餐厅: 雅 ‧悠蔬食
资讯:

2018-07-07 125 浏览
間唔中都會同同事交流下有乜好食~哩間餐廳就喺同事ss 介紹ge「會令人覺得新奇有趣ge 健康餐」as its name 佢係食全素餐的Green monday 比賽冠軍,就算哩到未必係最好味ge 素菜我諗都係數一數二吧開始期待Menu 一本有哂早午晚我地對茶市同埋點心都好有興趣好多你估唔到ge 得意點心除左dinner set 都有a la carta 㨂,不過今次得二個人一於懶理叫set 算前菜係Fixed ge Dishes of three果然好新奇,尤其係 日本南瓜苺乾雪泥 雪泥綿得泥之餘好有口感,仲有南瓜粒、berries 、青瓜粒喺裡面餐湯方面,成日飲中湯ge 我同朋友都要左黑松露湯黑松露真係素食食材ge 恩物,Yummy!waiter 一打開湯蓋,已經聞都超香松露味!香芒牛油果苜蓿芽手卷(仲好貼心咁擺低左2塊濕紙巾)拎上手好輕原來成個Roll 係用 苜蓿芽 泥做ge 角色感覺Refresh薄脆ge 紫菜,可以輕易一啖一啖咬開Main dish 最後㨂左和風牛肝菌燴扁意粉 配香酥黑皮雞縱菇&菠菜合桃野菌忌廉燴飯 配 香脆腐皮卷...睇個名都覺得好新奇😂😂和風牛肝菌燴扁意粉
間唔中都會同同事交流下有乜好食~
哩間餐廳就喺同事ss 介紹ge

「會令人覺得新奇有趣ge 健康餐」
as its name 佢係食全素餐的

Green monday 比賽冠軍,
就算哩到未必係最好味ge 素菜

好多你估唔到ge 得意點心

一於懶理叫set 算

前菜係Fixed ge

Dishes of three

果然好新奇,尤其係 日本南瓜苺乾雪泥

餐湯方面,
成日飲中湯ge 我同朋友都要左黑松露湯

黑松露真係素食食材ge 恩物,Yummy!
waiter 一打開湯蓋,已經聞都超香松露味!

香芒牛油果苜蓿芽手卷
(仲好貼心咁擺低左2塊濕紙巾)
拎上手
好輕
原來成個Roll 係用 苜蓿芽 泥做
ge 角色
感覺Refresh
薄脆ge 紫菜,可以輕易一啖一啖咬開

Main dish 最後㨂左

和風牛肝菌燴扁意粉 配香酥黑皮雞縱菇
&
菠菜合桃野菌忌廉燴飯 配 香脆腐皮卷

...睇個名都覺得好新奇😂😂

和風牛肝菌燴扁意粉 配香酥黑皮雞縱菇
同預計ge 有d 唔同,係比較中式ge 味道
因為除左好香牛肝菌味之外,陣鼓油味都幾出 😂😂
不過overall 係好味的

神秘之 黑皮雞縱菇 😂
哩個比我咬走個個炸皮影相

喺好似炸天婦蘿咁炸左的,粉薄嫁

朋友㨂左哩個

菠菜合桃野菌忌廉燴飯 配 香脆腐皮卷

成碟綠色ge 菠菜忌廉飯感覺好healthy, 配埋有益ge 合桃一齊食口感Nice

腐皮卷係雞肶造型,但仍然係實實在在ge 素食泥

估唔到素食都可以食得咁飽之餘,咁有varietion
仲有甜品

真真 冇介紹錯呀