2023-06-01 14 浏览
荃灣一向多美食,但缺乏越南菜,係大壩街美食林立的街上,見到呢間越南菜勁吸引我眼球,所以就入去試試,估唔到好出色。1. 3+2撈檬撈檬有黑椒札肉、牛肉、豬肉、雞絲、豬頸肉,配上青瓜絲、酸菜同自家製酸汁撈埋一齊,酸汁做得好好,酸酸甜甜勁開胃,啱哂夏天炎熱既天氣食。2.流心芝士蝦多士應該係店內的招牌菜式,外層香脆的芝麻多士又香芝士咪又脆,內層包著超彈牙蝦肉同濃厚的流心芝士,超邪惡,但超好食。3.薄荷青檸梳打薄荷的清新加上青檸的酸爽,再倒埋即開的泰國梳打水,夏天飲真係一流。睇返店內牆上的海報,原來總年開店已經十幾年,果然有甘上下質素,大家經過或者鍾意越南菜的可以試下。

1. 3+2撈檬

2.流心芝士蝦多士

3.薄荷青檸梳打

• 芝士蝦多士
在荃灣行街,夜晚打算找間小店食個晚飯。正好荃灣廣場對面就有很多餐廳選擇,朋友之前在食過越男仔,覺得挺好想今次再支持一下。我們大約6點左右去到餐廳,已經開始多人。雖然餐廳不算太大,但勝在座位都是坐得舒服,不會逼狹。雖然說越男仔都是以PHO 為主,但其餐牌亦顯示出餐廳是有多種類、多元化的選擇。特別是小食和飲品。除了PHO 之外,餐廳亦有飯類提供,所以真的是想到什麼都有得吃。⧀ 1. 越式生牛肉牛骨湯河粉經常都說,愈普通的菜式愈是難做得出色。想不到,越男仔卻可以將平平無奇的生牛肉河粉做得比想像中好食。事關生牛肉的真的是約3-5成的感覺,而且牛味非常濃郁,無論是質感、味道,都是在PHO來講是非常高質,這是我想不到的。⧀ 2. 招牌手撕雞拼扎肉椰汁酸湯湯檬粉之後都要嚐嚐越男仔的招牌PHO,椰汁酸湯令到整碗檬粉更加好食,甜甜酸酸的湯底再加上手撕雞和扎肉,非常開胃,不禁令我差不多將湯都飲光了。⧀ 3. 漏漏啡 | 椰香奶茶飲品就當然少不免越南最出名的咖啡吧。我就很想嚐嚐越男仔的滴漏咖啡,天氣這麼熱,我都是想飲凍的。漏漏啡的咖啡味十分香濃,但又不會苦澀,有陣陣甘香的味道。另外一杯椰香奶茶就是相當清甜,
⧀ 1. 越式生牛肉牛骨湯河粉
⧀ 2. 招牌手撕雞拼扎肉椰汁酸湯湯檬粉
⧀ 3. 漏漏啡 | 椰香奶茶
飲品就當然少不免越南最出名的咖啡吧。我就很想嚐嚐越男仔的滴漏咖啡,天氣這麼熱,我都是想飲凍的。漏漏啡的咖啡味十分香濃,但又不會苦澀,有陣陣甘香的味道。另外一杯椰香奶茶就是相當清甜,夏日炎炎飲一口透心涼。
漏漏啡
椰香奶茶
在荃灣想食越南嘢,可以過來搵越男仔。
2023-05-21
漏漏啡
椰香奶茶
2023-05-25 40 浏览
📍「越男仔」- 荃灣今次食食食之旅黎到荃灣😌行話呢間越南🇻🇳餐廳,見到幾多人排隊咁,所以我哋跟埋一返諗住試試佢😆📷餐廳位於大壩街,店鋪唔算大,座位有少少逼,不過食物種類勝在多野揀,而且都幾多創新嘅食物,好有特色🤣🍽3 Course Dinner💰HK$92✨推薦指數:7/10🍴牙車快沙律沙律份量唔算少,有齊椰菜、雞肉絲、柚子粒,配埋個醬酸酸甜甜,幾fresh 幾開胃😋🍴手撕雞檬紙卷沙律份量唔算少,有齊椰菜絲、蘿蔔絲、雞肉絲、柚子粒,配埋個醬酸酸甜甜,幾fresh 幾開胃😋🍴招牌去骨海南雞配黃薑飯海南雞嘅雞皮呈鮮黃色,雞嘅份量都算多,食落雞皮幾滑,唔算好肥,而且雞肉亦唔算太鞋,不過雞肉味比較淡,要點埋汁黎食😛黃薑飯嘅薑味都出,不過唔算太重,飯質偏硬身,但份量都幾多,食哂都幾飽😝🍴生牛生蝦椰汁酸湯檬💰HK$108✨推薦指數:7/10呢個湯底都係餐廳特有嘅,所專登嗌嚟試吓😆呢款有2️⃣隻阿根廷紅蝦同幾塊生牛肉片🤗蝦頭燒得好香好夠味😍蝦肉相對食落味道較淡同腍身,可能浸湯湯得耐咗少少🤏🏻牛肉嚟到已經熟咗9️⃣成,切得比較薄咬落無乜口感,不過就唔會話好韌好鞋😛檬粉嘅份量算幾多,又唔會太碎,湯底好特別,飲落
📍「越男仔」- 荃灣

🍴招牌去骨海南雞配黃薑飯

🍴生牛生蝦椰汁酸湯檬
💰HK$108
✨推薦指數:7/10
檬粉嘅份量算幾多,又唔會太碎,湯底好特別,飲落有啲椰汁香味嘅同時帶有酸味,夠哂創新🤣

2023-05-21 42 浏览
同朋友一齊喺荃灣,想食個簡單嘅 early dinner, 路過呢度,似乎幾啱胃口,咁就決定入去開餐🤩呢度有 3-Course-Dinner, 可以揀兩個 Starters 同埋一個 Main Course, 咁我哋揀咗 $92 嘅「招牌 去骨海南雞 配黃薑飯」,Starters 揀咗「牙車快沙律🥗」同埋「手撕雞檬紙卷」,晚餐仲包一個湯🤩「招牌 去骨海南雞 配黃薑飯」:「海南雞」去咗骨啖啖肉,食得好方便😋;黃薑飯黃黃哋,幾好味😋餐湯係「雞湯」😋跟餐 加$49「串燒沙嗲(牛、雞、豬)」:甜甜哋,雞牛羊肉質全部都幾軟熟,都係幾好味😋跟餐「熱檸茶🍋☕️」夠濃郁😋$9「鹹檸七🍋🥤」凍冰冰、甜甜哋、清新好飲🤩

餐湯係「雞湯」😋

跟餐「熱檸茶🍋☕️」夠濃郁😋

$9「鹹檸七🍋🥤」凍冰冰、甜甜哋、清新好飲🤩
諗唔到食咩,諗住食湯麵應該會正常,心諗唔會太差。掂知中伏,好伏!!!第一碗麵: ~>(窩蛋火車頭),第一口飲左個湯極度難飲,個湯又凍又腥味(似係啲未熟嘅雪藏牛嘢溝咗落個湯底到),熟牛肉(好普通),生牛肉(超級腥),牛百葉(唔熟有臭味),牛丸(無牛肉味,普通肉味),牛筋(我估計係牛筋,食唔出係咩一Pat嘢)***凍湯配生牛肉及生牛百葉**>_<**第二碗麵: ~>(四寶番茄湯)好正常,無問題。野飲: 好普通,沖得好求其好hea , 水果茶(得啲罐頭菠蘿味),雙檸檬(好似飲緊凍糖漿紅茶,甜到漏)補充下張相點解得返剩麵,我同老婆一人試一啖仔就無曬啲餸,兜麵有熟牛肉2片、生牛肉2片,2條仔唔知係咪牛筋,個樣似牛筋嘅野、2片牛百葉(似係一開二),好似魚蛋咁細粒嘅牛丸1粒切開兩邊(超級迷你)。***叫個侍應收走兜麵佢,個侍應一來就問係唔係唔夠熱,好明顯唔只我一個反映係有問題,我老婆食完返到去肚屙-_-"除咗四寶面食晒之外,其他嘢都食唔落。從未試過食嘢俾差評,第一次俾差評。服務正常,環境正常逼左少少。野食我估唔係樣樣難食,我諗有牛嘅嘢都千祈唔好叫嚟食,穩陣。睇返紀錄,

***凍湯配生牛肉及生牛百葉**>_<**

第二碗麵: ~>(四寶番茄湯)好正常,無問題。

除咗四寶面食晒之外,其他嘢都食唔落。

睇返紀錄,又叫嘢食過黑到買單都唔夠半個鐘,就走左,食到好冇癮。
2023-05-20
2023-05-20 27 浏览
平時都有去開沙田店食今次去荃灣行街就順便去荃灣店食就喺荃灣廣場對面超方便!覺得哩度好乾淨、座位唔會好迫套餐都抵食😋叫咗:🔸蔥油香茅豬扒黃薑飯豬扒份量十足,肥瘦適中好鬆軟,外層煎香食到香茅味,加埋蔥油更惹味香口,配黃薑飯好好食!超夾!🔸酸辣無骨鳳爪沙律、手撕雞檬紙卷鳳爪好入味、肉厚、酸酸辣辣,口感同味道都正!手撕雞肉有香料醃過,好食,配埋生菜及米紙卷,好清新。🔸越式素春卷餡料飽滿,有木耳絲、紅蘿蔔絲、粉絲等,炸得好香脆好食😋。🔸龍眼花蜜係自家煲,龍眼味好濃、好香!但唔太甜!我鍾意呀!❤️🔸越南滴漏咖啡滴滴香濃咖啡,配煉奶,食飽嘆返杯感覺好享受。
平時都有去開沙田店食
今次去荃灣行街就順便去荃灣店食
就喺荃灣廣場對面超方便!
覺得哩度好乾淨、座位唔會好迫
套餐都抵食😋

叫咗:
🔸蔥油香茅豬扒黃薑飯

🔸酸辣無骨鳳爪沙律、手撕雞檬紙卷

🔸越式素春卷
餡料飽滿,有木耳絲、紅蘿蔔絲、粉絲等,炸得好香脆好食😋。

🔸龍眼花蜜
係自家煲,龍眼味好濃、好香!但唔太甜!我鍾意呀!❤️

🔸越南滴漏咖啡
滴滴香濃咖啡,配煉奶,食飽嘆返杯感覺好享受。
2023-05-20 22 浏览
今日約左朋友去荃灣食晚餐,上網搵左間餐廳食越南菜,去到門口見到間餐廳充滿越南風味🤗我叫左個招牌越南仔蔥油三味,一次過食到扎肉、豬頸肉及豬扒,加埋黃薑飯好正我個朋友就叫左個生牛、生蝦椰汁酸湯金邊粉,兩隻生蝦好大隻👍🏻生牛肉好好味😋原來叫左個主食就可以用跟餐價叫小食,我地就叫左小食 一個係兩個流心芝士蝦多士,蝦多士非常脆口,而且中間食到流心芝士!值得一食另一個就叫左蒜香牛油脆雞翼,雞翼充滿左蒜香牛油味😋熱辣辣的,非常正

👍🏻 招牌越南仔蔥油三味一個飯試晒扎肉、豬頸肉同埋豬扒 呢到對肉類嘅處理手法 真係有一手💕豬頸肉外皮仲要脆嘅🐽扎肉口感紮實 豬扒好鬆化 蔥油唔會油冧冧 啲蔥仲係好新鮮、企身 送黃薑飯一流👍🏻 生牛、生蝦椰汁酸湯金邊粉呢個係佢哋依家主打推介 用得生牛生蝦 品質一定有保證 蝦肉大大隻 有燒過嘅痕跡 令到蝦油味道更出🙌🏻牛肉好嫩 好有肉味 椰汁酸湯好特別 平時比較少見😍飲落好舒服 椰香味重👍🏻 流心芝士蝦多士聽店員講呢一個蝦多士係獲獎嘅🏆當然要試吓 熱辣辣炸起 金黃鬆脆 芝麻味道好香 入面嘅芝士流心 蝦肉爽彈 熱氣都要食❤️👍🏻 蒜香牛油脆雞翼蒜蓉牛油雞翼 勁邪惡 蒜香味十足☺️炸得剛剛好 雞翼keep到肉汁 推介!👍🏻 椰青🥥椰青控當然唔可以放過 兩個都係巨型size 夠凍冰冰之餘仲好清甜 正呀!注意事項⚠️- 餐廳有加一收費- 套餐可以跟餐加配飲品及小食 滿足唔同客人嘅口味!

👍🏻 招牌越南仔蔥油三味

👍🏻 生牛、生蝦椰汁酸湯金邊粉

👍🏻 流心芝士蝦多士

👍🏻 蒜香牛油脆雞翼

👍🏻 椰青🥥

注意事項⚠️
- 餐廳有加一收費
- 套餐可以跟餐加配飲品及小食 滿足唔同客人嘅口味!
2023-05-17 41 浏览
🍼 3 Course Dinner無骨鳳爪沙律🥗無骨鳳爪凍凍哋,份量都好多,可以點埋酸酸哋嘅汁,沙律菜都好新鮮,做前菜啱晒👍🏻煙三文魚手撕雞檬紙卷另一個小食點咗手撕雞檬紙卷,再加咗煙三文魚,檬紙卷嘅皮又薄又滑,入面嘅餡都好豐富,有滿滿嘅蔬菜絲同手撕雞,加埋塊煙三文魚真係無得頂🥰越男仔蔥油三味配黃薑飯主菜就點咗呢個蔥油三味配黃薑飯,蔥油三味有豬頸肉,豬扒同燒扎肉,豬頸肉燒到脆邊啱啱好,肉質又嫩又juicy,好正!豬扒同燒扎肉都好有水準,蔥油撈埋黃薑飯又夠香😋🍼 自家製沙嗲串燒牛雞豬配撈檬粉 $76沙嗲牛雞豬串燒熱辣辣,好juicy,點埋佢哋自家製嘅沙嗲醬真係一流,唔會辣之餘又夠晒惹味!配埋撈檬粉酸酸哋嘅汁,好啱夏天食🌴
🍼 3 Course Dinner
無骨鳳爪沙律🥗

煙三文魚手撕雞檬紙卷

越男仔蔥油三味配黃薑飯

🍼 自家製沙嗲串燒牛雞豬配撈檬粉 $76
2023-05-08
2023-05-16 358 浏览
越菜唔係成日都會食,有時食親越菜都會嫌佢過於生澀清新,唔夠火力。呢日係荃灣廣場行完街,見有間餐廳叫「越男仔」,覺得幾得意🤣🤣決心入黎試下,叫左個3 Course Dinner,跟招牌軟殼蟹配黃薑飯($129),再加$33跟餐要多杯椰香漏漏啡,估唔到食物既有越式味道,但又不乏鑊氣,因為果隻軟殻蟹認真一流,跨「越」我平常食過越菜的新境界😍😍👍🏻👍🏻牙車快沙律🥗🥗以雞肉、柚肉粒、生菜、胡蘿蔔、青瓜絲等為主要材料,再搭配檸檬汁、橄欖油等調味料而成的沙律。用料新鮮,製作得當,口感清爽,十分開胃。手撕雞檬紙卷🫔🫔以雞肉、生菜為主要材料,搭配檸檬汁、魚露等調味料,將配料裹在薄薄的越南春卷皮中進食。雞肉和蔬菜新鮮,春卷皮薄,酸甜適度,爽脆可口。招牌軟殼蟹配黃薑飯🍲🍲軟殼蟹新鮮,炸得酥脆,肉質鮮嫩,配以香氣撲鼻的黃薑米飯,米飯口感豐富,飽滿香糯,非常美味。椰香漏漏啡☕️☕️飲品上檯時,先慢慢等咖啡由漏斗下滲,再將之倒至載有冰塊的杯中,加入椰漿攪拌,有濃郁的咖啡香氣和椰香味道,口感濃郁且不過甜,非常適合在炎熱的天氣享用,更適合鍾意咖啡嘅你😙😙😙越男仔 地址:荃灣大壩街75號

牙車快沙律🥗🥗

手撕雞檬紙卷🫔🫔

招牌軟殼蟹配黃薑飯🍲🍲

椰香漏漏啡☕️☕️

地址:荃灣大壩街75號
2023-05-16 26 浏览
喺荃灣廣場放工之後想醫肚。一直都覺得大壩街唔錯,係放工/睇戲後醫肚嘅好地方,有好多唔同種類嘅食物可以揀可以試。今日見到呢間食越南菜嘅越男仔,我俾佢個餐牌吸引咗去試。我發現佢哋食物選擇都好fusion新派越南菜,超級多選擇,又有海鮮,好吸引。絕對會啱多心嘅人。餐廳環境有越南特色,氣氛悠閒坐得舒服。樣樣都好想試吓眼闊肚窄之下,我揀咗:越式窩蛋火車頭河粉 $95比我想像中大碗。湯頭係好濃嘅牛骨湯。忍住唔住飲多幾啖。😋好多配料例如有:牛肉,生牛肉,牛筋有2舊,牛栢葉,蛋。份量都幾多,足料抵食又好食。😍河粉零舍滑及爽身,兼索酒啲湯汁,好惹味。越南菜嘅河粉特別好食。👍金蒜脆雞翼 (跟餐+ $29)都好大份,3大隻雞翼。肉嫩滑,炸得好香脆,兼夾有蒜粒,令到雞翼好香口惹味。😋香茅薑蜜(跟餐+ $29)味道唔會好甜,清甜解渴,好有東南亞風味。總消費加一後約$168。百幾蚊食到好食又抵食嘅越南菜唔錯,推介大家試吓。

越式窩蛋火車頭河粉 $95
比我想像中大碗。湯頭係好濃嘅牛骨湯。忍住唔住飲多幾啖。😋

金蒜脆雞翼 (跟餐+ $29)

香茅薑蜜(跟餐+ $29)
味道唔會好甜,清甜解渴,好有東南亞風味。

2023-05-15 26 浏览
今日係荃灣廣場睇戲🎬睇完戲好肚餓😳朋友話想食越南野~查到有間越男仔係附近!我地二話不說就衝左過去🤣🤣🤣🛎 $108 生牛生蝦椰汁酸湯檬椰汁酸湯其實我係第一次試😳本身擔心湯底會好酸,搶咗啲椰汁味🤔但其實唔會,椰香適當地平衡咗酸味⚖️神奇地夾!而且越食越開胃店員推薦可以落啲蒜蓉蝦油同辣椒~牛肉係唔韌既😏好易咬開湯頭都好熱,所以唔驚淥唔熟🙈阿根廷紅蝦係連埋蝦頭上~所以成個擺盤好靚蝦肉新鮮彈牙🤩同蝦殼係已經分開左,所以好方便咁食到👍🏻🛎 $95 越男仔蔥油三味飯原本係配黃薑飯,不過我最近食太多黃薑飯🤣就轉左做白飯🍚三味其實就係豬頸肉、豬扒、燒扎肉🐷每款都有三件!好豐富,岩曬我呢啲食肉獸😈豬肉幾淋幾易咬👍🏻不得不提既係個蔥油真係幾香,撈飯一流~🛎 跟餐 無骨鳳爪沙律鳳爪份量都多~無骨好正,可以好豪放咁食,唔洗左損右損🤣下面鋪既沙律菜都好爽口👍🏻🛎 跟餐 手撕雞檬紙卷檬紙卷皮好滑入面包住好多粉絲一啖食曬口感好豐富🥰🛎 跟餐 +$26 椰汁拉茶紅豆冰拉茶~其實即係奶茶🤣原來奶茶同椰汁都幾夾,香味係更上一層樓紅豆就增加左啲天然既甜味👍🏻係少少沙沙地既紅豆~正🛎 跟餐 雞湯🌐 環境/服務夜晚都好多人食,好
今日係荃灣廣場睇戲🎬
睇完戲好肚餓😳朋友話想食越南野~
查到有間越男仔係附近!
我地二話不說就衝左過去🤣🤣🤣

🛎 $108 生牛生蝦椰汁酸湯檬
椰汁酸湯其實我係第一次試😳
本身擔心湯底會好酸,搶咗啲椰汁味🤔
店員推薦可以落啲蒜蓉蝦油同辣椒~
牛肉係唔韌既😏好易咬開
湯頭都好熱,所以唔驚淥唔熟🙈
阿根廷紅蝦係連埋蝦頭上~所以成個擺盤好靚
蝦肉新鮮彈牙🤩同蝦殼係已經分開左,所以好方便咁食到👍🏻

🛎 $95 越男仔蔥油三味飯
原本係配黃薑飯,不過我最近食太多黃薑飯🤣就轉左做白飯🍚
三味其實就係豬頸肉、豬扒、燒扎肉🐷
每款都有三件!好豐富,岩曬我呢啲食肉獸😈
豬肉幾淋幾易咬👍🏻
不得不提既係個蔥油真係幾香,撈飯一流~

🛎 跟餐 無骨鳳爪沙律
鳳爪份量都多~
無骨好正,可以好豪放咁食,唔洗左損右損🤣
下面鋪既沙律菜都好爽口👍🏻

🛎 跟餐 手撕雞檬紙卷
檬紙卷皮好滑
入面包住好多粉絲
一啖食曬口感好豐富🥰

🛎 跟餐 +$26 椰汁拉茶紅豆冰
拉茶~其實即係奶茶🤣
原來奶茶同椰汁都幾夾,香味係更上一層樓
紅豆就增加左啲天然既甜味👍🏻係少少沙沙地既紅豆~正

🛎 跟餐 雞湯

🌐 環境/服務
夜晚都好多人食,好彩咁岩有人離座,我地唔洗等位🤣
有電視播有線台~
座位都幾舒服,枱又夠大👍🏻

#devietson#越男仔#越南美食#越男仔荃灣店#荃灣美食
越男仔 (荃灣)📇地址:荃灣大壩街75號🕐營業時間:星期一至日11:30-23:00 💸人均消費:~$120/人 (dinner)👏🏻抵讚位:第一次去食,店員好nice咁介紹餐牌俾我地知要點樣叫野食同埋佢地有咩招牌菜,值得欣賞🤩 中間有段小插曲就係我唔小心打瀉水,店員除左好好人咁幫我哋清理枱面之外,仲叫我哋唔使理,佢哋會幫我哋搞掂,我哋負責食嘢就得。呢個舉動令我覺得佢真係好貼心😍 之前覺得佢鋪頭仔細細,座位間格喺門口望入口以為會坐得好逼,但入到去又唔會覺得坐到同隔離枱貼住哂,格間唔錯🍴Food QC:「招牌去骨海南雞飯 配黃薑飯 $92」黃薑飯算係少油,好香黃薑粉味。海南雞肉質滑溜,唔會話好多肥膏,連皮食一兩舊都唔會話好有罪惡感。雞嘅份量都唔算少,一碟有7-8舊雞,$92仲要配一個免費嘅小食,小食嘅份量仲要都好多,算係好抵食🤭 因為同朋友一人叫左一個海南雞飯,所以送左兩個小食,我地每款都叫左,試勻哂🤣「牙車快沙律配椒鹽脆蛋魚柳」沙律就正常發揮,脆蛋魚柳炸成一條條,入口嘅感覺好特別。佢嘅外表似人哋嘅銀魚仔,但入口又真係一條條嘅魚肉😙「無骨鳳爪沙律配手撕雞檬紙卷」朋友話呢個沙律汁比牙車快沙
越男仔 (荃灣)
📇地址:荃灣大壩街75號
🕐營業時間:星期一至日11:30-23:00
💸人均消費:~$120/人 (dinner)

🍴Food QC:
「招牌去骨海南雞飯 配黃薑飯 $92」

「牙車快沙律配椒鹽脆蛋魚柳」

「無骨鳳爪沙律配手撕雞檬紙卷」
朋友話呢個沙律汁比牙車快沙律好食,可能多左種咸香嘅味道😆無骨鳳爪比較特別在於佢唔係平時食嘅泰式鳳爪個隻嘅顏色,係酒樓點心個種鳳爪嘅顏色,但係係泰式無骨鳳爪嘅味道🤣

「冰鎮蜜糖凍蕃茄 跟餐價$33」
真係原個喺雪櫃拎出黎嘅凍冰冰蕃落,硬到用刀都爭啲切唔到😂 因為雪硬咗所以同平時熱食嘅蕃茄好唔同,加左蜜糖甜甜的,口感同埋感覺都好新鮮😙

😯有待改善位:暫時未覺得有

😼私心回應區:越南仔喺荃灣都開咗一段時間,但一直都未去試過,因為覺得入面嘅格間望落好迫,應該會坐得好辛苦。我哋呢次係八點左右先去食,加上又係平日又冇乜人,算係食得幾happy。今次去完之後發現原來係一間可以再encore嘅餐廳😎
2023-04-25 73 浏览
在荃灣廣場睇完戲之後,就在旁邊的大霸街搵食。因為突然想食越南嘢,又見到外面嘅餐牌食物吸引,價錢合理,於是乎進去一試。試咗一個炒杯麵,擺設非常有特色,用一個杯麵烘焙作半碟,海鮮新鮮,面炒得爽口,不妨一試。另外點了吉列豬扒青咖喱,雖然咖喱略嫌甜一點,但係吉列豬扒唔油膩,配合飯,味道非常合宜。另外叫了兩杯泰式奶茶,超好味,有驚喜。餐廳整體環境都OK,雖然座位有點兒狹窄,但係都坐得舒適,荃灣人士不妨一試!
2023-04-25 90 浏览
越男仔🍜無骨鳳爪沙律🥗通常都會用白色無骨鳳爪,第一次見人用炸過中式茶樓鳳爪,白色爽口彈牙,呢個就林身,好處係會吸晒所有醬汁,而個汁清新酸甜,放下面D椰菜都好好食💓手撕雞檬紙卷🐔佢哋嘅手撕雞有用火槍燒過先至上枱,所以會有一浸焦香味,第一次食都有餐廳會咁樣做🤤🤤配埋酸辣汁一齊食,非常開胃😌😌💓招牌去骨海南雞配黄薑飯🐔包兩個小食套餐價 $92九十幾蚊就有兩個小食同主菜,咁嘅價錢仲要好味道,真係唔簡單㗎,呢度既去骨海南雞非常之嫩滑,就算係雞胸都唔會鞋口👍🏻👍🏻 黃薑飯嘅調味都啱啱好,唔會因為太重味而搶咗雞嘅香味🥰🥰鎮店四鳥 (雞脆皮+手撕雞+滑雞件+香脆雞)配椰汁酸湯檬粉 $88🐣🐥🐣🐥尼個湯底真心好推介,好少何有湯底椰香味咁重,酸味就算太突出,所以入口特別好味,搞到我哋成個湯底一滴不留咁飲曬🤤🤤🤤雞脆皮真係即炸熱辣辣脆卜卜,手撕雞唔鞋口又有焦香味💓滑雞件同埋脆香雞都好好食!下次黎到會再encore呢一碗!💓💓👍🏻
越男仔🍜
無骨鳳爪沙律🥗