2018-01-18
見到呢間唔少人推薦,所以搵左一日黎食個四人既午餐,人均500,食物都OK,唯一好評既係湯底。但個別侍應既服務態度真係好差。食火鍋無幫我地加水,上刺生拼盤無wasabi無豉油都算,有兩件事真係令人唔會再想去呢間餐廳,首先,有個侍應攞左一盤配料比我地,因為我地檯面已經無位,所以侍應就將盤配料擺係隔離無人既檯,比我地係隔離檯舀配料去自己個碗度,就係呢個時候,另一個短髮侍應就過黎,態度惡劣地話呢張檯有人預訂左,唔好係度舀,整污糟。侍應們配合得好D好嗎?第二,我地霖住叫侍應加水,禁一下個鐘等左一陣後無人理 ,咁就禁多下,點知短髮侍應過黎之後就話唔好禁咁多次。大佬,我只係禁左兩次,而且第一次無人理,咁係咪要我等你一世?定你以為我幼稚到覺得禁個鐘好好玩所以不停禁?短髮侍應對我地同埋對其他檯既客人係完全唔同態度。歸根究底就係因為我地講普通話。其實我都知唔係個個D普通話都達到可以正常交流既程度,我都知有D人自信心可能比較低唔敢同人地用普通話交流,所以作為一個香港人,我每次同個侍應講野都係用廣東話,無法理解點解要差別對待。呢間餐廳唔推薦,亦無下次。
呢間餐廳唔推薦,亦無下次。