2021-06-02 1204 浏览
中午行完深水埗,黎食個午餐再去coffee shop.性價比高西餐。餐具水自助。雞肉忌廉長通粉($45)鹹咗少少,忌廉、芝士落手慷慨,相當好食,不過份量就遠遠冇長意粉咁霸道。雙重芝士牛角包配薯角($46)薯角有蜜糖,夠熱,引人一啖又一啖。份量都好慷慨,兩個女仔最後有食剩。牛角包鬆化,味道正常,如果食牛肉餡之類可能惹味d.整體性價比高,冇乜錢嘅年青人嘅恩物。

雞肉忌廉長通粉($45)

雙重芝士牛角包配薯角($46)
牛角包鬆化,味道正常,如果食牛肉餡之類可能惹味d.
整體性價比高,冇乜錢嘅年青人嘅恩物。

#wetdodo_深水埗 #wetdodo_中環 #wetdodo_太子呢間簡直係窮丁既食堂黎🤩成座山咁大既意粉夠晒二人share只係$3x有時真係懷疑係咪搞手只求打個和!仲要幾年前食而時至今日價位都冇咩點變🤪原來係中環仲開埋新分店😂⚠️地址雖然寫係深水埗但太子行去都ok—————————————————————🍝香蒜白酒蜆肉炒意粉 $35😋:7/10老實講呢個價錢有雙人份量咁多!對味道上係冇咁執著而實際上味道都唔差😛都有淡淡既蒜香味蜆肉份量多到可能有過百粒呢啲急凍蜆肉就唔洗期待好有鮮味😂整體味道係唔濃既但都可以再自助落啲黑椒調整下~🥐吞拿魚芝士牛角酥套餐(配薯角+茶)$46😋:8.5/10呢個我真係強烈推薦😍牛角酥好香口 仲有陣陣既蜜糖味而吞拿魚同芝士既份量都好充足單買唔跟薯角飲品就$26薯角份量都好多 亦都算香脆個底有蜜糖甜甜地~茶通常都會漏左遲黎 同埋啲茶水會好熱最好早啲提佢上番杯茶😂同埋之前食過墨西哥卷都唔錯😛但二揀一都係忍唔住揀番牛角包🤣—————————————————————🥐🍝🫔🥗🧀邁爵斯 M.Y Majesty💸:人均~$40 (dinner)📍:深水埗福華街15號地舖
呢間簡直係窮丁既食堂黎🤩
成座山咁大既意粉夠晒二人share只係$3x
有時真係懷疑係咪搞手只求打個和!
仲要幾年前食而時至今日價位都冇咩點變🤪
原來係中環仲開埋新分店😂
⚠️地址雖然寫係深水埗但太子行去都ok
—————————————————————
蜆肉意粉
香蒜白酒蜆肉炒意粉

🍝香蒜白酒蜆肉炒意粉 $35
😋:7/10
老實講呢個價錢有雙人份量咁多!
對味道上係冇咁執著
而實際上味道都唔差😛
都有淡淡既蒜香味
蜆肉份量多到可能有過百粒
呢啲急凍蜆肉就唔洗期待好有鮮味😂
整體味道係唔濃既
但都可以再自助落啲黑椒調整下~
吞拿魚芝士牛角酥套餐

🥐吞拿魚芝士牛角酥套餐(配薯角+茶)$46
😋:8.5/10
呢個我真係強烈推薦😍
牛角酥好香口 仲有陣陣既蜜糖味
而吞拿魚同芝士既份量都好充足
單買唔跟薯角飲品就$26
薯角份量都好多 亦都算香脆
個底有蜜糖甜甜地~
茶通常都會漏左遲黎 同埋啲茶水會好熱
最好早啲提佢上番杯茶😂
同埋之前食過墨西哥卷都唔錯😛
但二揀一都係忍唔住揀番牛角包🤣
—————————————————————
🥐🍝🫔🥗🧀
邁爵斯 M.Y Majesty

💸:人均~$40 (dinner)

📍:深水埗福華街15號地舖

🔗其他分店:
中環嘉咸街49號地下C號舖

✨免加一
蜆肉意粉
香蒜白酒蜆肉炒意粉
吞拿魚芝士牛角酥套餐
2021-05-19 2183 浏览
今日lunch同同事黎左呢間出哂名啲嘢食大大碟,一個人係唔會食得哂嘅餐廳,佢叫做「家後」!今日同6位同事一齊食lunch, 因為限聚令關係,我地3個3個坐,叫左3大碟野 同埋 叫左啲小食,雖然食物味道唔係話好好味,都叫做食得落口,但份量 同 價錢上都係不得了!😂份量上2個人share一碟「意粉山🍝」係非常足夠的!有機會係會有食唔哂嘅可能的!但任性嘅同事咩都想試吓,咁就叫埋啲小食黎食🤣!味道都係不過不失,始終舖頭都係以大件夾抵食做噱頭!價錢亦係平民價!

2021-05-18
午餐
  • 香蒜白酒蜆肉炒意粉
2021-05-07 1422 浏览
.📍邁爵斯📍香港深水埗福華街15號地舖這家店一直都被評為平價食堂,這次點了一個辣海鮮意麵(43hkd)跟唐揚雞塊配薯泥(47hkd),意麵堆的像一座小山丘一樣,料也很足,上面大部分都不是菌類而是魷魚跟蜆,味道其實不太會辣,雞塊的調味是比較重的,不用沾醬也已經很足夠的程度,薯泥反而比較清淡,對重口人士來說要多加一點芝士粉或胡椒才會比較剛好,但整體來說真的很划算,看到外賣還打7折,真的是很佛心❣#foodiblum西式
📍邁爵斯
📍香港深水埗福華街15號地舖

#foodiblum西式
2021-05-05 902 浏览
.❤️真。!意粉山🍝———————————————————-✅ 香蒜白酒蜆肉意粉($35)意粉既份量好驚人,食極都好似仲有,2個人都已經夠食👍🏽蒜味都好入味,不單止意粉多,蜆肉都好多,但就有少少乾✅薯蓉配玫瑰雞翼($48)雞翼有成6隻配埋薯蓉都會好飽,薯蓉仲有少少粒粒既口感,似原個薯仔壓出黎。雞翼上面仲有少少玫瑰花碎💕整體黎講性價比都幾高👍🏽真心係糧尾必選,唔會話平得黎會唔好食,份量係又多而且味道又好食,真係大件夾抵食,必推😋————————————————————抵食指數💴:🏅🏅🏅🏅🏅回頭指數🤤:🏅🏅🏅🏅🏅味道指數😋:🏅🏅🏅🏅🏅環境指數📷:🏅🏅服務指數👨🏽‍🍳:🏅🏅💈 邁爵斯 (深水埗)📍深水埗福華街15號地舖#香港好去處 #香港美食 #香港美食指南 #香港美食地圖 #黃店 #黃店推介 #黃色經濟圈 #深水埗美食 #太子美食
❤️真。!意粉山🍝
———————————————————-
✅ 香蒜白酒蜆肉意粉($35)

✅薯蓉配玫瑰雞翼($48)

————————————————————
抵食指數💴:🏅🏅🏅🏅🏅
回頭指數🤤:🏅🏅🏅🏅🏅
味道指數😋:🏅🏅🏅🏅🏅
環境指數📷:🏅🏅
服務指數👨🏽‍🍳:🏅🏅

💈 邁爵斯 (深水埗)
📍深水埗福華街15號地舖

• 香蒜白酒蜆肉炒意粉
  • 薯蓉配玫瑰雞翼
2021-04-29 1097 浏览
好耐無黎,今次經過見肚有啲餓就再試試。買完野之後,可能店員見我大肚嘅關係,幫我睇下有無位,好好人,卡邦尼係我至愛 所以揀呢個試, 味道唔算太濃 ,好味!叫左杯抹茶牛奶,好香好滑同starbxxk 味道差唔多👍👍👍會再黎
2021-04-27
2021-04-24 1185 浏览
我今日去呢間餐廳食飯嗰陣,對女店員嘅惡劣態度感到非常反感。我落單嗰陣,我感覺到女店員唔係太想理我,又冇問我要咩,又響度同其他人講野。最衰係佢差我一杯野飲嗰陣,大概野食嚟咗之後15分鐘,我去追單反而被惡劣對待(杯野飲只係lipton茶包加水),佢好冇禮貌咁問我差咩野飲,好似我前世得罪佢咁。雖然食物份量真係好大,但絕對係一分錢一分貨。佢嘅汁稀到傻,完全係水嘅質地,而且對我嚟講過咸。如果係只求一餐飽飯我絕對唔會阻止你去食呢間餐廳,但係如果你對食嘢有些少要求,就請你放過自己唔好光顧呢間餐廳。

• 趣味薯角
2021-04-18 949 浏览
最近好多朋友推介呢一間餐廳 聽講個意粉我帶咗同埋好抵食,所以今日經開深水埗專登過嚟試一試!試左香蒜白酒蜆肉意粉一個超值之選。意粉一樣係咁大碟,而蜆肉嘅分量亦非常之多,幾乎啖啖都有蜆肉。雖然啲蜆唔係連殼上,但係食落都冇乜雪藏味。成個意粉嘅蒜味真係幾重,好有蒜香。每一啖食都有種震震嘅回味!而我就好鍾意個杯玫瑰荔枝梳打,用嚟打卡一流又真嘅玫瑰花瓣杯飲品度望落去好靚極都唔太甜 未到一啲都唔㗎係真有玫瑰嘅味道!真係好欣賞次次黎親都飲!另外朋友都試咗杯玫瑰鮮奶咖啡,佢嘅玫瑰味道好夠好濃郁 又唔太甜所以開始愛上左飲玫瑰咖啡!總括嚟講呢間餐廳除咗抵之外 嘢食質素都係呢個價錢來講係超值之選 已經可以話冇嘢可以彈!員工都友善 又唔覺得係想像中態度唔好!我諗都係見仁見智!反正食物好 服務都好!
每一啖食都有種震震嘅回味!

反正食物好 服務都好!
2021-04-04
  • 香蒜白酒蜆肉意粉
2021-04-10 1157 浏览
員工說話語氣惡劣,重視服務態度的客人絕對不要光顧!另外衛生環境差劣,多名客人亦表示進食其食物後身體不適(如肚痛等),包括本人。總括而言,極不建議各位光顧此餐廳!食物份量方面,每份意粉的份量都十分大和充足。如果在其他餐廳,食量大的人可能除主食外還需要叫一份小食才足夠,但在此餐廳,即使食量大的人,叫一份意粉可能已經足夠,並且價錢亦相當低廉。另外味道方面雖然沒有特別出色,但都均可接受。若果只針對食物分量、味道方面,本人是推薦此餐廳的,但綜合服務態度、環境衛生方面問題,本人則極不推薦此餐廳,亦極不建議大家光顧!食物安全遠比味道等其他方面重要!

2021-02-28
2021-04-08 1295 浏览
 邁爵斯應該好多人多聽過,出名大份夾抵食。一碟意粉30幾蚊就食到,仲要勁大碟,兩個人share 食一碟都好夠飽🤰絕對係窮人恩物。而且佢平得黎都幾好食🤩同埋想讚呢度既店員勁好,見到我攬住個紙袋坐,專登攞多張凳黎問我需唔需要擺個袋,好細心☺️  今次同朋友嗌左兩份意粉,嗌完之後有啲後悔,真係好大碟啊!建議兩個人黎食既話嗌一碟意粉一碟小食好la。兩碟意粉真係會食到超飽。  1⃣️香蒜白酒蜆肉意粉($35)呢個上到檯果陣真係嚇親我😳真係成座山咁,啲意粉多到我覺得兩個人食一碟都會食到好飽。啲蜆肉勁多,食極都仲有。  個意粉比我想像中好食😙食落有好香既蒜味,而且食落唔會感覺好油,啖啖都可以食到蜆肉,超正,唔怪之得咁多人推薦呢碟意粉。CP值絕對爆燈!  2⃣️忌廉蘑菇雞肉長通粉($45)個長通粉相對上份量冇咁驚人,但係都係極多,一個人食一碟基本上我覺得係冇可能食得曬😂  呢個我覺得比起蜆肉意粉更加好食。首先佢面頭有好多溶左既芝士,而且成個通粉都幾creamy,特別係啲通粉既通窿位,好香好creamy😍雞肉都有好多,每塊都幾大塊。 呢個價錢黎講超級抵食好好食!

1⃣️香蒜白酒蜆肉意粉($35)
香蒜白酒蜆肉意粉

2⃣️忌廉蘑菇雞肉長通粉($45)
忌廉蘑菇雞肉長通粉
香蒜白酒蜆肉意粉
忌廉蘑菇雞肉長通粉
2021-04-03 642 浏览
雙重芝士牛角酥配薯角 $46個牛角酥幾好食 外皮甜甜地 又唔會淋 不過芝士味就唔太濃 一大碟薯角 兩個人都食唔曬🤯 個薯角冇之前咁好食 可能少咗蜜糖🤔 芝士魚糕 $30有啲失望 又係芝士味唔濃🙁 不過魚糕口感彈牙 30蚊6件算係咁 要求唔可以太高🤣熱情果柚子梳打特飲 $26一開始叫咗少冰 啱啱開始飲都唔錯 普遍嘅熱情果梳打味 不過飲到一半已經開始冇乜味🙈之前飲過其他嘢飲 總括佢嘅飲品啲味唔太夠今次兩個人所以冇嗌到意粉 見到太大碟😂 希望下次有機會食🤣🤣5⭐️滿分味道:⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️外觀:⭐️⭐️⭐️.5回購:⭐️⭐️⭐️📍邁爵斯 (深水埗)深水埗福華街15號地舖
雙重芝士牛角酥配薯角 $46

味道:⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
外觀:⭐️⭐️⭐️.5
回購:⭐️⭐️⭐️

📍邁爵斯 (深水埗)
深水埗福華街15號地舖
2021-02-17
午餐
聽到咁多朋友都推介位於太子一間專食意粉嘅餐廳,當然點都要嚟捧捧場啦,店員好有禮貌,女老板好靚女女神咁🤩🤩一行出黎接我地入去仲幫我拉開門鏈,不過都好在我地有等終於食到大大碟既意粉香辣海鮮意粉 $47 一開始都掙扎咗好耐,到底叫香蒜蜆肉意粉定係香棄海鮮意粉好🤔🤔不過因為鐘意食辣嘅關係🥵😋加上海鮮好似多元化過蜆肉,所以就揀咗呢款☺️☺️ 一上到枱真係嘩咗一碟意粉重大過我塊面呀雖然平時IG就睇得多有幾大碟,不過親身感受到又另一回大量嘅意粉,而面頭係鋪滿晒海鮮同配料,有大量蜆肉同魷魚,重有蘑菇同雞肉,豐富程度起碼有90分!😍😍😍 睇得出廚師絕對無偷工減料每一啖嘅意粉都掛到香辣嘅蒜蓉汁,再加上少少茄汁酸味,開胃又惹味😋😋食食下,重有少少墨西哥捲餅 + 3選1(鴨胸/煙肉/大力捧 ) 拼 薯角/沙津 $49 捲餅非常重手 而且加上大量薯角,薯角非常熱辣辣,食落唔算非常脆身,不過勝在入面啖啖薯肉夠厚身,加上有淋到蜜糖喺面,味道就更加吸引!捲餅每一啖咬落去都有好多餡,大量嘅芝士竹覺得有少少膩,好在捲餅個餐係跟咗一杯熱紅荼,可以幫你消下滯,唔錯嘅配搭😋👍🏻 雖然都好想試埋個香蒜蜆肉意粉。一嘗即場數蜆肉嘅樂趣

香辣海鮮意粉 $47

墨西哥捲餅 + 3選1(鴨胸/煙肉/大力捧 ) 拼 薯角/沙津 $49 捲餅非常重手 而且加上大量薯角,薯角非常熱辣辣,食落唔算非常脆身,不過勝在入面啖啖薯肉夠厚身,加上有淋到蜜糖喺面,味道就更加吸引!捲餅每一啖咬落去都有好多餡,大量嘅芝士竹覺得有少少膩,好在捲餅個餐係跟咗一杯熱紅荼,可以幫你消下滯,唔錯嘅配搭😋👍🏻 雖然都好想試埋個香蒜蜆肉意粉。一嘗即場數蜆肉嘅樂趣 所以最後放棄咗無叫個意粉,一於留返下次再嚟試!
2021-03-24 800 浏览
👍🏻吞拿魚芝士牛角酥 配海量薯角(包嘢飲) $46牛角酥真係做到酥脆👍🏻👍🏻食到好香既牛油同蜜糖,吞拿魚餡算多,不過芝士味唔係好突出薯角好厚身好飽滿,炸得唔算脆,不過淋左蜜糖,都幾好食😋唔點茄汁都ok👍🏻薯角估唔到會比咁多😂😂食到傻呀🤤味道:7/10性價比:9/10-👍🏻香辣海鮮意粉 $47配料有蜆肉、蠔仔同魷魚,味道好似蒜味既肉醬意粉咁🤣🤣酸酸地,少少辣,幾開胃😋不過咁大份要食哂都唔易呀😆呢個價錢,抵食!味道:7/10性價比:10/10-📍#邁爵斯 M.Y Majesty 深水埗福華街15號地舖#hkfoodie #foodiehk #hkfood #foodhk #hkeat #hkrestaurant #美食 #香港美食 #外賣 #平食 #窮遊 #打卡 #香港打卡 #情侶好去處 #拍拖好去處 #深水埗 #深水埗美食 #深水埗好去處 #太子 #太子美食 #意粉 #太子好去處 #太子打卡 #深水埗打卡 #薯條 #牛角包 #牛角酥 #芝士
👍🏻吞拿魚芝士牛角酥 配海量薯角(包嘢飲) $46

📍#邁爵斯 M.Y Majesty
深水埗福華街15號地舖

2021-03-22
2021-03-21 625 浏览
今日午餐決定試下網上熱推既大大碟意粉🍝😋,店名叫majesty,位於深水埗福華街。位置唔算多,平日都幾多人。🍴肉醬意粉🍝 $35見到上餐時,哇左一聲,真係成座山咁,兩個女仔未必食得曬🙈。肉醬係有d香草味,都幾惹味,性價比好高。🎉🍴吞拿魚牛角酥 $45牛角酥外脆內軟,吞拿魚蓉濃郁,薯角份量都頗多,呢個都值得嗌😋🥤凍香芋鮮奶 $26平時都成日飲香芋奶茶,見到呢度有,一定要試下,果然唔失望,勁香芋頭味❤️

🍴肉醬意粉🍝 $35

🍴吞拿魚牛角酥 $45

🥤凍香芋鮮奶 $26
  • 香蒜白酒蜆肉意粉
2021-03-20 337 浏览
山咁高既意粉 CP值超高一個意粉只係30幾蚊 我次次都係食呢個香蒜蜆肉意粉   蜆肉都好多  蒜味都好濃下兩個人食加個小食咩都飽晒薯角炸得脆口 好香口 超級多 正呀
山咁高既意粉 CP值超高

一個意粉只係30幾蚊