2017-11-20
我家對呢間鋪頭嘅評分係唔合格,差差差。首先環境,佢懶係好比海景枱我哋坐,但係因為海景窗,本身間餐廳啲燈已經唔光,仲要我哋頭頂上邊兩盞射燈又唔開比我哋,黑到咩都睇唔到,餐牌啲字又細。我們七個人,五個大人兩個細路,比一張長枱,唉,好難打邊爐,五個大人逼埋坐。D爐火好唔掂,一係個煱底唔平,一係個爐唔得,其實一張長枱有兩個爐,第一個發現等好耐都唔滾,同侍應說,佢叫我們等喎,諗住叫我地等到佢浸熟為止?所以我們換了枱的第二個爐。之後基本上四格得兩格滾,其餘兩格係小滾。小朋友唔打邊爐食熟食,點知炒飯都無,跟著炸雞軟骨和豬頸肉好難吃,得雞翼勉強可以食得落口。炸魚皮無味,牛肉普通,蝦丸和墨魚丸和小企鵝普通,D桶蠔超腥唔新鮮,鴨紅唔好食,無味嘅。得貴花蚌好食,冰豆腐和薯粉都OK。食物基本上係無甚特別。講飲酒,一早問咗開瓶費,話幫佢地叫一支酒免開一支,否則收$200開瓶。所以帶一支紅酒去。點知紅酒得唯一的House wine,有無搞錯!無酒比人揀仲要收$200開瓶費?!通常有好多酒賣嘅飯店,你收咁貴都make sense。但得一支红酒選擇咯,仲要$290一支,仲係好渣嘅。唯一讚嘅嘢就係四份一格嘅麻辣鍋!我地
唯一讚嘅嘢就係四份一格嘅麻辣鍋!我地要求加勁麻勁辣,夠麻夠辣!好味!