好入味同軟身💕而麵條比其他拉麵店粗身,啱晒👧🏻👧🏻—👦🏻叫咗味玉辣麻味拉麵($100)~小辣小麻🌶舊叉燒比👧🏻果碗細,多啲肥既部分,啱👦🏻多啲☺️湯底同👧🏻果碗差唔多—#好西 #拉麵 #日本拉麵 #麵 #日本🇯🇵 #夏天美食 #日本叉燒#HongKong #HK #foodie #goodwest #food #lunch #ramen #amy_in_cwb #鬼金棒#拉麵 #japan #japanesefood #travel
🇯🇵日本拉麵🍜X麻味拉麵🌶系列 💕

▫️餐廳:鬼金棒
▫️地點:全香港有2️⃣間分店
▫️營業時間:11:00-22:00
▫️價錢:~$100+

美味:🍜🍜🍜🍜
環境:🍜🍜🍜+0.7🍜
價錢:💰💰💰+0.9💰

#好西 #拉麵 #日本拉麵 #麵 #日本🇯🇵 #夏天美食 #日本叉燒#HongKong #HK #foodie #goodwest #food #lunch #ramen #amy_in_cwb #鬼金棒#拉麵 #japan #japanesefood #travelphotography #japanese #ramennoodles #spicy #辣拉麵
2020-10-15 25 浏览
🇯🇵與別不同的麻辣口味拉麵🇯🇵店內牆上掛滿牛鬼蛇神的面具播放着日本慶典上會聽到的鼓聲和音樂 很有氣氛特製麻辣味噌拉麵(小辣小麻) $120⭐️⭐️⭐️⭐️拉麵附有味玉和兩塊厚切的叉燒叉燒一咬就斷開 不覺韌身 而且醃得非常入味味玉生熟度剛剛好 蛋黃仍然是流質增量叉燒辣麻味噌拉麵(小辣小麻) $115⭐️⭐️⭐️⭐️顧名思義增量叉燒拉麵 叉燒的份量當然是大大塊這碗拉麵的味道和特製拉麵差不多湯底都十分之香 滿滿生蒜,蔥花和芽菜並帶一點中國麻辣火鍋常出現的麻味因為點了小辣小麻 所以不算很辣 愛吃辣的朋友不妨試一下中或大辣
🇯🇵與別不同的麻辣口味拉麵🇯🇵

增量叉燒辣麻味噌拉麵(小辣小麻) $115
⭐️⭐️⭐️⭐️
顧名思義增量叉燒拉麵 叉燒的份量當然是大大塊
這碗拉麵的味道和特製拉麵差不多
湯底都十分之香 滿滿生蒜,蔥花和芽菜
並帶一點中國麻辣火鍋常出現的麻味
因為點了小辣小麻 所以不算很辣
愛吃辣的朋友不妨試一下中或大辣
$132.5 (午餐)
2020-10-14 52 浏览
✿╮❤╭✿✿雜感女生   好味日記✿˚*•✰。鬼金棒.香濃拉麵。✰•*˚✿✿小資女的Dolce Vita✿✿❤餓底飯聚.食勻全世界❤❤吾係POL - Peggy On Line.Proof Of Life❤  ❤朋友是日本拉麵控一直熱愛尋覓好吃的日本拉麵最近被她拉到銅鑼灣吃了一家極具質素的拉麵——鬼金棒鬼金棒是日本東京超人氣過江龍辣麻拉麵店主打混合多款辣椒為主的味噌湯底,具有特製唐辛子的「辣」及以頂級和歌山葡萄山椒調成的香麻油「麻」for 不太敢吃辣的朋友,亦可選無辣或小辣我們點了一個:特製辣麻味噌拉麵、增量叉燒辣麻味噌拉麵、大肉飯配了2罐可樂  特製辣麻味噌拉麵滿滿的大碗拉麵份量大,湯底非常香濃散發出豬骨、雞骨熬出來的香氣先飲一口,滿咀濃香那雞蛋經精心浸潤飽滿香甜我極之喜愛其拉麵的口感煙韌彈牙有麵香 增量叉燒辣麻味噌拉麵青翠香濃,叉燒極厚大朋友非常欣賞叉燒的滋味軟腍肥美並帶八角香氣這是肉食愛好者之選 再來一碗人人稱讚的大肉飯日本珍珠米炮製汁鮮肉香又是一次滿腹滋味的拉麵之約

雜感女生   好味日記

˚*。鬼金棒.香濃拉麵。*˚

✿✿小資女的Dolce Vita✿✿

餓底飯聚.食勻全世界

朋友是日本拉麵控

一直熱愛尋覓好吃的日本拉麵

最近被她拉到銅鑼灣

吃了一家極具質素的拉麵——鬼金棒
鬼金棒是日本東京超人氣過江龍辣麻拉麵店

主打混合多款辣椒為主的味噌湯底,具有特製唐辛子的「辣」

及以頂級和歌山葡萄山椒調成的香麻油「麻」

for 不太敢吃辣的朋友,亦可選無辣或小辣

配了2罐可樂

特製辣麻味噌拉麵
滿滿的大碗拉麵

份量大,湯底非常香濃

散發出豬骨、雞骨熬出來的香氣

先飲一口,滿咀濃香
那雞蛋經精心浸潤

飽滿香甜

我極之喜愛其拉麵的口感

煙韌彈牙有麵香

增量叉燒辣麻味噌拉麵

青翠香濃,叉燒極厚大
朋友非常欣賞叉燒的滋味

軟腍肥美並帶八角香氣

這是肉食愛好者之選

再來一碗人人稱讚的大肉飯

日本珍珠米炮製

汁鮮肉香

又是一次滿腹滋味的拉麵之約
2020-10-12 28 浏览
由年頭食過到宜家再訪,見證住鬼金棒愈來愈熱門多人食。呢間係世貿對面既拉麵,個湯底好飲,冇味精,望落油而食落唔油,辣度同麻度都有得揀。 麵條係粗身曲既,比較鍾情呢種粗身麵,因為夠哂彈牙,煮食時間要控制的得好,咬落很有質感。餸方面有莞茜,粟米芯,雙倍肉同叉燒得,餸菜份量好多。芽菜和韮菜很香口。服務很好,很有日本既感覺。叉燒飯很美味,無論係質感定味道都好正。一定要追加。服務很細心,食物可口,湯底美味。見證餐廳愈來愈熱門,好想疫情後再約更多朋友重臨。
由年頭食過到宜家再訪,見證住鬼金棒愈來愈熱門多人食。

服務很好,很有日本既感覺。

叉燒飯很美味,無論係質感定味道都好正。一定要追加。

2020-10-11 92 浏览
之前都有聽過呢間出名食辣麻味噌拉麵店,今日就約左朋友黎食lunch。辣味拉麵🌶🍜好多麵店都有,有得簡麻味就真係第一次。麵店細細間,牆上面有紅色鬼面具加上暗暗地既燈光,配合返地獄鬼怪既主題,幾特別呀😝呢度係用電子餐牌既,所以影左張外賣紙俾大家睇。辣同麻都各自可以簡<無、小、中、多 同鬼增>。鬼增係特級辣🌶🌶🌶,聽講係加左健力士世界紀錄大全既辣椒,大家可以挑戰下haha 🙈我叫左<味玉辣麻味噌拉麵>,加$15追加芽菜。因為第一次食,辣麻各自都係簡左小。食拉麵當然係即刻試啖湯底先啦。個湯有幾濃郁既味增同埋有d似焦香既味道。湯係加左唔同香料同花椒香麻油,加上豬骨湯底,所以湯面有一點點油,但唔會覺得好油膩👍🏻簡左小辣但其實食落唔辣(我諗下次會簡中辣🙈) 麻就可以簡重手d。除左温泉蛋🥚,佢亦都有件細細既八角慢煮叉燒。叉燒口感腍軟有油香,夠入味😋麵🍜係比較粗少少既麵,有嚼口又唔會過硬。其他配料仲有粟米筍、蔥花同埋芽菜。芽菜係炒過既,完全唔係生生地有草青味果種。成碗麵份量超大,我食左大半碗就超飽🤤朋友就叫左<增量叉燒辣麻味噌拉麵>,簡左唔辣。佢試左我果碗

呢度係用電子餐牌既,所以影左張外賣紙俾大家睇。
辣同麻都各自可以簡<無、小、中、多 同鬼增>。

味玉辣麻味噌拉麵

朋友就叫左<增量叉燒辣麻味噌拉麵>,簡左唔辣。佢試左我果碗小辣都覺得ok。

價錢方面都係$100-$120左右,相比其他同區拉麵高dd。佢特別在個麻辣湯底好特別,可以吸引到鐘意食辣既人(包括我xd)
總體黎講都幾好食,下次會再黎食中麻辣😁
2020-10-08
味玉辣麻味噌拉麵
『初嚐銅鑼灣人氣拉麵・重口味食肉獸雙重滿足』𓁹鬼金棒, 𝑪𝒂𝒖𝒔𝒆𝒘𝒂𝒚 𝑩𝒂𝒚⠀⠀想試這家拉麵很久了,⠀去不到旅遊,決定和媽媽來這裡重拾去日本的感覺✔︎⠀拉麵好好吃!!⠀而且不知道為甚麼, 我跟我媽還吃出了台灣的味道ಠ_ಠ⠀⠀吃完之後我跟我媽都被這裡的拉麵質地驚豔到了啦!⠀我拍了10分鐘都完全沒有軟掉!⠀非常有嚼勁!⠀粗粗的麵條好掛汁呢(●’◡’●)ノ⠀味噌湯底非常非常濃厚~⠀吃著吃著以為自己在吃沾麵的感覺!⠀⠀・增量叉燒X2辣麻味噌拉麵 $135⠀・特製辣麻味噌拉麵 $120⠀・肉飯 $45⠀⠀꧁增量叉燒X2辣麻味噌拉麵•小麻小辣꧂⠀貪心的我當然要叫叉燒X2啦ʕ•ᴥ•ʔ⠀兩大塊厚厚的叉燒♡︎♡︎♡︎⠀吃起來有點像台灣的控肉~~⠀鹹度適中,燉得剛剛好✓⠀完全不會過於軟爛或者乾柴~⠀𝑅𝑎𝑡𝑖𝑛𝑔: 8.1/10 (不夠辣扣了點分xd) ⠀⠀꧁特製辣麻味噌拉麵•中麻中辣꧂⠀這款是有一塊比較小的叉燒還有溏心蛋呢~⠀覺得中麻中辣才有一點點辣而已啦(❍ᴥ❍ʋ)⠀建議各位愛辣人士至少點大辣呀!!!!!!!!!!⠀塘心蛋也是好好吃的,看那#eggporn!! ⠀𝑅𝑎𝑡𝑖𝑛𝑔: 8.2/10⠀⠀꧁肉飯꧂⠀吃

想試這家拉麵很久了,⠀
去不到旅遊,決定和媽媽來這裡重拾去日本的感覺✔︎⠀
拉麵好好吃!!⠀
而且不知道為甚麼, 我跟我媽還吃出了台灣的味道ಠ_ಠ⠀

吃完之後我跟我媽都被這裡的拉麵質地驚豔到了啦!⠀

꧁增量叉燒X2辣麻味噌拉麵•小麻小辣꧂⠀
貪心的我當然要叫叉燒X2啦ʕ•ᴥ•ʔ⠀
兩大塊厚厚的叉燒♡︎♡︎♡︎⠀
吃起來有點像台灣的控肉~~⠀
鹹度適中,燉得剛剛好✓⠀
完全不會過於軟爛或者乾柴~⠀
𝑅𝑎𝑡𝑖𝑛𝑔: 8.1/10 (不夠辣扣了點分xd) ⠀

꧁特製辣麻味噌拉麵•中麻中辣꧂⠀
這款是有一塊比較小的叉燒還有溏心蛋呢~⠀
覺得中麻中辣才有一點點辣而已啦(❍ᴥ❍ʋ)⠀
建議各位愛辣人士至少點大辣呀!!!!!!!!!!⠀
塘心蛋也是好好吃的,看那#eggporn!! ⠀
𝑅𝑎𝑡𝑖𝑛𝑔: 8.2/10⠀

꧁肉飯꧂⠀
吃完拉麵雖然好飽但還是想試試這塊肉配飯(ง'̀-'́)ง⠀
真的好像台式的焢肉飯啊!⠀
想不到來一趟還可以感受到日本和台灣的滋味~~ 感覺...好划算( ͡° ͜ʖ ͡°)⠀
米飯是黏黏的那種,配上肉和豬油,⠀
真的好罪惡!細食的女生點這個其實都夠飽✓不過我還是更推拉麵啦♥︎⠀
𝑅𝑎𝑡𝑖𝑛𝑔: 7.55/10 ⠀

🌟推薦 ʀᴇᴄᴏᴍᴍᴇɴᴅᴀᴛɪᴏɴ⠀⠀⠀⠀
叉燒辣麻味噌拉麵, 重口味一定要中辣中麻以上⠀
🤰🏻回訪 ʙᴀᴄᴋ ᴀɢᴀɪɴ? ⠀⠀⠀
YES⠀