2021-09-29
已經好耐出去銅鑼灣行下🤔咁啱係生日放假,所以去行Donki同埋試下附近既拉麵店。🤭🤭係世貿附近有間鬼金棒,所以今次就試哩間。哩問店係以辣麵出名既,我點左個味玉辣麻味噌拉麵,揀左少麻小辣,本來想要唔辣唔麻試真啲個湯底,今次例外😂拉麵既配菜有京蔥粒,韭菜粒,蒜頭粒, 少少薑蓉,芽菜,角煮同糖心蛋,粟米芯仲有厚切角煮。好特別既配菜😲😲😲🥣🥣湯底係豚骨麵豉,辣味中帶肉骨既清甜, 當中有少少麻香,而且湯入面有京蔥粒,薑蓉等既香料加重左甜味同辣味,但可能辣味有啲重,我自己就唔係好試到麵豉湯既味道,不過鐘意食辣既一定鐘意💖💖💖🍜🍜麵身為方型中太麵,麵質爽滑煙韌,用麵掛起湯黎食帶有肉骨同蔥既清甜味,更突出左辣味同麻香,好惹味丫🤭🤭🌶️🌶️配菜中既芽菜都夠爽口,角煮好夠淋!唔會煮到好硬,內外好入味而且有醬油香,唔會太鹹。糖心蛋有一只,內裏大約三成熟,流心都多,有少少醬油味。店內設計風格比較暗,有好多惡鬼面具,而且用紅色燈照落面具度, 營造到好有地獄氣氛😂😂另外店內有吧檯同方型檯,內裏空間係長方型店,有設洗手間,內裏乾淨整潔,洗手盆都好有該店特式😄😄落單方式係用手機掃 QRcode,方便快捷!店內仲為客人提供
咁啱係生日放假,所以去行Donki
同埋試下附近既拉麵店。🤭🤭
係世貿附近有間鬼金棒,所以今次就試哩間。
哩問店係以辣麵出名既,
我點左個味玉辣麻味噌拉麵,揀左少麻小辣,
本來想要唔辣唔麻試真啲個湯底,今次例外😂
糖心蛋有一只,內裏大約三成熟,流心都多,有少少醬油味。
落單方式係用手機掃 QRcode,方便快捷!
店內仲為客人提供紙圍裙,唔洗驚啲湯汁整落自己身上,好細心呢😄😄
而價錢方面,$90-$130左右,比較中等價錢,
鐘意食辣要黎試下啦。🌶️🌶️
味玉辣麻味噌拉麵
味玉辣麻味噌拉麵