2017-07-19
朋友介紹來銅鑼灣新食市地標v point,呢度有間打邊爐超紅,平時食價錢都唔算好平,但早食飯就有著數,所以試下佢個happy hour餐,我地6pm入座,只要8.30pm前埋單,$328一個就可以試到。套餐超多野食,最鐘意佢個4色湯底,椰子雞湯、麻辣湯、豬骨湯、肉骨茶湯底,全部湯底味道超濃,基本上唔洗再點醬油,食物已經變得好好味。未正式開始打邊爐先試下呢度d炸物,全部即炸出來,好香脆,好惹味。響鈴滾15秒即食得,點埋佢個甜酸醬,寧捨開胃。套餐每款丸類可以試2粒,真係啱曬2人打邊爐,蝦丸墨丸超彈牙,雲吞入面包住大大蝦肉,最可愛當然就係呢個態本造型丸,見到賣相已經心心眼,唔多捨得食你落肚呢!大蝦,蕃薯蜆用冰上,大大隻超新鮮,入口甜味無窮。打邊爐又點可以無牛肉,牛肩肉滾幾十秒食得,好淋身,牛味好重、入口即溶。黑毛豬腩完全唔肥,好有肉味。果然2款都係招牌必點菜色,套餐仲有蔬菜盤同2個烏東,份量真係好多,2個女子真係食唔曬,下次要搵多個朋友幫手先得。
響鈴滾15秒即食得,點埋佢個甜酸醬,寧捨開胃。
大蝦,蕃薯蜆用冰上,大大隻超新鮮,入口甜味無窮。