2017-07-09
之前行經尖沙咀已經好想食,不過一直都未搵夠腳,今次同朋友聚會喺銅鑼灣見到有分店,一於決定去試試先,今次就試咗佢最新出嘅套餐。酒鍋30道豐味 歡樂時光套餐每位328雖然有啲貴,但齋睇個Menu已經見到超多嘢食,同埋食物質素高,一分錢一分貨。湯底淨係湯底都已經有四款:麻辣,肉骨茶,青咖喱同椰子雞。我自己比較鍾意食肉骨茶同青咖哩,肉骨茶有好濃嘅藥材同豬骨味,但唔會太苦; 而青咖哩有少少辣,但食落好過癮,有少少冬陰公味。食材:佢有超多食物,當中有幾樣我覺得特別出色既。日本黑毛豬腩肉見到佢既油脂分布,已經流晒口水。食落唔會太騷,入口慢慢化開,好好食。掛架頂級美國安格斯牛頸脊掛架這回事,噱頭既野,嚇我唔到嘅,不過老實說都真係幾好味,見到佢啲肉嘅顏色同食落口都知道食新鮮的。鴨鴨一方面好可愛,一方面好殘忍。其實食落口都係一粒手打丸,勝在外型可愛同心思。總括而言,佢個套餐有超多嘢食兩個人其實係食唔晒。我建議大家可以叫埋大胃王朋友或者打包拎走,唔好浪費食物😂
酒鍋30道豐味 歡樂時光套餐每位328
湯底
食材:
佢有超多食物,當中有幾樣我覺得特別出色既。
日本黑毛豬腩肉
掛架頂級美國安格斯牛頸脊