2023-08-25 38 浏览
朋友推介呢間cafe嘅Carrot Cake🤤咁啱佢有時間就帶我去食好西💕二人晚餐有前菜、意粉、主食、甜品同飲品✨蕃茄濃湯開胃醒神嘅餐湯👍🏼酸酸甜甜味道香濃✨慢煮雞胸柚子汁沙律慢煮雞胸肉質軟嫩多汁❤️沙律菜🥗新鮮爽脆配上柚子汁非常清新✨蒜油花椒蜆肉意大利麵圍邊蜆好似朵花🌼好有心思蒜油🧄香氣濃郁可口麵條柔滑入口煙靭✨美國安格斯牛板腱 (+$68)面層微焦咬落香脆👏🏼內層肉質嫩滑juicy蘸上蜜糖芥末汁提升惹味感配有薯蓉帶有少少薯粒增加口感好味道👅✨Carrot Cake口感鬆軟濕潤😍咬落有nuts同紅蘿蔔粒🥕口感有層次👍🏼cream好滑食到舔舔脷😋
朋友推介呢間cafe嘅Carrot Cake🤤
咁啱佢有時間就帶我去食好西💕

二人晚餐有前菜、意粉、主食、甜品同飲品

✨蕃茄濃湯

✨蒜油花椒蜆肉意大利麵
圍邊蜆好似朵花🌼好有心思
蒜油🧄香氣濃郁可口
麵條柔滑入口煙靭

✨美國安格斯牛板腱 (+$68)
面層微焦咬落香脆👏🏼

咬落有nuts同紅蘿蔔粒🥕
口感有層次👍🏼cream好滑
食到舔舔脷😋
2023-08-22 44 浏览
今日喺太子,又多人又多車又熱,好想搵間餐廳坐低hea下,然後就見到呢間門面好靚嘅café,一入到執去就感覺到店主好有心思,餐廳入面裝修都好靚,係我最愛木系裝修,而前枱上面仲有啲英文字母比你砌上牆到,有得食又有得玩~我哋叫咗兩個餐,跟咗個甜品~蕃茄湯餐湯有驚喜,口口都食到蕃茄粒,而且黑椒落得足,辣辣地酸酸甜甜,好開胃~飲品方面叫咗cappuccino同特飲honey grapefruittonic,杯tonic好靚,啲杯係紫色的,杯野係粉紅色,少女心爆發~蒜油花椒蜆肉意大利麵首先啲蜆肉排得好靚,然後意粉最重要嘅係-al dente!意粉有口感,蒜油意粉最重要嘅兩樣嘢都做到了~1)蒜油味好香好香,食到停唔到口,2)辣辣地好過癮,仲要係用花椒,成件事好特別。溫泉蛋忌廉卡邦尼意大利麵賣相靚,每啖都creamy,意粉彈牙,正!是日甜品有幾個選擇,我哋揀咗tiramisu,每啖都充滿酒香,為今日好chill嘅一餐完美作結。

我哋叫咗兩個餐,跟咗個甜品

蕃茄湯

溫泉蛋忌廉卡邦尼意大利麵

賣相靚,每啖都creamy,意粉彈牙,正!

2023-08-22
2023-08-21 31 浏览
剛巧要到太子工作,下午順道與友人在附近吃個午餐。沿著大街小巷走,看到一個門店裝修頗骨子和雅致的咖啡屋,看看餐牌選擇也不錯,便與友人進店吃午飯。店內座位不多,簡單裝潢,燈光柔和,顯得頗溫馨的。南瓜湯很鮮甜,不稀不太稠剛剛好,湯上撒有少許香草,令南瓜湯變得不會太單調。我點了餐廳推薦的《蒜油蜆肉花椒意大利麵》,香蒜味濃郁,碟旁放滿一個個的鮮甜的蜆,入口意粉帶有花椒味但不辣,整體味道還不錯。《明太子櫻花蝦意大利面》擺碟用心,明太子鋪滿在意大利面上,櫻花蝦也散佈意粉旁,配上旁邊的忌廉汁,整個口感creamy得來又有點櫻花蝦的咬口,這個意利比蜆肉意粉味道更突出。《香脆雞翼》上碟炸得金黃香脆,咬開肉質時更有油滴下來,外皮入口香脆惹味,內裡肉質嫩滑。這間咖啡屋小店環境頗溫馨,擺碟可見對食物的用心,也值得一試👍🏻

• 明太子櫻花蝦意粉
旺角太子區不嬲都多美食,今次比小編發現左係花墟附近呢間穩世Cafe😍, 雖然鋪頭算大,但真係小而精,氣氛好cozy,野食又fusion高質,有樣有味道,超驚喜,小編今次試左set dinner,快啲跟住擇日去試啦! 😄Dinner set 💰$488 (2位)Appetizer:是日精選餐湯南瓜湯 🥣慢煮雞胸柚子汁沙律 🥗雞胸真係比得好慷慨,份量真係好多,雞胸用慢煮方式烹煮,所以超嫩滑,加埋甜柚子醬,清清甜甜勁開胃 😋Pasta & Noodles:海膽味噌蟹肉意大利麵 💰另加$38賣相超靚,意粉煮得岩岩好,唔好太淋/硬,加左滿滿既蟹肉同蟹籽,令到層次更豐富,超creamy! 🍝Main Course:美國安格斯牛板腱 💰另加$68牛味超級重 🥩,口感鮮美多汁,因為小編叫左5成熟,所以食落口感好嫩,但會有啲血水,如果怕生既話,可以同店員講要熟少少,另外仲跟埋薯蓉、咖啡菇同沙律菜等🔥Dessert:Apple Crumble甜度岩岩好,外皮超香脆! 🍎蒜油花椒蜆肉意大利麵 💰108從來無諗過呢啲西式意粉會可以撞花椒可以咁夾,花椒味超重,令到成個麵辣辣地超開胃,佢地仲要將啲蜆排到成朵花咁,

Dinner set 💰$488 (2位)

Appetizer:

Main Course:
美國安格斯牛板腱 💰另加$68

Dessert:
Apple Crumble
甜度岩岩好,外皮超香脆! 🍎

蒜油花椒蜆肉意大利麵 💰108
從來無諗過呢啲西式意粉會可以撞花椒可以咁夾,花椒味超重,令到成個麵辣辣地超開胃,佢地仲要將啲蜆排到成朵花咁,勁有心機! ✍🏻

蒜香牛油青口 💰98
份量都算多,啖啖肉,多汁肥美! 🦪

2023-08-15 49 浏览
同好友共享晚餐,看見評價不錯,就試試。位置在太子方便,在橫街沒有太多人街道都容易搵,叫了一個二人餐連加一大約$530,有湯、沙律、主食兩個+飲品及甜品一個算抵食,質素不過不失,雞胸沙律汁清爽不錯,帶子意粉青醬汁入味,但份量較少,魚肉烹調適時,不會過火有嫩口。咖啡普通,朋友叫了梳打都不錯,甜品蘋果蛋糕🍰美味,不太甜,份量可以。只是地方不大,環境佈置舒服,但每張桌子,距離較近,所以傾計難自然放鬆,服務員態度親切主動。如平日下午茶時間會較清悠少些人。
同好友共享晚餐,看見評價不錯,就試試。
2023-08-13 228 浏览
呢間賞島咖啡屋位於旺角花園街,係一間簡約風格嘅Cafe店舖🤔,整間店面一深一淺,以柔和色調坐著我覺得都幾好😙,同時佢嘅食物都做到出嚟有水準,我覺得有時真係唔好只喺睇表面!.蒜油花椒蜆肉意大利麵 $98呢一碟蜆肉意大利麵望著都幾特別🤔,係以整個蜆拌載意大利麵,令到賣相靚之餘增添食慾😍,整款意大利麵散發香噴噴蒜香味😙,食到入口味道特別香口都好惹味😋,同時佢嘅料頭爽而甜口伴著意粉食口感都幾好,意粉軟硬適中沾咗味料令到味道更加美味!.生薑燒豚肉和風冷烏冬 $98呢款和風冷烏冬係一款凍食,整碟和風冷烏冬滿滿生薑燒豚肉,加添美味湯汁令到整個冷烏冬更加好食😙,燒豚肉肉質腍嫩好香生薑味道😋,烏冬質感軟硬恰恰好,整體嚟講係這個夏天無乜胃口,食吓都係唔錯之算🤔!.熱抹茶鮮奶 $45呢一杯抹茶鮮奶色澤賣相都睇得吓🤔,散發香噴噴抹茶香味😙,飲入口帶點甘香茶味味道帶點滑口😋!.TPi冷泡青提烏龍 $52呢一款冷泡青提烏龍係以樽裝上枱🤔,望著整款都幾特別,倒入杯直至到入口味道濃厚烏龍味😙,又帶點青提清甜味道,配答味道都幾特別!.

蒜油花椒蜆肉意大利麵 $98

生薑燒豚肉和風冷烏冬 $98

燒豚肉肉質腍嫩好香生薑味道😋,烏冬質感軟硬恰恰好,

整體嚟講係這個夏天無乜胃口,食吓都係唔錯之算🤔!
熱抹茶鮮奶 $45

TPi冷泡青提烏龍 $52

2023-08-11
午餐
📍 @tpicafebar in Prince Edward CafeFood: 💛💛💛💛🤍Décor: 💛💛💛💛💛Service:💛💛💛💛💛Price Value: 💛💛💛💛💛Price:💰 $600Favorite:💖 Spaghetti sea urchin and miso crab ------------------------------✅ Located at Fa Yuen Street, only take 1 minute walk from Prince Edward MTR station. Super convenient.✅ The menu offers a wide variety of delicious and mouth-watering pasta, meats and desserts and drinks.✅ Their Spaghetti sea urchin and miso crab i is amazing. The mixed sea urchin is so fragrant and matched with miso crab
Cafe

Food: 💛💛💛💛🤍
Décor: 💛💛💛💛💛
Service:💛💛💛💛💛
Price Value: 💛💛💛💛💛
Price:💰 $600

✅ Their Spaghetti sea urchin and miso crab i is amazing. The mixed sea urchin is so fragrant and matched with miso crab.

✅ The sous vide Spain pork rack is so tender and juicy.

✅ Their dinner set is a great deal with appetisers, main dishes, dessert and drinks.

✅ Really tasty food. Everything we had was surprisingly good. Great value.

✅ Daytime cafe, nighttime bar🍷

✅ Divine interior design. Nicely decorated in a warm, earthy tone. Very comfortable.

✅ Nice presentation for instagramable photos
✅ All fresh ingredients
✅ Servers are also great and always efficient, happy, and polite
✅ Can’t wait to return and wouldn’t hesitate to recommend it to anyone looking for somewhere to chill with friends and families
✅ A delightful experience. Friendly reminder: be sure to make a booking well in advance to reserve the tatami table

𝙿𝚕𝚎𝚊𝚜𝚞𝚛𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚕𝚒𝚙𝚜, 𝚕𝚒𝚏𝚎𝚝𝚒𝚖𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚑𝚒𝚙𝚜 🐰

𝙻𝚒𝚙𝚜 𝚏𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 : @eatwithbunny_ ✨
H𝚒𝚙𝚜 𝚏𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 : @workoutwithbunny✨

#globaleats #eatwithfoodiez
🔖賞島咖啡屋餐廳位於花墟附近,係一間頗受歡迎嘅文青小店日式木系裝修加上擺放不少盤栽,悠閒舒適🔖慢煮雞胸柚子汁沙律 $78沙律菜夠新鮮,賣相唔錯😚雞胸肉以慢煮方式烹煮,肉質軟腍juicy沙律菜配酸甜柚子醬調味,帶點果香清新又開胃🔖英式紅蘿蔔蛋糕 $52好少地方食到Carrot cake🥕呢度有得食又幾驚喜碟上畫上令人會心微笑嘅公仔,好有誠意🫶🏽蛋糕以紅蘿蔔絲加上合桃碎做餡蛋糕軟綿,甜度剛好,紅蘿蔔味唔會太搶加上輕盈幼滑嘅忌廉,口感有層次🔖Hojicha Latte拉花細緻,口感綿密,有茶香又有奶香值得一讚餐廳嘅店員親切友善,服務方面好加分🤗而且小店生意好好,建議預先訂位喔
🔖賞島咖啡屋

餐廳位於花墟附近,係一間頗受歡迎嘅文青小店
日式木系裝修加上擺放不少盤栽,悠閒舒適

🔖慢煮雞胸柚子汁沙律 $78

沙律菜夠新鮮,賣相唔錯😚

雞胸肉以慢煮方式烹煮,肉質軟腍juicy
沙律菜配酸甜柚子醬調味,帶點果香清新又開胃

🔖英式紅蘿蔔蛋糕 $52

好少地方食到Carrot cake🥕
呢度有得食又幾驚喜
碟上畫上令人會心微笑嘅公仔,好有誠意🫶🏽
蛋糕以紅蘿蔔絲加上合桃碎做餡
蛋糕軟綿,甜度剛好,紅蘿蔔味唔會太搶
加上輕盈幼滑嘅忌廉,口感有層次

🔖Hojicha Latte
拉花細緻,口感綿密,有茶香又有奶香

2023-08-03 222 浏览
呢間餐廳店內燈光柔和,給人一種温暖舒適嘅感覺💝湖水綠色店面,以綠色植物點綴🪴👭🏻Dinner Set ($468 for 2)💗是日精選餐湯胡蘿蔔湯味道較淡,無乜甜味🥕💗慢煮雞胸柚子汁沙律慢煮雞胸肉擺成玫瑰花,肉質非常嫩🐔再配搭新鮮清爽嘅沙律菜,以柚子醋調味,微酸開胃🥗💗海膽味噌蟹肉意大利麵 (+$38)意大利麵口感Al Dente,每條意粉都掛滿濃厚嘅海膽味噌忌廉汁🍝配料有蟹肉、蟹籽、菇菌、紫菜,仲有一小舊海膽,入口超重奶香又有蟹肉鮮味🦀💗美國安格斯牛板鍵 (+$38)牛板鍵煎到啱啱好五成熟,呈粉嫩色澤,入口軟嫩Juicy,肉味濃厚🥩蘸上蜜糖芥末醬提升風味,伴碟仲有自家製薯蓉、烤大啡菇、沙律菜🥙💗Apple Crumble Apple Crumble切餅鬆軟帶肉桂香,中間有少少蘋果粒同合桃,表面仲有牛油脆脆🍎💗TPi冷泡青提烏龍(+$12)將青提汁同烏龍茶Mix埋,清新嘅茶味帶點清甜嘅果味🍇💗Strawberry Yakult (+$12)特飲呈夢幻漸變粉色,內有士多啤梨果肉,飲落清新帶乳酸味🍓

👭🏻Dinner Set ($468 for 2)
💗是日精選餐湯
胡蘿蔔湯味道較淡,無乜甜味🥕
是日精選餐湯

💗慢煮雞胸柚子汁沙律
慢煮雞胸柚子汁沙律

💗海膽味噌蟹肉意大利麵 (+$38)
海膽味噌蟹肉意大利麵

💗美國安格斯牛板鍵 (+$38)
美國安格斯牛板鍵

💗Apple Crumble
Apple Crumble

💗TPi冷泡青提烏龍(+$12)
將青提汁同烏龍茶Mix埋,清新嘅茶味帶點清甜嘅果味🍇
TPi冷泡青提烏龍

💗Strawberry Yakult (+$12)
特飲呈夢幻漸變粉色,內有士多啤梨果肉,飲落清新帶乳酸味🍓
Strawberry Yakult

美國安格斯牛板鍵
TPi冷泡青提烏龍
Strawberry Yakult
【頭盤、主食均有驚喜🌟 高質素西日Fushion咖啡店✨】推薦程度:●●●●●抵食程度:●●●●○———🍴DINNER FOR TWO|$468🥣 是日精選餐湯 - 當日係好濃、好稠杰嘅蕃茄湯!滿滿嘅蕃茄蓉保留到蕃茄嘅果籽同茄肉口感,微帶茄酸,好開胃✨🥗 慢煮雞胸柚子汁沙律 - 份量比想像中多❗️其他餐廳得一細碗,佢有足1份主食份量😍 雞肉肉質非常嫩滑、多汁✨ 啱晒增肌減脂中嘅我🥹 沙律醬料酸酸味味好開胃,整份都好清新,零膩感✨🍝 海膽味噌蟹肉意大利麵(另加$38) - 大推🌟西日fushion嘅配料同醬汁混和一齊之後,非常有驚喜!creamy得嚟唔會太重膩感🫶🏻 撈埋一起之後蟹肉味仍然好香濃、出眾!好有驚喜✨🐟 西京燒比見魚 (配自家製薯蓉、咖啡菇、沙律茶)同樣推薦🌟 完全冇骨、啖啖肉!香煎魚皮,雖然唔太脆口,但毫無腥味🫶🏻 魚肉嫩滑、生熟度剛剛好😍 醬汁好似燒汁嗰種咁,微微帶甜,好惹味✨ 配菜方面薯蓉保留咗大粒少少嘅薯仔🥔 幾有口感~ 而咖啡菇都好juicy,整體都唔錯!🧊 飲品方面叫咗Yuzi Soda同熱茶,正正常常冇咩特別~
【頭盤、主食均有驚喜🌟 高質素西日Fushion咖啡店✨】

推薦程度:●●●●●
抵食程度:●●●●○

———

🍴DINNER FOR TWO|$468

🍝 海膽味噌蟹肉意大利麵(另加$38) - 大推🌟

🐟 西京燒比見魚 (配自家製薯蓉、咖啡菇、沙律茶)

• 海膽味噌蟹肉意粉
  • 慢煮雞胸柚子汁沙律
  • 西京燒比目魚
2023-07-31 60 浏览
同同事去左賞島,之前都去過架,上次已經覺得好味!! 今次再去點都要比番個好評。我叫左Set Lunch~沙律 + 蒜油花椒蜆肉意大利麵 + Flat White$109有齊前菜同咖啡其實CP值都幾高。pasta有花椒所以幾惹味,有十幾二十隻蜆,麵質亦煙韌啱啱好。我杯Flat White滿滿咖啡香🥰絕對係happy Friday必點。好想講其實其他Cafe想飲咖啡都一定要另外叫,大概$40-$45,賞島包埋響set lunch入面真係幾抵!! Support!

我叫左Set Lunch~
沙律 + 蒜油花椒蜆肉意大利麵 + Flat White

蒜油花椒梘肉意大利麵+Flat  White

2023-07-28
蒜油花椒梘肉意大利麵+Flat  White
  • Flat  White
2023-07-28 174 浏览
賞島咖啡屋 (太子)太子花園街233-235號偉雄大廈地下A號舖之前經過見到好似OK,今日佢哋過嚟試一試。平日夜晚嚟講嘅話,佢都算幾多客。Dinner set $468 for 2🫕是日精選餐湯 蕃茄湯個湯都好有誠意,食到新鮮茄蕃茄蓉,唔會係好稀。🐥慢煮雞胸柚子汁沙律個慢煮雞胸好出色,好嫩口,唔會好老。同埋份量都幾多,一上台都冇諗過咁大碟。不過入邊有個菜頭,都係第一次見😅🐟西京燒比目魚個比目魚好嫩滑,同埋甜甜地,另外仲配咗個薯蓉,食到一粒粒嘅薯仔。🍝海膽味噌蟹肉意大利麵+$38上面有少少海膽,入口都好甜好creamy,個汁都好香,但係個意粉比起出邊平時食到嘅偏軟身。🍰芝士蛋糕原本係想食Tiramisu,但係店員話當日已經冇晒,咁就嗌咗個芝士蛋糕。佢又用朱古力醬畫咗個公仔,幾得意。但第一下食入口係覺得怪怪地,問過店員係咩味嘅芝士蛋糕,佢答唔出,之後搵咗第二個店員嚟答到我係New York cheese cake,蛋糕上面既係黑醋汁😅都係第一次食到呢個配搭。🍹Yuzu Soda柚子蜜加梳打,食到好多果肉。二人套餐嚟講其實都幾多嘢食,性價比都ok
賞島咖啡屋 (太子)
太子花園街233-235號偉雄大廈地下A號舖

Dinner set $468 for 2
🫕是日精選餐湯 蕃茄湯
個湯都好有誠意,食到新鮮茄蕃茄蓉,唔會係好稀。

🐥慢煮雞胸柚子汁沙律

🐟西京燒比目魚
西京燒比目魚

🍝海膽味噌蟹肉意大利麵+$38

🍰芝士蛋糕
cheesecake

🍹Yuzu Soda
柚子蜜加梳打,食到好多果肉。
Yuzu Soda

二人套餐嚟講其實都幾多嘢食,性價比都ok
2023-07-27 49 浏览
賞島咖啡屋 The Pal Isle📍太子花園街233-235號偉雄地下A號舖一入到餐廳已經覺得好溫馨,以黃燈格局點綴,仲見到有啲座位牆上位置可以砌字,好適合生日同朋友慶祝打卡用😍🔻今晚嗌咗個二人套餐,剩惠$468加一😄:1. 慢煮雞胸柚子汁沙律佢嘅雞胸好嫩滑,配上嘅sauce甜甜酸酸,10分清新!🔻2. 餐湯-蘑菇忌廉湯我好鍾意佢哋嘅餐湯做法,真係飲到蘑菇,而且好香濃,實在係真材實料😋🔻3. 蒜油花椒蜆肉意大利粉⭐️呢個意粉勝在好特別,帶少少麻辣味🔻4. 西京燒比目魚⭐️用日式醬汁醃比目魚,甜甜嘅肉質鮮嫩,見到配菜嘅精緻配搭,薯蓉亦都做得好出色,乾濕分明🥰🔻5. Dirty🔻6. Yuzu Soda🔻7. Tiramisu佢用酒心底嘅比例啱啱好🔻
賞島咖啡屋 The Pal Isle
📍太子花園街233-235號偉雄地下A號舖

今晚嗌咗個二人套餐,剩惠$468加一😄:
1. 慢煮雞胸柚子汁沙律

佢嘅雞胸好嫩滑,配上嘅sauce甜甜酸酸,10分清新!

2. 餐湯-蘑菇忌廉湯

3. 蒜油花椒蜆肉意大利粉⭐️

呢個意粉勝在好特別,帶少少麻辣味

4. 西京燒比目魚⭐️

5. Dirty

6. Yuzu Soda

7. Tiramisu

佢用酒心底嘅比例啱啱好

2023-07-27 41 浏览
行過太子有一間隱世Cafe,門口裝潢好特別,好友文青氣息,門口係湖水綠色,仲有張凳仔喺門口可以咖啡出嚟打卡!今日想食意粉,叫左個海膽味噌蟹肉意大利粉同埋蒜油花椒蜆肉意大利麵。飲品方面叫咗個士多啤梨益力多同埋柚子梳打。Cafe既意粉係即叫即做,非常之新鮮。啲蜆肉炒到好入味,撈埋啲蒜蓉花椒一齊食,成個意大利麵好豐富好香口!仲有少少麻辣!而海膽味噌蟹肉意大利面一上枱即刻好驚訝,成個意大利麵鋪滿勁多海膽汁同埋新鮮嘅蟹肉,超多蟹肉同埋蟹籽,加埋啲紫菜一齊食超級香!!!易啲飲品絕對可以拎嚟打卡扼like!啲飲品裝飾得好靚,士多啤梨益力多嘅士多啤梨係用新鮮士多啤梨打碎,再加上益力多同埋梳打水,成杯飲品粉紅色非常之少女,上面仲有紫藍色嘅冰,餐廳好有心思隔離會擺一隻公仔俾你打卡非常之靚!打卡一流!

Cafe既意粉係即叫即做,非常之新鮮。

易啲飲品絕對可以拎嚟打卡扼like!

• 蒜油花椒蜆肉意大利麵
  • 海膽味噌蟹肉意粉
2023-07-21 1872 浏览
周末經過太子,遇上這溫馨小店🥰 粉綠色外牆,門外放了一張櫈及盆栽擺設,滿有歐陸色彩。 走入這小門,店內燈光柔和,好有家嘅感覺🏡店主還親自介紹菜式🥰Dinner Set $468/2 包括前菜沙律、湯、Pasta、主菜、甜品、飲品,相當抵食🌟前菜是蕃茄濃湯🍅及慢煮雞胸柚子汁沙律🥗 濃湯鮮甜帶微酸先打開我個胃;沙律盡見廚師誠意💕 與別不同的選用軟滑的慢煮雞胸,還擺設成玫瑰花🌹形狀,新鮮沙律亦用上柚子醋,酸甜帶果香蒜油花椒蜆肉意大利麵所謂色香味俱全,廚師用心擺設,一隻隻蜆沿碟邊放,美觀又方便食,意粉炒得香口而不油膩,蒜油花椒微辣加添惹味慢煮西班牙豬鞍慢煮西班牙豬鞍約7-8成熟,外層烤至微脆,食落肉嫩帶爽,肉汁豐富帶鮮甜味。 配菜亦不容錯過😋 有自家製薯蓉,軟滑得嚟仲食到薯粒,調味剛好。 咖啡菇香口,沙律菜配上意大利🇮🇹香醋香蕉芝士蛋糕好味到我直情想買個返屋企😆 蛋糕上層加上焦糖而且烤過,所以香香脆脆的,而裡面幼滑口感,當中仲會食到香蕉粒,甜度適中,芝士味亦得到平衡😍😍 店員仲好心思💗 伴碟畫上狗狗🐶圖案💝Ice long blackPassion fruit Soda天氣熱熱地,這兩杯啱啱好
周末經過太子,遇上這溫馨小店🥰

Dinner Set $468/2
包括前菜沙律、湯、Pasta、主菜、甜品、飲品,相當抵食🌟

沙律盡見廚師誠意💕 與別不同的選用軟滑的

Ice long black
Passion fruit Soda
天氣熱熱地,這兩杯啱啱好冰涼解渴,而且果味突出,味道清新
Long  black
Passion  fruit    Soda