2023-04-03 58 浏览
唔使出旺角都食到越男仔喇~~~皆因荃灣開左分店喇~! 香茅豬扒飯 ($65)肉應該係經香茅、紅辣椒、蒜頭樁爛,然後加入豉油、魚露、黑胡椒、蜜糖去醃沒有煎炸的肥膩,肉汁又入味!零舍開胃呢!仲有餐湯送,有牛同雞湯揀飲到心都甜埋🥰 招牌手撕雞拼扎肉椰汁酸湯湯檬粉 ($72)湯底椰汁味唔夠濃~希望改進手撕雞爽口唔會鞋, 扎肉有四塊 ~配菜葱粒同芽菜 串燒沙嗲 (牛、雞、豬)($49)三種肉類都好入味,雞肉嫩滑,豬肉脆口啖啖香,牛肉有少少over-cook,乾左少少🤏配搭甜甜地既沙嗲醬好yummy! #設加一服務費 @devietson.tw📍越男仔(荃灣)荃灣大壩街75號地舖 (近荃灣廣場正門)📞29551003 #devietson #越男仔 #越南美食 #越男仔荃灣店 #荃灣美食
唔使出旺角都食到越男仔喇~~~
皆因荃灣開左分店喇~!

香茅豬扒飯 ($65)
肉應該係經香茅、紅辣椒、蒜頭樁爛,
然後加入豉油、魚露、黑胡椒、蜜糖去醃
沒有煎炸的肥膩,肉汁又入味!零舍開胃呢!
仲有餐湯送,有牛同雞湯揀
飲到心都甜埋🥰

招牌手撕雞拼扎肉椰汁酸湯湯檬粉 ($72)
湯底椰汁味唔夠濃~希望改進
手撕雞爽口唔會鞋, 扎肉有四塊 ~
配菜葱粒同芽菜

串燒沙嗲 (牛、雞、豬)($49)
三種肉類都好入味,
雞肉嫩滑,
豬肉脆口啖啖香,
牛肉有少少over-cook,乾左少少🤏
配搭甜甜地既沙嗲醬好yummy!

#設加一服務費

@devietson.tw
📍越男仔(荃灣)
荃灣大壩街75號地舖 (近荃灣廣場正門)
📞29551003

2023-04-01 47 浏览
🔸越式生牛肉湯河粉 $48生牛肉大概有五至六塊生牛肉冇雪味,唔會連住太多肥膏用熱湯浸熟,保持肉質軟嫩湯底好清唔油膩,有淡淡牛骨味冇乜味精感覺唔會太鹹河粉好大碗,女仔未必食得晒 呢個價錢好抵食!😋味道:8/10性價比:8/10🔸香茅豬扒(轉河粉+$5)$49香茅豬扒有三大塊 咬落有彈性唔乾柴,仲有少少肉汁豬肉嫩滑,夠冧 唔會韌到咬唔開炸得剛剛好,炸粉唔會過分厚 豬扒肥瘦均勻味道:8/10性價比:8/10🔸招牌海南雞 配黃薑飯 $54海南雞係俾雞髀位置🤩份量都好足夠有少少雞味,食落都幾軟滑雞皮有彈性,入口啖啖肉配上雞油香飯,幾夾味道:8/10性價比:8/10🔸越式豬頸肉(跟餐價 $33)有四大塊豬頸肉 豬頸肉口感軟稔肉質爽口唔鞋醃得夠入味,豬肉味好香邊位仲燒到焦脆👍🏻幾好食味道:9/10性價比:9/10▪️越式拉茶▪️凍檸茶 (跟餐奉送)🔹環境:餐廳裝修好有越南風格好似去咗越南咁🤣好多梳化位,幾好坐🗣另須加一服務費(星期一至五不須加一服務費)-人均消費:~$100-整體味道:8/10性價比:8/10-#越男仔📍荃灣大壩街75號
🔸越式生牛肉湯河粉 $48
生牛肉大概有五至六塊
生牛肉冇雪味,唔會連住太多肥膏
用熱湯浸熟,保持肉質軟嫩
湯底好清唔油膩,有淡淡牛骨味
冇乜味精感覺唔會太鹹
河粉好大碗,女仔未必食得晒
呢個價錢好抵食!😋

🔸香茅豬扒(轉河粉+$5)$49
香茅豬扒有三大塊
咬落有彈性唔乾柴,仲有少少肉汁
豬肉嫩滑,夠冧
唔會韌到咬唔開
炸得剛剛好,炸粉唔會過分厚
豬扒肥瘦均勻

🔸招牌海南雞 配黃薑飯 $54
海南雞係俾雞髀位置🤩
份量都好足夠
有少少雞味,食落都幾軟滑
雞皮有彈性,入口啖啖肉
配上雞油香飯,幾夾
性價比:8/10

🔸越式豬頸肉(跟餐價 $33)
有四大塊豬頸肉
豬頸肉口感軟稔
肉質爽口唔鞋
醃得夠入味,豬肉味好香
邊位仲燒到焦脆👍🏻幾好食

餐廳裝修好有越南風格
好似去咗越南咁🤣
好多梳化位,幾好坐

🗣另須加一服務費
(星期一至五不須加一服務費)

人均消費:~$100
整體味道:8/10
#越男仔
📍荃灣大壩街75號
呢間越南菜小店本身喺旺角同沙田都有d人氣 今年仲將版圖擴展到荃灣 終於有機會試一嚟到就比個特大𝚖𝚎𝚗𝚞所震驚( ゚o゚)食物選擇超多 仲有個好似自選車仔麵嘅粉麵餐 另外有加入海膽、軟殼蟹等等嘅特色小食 喺其他越南菜餐廳都無見過~♥ 牛+豬𝐏𝐡𝐨套餐 $①⓪⑨配餸|生牛肉 // 烤牛肉 // 豬頸肉 // 豬扒湯麵|紅蕃茄湯檬小食 |牙車快沙律 // 手撕雞米紙卷♥ 𝟑+𝟐撈檬 $⑦⑥配餸|烤脆豬肉 // 烤牛肉 // 豬頸肉絲 // 手撕雞非常大碗 仲可以一碗就食哂牛豬雞(o゚v゚)ノ幾款肉都唔嚡口又入味 而且各自嘅口感都唔同 牛肉嫩 豬頸肉爽口 豬扒香脆湯檬嘅蕃茄湯底夠哂濃郁 陣茄味好天然🍅檬粉亦滑滑的~牙車快沙律好清新✨有西柚、青瓜蘿蔔絲 加埋魚露更有風味米紙卷幾有驚喜 面頭有一小舊手撕雞 外皮煙煙韌韌 包住檬粉同蔬菜 雞絲顯得格外入味

牛+豬紅蕃茄湯檬

♥ 牛+豬𝐏𝐡𝐨套餐 $①⓪⑨
配餸|生牛肉 // 烤牛肉 // 豬頸肉 // 豬扒
湯麵|紅蕃茄湯檬
小食 |牙車快沙律 // 手撕雞米紙卷
3+2撈檬

♥ 𝟑+𝟐撈檬 $⑦⑥
配餸|烤脆豬肉 // 烤牛肉 // 豬頸肉絲 // 手撕雞

湯檬嘅蕃茄湯底夠哂濃郁 陣茄味好天然🍅檬粉亦滑滑的~
牙車快沙律

牙車快沙律好清新✨有西柚、青瓜蘿蔔絲 加埋魚露更有風味

牛+豬紅蕃茄湯檬
3+2撈檬
牙車快沙律
2023-03-28 168 浏览
知道荃灣新開了分店,特地約朋友來試試。在沙田和旺角分店都吃過午餐,湯檬粉好味得印象難忘,看看荃灣分店的食物又如何吧!招牌椰汁酸湯骨雞湯檬粉$82,保持份量大的風格,這個椰汁酸湯,適合清淡口味人士,味道不會太酸,也不會太濃椰汁味。有指示教大家吃湯粉時,加入這裏特製的調味料,如蝦頭油蒜蓉和辣椒,拌著粉麵吃,很香很惹味。檬粉滑溜爽口,與湯一起吃,清淡而不平淡。雞肉厚切,啖啖肉口感,連雞皮吃更香。越男仔蔥油香茅大雞扒$68,也是店舖推介的食物,雞扒的確很大塊,肉質有彈性,男士大胃口也一定夠飽,有蔥油和蒜蓉,拌飯吃夠香。點了主食,可以跟餐價加小食。我們加了一個法式芝心蝦多士$49,有麵粉包裹著,炸得脆脆的,鋪滿芝麻,吃著香口,裏面有蝦滑和芝士流出,三重口感,怪不得是招牌菜。二人埋單加一共$219。晚上七時多非常多人光顧,早一點入座就不用等位。

2023-03-25
同🤴🏻行過大壩街見到有間裝修都幾靚嘅 ‘ 越南仔 ’ ,晚餐一於食佢 ‘ 越南仔🙋🏻‍♂️’ 啦!🤤🤤可以係新開,店員會差不多每枱都會問客人識唔識點菜,禮貌地問需唔需要幫手🥰🥰,女店員🤵🏻‍♀️仲幾靚女添😘😘~~~去骨海南雞黃薑飯~~~好耐都冇食過有驚喜嘅雞,又滑又嫩,雖然唔係大大舊,但份量都幾多🤭🤭~~~牙車快沙律🥗~~~中量菜條非常新鮮,有1-2塊柚子肉😄😄~~~椒鹽脆蛋魚柳~~~椒鹽味唔錯,但可惜炸粉厚左D,魚肉味一般😲😲~~~越南仔蔥油三味~~~三味分別係豬頸肉、豬扒同燒扎肉,份量就豬頸肉最多同埋比想像中大塊、入味😀😀,豬扒同扎肉都ok 好味☺️☺️~~~無骨鳳爪沙律🥗~~~仲諗住會係白色嘅鳳爪,但原來係橙色嗰隻,彈牙有口感會硬口啲😉😉~~~手撕雞檬紙卷~~~手撕雞就 ‘鞋 ’ 左D ,包含嘅粉絲爽口😃😃~~~牛骨湯、雞湯~~~牛骨湯係牛尾湯味,味偏濃有牛腥味😗😗,雞湯清雞湯味,🤴🏻鍾意牛湯我就鍾意雞湯!😁😁~~~三檸七~~~檸檬味唔錯,就貴咗啲😅😅
~~~去骨海南雞黃薑飯~~~

~~~牙車快沙律🥗~~~
中量菜條非常新鮮,有1-2塊柚子肉😄😄

~~~椒鹽脆蛋魚柳~~~
椒鹽味唔錯,但可惜炸粉厚左D,魚肉味一般😲😲

~~~越南仔蔥油三味~~~

~~~無骨鳳爪沙律🥗~~~

~~~手撕雞檬紙卷~~~
手撕雞就 ‘鞋 ’ 左D ,包含嘅粉絲爽口😃😃

~~~牛骨湯、雞湯~~~

~~~三檸七~~~
檸檬味唔錯,就貴咗啲😅😅

2023-03-09
2023-03-21 121 浏览
晚飯時間嚟到荃灣廣場附近搵食,海壩街可以話係一條食街非常多餐廳,呢間越男仔係新開嘅,一於試吓~🔘招牌去骨海南雞配黃薑飯 $76雞嘅份量都幾多,肉質嫩滑,幾鍾意佢個酸辣汁幾開胃,油飯香得來唔太油膩,真係幾有水準,跟餐仲送牛骨湯或者雞湯,亦可用跟餐價錢選購小食同飲品~🔘牛豬Pho紅蕃茄湯檬 $98非常多餸,有生牛肉、烤牛肉、豬頸肉同豬扒,啖啖肉,懷疑啲肉仲多過檬粉😝,最鍾意豬頸肉夠香夠肥美,另外蕃茄湯底都幾濃郁,酸甜度剛好~晚餐選擇幾多,味道都唔錯,小店格局,埋單發現佢做緊14周年儲印仔活動,儲夠五個當$20用,又多個藉口下次再嚟!!

🔘招牌去骨海南雞配黃薑飯 $76

🔘牛豬Pho紅蕃茄湯檬 $98

2023-03-21 77 浏览
前幾日去左荃灣行街,6點幾行到攰想食晚飯,見呢間越男仔新開,就入左去試下啦!叫左個軟殼蟹配黃薑飯套餐,配牙車快沙律同手撕雞米紙卷,好好食喎!😍😍😍首先軟殼蟹炸得好脆口,但裡面啖啖肉之餘仲要肉質香滑有蟹味,十分美味!😋😋😋之後仲有個沙律,酸甜辣都有,相當開胃!😆😆😆米紙卷包住嫩滑雞肉,入面都調左啲酸酸甜甜既味道,感覺好清新!再加埋一杯咸檸7,相當滿足!最後侍應既態度好好,好有禮貌👍👍,因為開動中途隔離枱有小朋友打瀉嘢,侍應妹妹即刻攞毛巾抹啦,問個小朋友有冇事添呀~😊😊😊

軟殼蟹黃薑飯
軟殼蟹黃薑飯
2023-03-20 71 浏览
今日係荃灣廣場睇完戲路經呢間越男仔,見到個餐牌竟然有用生蠔黎配湯麵,對於鍾意食蠔既我當然要入去試下啦!!!招牌生蠔椰汁酸湯湯檬粉 $109一上枱淨係賣相已經好靚仔,有三隻蠔,入口非常嫩滑唔腥好好味,除左主菜湯麵最重要就係湯底同麵既質感,湯底用椰汁配酸湯,非常絕配,好香令你不禁想飲多幾啖。手撕雞檬紙卷 $32我將佢附上既魚露倒入其中,讓佢內裏既檬粉索滿魚露,一啖放入口,非常yummy 😋其實個餐牌仲有好多好野想試,好多都好特別好吸引,好多都係自創菜式,有別於一般越南餐廳,不過真係食唔到咁多,唯有期待下次啦😁

招牌生蠔椰汁酸湯湯檬粉 $109

手撕雞檬紙卷 $32

2023-03-18 66 浏览
📍最近經過見到呢間新開嘅餐廳名吸引到我注意😍每次經過呢間「越男仔」越南餐廳🇻🇳都見到佢裏邊座無虛席🪑所以今晚就一於試吓佢🥳🥢餐廳裝修整體感覺都好舒服同埋乾淨✅四邊牆嘅裝飾都充滿住有特色🌅服務仲唔錯添👍一定要試吓佢哋嘅招牌「椰汁酸湯」💯味道夠曬特別🤤個湯頭越食越惹味架👍🥥雞撕扎肉椰汁酸湯檬 $72🌈見到呢個椰汁酸湯嘅湯底已經好好奇🤔溝埋一齊之後味道究竟會係點嘅呢🔥結果係一試難忘呀👍呢碗湯檬粉味道精新又帶一點點酸味又可以保持到濃郁度同埋椰汁嘅香味💯放喺中間嘅手撕雞份量又夠多😍扎肉爽口又有咬口❤️果然係招牌菜式🥳🥳🐔無骨雞黃飯 $76🌈呢個無骨雞黃飯表面充滿油滑嘅亮澤🌟上台嗰陣賣相已經唔錯✅雞肉口感夠曬軟滑👍雞皮爽薄😍跟埋淺黃色嘅油飯就最夾喇💯配埋秘製傳統三色醬🍯真係令人回味無窮呢🥳🦀軟殼蟹 $89🌈佢哋呢度都有好多款唔同嘅小食😍款款都好吸引✅今次我哋揀咗兩款香口嘅小食🔥軟殼蟹通常我哋都會喺食手卷或者食意粉嗰陣會食到🦀好少會叫小食😍我見到隔離枱叫咗好吸引我👀所以我哋又叫嚕🥳軟殼蟹size都算ok夠厚肉✅即叫即整🔥炸得脆身之餘仍保留超多汁💯蟹味濃郁👍好食🤤🦐蝦多士 $49🌈呢個蝦多士即叫即炸🔥一

🥥雞撕扎肉椰汁酸湯檬 $72

🐔無骨雞黃飯 $76

🦀軟殼蟹 $89

🦐蝦多士 $49

🌈呢個蝦多士即叫即炸🔥一定要趁熱食呀🔥一份有四件🦐多士表面充滿住香口嘅芝麻❤️𥚃面裝滿好多蝦膠🤤炸完脆卜卜好惹味👍必食推介💯

🍍🍑水果茶 $23

🌈呢杯水果茶勁正呀👍水果份量🈶️好多添💯其中一個特色就係佢杯底仲🈶️一舊好大嘅青瓜🥒飲嘅時候一定要「篤」幾下🥄等啲青瓜味出埋黎✅配埋啲新鮮水果嘅真實甜味👍味道就更加清新喇🥳

🍋香茅薑蜜 $29

🌈鍾意香茅味嘅🤤應該一定會勁鍾意呢杯香茅薑蜜🍯因為佢杯裡面啲香茅多到不得之了呢✅原來香茅同薑蜜加埋係咁來架播💯
  • 雞撕扎肉椰汁酸湯檬
  • 蝦多士
  • 軟殼蟹
  • 水果茶
早排去荃灣廣場🛍️,見到👀對面新開咗「越男仔」。今日同男朋友👫心思思去咗食。餐廳有多款晚餐種類選擇。🤩3 Course Dinner = 1 前菜 + 1 小食 + 1 主菜我地揀咗無骨鳳爪沙律🥗做前菜。酸酸嘅味道好開胃。🥳小食就點咗手撕雞檬紙卷🌯。餐廳🍴提供2款醬汁比我地蘸。一款酸辣嘅😍,食唔到辣嘅🌶️都可以蘸另一款酸微微嘅。🤓我鍾意食煙三文魚♥️,我地二話不說加錢加咗2份煙三文魚。🫶🏽🐔 招牌去骨海南雞 配黃薑飯啖啖肉嘅海南雞肉質嫩滑。🤭海南雞同黃薑飯份量多。🤠配搭餐廳🍴提供嘅黑色醬汁,味道酸甜。🥸🍲 芝士沙嗲雞扒焗飯飯餐免費送嘅湯,我地加咗$5轉椰汁酸湯。😎味道清甜特別,酸酸地好開胃。😂雞扒焗飯唔只賣相大份,食物同飯嘅份量都好多。😉用個鍋上,Keep住好耐都仲係熱辣辣。🥹另外,我地用跟餐價加咗幾款小食。💰🥪 法式芝心蝦多士芝麻蝦多士中間夾住芝士雖然邪惡,😈但味道好夾。😻🦀️ 招牌原隻軟殼蟹上枱見到完整嘅原隻軟殼蟹,炸到金黃色。🤓蟹味香濃,口感香脆。🤭🍢 串燒沙嗲拼盤拼盤有牛雞豬各1串。😉另外想食嘅菠蘿嘅可以加錢食埋。😎我地食到串燒醬有香茅味道。🤗🐔 蒜香牛油脆雞翼面頭加咗蒜蓉嘅脆卜卜牛油
早排去荃灣廣場🛍️,見到👀對面新開咗「越男仔」。
今日同男朋友👫心思思去咗食。

餐廳有多款晚餐種類選擇。🤩

我地揀咗無骨鳳爪沙律🥗做前菜。
酸酸嘅味道好開胃。🥳

小食就點咗手撕雞檬紙卷🌯。
餐廳🍴提供2款醬汁比我地蘸。
一款酸辣嘅😍,食唔到辣嘅🌶️都可以蘸另一款酸微微嘅。🤓

🐔 招牌去骨海南雞 配黃薑飯
啖啖肉嘅海南雞肉質嫩滑。🤭
海南雞同黃薑飯份量多。🤠
配搭餐廳🍴提供嘅黑色醬汁,味道酸甜。🥸

🍲 芝士沙嗲雞扒焗飯
飯餐免費送嘅湯,我地加咗$5轉椰汁酸湯。😎
味道清甜特別,酸酸地好開胃。😂

雞扒焗飯唔只賣相大份,食物同飯嘅份量都好多。😉
用個鍋上,Keep住好耐都仲係熱辣辣。🥹

另外,我地用跟餐價加咗幾款小食。💰

🥪 法式芝心蝦多士
芝麻蝦多士中間夾住芝士雖然邪惡,😈
但味道好夾。😻

🦀️ 招牌原隻軟殼蟹
上枱見到完整嘅原隻軟殼蟹,炸到金黃色。🤓
蟹味香濃,口感香脆。🤭

🍢 串燒沙嗲拼盤
拼盤有牛雞豬各1串。😉
另外想食嘅菠蘿嘅可以加錢食埋。😎
我地食到串燒醬有香茅味道。🤗

🐔 蒜香牛油脆雞翼
面頭加咗蒜蓉嘅脆卜卜牛油雞翼😎,外脆內軟。🤤

🍹 青檸冰
清爽又消滯,同今晚食物非常夾。😻

🥛 凍士多啤梨奶
我每次嚟到必點嘅飲品。❤️
味道層次豐富,唔會太甜,口感滑溜。🤩

2023-03-17 39 浏览
👂🏾聽隔離枱講成日都坐無虛席,長期要排隊,好彩咁岩嗰晚早去唔洗排🤟🏿*鎮店四鳥椰汁酸湯檬粉🍜 $88(雞脆皮、手撕雞、雞滑件、香脆雞)湯底好香椰汁香,酸度唔會好重,所以鋪頭額外有辣椒油、蝦油、青檸自己調配配菜方面最中意係香脆雞🐥❤️ 雖然唔係分開上,但keep 到外脆內juicy,啲肉汁真係多到不得了😋*火炙燒汁薄燒牛肉飯🍛 $78飯餐本身跟湯,自選咗牛骨🦴 清澈香濃而嗰飯嘅牛都幾嫩,配甜甜地嘅燒汁撈飯👍🏾

*鎮店四鳥椰汁酸湯檬粉🍜 $88
(雞脆皮、手撕雞、雞滑件、香脆雞)
*火炙燒汁薄燒牛肉飯🍛 $78
飯餐本身跟湯,自選咗牛骨🦴 清澈香濃
而嗰飯嘅牛都幾嫩,配甜甜地嘅燒汁撈飯👍🏾

2023-03-16 58 浏览
一直都好想試,終於開左間係附近。店面好窄,好逼,明白舖租貴,要放附幾張枱,但連路都無,我覺得過位左,我坐餐廳右手邊卡座,要係門口一條好窄好窄既罅行入去,有d扣分。餐牌密麻麻,好似有好多選擇,其實都幾難睇。食物質素好一般,定我本來抱好大期望呢??食完全家都肚瀉,可能太油,ANYWAY,唔會再幫襯,即使餐廳送左coupon(下次減40蚊,即時掉埋)食物價錢同連鎖店越式店有得揮,但質素好麻麻,同樣價錢我可以有好多選擇,至少我會揀一間坐得舒服,待應又唔會企係度等我自己執好d碟,有位俾佢再上菜既餐廳,最點係:我唔使肚痾😭
一直都好想試,終於開左間係附近。

2023-03-15 56 浏览
而家荃灣多咗好多新playhouse , 今日下午帶咗阿囡去荃灣玩順便食埋晚飯先返屋企, 但見阿囡有幾聲咳, 唔想食d 太熱氣既野,行咗去荃灣廣場後面咗條大壩街搵野食,見到越南仔, 有湯粉麵, 清清地, 就決定食d 間.開頭諗住都係普通清湯粉麵, 冇咩期望, 咁就唔會失望,同埋見到價錢稍貴, 感覺有啲唔抵食,但出奇地整體上食物質素唔錯, 份量多, -個餐都夠我同囡2⃣️人食.胡志明市紅蕃茄四寶湯檬粉: 香濃蕃茄湯底, 有扎肉, 豬扒, 豬頸肉, 脆豬肉, 食材豐富, 小朋友都啱食酸辣無骨鳳爪: 酸辣適中,唔會偏酸/ 偏辣, 略略數過都有成10 隻鳳爪,下面舖滿菜絲, 沾滿酸辣计, 食落好開胃

2023-03-13
2023-03-14 55 浏览
之前喺旺角食過越男仔,性價比超高嘅越南餐廳,時時刻刻都坐無虛席。最近亦喺荃灣開左新店🥳🥳🥳我怕要等位,所未夠6點就攞定位😏😏差不多到6點已經開始多人餐廳嘅充滿越南風,除了店舖裝飾外,店內會播放著越南文歌😂 曲風輕快~ 📒餐牌選擇超多,選飯或粉麪都可以自由追加配搭想食嘅小食,豐儉由人🥸 💁🏾‍♀️先黎個 ‘3 course dinner’ ~ 2 個starter + 1mainStarter ~ 牙車快 + 手撕雞檬紙卷牙車快 = 越式沙律🥗,採用蔬菜配搭,當中有青瓜、紅蘿蔔、生菜絲等,配合香烤過嘅雞肉絲及醬汁,好開胃!😙米紙卷一口size,細細件,味道清淡,但絕對唔係無味❗️米紙卷包有爽口新鮮蔬菜,加上手撕雞肉,係一種清新嘅感覺👍🏾Main ~ 招牌軟殼蟹配黃薑飯平時食軟殼蟹食炸粉多過蟹肉,但呢度食到嘅係有啖啖嘅蟹肉😍😍,與一般的真係好唔同,好正‼️😋🥰黃薑飯有米飯乾身,軟硬適中,亦帶好淡淡黃薑味香及蒜香,份量十足。呢個3 course dinner份量大到,真係可以夠2個人食🤣 💁🏾‍♀️另外,亦點左招牌無骨雞配黃薑飯,追加法式芝心蝦多士。雞肉係整得剛剛熟,皮爽肉嫩,仲要去晒骨,食起黎啖

最近亦喺荃灣開左新店🥳🥳🥳
我怕要等位,所未夠6點就攞定位😏😏差不多到6點已經開始多人

Starter ~ 牙車快 + 手撕雞檬紙卷
Main ~ 招牌軟殼蟹配黃薑飯

雞肉係整得剛剛熟,皮爽肉嫩,仲要去晒骨,食起黎啖啖肉,好滋味😌
法式芝心蝦多真係不得了,睇落只係用一塊普通厚度的方包再切,釀入厚厚嘅蝦肉同芝士,面頭灑上白芝麻,皮薄餡多🤩又炸到外皮脆脆,口感豐富。
  • 法式芝士蝦多士
越男仔開到第三間分店,一向都係親民價錢嘅越南菜,由年輕人主理。除咗正宗越南菜,亦追求創新食物,有唔少特色主菜同小食,吸引年輕食客。✴️鎮店四鳥(雞脆皮+手撕雞+滑雞件+香脆雞)配椰汁酸湯檬粉 店鋪鎮店之選,要讚吓佢哋嘅椰汁酸湯,椰汁味道好濃,少少酸,夠晒開胃。雞脆皮雖然好邪惡😛但又幾好食!滑雞件有稍微煎過,手撕雞又有唔同口感,相互配合,必試!✴️自家製沙嗲串燒(牛+雞+豬) 配撈濛粉 少見撈檬粉有得配串燒,配搭幾新穎,又有青瓜絲呀、蘿蔔絲呀,好豐富。串燒應該係即刻燒出嚟,3種口味都好食🤤✴️椰汁拉茶紅豆冰 又係新口味嚟~整體味道好夾,第一次飲拉茶有紅豆,成件事都幾有香港風味,夠創意。🐷🛎️必試指數:8/10🔆

✴️自家製沙嗲串燒(牛+雞+豬) 配撈濛粉

✴️椰汁拉茶紅豆冰