2021-07-16 467 浏览
深水埗糧尾之選😎,<邁爵斯> ————————————————————呢間野出名大份夾抵食, 今次我揀咗<香蒜白酒蜆肉意粉>份量好驚人, 蜆肉味道都好足夠我哋鍥而不捨咁食,最後, 都食淨小小😩不過性價比好高 果然係糧尾之選😎
深水埗糧尾之選😎,
<邁爵斯>

————————————————————

呢間野出名大份夾抵食,
今次我揀咗<香蒜白酒蜆肉意粉>

份量好驚人, 蜆肉味道都好足夠
我哋鍥而不捨咁食,

最後, 都食淨小小😩
不過性價比好高 果然係糧尾之選😎
2021-07-10 492 浏览
成日都睇到好多人介紹呢間意粉山,特登抽咗啲時間過嚟試,位置易搵,餐廳空間都算大,但唔算好多位置,牆上有好多美式既裝飾,都算舒服。有自助區可以自己拎辣醬紙巾之類,點餐亦都係自助形式,去收銀處買。本身諗住試吓啲意粉,但係咁大份,食唔晒我覺得好浪費,思前又想後,最後都係比佢個墨西哥卷餅吸引咗,餡料揀煙鴨胸,伴沙律菜,好大份。不過味道就一般,個卷餅味太過硬。煙鴨肉就有兩片,但成片好難咬開😟男友叫左個牛角酥佢只話覺得正常。雖然佢好划算,但唔係回頭既因素。
成日都睇到好多人介紹呢間意粉山,
特登抽咗啲時間過嚟試,位置易搵,
餐廳空間都算大,但唔算好多位置,
牆上有好多美式既裝飾,都算舒服。

有自助區可以自己拎辣醬紙巾之類,
點餐亦都係自助形式,去收銀處買。

本身諗住試吓啲意粉,但係咁大份,
食唔晒我覺得好浪費,思前又想後,
最後都係比佢個墨西哥卷餅吸引咗,
餡料揀煙鴨胸,伴沙律菜,好大份。
不過味道就一般,個卷餅味太過硬。
煙鴨肉就有兩片,但成片好難咬開😟
男友叫左個牛角酥佢只話覺得正常。
雖然佢好划算,但唔係回頭既因素。
2021-06-03
2021-07-05 982 浏览
食過已經有幾次 記得第一次食既時候 老闆好有禮貌甘招呼我地 怕份量太多 我地食唔哂 話可以打包 到慢慢我地食多幾次 佢知道冇尼個問題 因為我係個大胃王😳😂😂😂我地每次都係食香辣海鮮意粉 同 香蒜白酒蜆肉意粉 尤其香辣海鮮意粉 味道不錯 調味充足 醬汁亦好充分分佈成份意粉 好正 仲有啲辣香味 食完😋😋😋另外白酒蜆肉意粉 蜆肉份量比足足料 好正白酒味道每次不同 有次食過非常濃郁 我好欣賞😎👏🏼👏🏼份量味道加埋絕對平靚正 今時今日仲係邊到有得搵👍🏻👍🏻

我地每次都係食香辣海鮮意粉 同 香蒜白酒蜆肉意粉

香辣海鮮意粉

另外白酒蜆肉意粉 蜆肉份量比足足料 好正
白酒味道每次不同 有次食過非常濃郁 我好欣賞😎👏🏼👏🏼
香蒜白酒蜆肉意粉

份量味道加埋絕對平靚正 今時今日仲係邊到有得搵👍🏻👍🏻

香辣海鮮意粉
香蒜白酒蜆肉意粉
呢間邁爵斯一直出名大份夾抵食,糧尾之選~位於深水埗不過近太子嗰面多啲,地理位置較隔涉但係人氣不減😋星期六嘅3點去到都要等一等先食到🤣1️⃣肉醬意粉(牛肉) $38🤍4/5🌩超大份😱裝到差唔多6,7碟出嚟⭐️兩個人食到超飽🤣🌩係有芝士嘅肉醬意粉😍肉醬同芝士嘅量好足,唔會話食到一半得返啲意粉😁🌩意粉唔係就咁焯熟,有炒香過✨唔覺有蒜粒,但係食到好香蒜香😋香得嚟又唔會油,食落又唔會膩👍🏼2️⃣ 鹹牛肉芝士牛角酥套餐 $46🤍5/5🌩原本以為呢間意粉最好味,估唔到牛角酥仲出色😌🌩牛角酥焗到熱辣辣,望落較扁身但係層層鬆脆😍仲有糖醬灑喺包上面,就咁食都好好味👍🏼✨🌩鹹牛肉同芝士嘅份量一啲都唔少,夾埋甜甜嘅牛角酥一齊食絕配😋✨🌩薯角炸到好香脆👍🏼都係熱辣辣咁上,量好多而且每塊都大大粒😱同樣都有糖醬灑喺上面好好食😋3️⃣ 檸檬伯爵特飲 $22 🤍2.5/5🌩一大杯名正言順嘅無糖•檸檬•茶🍋🍵
呢間邁爵斯一直出名大份夾抵食,糧尾之選~

1️⃣肉醬意粉(牛肉) $38🤍4/5
🌩超大份😱裝到差唔多6,7碟出嚟⭐️兩個人食到超飽🤣

2️⃣ 鹹牛肉芝士牛角酥套餐 $46🤍5/5
🌩原本以為呢間意粉最好味,估唔到牛角酥仲出色😌

3️⃣ 檸檬伯爵特飲 $22 🤍2.5/5
🌩一大杯名正言順嘅無糖•檸檬•茶🍋🍵

肉醬意粉(牛肉)
鹹牛肉芝士牛角酥套餐
檸檬伯爵特飲

肉醬意粉(牛肉)
鹹牛肉芝士牛角酥套餐
  • 鹹牛肉牛角酥套餐
2021-07-04 444 浏览
尋日去了好朋友在深水埗的新居,到了晚餐時間,3個人都唔知食咩好,在open rice揾下有咩可以無預先book既餐廳,見到呢間在附近叫「邁爵斯」餐廳。我和兩個朋友到了先拎票排隊,不設預訂,都是walk-in的。大熱天時,我們都等左足20分鐘,等到汗流浹背,才有4人枱,餐廳基本都是2人枱,食客大都是年輕情侶。我地3個人傾傾下計都好快過了。入餐廳前,我們都選好了,坐下來,就先到收銀處點了三樣野,香蒜白酒蜆肉意粉、燻香煙肉墨西哥捲餅、鹹牛肉芝士牛角酥,用現金付了$89。大約等了不用10分鐘,就有得食了。意粉的確好大碟,三個人食都綽綽有餘,蜆肉好多粒,都冇沙,味道幾唔錯,我們還加咗自助區嘅芝士粉,好好味。以下已經係比我地食了1/3既意粉山。正👍🏻👍🏻 真心抵食。鹹牛肉芝士牛角酥外脆內軟,內裏溫熱,份量正常,當然唔夠意粉山抵食,但都值得一叫。煙肉芝士餅卷,味道都不錯,芝士幾多,煙肉都唔少,我們切開時都暖的。估唔到$89食飽左3個人,呢間真係正。

大約等了不用10分鐘,就有得食了。

白酒香蒜蜆肉意粉

鹹牛肉牛角酥

燻香煙肉墨西哥捲餅

估唔到$89食飽左3個人,呢間真係正。

2021-07-03
白酒香蒜蜆肉意粉
鹹牛肉牛角酥
燻香煙肉墨西哥捲餅
  • 香蒜白酒蜆肉炒意粉
2021-07-03 389 浏览
今次係我第五次食M.Y Majesty🤣 因為真係超平!!! 又幾好食🤩今次先推介飲品, 嗌左🔴🟡🟢梳打🤣🔴 水蜜桃荔枝梳打特飲 ($28)整體幾好, 真係有水蜜桃果粒😍 不過略嫌少少甜🤣 🟡 熱情果柚子梳打特飲 ($26)我覺得呢個更好飲!! 甜度啱啱好😍 熱情過酸酸甜甜好開胃🤩 🟢 薄荷青瓜青檸梳打特飲 ($28)呢個非常特別🤣 不過比起上面兩個呢個無咁好飲🙈🙈 -香蒜白酒蜆肉炒意大利粉🍝 ($35)整碟意粉超級龐大😂 不過蜆肉較少, 意粉也比較乾同唔夠味, 要另加芝士粉調味🙈 燻香煙肉墨西哥捲餅 ($28)捲餅其實我覺得無咁抵食🙈 因為份量好少 同埋餡唔係好多🙈 不過味道係好食 尤其有拉絲芝士🤩📌一日既往我會推介📌肉醬意粉(牛肉)($38)意粉上面鋪左一層滿滿的肉醬同芝士😍 撈埋一齊食每一條意粉都好掛汁🤩 不會太乾!!! 真係幾好食❤️ 每次黎都會必嗌🍝鹹牛肉芝士牛角包🥐 + 薯角😍 ($46)牛角包改為有穀麥嘅, 變為更加健康haha😂 非常香脆, 不過今次反而個餡唔係好出 可能因為我全程focus左係個包到😂 薯角就係必嗌😍 加埋蜜糖係上面真係好好食🤣 不過蜜糖可以多d 😂📎真

今次先推介飲品, 嗌左🔴🟡🟢梳打🤣

🔴 水蜜桃荔枝梳打特飲 ($28)
整體幾好, 真係有水蜜桃果粒😍 不過略嫌少少甜🤣

🟡 熱情果柚子梳打特飲 ($26)
我覺得呢個更好飲!! 甜度啱啱好😍 熱情過酸酸甜甜好開胃🤩

🟢 薄荷青瓜青檸梳打特飲 ($28)
呢個非常特別🤣 不過比起上面兩個呢個無咁好飲🙈🙈

香蒜白酒蜆肉炒意大利粉🍝 ($35)

燻香煙肉墨西哥捲餅 ($28)

📌一日既往我會推介📌
肉醬意粉(牛肉)($38)

鹹牛肉芝士牛角包🥐 + 薯角😍 ($46)

📎真係唔好食咁多嘢去🤣 會好飽架!!
📎交通方面我建議係太子ExitA行過去會快好多!!!

2021-06-25 489 浏览
首先,關於衛生,疫情期間間舖都坐到密質質,其實佢哋到底有冇咩減半人數定點,因為成間鋪真係完全冇隔空位。見到隔離枱搭枱板都冇塊,有板嗰啲枱,就係好大塊嘅發泡膠板喺地下度拎上嚟嘅😀見住佢喺地下拎上嚟,上面仲有啲黑色灰色嘅漬唔知係乜嘢,分分鐘有板仲多細菌。啲客係對住塊板除口罩食飯㗎,起碼抹下同放返喺啲乾淨嘅地方啦。———成間鋪嘅裝修都係嗰啲工業風黑黑暗暗嘅,第一眼望落已經唔係白淨,仔細望原來唔單只係佢裝修風格,地下真係好多塵好污糟,角落頭好多黑色野。———第二,關於餐具,餐具係自助嘅,但係入嚟嘅時候店員完全冇講過係自己拎。嘢食到咗問佢喺邊拎先至態度勁差咁話係自己拎。刀叉碟上面全部都係有水,甚至有黑色一粒粒,根本就冇洗乾淨,仲要客人自己用自己嘅紙巾抹返乾。見到有人反映食完之後肚x,原因係咩就自己估啦。———第三,關於嘢食,係好平好大份嘅,味道就好一般。不過呢個價錢可以expect啲乜嘢呢?勉強過關。去過兩次,第一次都好啲,第二次明顯質素下降咗好多。———第四,員工態度真係好惡劣。去cashier嗌嘢食,男店員企喺部機到同我講話叫我等一陣,然後佢企左喺嗰度無所事事篤手機,我眼甘甘企咗喺度。ok
———
第四,員工態度真係好惡劣。去cashier嗌嘢食,男店員企喺部機到同我講話叫我等一陣,然後佢企左喺嗰度無所事事篤手機,我眼甘甘企咗喺度。ok fine可能你唔係負責落單嗰個,咁我身後張凳度坐住女店主啦,佢就喺度寫緊文件,佢聽到我要落單之後足足坐多2分鐘我都呆.咗先至過嚟幫我落單。仲要態度係極差,叫我講多一次嗌乜嘢好似我殺咗佢老竇。
———
呢間野有好多page都有宣傳話佢係大件夾平,係真嘅,都剩係得呢個優點。我真係唔會再去第二次,啲餐具嘅衛生情況完全唔可以接受。再平都好,食到x肚嘅有咩意思?

2021-06-25 6127 浏览
雖然我今次在星期日晚餐之前,打算先前往「深水埗」,在「福華街」光顧咖啡西餐廳「邁爵斯」,結果「邁爵斯」店舖實際選址有點出乎我意料之外,因為「邁爵斯」位置比較接近「太子」多一點。所以我大膽選擇性不乘搭港鐵前往「深水埗港鐵站」,改為直接在「太子港鐵站」A出口出發,再徒步沿着「彌敦道」北上,橫過「界限街」後繼續向「大埔道」進發,最後從「大埔道」左轉轉入「福華街」。很快我成功在「大埔道」剛剛右轉入「福華街」那一刻,就成功找到今晚我享用雞肉晚餐食品的目標餐廳食店「邁爵斯」。雖然「邁爵斯」店外也有餐檯餐櫈,但是天氣偏熱,我寧願進入餐廳,一邊吹冷氣一邊享用西餐好了。事實上「邁爵斯」店裡面的冷氣還算是頗為涼快,加上餐廳樓面沒有裝置電視機,座位檯櫈又不少,所以我坐在「邁爵斯」裡面,感覺其實頗為寫意自在。所以我在「邁爵斯」裡面選擇檯櫈坐下之後,就算「邁爵斯」店員告訴我需要先付款購票,我前往收銀櫃檯付款購票之後,返回座位還有大量檯櫈,完全不用擔心遇上被迫跟陌生食客搭檯的風險。我在前往「邁爵斯」收銀櫃檯付款購票之前,先仔細再三研究「邁爵斯」的餐牌。由於「邁爵斯」屬於西餐廳,所以食品以「意粉」、「墨西哥捲餅」、

我在前往「邁爵斯」收銀櫃檯付款購票之前,先仔細再三研究「邁爵斯」的餐牌。由於「邁爵斯」屬於西餐廳,所以食品以「意粉」、「墨西哥捲餅」、「薯蓉」和「法式牛角酥」為主。

我本來是很想享用「邁爵斯」裡面的煎雞扒意粉食品「自家製意粉配沙律」,可惜我去到「邁爵斯」收銀櫃檯購票,「邁爵斯」收銀店員那時才告訴我「自家製意粉配沙律」不幸已經售罄。

於是當時的我無奈放棄「自家製意粉配沙律」,被迫退而求其次,改為選擇享用「邁爵斯」另一款雞肉粉麵食品「忌廉雞肉蘑菇長通粉」。

至於飲品方面,「邁爵斯」看似屬於西餐廳,卻偏偏給我意外發現「邁爵斯」裡面,竟然還有提供手調台式飲品,又有提供「花茶」,又有「梳打」飲品。

可惜我在「邁爵斯」收銀櫃檯,詢問完「邁爵斯」收銀店員之後,才發現「邁爵斯」的手調「水蜜桃荔枝梳打」飲品,很遺憾地都已經宣布售罄。

於是我趁自己來到「福華街」,光顧享用「邁爵斯」雞肉意粉實際時間不算太晚,所以最後選擇了享用冰凍咖啡飲品「朱古力鮮奶咖啡」。

結果「邁爵斯」晚餐雞肉意大利粉食品「忌廉雞肉蘑菇長通粉」,配合手調冰凍咖啡飲品「朱古力鮮奶咖啡」。由於「邁爵斯」先購票後送餐,類似快餐店模式,所以沒有收加一服務費,總價錢只需要港幣七十四元而已。

我成功在「邁爵斯」收銀櫃檯付款購票之後,「邁爵斯」收銀櫃檯店員除了給我收據之外,還另外遞交了一個直立式,金屬製造的號碼牌給我,示意我擺放在餐檯上面,好讓店員能夠送餐過來。

之後我在「邁爵斯」門口旁邊餐檯,等候了大約十多分鐘過後,「邁爵斯」店員終於都捧着食品送到。「邁爵斯」店員先把食品「忌廉雞肉蘑菇長通粉」,送到我的餐檯面前。

「邁爵斯」廚房製造的雞肉意粉食品「忌廉雞肉蘑菇長通粉」,「忌廉雞肉蘑菇長通粉」裡面的甜味「忌廉」醬汁實際上的份量感覺不算多,只是勉強能夠成功造到類似「芝士」的拉絲效果。

由於可見「邁爵斯」廚房製造「忌廉雞肉蘑菇長通粉」期間,應該有在烹煮「忌廉」醬汁裡面,或多或少地加入一些疑似「芝士」配料,令醬汁實際質地變成偏向稠密,甚至做到「拉絲」效果出現。

而且「忌廉雞肉蘑菇長通粉」裡面的「忌廉」醬汁,因為我覺得「忌廉」醬汁可能另外加入疑似「芝士」作為配料烹煮,所以令到「忌廉雞肉蘑菇長通粉」醬汁實際味道變得有點偏甜。

至於「邁爵斯」「忌廉蘑菇雞肉長通粉」裡面的「長通粉」實際製成品質感,感覺頗為粗和闊,所以每條「長通粉」的表面都有大量面積,足以吸收「忌廉」汁裡面的甜味。

最後「邁爵斯」廚房在新鮮製作完成的「忌廉蘑菇雞肉長通粉」表面上,灑下一些味道頗有香味的「香草」碎屑,作為襯托「忌廉蘑菇雞肉長通粉」裡面的「忌廉」甜味。

所以「忌廉」汁裡面的甜味,跟「香草」裡面的香味,令「忌廉蘑菇雞肉長通粉」實際製成品整體甜味味道感覺,變得十分濃厚。至於「邁爵斯」製作「忌廉蘑菇雞肉長通粉」過程,令「長通粉」實際口感變得偏腍易咬。

至於「忌廉蘑菇雞肉長通粉」裡面的「雞肉」實際製成品,每塊「雞肉」都是沒有骨頭,每塊「雞肉」實際體積,被「邁爵斯」廚房店員切到變得頗大,「雞肉」實際口感被廚房烹煮到變得頗腍,又有「忌廉」汁裡面的甜味。
忌廉蘑菇雞肉長通粉

相反地,我不是怎麼能夠,從「邁爵斯」即時製作出來的「忌廉蘑菇雞肉長通粉」實際製成品裡面,發現到任何跟蔬菜「蘑菇」有關的配料。

至於「忌廉蘑菇雞肉長通粉」裡面的切粉無骨「雞肉」,「雞肉」除了口感無骨啖啖肉之外,「雞肉」裡面的實際口感,其實還算有嫩滑和彈牙的感覺。

雖然「邁爵斯」「忌廉蘑菇雞肉長通粉」實際製成品裡面的甜味「忌廉」醬汁份量不算非常多,未至於能夠完全覆蓋所有「長通粉」,但是「忌廉蘑菇雞肉長通粉」整體味道感覺仍然很甜,只是享用前需要先攪拌而已。

至於「邁爵斯」裡面的咖啡飲品,我最初曾經擔心「邁爵斯」廚房製作的凍「朱古力鮮奶咖啡」飲品,飲品實際味道裡面的「朱古力」甜味會不夠多。

幸好我看見「邁爵斯」廚房新鮮製作出來的冰凍「朱古力鮮奶咖啡」飲品實際製成品頂層,頂層有大量偏向白色,疑似是「鮮奶」的配料。

所以「邁爵斯」製作出來的冰凍「朱古力鮮奶咖啡」實際製成品味道,合乎我最初的要求,「朱古力鮮奶咖啡」最基本要求要有的「鮮奶」甜味已經齊備,跟著要求的是「朱古力」甜味。
凍朱古力鮮奶咖啡

我試飲「邁爵斯」製作的冰凍「朱古力鮮奶咖啡」之後,發現冰凍「朱古力鮮奶咖啡」飲品裡面的「朱古力」甜味感覺非常濃厚,「朱古力」的甜味足以掩蓋「咖啡」裡面原本的苦味。

加上「邁爵斯」製作的冰凍「朱古力鮮奶咖啡」飲品實際份量其實都頗大,所以即使「邁爵斯」即使為飲品加入不少冰塊,也沒有令飲品裡面的實際甜味部分打折扣。

唯一可惜的只是「邁爵斯」的「自家製雞扒意粉配沙律」,還有「水蜜桃荔枝梳打」當時都已經售罄,令我有少許失望而已,希望下次光顧「邁爵斯」的時候,還有機會購買享用到吧。
2021-05-30
忌廉蘑菇雞肉長通粉
凍朱古力鮮奶咖啡
2021-06-23 500 浏览
📍估唔到深水埗有意粉山之稱嘅Majesty最近竟然係中環開咗分店!餐廳隱身於打卡wall 附近嘅小斜路 內裏裝修舒服簡潔重點係價錢超值 係港島區少有嘅平價lunch 之選🙊🙊🌀香辣海鮮意粉 除咗最抵食嘅$39白酒蜆肉意粉呢個香辣海鮮意粉都超推薦😋有大量蜆肉同魷魚🦑放喺意粉上意粉用上天使麵 意粉幾彈牙🙉 而且好惹味分量多到要2個人share 經濟又實惠!🌀柚子煙鴨胸凱撒沙律沙律菜新鮮 配上柚子醬好清新➿不過會有少少單調 因為配料相對較少🌀爵斯薯角配黑松露醬薯角即叫即炸 熱辣辣 沾上黑松露醬冇得輸!😂
📍

估唔到深水埗有意粉山之稱嘅Majesty
最近竟然係中環開咗分店!
餐廳隱身於打卡wall 附近嘅小斜路 內裏裝修舒服簡潔
重點係價錢超值 係港島區少有嘅平價lunch 之選🙊🙊

🌀香辣海鮮意粉
除咗最抵食嘅$39白酒蜆肉意粉
呢個香辣海鮮意粉都超推薦😋
有大量蜆肉同魷魚🦑放喺意粉上
意粉用上天使麵 意粉幾彈牙🙉 而且好惹味
分量多到要2個人share 經濟又實惠!

🌀柚子煙鴨胸凱撒沙律

午餐
  • 香辣海鮮意粉
  • 趣味薯角
2021-06-23 457 浏览
今日午餐去左呢間又抵食又大碟嘅餐廳,佢叫做「邁爵斯」😋真係大件夾抵食呀!首先大你一個蜆肉意粉山🤪香蒜白酒蜆肉炒意粉🍝$35味道唔差,勝在夠哂大碟,岩哂大胃王胃口😂自家制雞鎚意粉配沙律🥗$39叫嘅時候以為大約得3隻雞鎚,點知黎到又係大份量🤪意粉多 沙律多 雞鎚多😝抹茶鮮奶$25呢杯就不算太特別😝味道:😋😋😋😋/5環境:😋😋😋😋/5服務:😋😋😋😋/5價錢:😋😋😋😋😋/5
今日午餐去左呢間又抵食又大碟嘅餐廳,佢叫做「邁爵斯」😋

真係大件夾抵食呀!首先大你一個蜆肉意粉山🤪

香蒜白酒蜆肉炒意粉🍝$35
味道唔差,勝在夠哂大碟,岩哂大胃王胃口😂

自家制雞鎚意粉配沙律🥗$39

抹茶鮮奶$25
呢杯就不算太特別😝

味道:😋😋😋😋/5
環境:😋😋😋😋/5
服務:😋😋😋😋/5
價錢:😋😋😋😋😋/5
2021-06-23 509 浏览
-{太子平價大份意粉🍝}依間想試超級耐 出色夠平又大份 今次黎左食晚餐 嗌左兩款意粉加份雞翼☺️🤤忌廉雞肉長通粉🤤 ($45)所有野份量都好多😂好似樣樣都唔洗錢咁😗個忌廉仲有啲拉絲芝士😋意粉質地偏硬不過唔錯😇👖褲評: 8.2/10🤤香蒜蜆肉意粉🤤 ($35)蜆肉份量好多不過冇乜味 但蒜香都夠濃 食到一半有啲乾始終冇咩汁 但都係份量好多😂😂😂👖褲評: 7/10🤤薯蓉配玫瑰雞翼🤤 ($48)有6隻 不過偏細隻 不過玫瑰味淡左啲~薯蓉幾滑 又係勁多😂😂😂👖褲評: 6/10🤤芒果乳酪🤤 ($26)底有啲芒果碎 飲落酸酸甜甜好清新😆但冇攪拌好先飲 變左最後淨係得鮮奶咁好怪😗👖褲評: 7.5/10咁平有咁多意粉食真係唔知邊度揾😂食完真係飽到上頭頂😙絕對係糧尾嘅救星😜性價比: 10/10服務: 8/10環境: 8/10🚩邁爵斯🚩地址: 深水埗福華街15號地舖中環嘉咸街49號地下C號舖 #fuudjai #fuudjai西餐 #fuudjai太子 #fuudjai深水埗 #fuudjai中環
{太子平價大份意粉🍝}

🤤忌廉雞肉長通粉🤤 ($45)

👖褲評: 8.2/10

🤤香蒜蜆肉意粉🤤 ($35)

👖褲評: 7/10

🤤薯蓉配玫瑰雞翼🤤 ($48)

👖褲評: 6/10

🤤芒果乳酪🤤 ($26)

👖褲評: 7.5/10

芒果乳酪
  • 香蒜白酒蜆肉意粉
  • 薯蓉配玫瑰雞翼
2021-06-22 224 浏览
真係平到痴線!早已經有都市傳聞話這餐廳平到痴線 , 但若非親身經驗過都唔會信 ....而且這家「Majesty 邁爵斯」更是一家 💛 黃店 , 好多手足來支持 , 大排長龍是家常便飯 ~Spaghetti Bolognese 肉醬意粉 $38 : 成座山咁高 , 真係好似意大利山 , 肉醬是 home made style, 非常足料 , 肉味濃郁,酸甜度適中 , 也吃到有蒜和香草 ; 意粉亦是 al dente, 比起好多所謂的 "cafe" 有有過之而無不及 ~$38 .... CP值爆燈!真係平靚正 ~本篇完 ~
真係平到痴線!

$38 .... CP值爆燈!真係平靚正 ~

本篇完 ~
2021-06-14 971 浏览
雖然唔近地鐵站,但不論深水埗站或太子站10分鐘內都會去到。是次下午5:30左右入去,無乜人可以任坐,嘢食自己去收銀到比咗錢先,餐具自助。好抵食嘅意粉同特飲,好大杯好大碟。我同女朋友都食到飽飽都唔洗150。下次要試埋其他餐先
2021-06-14
下午茶
2021-06-10 1103 浏览
窮遊香港-深水埗超大份意粉山 網上見到$3x竟然有成3-4人份量 可能係全港最平既意粉 即刻吸引左我去試試 (話就話係深水埗 其實太子行去會快d).黎到其實都幾忙 咁岩白汁長通粉賣哂某幾款乳酪特飲都賣晒 最後點左.⭐️香蒜白酒蜆肉意粉$35一上台果下嚇親 果然名不虛傳 好大份滿滿既蜆肉 同芝士粉係面👍🏻蜆肉勁多 數一數近50粒up?🤔😂份量 做到山泥傾瀉既感覺🤦🏻‍♀️意粉方面勁一般 白酒蒜蓉味就唔太覺如果食完蜆肉 個意粉其實小小乾 冇咩味雖然好抵 但呢碟其實唔好食 唔建議點呢碟整體水平中下 1.5分.⭐️肉醬意粉$38😱有大量肉醬 好似唔洗錢咁😂👍🏻表面芝士仲可以拉絲意粉 有大量肉汁 配料陪伴下冇咁乾呢個相比之下 呢碟好食好多以今日嘅水準 有$38點呢個 真心好抵一碟可以喂飽3位朋友😂啱晒糧尾嘅朋友 可以一試呢碟整體中水平 3分.除此之外 因為淨係食意粉食到小小口乾 加埋天氣熱所以點左杯⭐️荔枝玫瑰梳打特飲$26竟然好好飲 飲品口味偏甜 冰量適中荔枝 玫瑰糖漿 底下仲有好多玫瑰花瓣係好香甜 消暑解渴既飲品 4分🔥.總結係social media睇其他foodie見到 路過去試試其實小小失
黎到其實都幾忙 咁岩白汁長通粉賣哂
係好香甜 消暑解渴既飲品 4分🔥
總結
其實小小失望既 見到好多人推介
但水平 其實唔高 但真心好大份同足料

#邁爵斯 (深水埗) (深水埗)
地址:深水埗福華街15號地舖
⭐️評分:
味道:2.5/5
環境:2.5/5
服務:-/5 行出去比錢 自助拎餐具
抵食:5/5
2021-06-07 577 浏览
A rustic diner famed not for its glamour but massive portions at an incredible price. This is THE place to go for affordable western food - at its best!〘 Spicy Seafood Spaghetti 〙HKD47Featuring heaps of clam and squid, a sweet tomato sauce and mild spices, this concoction may not be stupefying in flavour but surely is the best way to enjoy this comfort food while keeping your wallet intact 🍝〘 Potato Wedges 〙HKD23A dangerously delicious appetiser that is thoroughly crisp, beautifully seasoned and

〘 Potato Wedges 〙HKD23
A dangerously delicious appetiser that is thoroughly crisp, beautifully seasoned and worth devouring even if all concepts of ‘Yeet Hay’ are to be infringed 🔥