2018-07-13
朋友話最近轉左食齋~真係有d頭痛唔知食咩好~不過佢話朋友介紹左呢間好高質素食齋既中西fusion菜~一於試試先!!!見到dinner set甘吸引就梗係叫dinner set啦~叫野飲先~朋友叫做五穀杏仁牛乳~我叫左檸檬蜂蜜水~五穀杏仁牛乳非常特別,香濃杏仁味加上牛乳~健康之選~湯品我選擇了菠菜桃膠忌廉濃湯~哇~好特別~第一次飲甘濃烈的菠菜湯~而且忌廉味好出~成個湯飲曬呀我!前菜係跟set的~分別有薯容蘋果雪泥,水果沙律同香乾伴馬蘭頭~我全部都係第一次食,非常特別~手捲我地分別選擇左蘆筍手捲同芒果牛油果手捲~好鮮好好食~非常好的前菜~紫菜係仲好脆架!Main來了~黑松露意式野菜螺絲粉~熱辣辣的螺絲粉~好香的黑松露~而且好多蔬菜同野菜~味道非常夠~椰香鮮蔬冬蔭扁意粉~好香的冬蔭功味道~酸酸地好開胃~而且扁意粉夠彈牙~好滋味!黎到甜品時間~檸香乳酪雪糕~酸酸甜甜,乳酪好好食~帶點檸檬味~洛神花玫瑰雪莉糕:有2件,朋友好鍾意洛神花,都係第一次食洛神花糕點~今餐好豐富好飽啊~下次再黎~~~~~~
叫野飲先~朋友叫做五穀杏仁牛乳~我叫左檸檬蜂蜜水~
五穀杏仁牛乳非常特別,香濃杏仁味加上牛乳~健康之選~
我全部都係第一次食,非常特別~
今餐好豐富好飽啊~下次再黎~~~~~~