今晩放工一個人嚟到太子嘅cafe食個dinner。估唔到7pm都已經坐咗8成滿,可見餐廳嘅實力。食物種類都唔少,有小食、意粉、主菜同配菜等等。牛油果煙三文魚牛角包($68)- 我最鐘意食牛角色㗎喇!一咬落個包度就知道鬆化同帶香濃嘅牛油味,裡面夾住三文魚同牛油果味道好夾,仲有沙律菜為都伴碟~慢煮雞胸柚子汁沙律($78)- 沙律好豐富,除咗有爽口嘅沙律菜外,仲有新鮮嘅士多啤梨同藍莓,而主角雞胸都幾厚身,而且捲成一朵花咁上。再配上酸酸甜甜嘅柚子汁真令人開胃。Summer White ($52) - 呢杯咖啡賣相好吸引😍 上面竟然有塊焦糖西柚!而呢杯仲係哈蜜瓜咖啡,因為入面加咗哈蜜瓜糖漿,真係好特別,一定要點嚟試下。

食物種類都唔少,有小食、意粉、主菜同配菜等等。

同老公食左呢間好高質嘅cafe ,絕對值得去食😍我地係平日晚巿去食,人流稍多,所以被安排坐係門口附近嘅二人枱,但座位附近相對有較大嘅空間感;我地叫咗個二人餐一齊食Dinner for two - $468❥ 餐湯磨菇忌廉湯,裡面有磨菇粒粒,仲有微量黑椒調味❥ 柚子雞胸沙律雞胸份量十足調味,旁邊嘅沙律伴有蕃茄仔、藍莓配襯,加上柚子醋,成個沙律好完整,完全唔似套餐裏面嘅前菜❥ 蒜油花椒蜆肉意粉呢個係cafe嘅自創意粉,應放入係cafe 嘅必食推介意粉好有川菜嘅辣勁,辣得好開胃又好個癮,但唔會太辣食唔到,用蒜炒得香🧄,又唔會好膩或好濟,口感好利落;蜆肉大隻同夠新鮮,都係冇得輸❥ 慢煮西班牙豬鞍豬鞍大約一吋身,咬落肉汁豐富,口感嫩滑,配芥末醬食落更香,醬汁輕盈但味道香濃薯蓉以粗粒薯仔製成,非常實在,唔會太多忌廉,感覺算清新胡蘿蔔蛋糕🥕第一眼覺得有啲似俄羅斯蛋糕,咬落比一般甜品冇咁甜,入口幾香,裡面有合桃增加口感,係較少見嘅甜點熱情果梳打熱情果味道香甜,但唔會死甜果種,解辣之餘之係穩陣之選Winter coffee我覺得似微量版嘅affogato ,以牛奶、咖啡配襯朱古力雪糕,三樣野好夾,味道香
同老公食左呢間好高質嘅cafe ,絕對值得去食😍

Dinner for two - $468

❥ 餐湯
磨菇忌廉湯,裡面有磨菇粒粒,仲有微量黑椒調味

❥ 柚子雞胸沙律

❥ 蒜油花椒蜆肉意粉
呢個係cafe嘅自創意粉,應放入係cafe 嘅必食推介

❥ 慢煮西班牙豬鞍

薯蓉以粗粒薯仔製成,非常實在,唔會太多忌廉,感覺算清新

胡蘿蔔蛋糕🥕

熱情果梳打
熱情果味道香甜,但唔會死甜果種,解辣之餘之係穩陣之選

Winter coffee
我覺得似微量版嘅affogato ,以牛奶、咖啡配襯朱古力雪糕,三樣野好夾,味道香濃,飲到最後偏厚身嘅mocha

💬整體食物好高質,完全與西餐嘅厚重感撇清關係,非賞欣賞🫶🏻
2023-06-26 27 浏览
· 賞島咖啡屋 ·太子不嬲多cafe🥰今次試左呢間門面由藍色做主調嘅cafe🩵入到去係偏向溫暖嘅風格~環境算寬落 坐落都舒服(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)ʕ·͡ˑ·ཻʔ︎ ————————— ฅ՞••՞ฅ︎🤍蒜油花椒蜆肉意粉 $98見呢款用咗花椒好似好特別!蜆肉份量好多😚意粉一入口偏辣但食多兩啖發現佢又唔係嗰種好辛苦嘅辛辣🥵係少少花椒嘅辣味(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)係岀面少有嘅意粉combination🤭另外仲叫咗兩個Tea set星期日都有tea set大大加分😚Tea喺一個輕食加飲品🍸叫咗兩個都喺Daily Dessert $78🍨 🤍Tiramisu 呢到嘅Tiramisu唔重酒味~而佢亦用左蛋糕底instead of手指餅🫶🏻芝士好軟滑冇起粒粒🧀🤍Apple crumble其實我勁驚食apple crumble勁重肉桂味🫠但呢到唔會~佢係類似一舊cake咗中間有簿簿蘋果片🍎值得一提嘅係店家有係碟上畫好可愛嘅公仔~🤍Dirty上枱時漸層好靚的~🤍Yuzu Soda唔會太甜亦食到柚子肉🤓跟餐有特飲表示加分🥸ʕ·͡ˑ·ཻʔ︎ ————————— ฅ՞••՞ฅ︎餐廳推薦程度:🔆🔆🔆🔆(5個🔆為滿分;🔅為半分)賞島咖啡屋 (太
· 賞島咖啡屋 ·

太子不嬲多cafe🥰
今次試左呢間門面由藍色做主調嘅cafe🩵
入到去係偏向溫暖嘅風格~
環境算寬落 坐落都舒服(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)

ʕ·͡ˑ·ཻʔ︎ ————————— ฅ՞••՞ฅ︎
🤍蒜油花椒蜆肉意粉 $98
見呢款用咗花椒好似好特別!
蜆肉份量好多😚
意粉一入口偏辣
但食多兩啖發現佢又唔係嗰種好辛苦嘅辛辣🥵
係少少花椒嘅辣味(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
係岀面少有嘅意粉combination🤭

另外仲叫咗兩個Tea set
星期日都有tea set大大加分😚
Tea喺一個輕食加飲品🍸
叫咗兩個都喺Daily Dessert $78🍨

🤍Tiramisu
呢到嘅Tiramisu唔重酒味~
而佢亦用左蛋糕底instead of手指餅🫶🏻
芝士好軟滑冇起粒粒🧀

🤍Apple crumble
其實我勁驚食apple crumble勁重肉桂味🫠
但呢到唔會~佢係類似一舊cake咗
中間有簿簿蘋果片🍎
值得一提嘅係店家有係碟上畫好可愛嘅公仔~

🤍Dirty
上枱時漸層好靚的~

🤍Yuzu Soda
唔會太甜亦食到柚子肉🤓
跟餐有特飲表示加分🥸

ʕ·͡ˑ·ཻʔ︎ ————————— ฅ՞••՞ฅ︎

餐廳推薦程度:🔆🔆🔆🔆
(5個🔆為滿分;🔅為半分)

賞島咖啡屋 (太子)
太子花園街233-235號偉雄大廈地下A號舖
🚇港鐵太子站行約3分鐘
2023-06-26 560 浏览
位子太子花園街的賞島咖啡屋小店外表清新的薄荷綠很是吸睛入內後則是個很有氛圍的小昏暗用餐環境面積不大 大概容納𝟸𝟶名客人左右週末的晚上到訪 不消一會兒已八成滿了餐廳推出很實惠的二人套餐 包括了餐湯 沙拉 意粉 主菜 甜品 跟餐飲 𓋪 蕃茄濃湯𓋪 慢煮雞胸柚子汁沙律濃稠蕃茄湯內有不少茄蓉 酸酸開胃軟稔雞胸片用心砌好 柚子汁調味很恰好 𓋪 蒜油花椒蜆肉意大利麵這是賞島咖啡屋名物必點花椒散發出陣陣麻香 蒜油再帶出惹味 加上很多蜆肉 是中毒性很強的一道意粉辣度不高但莫名涮嘴 很快被我們 ᴋ.ᴏ. 掉𓋪 烤安格斯西冷牛扒牛扒點了七成熟 貼心切好一口享用的 sɪᴢᴇ 端上肉質嫩嫩的 味道帶濃郁 配上蜜糖芥末醬很ᴍᴀᴛᴄʜ再以自家製薯蓉 炒菇 沙律菜作配料薯蓉口感很實在 入口散發濃香牛油味𓋪 ᴛɪʀᴀᴍɪsᴜ甜點也有心思滿滿的畫字 份量二人分享剛剛好 不會太膩酒味不太突出 意外很合口味𓎺 ʟᴀᴛᴛᴇ拉花很美 治愈的順滑入口偏苦澀 比較適合早上享用提神
位子太子花園街的賞島咖啡屋
拉花很美 治愈的順滑
入口偏苦澀 比較適合早上享用提神
2023-06-10
2023-06-26 23 浏览
蒜油花椒蜆肉意粉好好食㗎!味道唔同,花椒味香而唔辣,意粉唔會太乾,仲有新鮮無沙蜆肉。揀咗呢個配搭都唔係第一次,真係停唔到口🤤辣度啱啱好,食落啲麻麻辣辣同啲蜆肉啫啫地,好正呀!🤣🤣啱啱食咗有西京燒比目魚,另外仲有羊架、豬鞍、牛板腱,好多選擇嘅。比目魚兩件,肉質扎實又滑,加埋啲日式醬汁甜甜地,好好食。仲有薯蓉、咖啡菇同沙律菜,薯蓉有啲似加咗啲花菜嘅蔬菜,不錯!甜品揀咗自家製提拉米蘇,份量大,質地滑,略欠酒味同浸得唔夠透。餐廳食物質素高,環境舒服寬敞,服務態度好好,唔會趕客走👍🏻👍🏻岩哂同朋友吹水放鬆下,下次一定留肚食埋甜品🍮🤤🤤星期六日都幾多人,有興趣既朋友仔記得要book位呀~

星期六日都幾多人,有興趣既朋友仔記得要book位呀~
2023-06-25 23 浏览
嚟到太子地鐵站, 想他他條條 嘆杯咖啡 做個文青。 賞島咖啡 係一個好的選擇。呢度坐位闊落舒適 擺設簡約。 優雅舒適的感覺。餐牌給人優雅 大方的感覺。價錢都係一百元左右 唔算貴 有餐飲有沙律。首先我哋 選擇了沙律 新鮮的田園沙律 清新的感覺。 車厘茄 好新鮮, 沙律醋甜酸 非常醒胃。慢煮雞胸 柚子沙律 ,沙律菜同樣好新鮮 出色。 慢煮雞胸 一啖咬落去 雞肉味濃。雞胸係有機雞胸, 咬樂用質鮮味西京燒比目魚, 比目魚肉質鮮美, 咬樂鮮嫩多汁。 配上薯蓉 已經好夠飽。

呢度坐位闊落舒適 擺設簡約。 優雅舒適的感覺。

餐牌給人優雅 大方的感覺。

價錢都係一百元左右 唔算貴 有餐飲有沙律。

雞胸係有機雞胸, 咬樂用質鮮味

今日同老公都放假 見網上食評都唔錯 食物又大份又靚 所以慕名而來黎賞島咖啡屋食個lunch😋店舖位於花園街近太子警署果邊 都算易搵 太子地鐵站一出 行5分鐘左右就到 都好就腳👍🏻門外裝修亦給人一種非常悠閒 舒服嘅感覺☺️Book了食12:30 鋪內當時未坐滿人 (但愈食愈多人 好在我地有Book到枱😂👍🏻)鋪內裝修行簡約休閒風 設計仲好有特色 每張枱上都有杯咖啡豆 啱哂鐘意影相打卡嘅朋友😄我同老公分別叫咗孜然烤羊架 配自家製薯蓉 咖啡菇及沙律菜 同埋All day breakfast❤️飲品方面 點了一杯熱Matcha Latte同埋餐湯 餐湯係非常之濃郁嘅番茄湯👍🏻孜然烤羊架 配自家製薯蓉 咖啡菇及沙律菜 ($138)食物黎到後 賣相非常之靚 羊架份量一啲都唔少 Size都非常之大塊 性價比高👍🏻羊架煎恰到好處 唔會太”鞋” 食落仲非常之嫩滑 有小許羊”so”味 唔似出邊用梳打粉醃到冇哂味 食落有羊嘅油香 唔會太肥膩 剛剛好 配上碟旁邊嘅特製薄荷醬 呢隻特製薄荷醬有少少話梅味 平時好小食到咁特別嘅味道 有小小甜 小小薄荷 配埋羊架一齊食 陣羊”so”味就會被掩蓋咗👍🏻啱哂鍾意或唔鍾意食羊

門外裝修亦給人一種非常悠閒 舒服嘅感覺☺️

孜然烤羊架 配自家製薯蓉 咖啡菇及沙律菜 ($138)

啱哂鍾意或唔鍾意食羊”so”味嘅朋友
羊架旁邊嘅沙律菜亦非常新鮮 配上少許黑醋, 藍梅同番茄仔 非常開胃👍🏻
咖啡菇同薯蓉都係自家製
咖啡菇咬落爆汁 充滿菇嘅香味
薯蓉有少許薯仔皮 同埋少許粗粒嘅薯仔粒 非常之有口感😋

All day breakfast ($138)

一上枱就見賣相非常之好睇吸引😋👍🏻 中間有煙三文魚同煙肉 旁邊有牛油果🥑 自家製咖啡菇 一兜仔醃好嘅蕃茄仔 班尼迪蛋 新鮮嘅沙律菜 同埋主角牛角包

牛角包點上班尼迪蛋同煙肉 非常之甘香 煙肉唔會太鹹太油
連牛角包點上蛋汁一齊食 非常滿足😋👍🏻
牛油果份量亦一啲都唔小 食落亦感覺非常新鮮🥑 沙律菜同蕃茄仔亦非常開胃 蕃茄仔有少少醋醃製過 唔會太搶喉 好食😋
一個女仔食哂非常之飽 性價比高👍🏻

熱Matcha Latte (跟餐+$12)

拉花賣相非常之靚❤️
飲落抺茶味濃 唔會太甜 帶有小許抹茶應有嘅苦澀 調配得非常之好👍🏻
餐湯係非常濃郁嘅蕃茄湯 飲落非常之杰身 唔會好浠 濃濃嘅蕃茄味 有少許蕃茄蓉 飲落亦非常飽肚

總括而言整體非常唔錯 食物賣相非常吸引好睇亦好食😋
性價比高 環境乾淨衛生 店員服務非常周到體貼👍🏻👍🏻👍🏻
2023-06-13
  • 孜然烤羊架
花墟附近恬靜清幽的小Cafe,湖水綠門面走復古小清新的風格,柔和燈光和悠閑風的音樂,還有綠色植物點綴,讓人心情即刻放鬆下來。慢煮雞胸柚子汁沙律
首先一上枱賣相已經好吸引!雞胸捲成玫瑰花的形狀,四周圍滿了藍莓 、草莓 、 車厘茄、新鮮沙律菜和麵包粒作點綴。雞胸以慢煮方式製作,肉質更嫩滑,同時鎖住了雞肉肉質,與一般的雞胸的口感截然不同!加上酸甜柚子汁,味道開胃之餘,又加添清新感覺。香脆麵包粒令菜式口感更加豐富!
海膽味噌蟹肉意大利麵
這款菜式的賣燒相也是十分有心思,蟹肉放到醬汁上面,蟹籽放在意大利粉之上,意大利粉也圈得美美放中間,紫菜放到另一邊所以不會在上枱時已經濕掉。

海膽新鮮度一般,但尚算甘甜。而海膽味噌濃稠,但不會搶去其他食材的味道,有姬菇和鮮味蟹肉吸附,令到姬菇和蟹肉味道更加豐富和鮮甜!意大利麵軟硬適中並掛滿醬汁,每一口都充滿海膽和蟹肉鮮味。再配搭上大量蟹籽和紫菜,味道口感都更上一層!小食拼盤(蒜蓉包、炸雞翼、鱈魚乾、炸薯條)這個小食拼盤份量十足,每一款小食都惹味可口,對於有選擇困難症的朋友,這個拼盤,就可以一次過滿足4個願望,裡面包含蒜蓉包、炸雞翼、鱈魚乾、炸薯條。

慢煮雞胸柚子汁沙律

海膽味噌蟹肉意大利麵

小食拼盤(蒜蓉包、炸雞翼、鱈魚乾、炸薯條)

2023-06-16 29 浏览
🌊🍝 必訪夏日餐廳!賞島咖啡屋 x 海瞻味噌蟹肉意大利麵!🦀🍹☀️係呢個炎炎夏日,大家一定要留意呢個賞島咖啡屋!佢位於XXXXX,絕對係一個讓你盡情享受夏日美食同時欣賞美景嘅絕佳地點!🌴🌊🌞而家要介紹嘅菜式就係賞島咖啡屋嘅招牌,海瞻味噌蟹肉意大利麵!呢碗意大利麵絕對係令你回味無窮!新鮮嘅蟹肉同香濃嘅味噌醬汁完美結合,每一口都係鮮美嘅享受!蟹肉嫩滑,麵條彈牙,令人一試難忘!🦀🍝😋除咗正餐,賞島咖啡屋仲有其他精彩小食!尤其係佢哋嘅煙肉芝士牛角包!香脆嘅牛角包配上煙肉同芝士嘅絕妙組合,每一口都好滿足!一啖下去,融化嘅芝士同煙肉嘅煙燻香味彌漫口中,真係鮮味十足!🥐🧀🥓喺炎炎夏日,賞島咖啡屋嘅Summer White絕對係你嘅最佳選擇!呢杯清涼嘅飲品以Espresso Cucumber Tonic為基礎,加入清新嘅黃瓜同埋咖啡香氣,令人瞬間舒爽!嚟一杯Summer White,解解暑啦!🍹☀️🥒

2023-06-15 30 浏览
一向都鍾意喺cafe食嘢,感覺好悠閒,今次嚟到賞島咖啡屋,環境同食物都令人好滿意西京燒比目魚($178) - 比目魚嘅肉好好食,魚皮好香口,點埋沙律醬甜甜地咁好開胃,配有薯蓉、咖啡菇同沙律菜,薯蓉好似加咗啲似椰菜花嘅蔬菜類,口感好特別蒜油花椒蜆肉意粉($108) - 蒜油足夠,油而不膩,意粉口感好好,加埋花椒令到成碟意粉好特別,有fusion嘅感覺同味道,食完會有麻辣嘅餘韻,好特別,蜆肉新鮮,擺盤亦好靚Sesame Latte(跟餐+$12) - 芝麻味極香濃,好似食緊甜品咁,口感順滑,甜度亦啱啱好Passion Fruit Soda - 熱情果味好重,夏天飲梳打好爽蕃茄湯 - 酸度啱啱好,啖啖都飲到蕃茄蓉,加埋香草味道更加提升沙律 - 用料新鮮,配士多啤梨幾特別,柚子汁亦好開胃每張枱都有唔同嘅擺設同slogan,木系枱櫈好靚,亦坐得好舒服周圍都有好多唔同嘅小擺設,佈置得好有心思,店面亦好乾淨企理,成個感覺好舒服餐牌簡潔得嚟提供嘅選擇好多,店員好有禮貌,出餐亦好快,成個體驗都好好,值得推薦

沙律 - 用料新鮮,配士多啤梨幾特別,柚子汁亦好開胃

2023-06-15 35 浏览
最近多番見朋友,就多左發掘小店,約左朋友喺旺角附近行街,揀左賞島咖啡屋☕ 店員(?)好nice呢,見到我打卡,就俾左d miniature我影相📸️➿ 蒜油花椒蜆肉意大利麵 ($98)唔好俾「花椒」呢個字嚇親,加入意粉入面辣得惹味😋 辣度係唔食辣既朋友都接受到☺️ 花椒味好香,亦都好香蒜味🧄 蜆肉都幾新鮮冇沙~➿ 𝑨𝒍𝒍 𝑫𝒂𝒚 𝑩𝒓𝒆𝒂𝒌𝒇𝒂𝒔𝒕 ($138)超豐富的ADB😍 有煙三文魚、煙肉🥓 溫泉蛋、牛油果🥑 蘑菇🍄 沙律菜🥗 車厘茄、牛角包🥐 用料都靚,鍾意佢地既蛋用左溫泉蛋取代炒蛋,更加健康😆 沙律菜用左黑醋調味,on top加左d士多啤梨🍓 再開胃d!➿ 𝑴𝒂𝒕𝒄𝒉𝒂 𝑳𝒂𝒕𝒕𝒆 ($45)朋友覺得杯凍抹茶latte 🍵都幾香滑,抹茶味可以再濃郁d,可能因為有加冰啦,熱飲應該ok的😆➿ 𝑺𝒆𝒔𝒂𝒎𝒆 𝑳𝒂𝒕𝒕𝒆 ($45)而我呢杯芝麻latte就超級濃郁☺️ 明明間唔中都有攪拌下,但係飲到發現原來沉澱物都幾多,雖然本身都夠哂濃郁,攪勻應該濃到不得了~

➿ 蒜油花椒蜆肉意大利麵 ($98)

➿ 𝑨𝒍𝒍 𝑫𝒂𝒚 𝑩𝒓𝒆𝒂𝒌𝒇𝒂𝒔𝒕 ($138)

➿ 𝑴𝒂𝒕𝒄𝒉𝒂 𝑳𝒂𝒕𝒕𝒆 ($45)

➿ 𝑺𝒆𝒔𝒂𝒎𝒆 𝑳𝒂𝒕𝒕𝒆 ($45)
1K
呢個鋪位前身都係咖啡店嚟,接力嘅係賞島咖啡屋,其實喺附近做嘢,都有留意過,不過都係今日先嚟試下。湖水綠門面,座位唔算好多;估唔到平日都幾多人,聽到隔離枱仲係回訪添。晚市嚟到,唔諗咁多,直接點咗二人餐,包咗餐湯、沙律、意粉、主食、甜品同飲品。慢煮雞胸柚子汁沙律都有誠意的,雞胸肉唔柴,沙律菜新鮮。意粉4選1,揀咗蒜油花椒蜆肉意大利麵,唔係初次食呢個配搭,我鐘意㗎麻辣同意粉幾夾的,呢度唔會調味得好重手 (可以多少少辣 仲正) 蜆肉就都係咁上下啦。主食有西京燒比目魚 另有羊架 /豬鞍 /牛板腱;比目魚兩件,口感扎實都滑的,日式醬汁帶甜,不錯吃。甜品揀咗自家製提拉米蘇,跟餐嚟計我要求唔會太高,份量大,質地滑,略欠酒味同浸得唔夠透。畫花𠱁得朋友好開心跟餐仲包飲品,點咗Flat White同Yuzu Soda (唔洗加錢添)。今時今日嘅標準,消費唔貴,而且好飽肚。

慢煮雞胸柚子汁沙律都有誠意的,雞胸肉唔柴,沙律菜新鮮。

畫花𠱁得朋友好開心

今時今日嘅標準,消費唔貴,而且好飽肚。

2023-06-13 372 浏览
與友人午膳,入座時沒有提到有用餐限時,侍應卻於我們吃完東西後,遞上帳單著我們結帳離座,我望望時間,用餐還不到一小時。由於我們沒有即時離座,另一侍應再走來要求我們埋單,我提出入座時沒有提到有用餐限時,我們亦用餐不到一小時(並沒有長時間霸佔枱子,一小時不到,普通用餐限時,沒有90分鐘,也有75分鐘吧!而且隔離枱早過我們用餐,也沒被催促離開,只因我們吃得快,就得離開﹖什麼道理。)。侍應表示可以再坐,但出面有3位客入等位,所以我們要移到門口位置繼續坐。他不是詢問我們可否移去門口位置,是「要求」我們移去門口位置,對於餐廳這種待客態度實在無言,不想多留,亦不會回頭,立刻埋單走了。我們點了兩個餐,水準一般,跟餐嘅湯唔熱,兩碟PASTA上枱時間相差很久,友人食完佢碟PASTA,先上到我嗰碟。
Matcha Latte
蕃茄湯
Carbonara
2023-06-12
2023-06-12 38 浏览
朋友大力推介呢間cafe,呢晚就同老公來試🥰柔和簡約風好舒服,枱面仲有貓貓好可愛,牆上不同字好有特色,剛好呢晚係我地結婚周年,店主知道後即刻幫我地牆上砌左happy anniversary ,真的好感動🥹大讚店家人真的超貼心!.🌟set dinner $468 for 2➡️ 是日精選 ➡️ 慢煮雞胸柚子汁沙律➡️ 蒜油花椒蜆肉意大利麵➡️ 慢煮西班牙豬鞍 +$68➡️ Tiramisu➡️ Yuzu Soda➡️ Passion Fruit Soda.Dinner set 好豐富😍湯、沙律、兩主食、甜品、兩杯飲品!南瓜湯香甜,沙律酸酸口味好開胃,大讚雞胸淋身又嫩滑👍🏻兩杯梳打口味清新甜度剛好,岩哂而家熱辣辣的天氣!.主菜好有驚喜,意粉花椒口味中西fusion意外地非常出色😋擺盤靚靚,蜆多汁鮮味十足,意粉口感剛好,香辣惹味,愛麻辣一定要試下!同真係好夾梳打!.另一碟豬鞍木盤上,豬鞍厚肉點蜜糖芥末好好食!薯蓉滿滿牛油香有咬口,仲有沙律菜和菇伴碟😌.甜品幫我設計可愛貓貓,寫上五週年紀念,仲為我地即整左個打卡牆🥰tiramisu 口感細滑味道香濃,完全無得彈👍🏻.兩個人慶祝,簡單開心就夠,呢到俾我感覺好窩

🌟set dinner $468 for 2
➡️ 是日精選
➡️ 慢煮雞胸柚子汁沙律
➡️ 蒜油花椒蜆肉意大利麵
➡️ 慢煮西班牙豬鞍 +$68
➡️ Tiramisu
➡️ Yuzu Soda
➡️ Passion Fruit Soda

兩個人慶祝,簡單開心就夠,呢到俾我感覺好窩心,小店但環境舒服,下次要中午來飲杯咖啡☕️餐廳外打卡位都幾靚,勁後悔無帶相機🤣
到訪花園街,尋覓咖啡店坐坐吧~除咗招牌咖啡,更有多款美食嘆盡驚喜!🥑牛油果藜麥柚子汁沙律推薦最中意嘅牛油果粒🥹脆口藜麥,撈埋一齊口感大豐富。🫒青醬帶子螺絲粉清香掛汁,香煎帶子,螺絲粉掛汁好夾! 🧄蒜油花椒蜆肉意大利麵精心加入少見花椒調味,超滿蜆肉,大滿足。🐑孜然烤羊架 (3PCS)騷香羊架,孜然點綴更添誘惑。🐮烤安格斯西冷牛扒 份量十足大滿足!🥔配上驚喜自家製薯蓉,薯仔質感細膩。🍄啡菇同沙律,配菜搭配多元化,一啲都唔會dry。🍤明太子櫻花蝦意大利麵心思擺盤,幼滑意大利麵,櫻花蝦搭配明太子鹹香可口。

🥑牛油果藜麥柚子汁沙律
推薦最中意嘅牛油果粒🥹脆口藜麥,撈埋一齊口感大豐富。

🫒青醬帶子螺絲粉
清香掛汁,香煎帶子,螺絲粉掛汁好夾!

🧄蒜油花椒蜆肉意大利麵
精心加入少見花椒調味,超滿蜆肉,大滿足。

🐑孜然烤羊架 (3PCS)
騷香羊架,孜然點綴更添誘惑。

🐮烤安格斯西冷牛扒

🍤明太子櫻花蝦意大利麵
心思擺盤,幼滑意大利麵,櫻花蝦搭配明太子鹹香可口。