2021-09-16 47 浏览
唔想次次外賣都係叫pizza🍕同壽司🍣 下次可以試下叫海鮮刺身同生蠔🦪🦐🦞 呢度嘅海鮮拼盤仲可以自選㖭 真係估唔到外賣都可以食到咁高質新鮮嘅海鮮 超讚吖!🤩我地純碎口痕所以唔係叫左好多😝 揀左五款生蠔🦪 兩大粒北海道帶子($38/pc)同埋一版加拿大海膽($268) 由淡至濃去食嘅話 職員提議先食北海道帶子 再食生蠔 最後當然係慢慢品嚐我嘅至愛加拿大海膽啦😍 份外賣包裝到好似朵盛開嘅黑玫瑰咁 好華麗🥀 黑色布做包裝布又得 一打開立即變枱布又得 得左原來喺盤冰入面仲有條led燈帶㗎 開著左成個氣氛即時唔同曬💡✨🥳職員貼心地喺張單到寫左生蠔進食嘅先後次序 精美嘅黑色硬卡紙背後其實都有印上次序同食法 以檸檬數量黎分頭同尾 呢個方法唔錯啊🍋由淡至濃: 🦪𝑻𝒊𝒂 𝒎𝒂𝒓𝒂𝒂 𝒑𝒆𝒂𝒓𝒍 ($36/pc)細細隻 肉質飽滿爽脆 海水味唔重 味道清淡🦪𝒌𝒓𝒚𝒔𝒕𝒂𝒍𝒆 ($42/pc)入口清爽鮮甜 帶少少海水味🦪𝑷𝒐𝒖𝒔𝒔𝒆 𝒆𝒏 𝑪𝒍𝒂𝒊𝒓𝒆 ($42/pc)肥美爽脆 蠔味同鹹味比較出🦪𝑺𝒑𝒆𝒄𝒊𝒂𝒍𝒆𝒔 𝑳𝒂𝒎𝒃𝒆𝒓𝒕 𝑵𝒐.1 ($52/pc) 肉質結實 海水味較濃 帶礦物味🦪𝑮𝒊𝒍𝒍𝒂𝒓𝒅𝒆𝒂

由淡至濃:

🦪𝑻𝒊𝒂 𝒎𝒂𝒓𝒂𝒂 𝒑𝒆𝒂𝒓𝒍 ($36/pc)
細細隻 肉質飽滿爽脆 海水味唔重 味道清淡

🦪𝒌𝒓𝒚𝒔𝒕𝒂𝒍𝒆 ($42/pc)
入口清爽鮮甜 帶少少海水味

🦪𝑷𝒐𝒖𝒔𝒔𝒆 𝒆𝒏 𝑪𝒍𝒂𝒊𝒓𝒆 ($42/pc)
肥美爽脆 蠔味同鹹味比較出

肉質結實 海水味較濃 帶礦物味

🦪𝑮𝒊𝒍𝒍𝒂𝒓𝒅𝒆𝒂𝒖 𝑵𝒐.0 ($62/pc)
呢隻最大隻 手掌咁大(我嗰隻) 口感肥美爽滑 鮮甜濃郁 不愧係生蠔界嘅勞斯萊斯☺️

北海道帶子肉質厚身緊緻冇雪味 兩粒實在唔夠喉😆

海膽大大片 夠甜唔苦絕對冇壓味(我自己好怕😖)
入口即溶綿滑細膩 真係超creamy🤤 加埋脆脆嘅紫菜同wasabi簡直冇得頂!♥️

食完帶子同海膽 仲有股海鮮嘅甜味喺口腔入面榮繞不散 呢個感覺真係超滿足吖🥰🥰🥰
外卖自取
間唔中就會心郁郁想食生蠔海鮮,今次去咗近期好多朋友推介嘅蠔灣嘅尖沙咀分店。嚟到呢度梗係要試吓佢嘅自選生蠔海鮮拼盤,打開餐牌樣樣都好吸引,淨係生蠔已經有十幾款法國生蠔同十幾款其他國家嘅生蠔可以揀,其他海鮮有龍蝦、蟹、海膽、赤貝、帶子等,經過一輪篩選,我哋揀咗:Tia Maraa Pearl $36@Speciales Lambert-No.1 $52@Namibia (West Africa) $39@Krystale $42@Pousse en Claire $42@北海道活赤貝 $78北海道帶子$38活龍蝦套餐$688-套餐包括: -龍蝦刺身 -龍蝦湯兩碗 -燴龍蝦意大利飯House White $78個拼盤真係發住光咁上㗎,海鮮色澤亮麗,非常吸睛!店主好細心咁教我地食海鮮同生蠔嘅次序,以確保用最好嘅味覺去品嚐海鮮。首先食龍蝦🦞刺身,WOW~龍蝦鮮味十足口感有彈性,點少少豉油同Wasabi食剛剛好。跟住到帶子刺身,帶子質感有彈性,味道鮮味甘甜。跟住到好新鮮嘅赤貝,最鍾意赤貝外脆內嫰嘅口感,活赤貝海水味特別濃郁。跟住就開始食生蠔🦪,由淡至濃順序品嚐,生蠔外型大隻飽滿,肉質肥美,由淡味清

Tia Maraa Pearl $36@
-龍蝦湯兩碗
-燴龍蝦意大利飯
House White $78

生蠔海鮮拼盤
首先食龍蝦🦞刺身,WOW~龍蝦鮮味十足口感有彈性,點少少豉油同Wasabi食剛剛好。跟住到帶子刺身,帶子質感有彈性,味道鮮味甘甜。跟住到好新鮮嘅赤貝,最鍾意赤貝外脆內嫰嘅口感,活赤貝海水味特別濃郁。跟住就開始食生蠔🦪,由淡至濃順序品嚐,生蠔外型大隻飽滿,肉質肥美,由淡味清甜開始食到去重礦物味就可以品嚐到每隻蠔都有嘅獨特餘韻。如果唔清楚點樣嘅配搭最啱自己口味可以問吓店員,我見每一檯落單佢地都好耐心咁比意見。
龍蝦刺身

食完冷盤飲返個龍蝦湯剛剛好,龍蝦湯質感濃稠、口感豐富、啖啖鮮甜,值得一讚係溫度夠晒熱份量又足,飲完已經七成飽了。
龍蝦湯

最後上埋個燴龍蝦意大利飯,每粒意大利飯都被好濃郁嘅龍蝦汁包住,唔會好杰身,亦唔會膩,鮮味十足,為呢一頓海鮮餐畫上完美嘅句號。
燴龍蝦意大利飯

整體嚟講對食物嘅質素非常滿意,下次海鮮癮起會再去試吓唔同口味嘅蠔同想試下海膽。平日嘅晚上見到有客人walk in 都安排唔到座位,大家如果想去試嘅話記得先訂位呀!

2021-09-08
生蠔海鮮拼盤
龍蝦刺身
龍蝦湯
燴龍蝦意大利飯
  • 活龍蝦套餐
  • 北海道活赤貝
  • 生蠔
生日月繼續食好西系列🤗今日同姊妹Shopping完就去搵食😬原本諗住行去韓國街食炸雞🍗點知經過呢間蠔灣就被佢啲生蠔龍蝦吸引住😂坐低後店員先遞水比我地抖抖先幫忙點餐🤗欣賞呢度既餐具都用盒密封住保持衛生👍法國生蠔🦪拼盤店員為我們續一介紹生蠔既名稱由淡到濃🙆‍♀️ 支點檸檬汁🍋提鮮慢慢享用🤤1️⃣Tia Marra Pearl 有點榛子🌰果仁味道好清新😎2️⃣Speciales Lambert-No 1生蠔肥美😍蠔身清甜海水及金屬味唔會好重, 真真正正食到鮮甜為主🥰3️⃣Krystale 海水味重😊少咸質感薄身而爽口🤗4️⃣Pousse en Claire 肉質結實飽滿😌海水味和礦物味重🤤好有餘韻❤️5️⃣La Perle Noire 唔太咸又有我最鍾意既creamy感😍Live Lobster Set 🦞呢個龍蝦套餐絕對係龍蝦控必點架😍先來既龍蝦刺身鮮甜十足🤤口感彈牙😊點少少wasabi豉油食好正呀😍Lobster soup 🥣 望落好稀但飲落超濃烈既龍蝦🦞湯😍當中仲有唔少龍蝦肉架👍太好味飲到個碗勁乾淨😂主菜 Lobster Risotto 🍚上枱面頭既龍蝦鉗肉好吸晴🤩以龍蝦湯繪煮出來既意大利飯每粒充滿奶油龍蝦

法國生蠔🦪拼盤

望落好稀但飲落超濃烈既龍蝦🦞湯😍
當中仲有唔少龍蝦肉架👍太好味飲到個碗勁乾淨😂

主菜 Lobster Risotto 🍚
上枱面頭既龍蝦鉗肉好吸晴🤩
以龍蝦湯繪煮出來既意大利飯每粒充滿奶油龍蝦味😇當中配料有好多楊蔥及西芹粒😍

總結小店生蠔🦪新鮮美味🤤即叫即開而且選擇幾多☺️全晚口腔都充滿龍蝦🦞味道❤️除此之外仲有其他海鮮拼盤刺身、意粉🍝pizza等等….店員服務親切有禮..下次要再過來品嘗其他美食😉

• 龍蝦湯
陪完老公剪頭髮 就見到呢間oyster cove個lunch系至到1700嚟返個late lunch先😂嚟到緊系要整返幾隻法國🇫🇷 🦪試下做個starter 跟餐cream of mushroom 🍄每一啖都好rich中意milky creamy嘅一定好中意😜🥰叫埋白汁松露什菌飯 +多個Parma ham 🍕KRYSTAL蠔肉肥美結實有彈性 脆口有質感味道鮮甜 富有濃郁海水味 每次見到menu有松露什菌飯我都一定會選擇呢個item因為真系好creamy好香加上松露香氣😋😋😋 令飯粒口感更豐富Parma ham配搭mozzarella 🧀系perfect match 拉絲pizza my favourite 😻 睇相都知道個水牛芝士有幾豐富🍕🧀🍕🧀睇左佢地a la carte menu個龍蝦🦞海鮮鍋係超級澎湃😻🙌🏻🙌🏻超過六款海鮮 好想再嚟食dinner 呀🤣😜😜
叫埋白汁松露什菌飯 +多個Parma ham 🍕
😋😋😋 令飯粒口感更豐富
睇相都知道個水牛芝士有幾豐富🍕🧀🍕🧀
2021-09-08 47 浏览
Seafood Platter 👅🥰.早前生日叫咗蠔灣嘅海鮮拼盤番屋企食🤪生蠔種類同海鮮刺身選擇多,可以自選mix & match 拼盤內容☺️ 估唔到外賣都一樣咁高質新鮮❤️ .佢嘅法國蠔係自家直接由法國蠔場入口,品質有保證✨.個拼盤送到就可以即刻開嚟食,已開蠔、包冰盤、醬汁、檸檬,唔使花時間處理!個冰盤底仲有fairy lights!! .一個拼盤嘅內容可品嚐環遊世界美食😆 我嗰次揀咗 🦪Tia Marra Pearl $72/2, Krystale $84/2, Speciales Lambert No.1 $104/2, Gillardeau No.0 $124/2, 🦐地中海紅蝦 $176/2, 車厘蜆 $96/2, 北海道帶子 $76/2, 北海道活赤貝 $78/1 🥰 .大滿足,鮮甜好味,佢哋會搜羅世界各地時令生蠔同海鮮,所以唔同季節會有唔同驚喜~
Seafood Platter 👅🥰
早前生日叫咗蠔灣嘅海鮮拼盤番屋企食🤪
佢嘅法國蠔係自家直接由法國蠔場入口,品質有保證✨

一個拼盤嘅內容可品嚐環遊世界美食😆
我嗰次揀咗 🦪

2021-09-08 445 浏览
早排好想食過生蠔🦪🤤 約埋舊同事一齊去專食生蠔 嘅 蠔灣,果然有水準,鮮味滿滿,零舍不同👍好彩提早預約,今日又爆場。 打開個Menu, 已經心花怒放🤩 勁多款式, 款款都想試🤤最後點左。。。 ✅ 生蠔海鮮刺身拼盤🦪一大盤生蠔刺身拼盤🤩🤩仲有小燈泡做打光💡 打卡📸打卡📸再打卡📸 盤底放左個碟專放蠔殼 設計慳地方,成個造型好靚 生活小智慧💕 店員用心介紹生蠔🦪的來源及食法先由 ✅ Nabimia 西非生蠔 食起,順序到✅specials Lambert最後✅krystale 相對地西非蠔比較清淡反而中間的 Lambert 就 #鮮甜而帶有海水香氣的味道 🏝少少咸,又最肥美, 超讚👍krystrale 就重海水味,creamy滑滑流。再加上少少檸檬汁🍋及醬汁。完美 🥰✅ 北海道帶子粒:充滿色澤,鮮嫩,有點回甘味。 ✅ 北海道赤貝:鮮艷的橙紅色、爽口彈牙。 仲叫左少少熟食✅ 清酒蒜香刀貝蜆湯:🦪🥣第一次見拳頭咁大嘅蜆,同包裝紙巾差不多大,超誇張。5隻已經放滿左隻碗,厚身又滑流,香噴噴嘅蒜香,一啖熱湯溫暖我們的心。 ✅ 龍蝦忌廉意粉:🦞🍝龍蝦質感結實香口,好多龍蝦子,加上濃濃忌廉醬汁,沾滿每條意
早排好想食過生蠔🦪🤤 約埋舊同事一齊去專食生蠔 嘅 蠔灣,

果然有水準,鮮味滿滿,零舍不同👍好彩提早預約,今日又爆場。

生蠔海鮮刺身拼盤

✅ 生蠔海鮮刺身拼盤🦪
一大盤生蠔刺身拼盤🤩🤩
仲有小燈泡做打光💡
打卡📸打卡📸再打卡📸

盤底放左個碟專放蠔殼
設計慳地方,成個造型好靚
生活小智慧💕

店員用心介紹生蠔🦪的來源及食法
先由 ✅ Nabimia 西非生蠔 食起
Namibia(西非生蠔)

,順序到✅specials Lambert
最後✅krystale 相對地西非蠔比較清淡

Krystale

✅ 北海道帶子粒:
充滿色澤,鮮嫩,有點回甘味。

✅ 北海道赤貝:
鮮艷的橙紅色、爽口彈牙。

清酒蒜蓉煮活蜆湯

仲叫左少少熟食
✅ 清酒蒜香刀貝蜆湯:🦪🥣

✅ 龍蝦忌廉意粉:🦞🍝
龍蝦質感結實香口,好多龍蝦子,加上濃濃忌廉醬汁,沾滿每條意粉,充斥味蕾舌尖的美好滋味😋😋😋
龍蝦忌廉意粉

2021-09-07
生蠔海鮮刺身拼盤
Namibia(西非生蠔)
Krystale
清酒蒜蓉煮活蜆湯
龍蝦忌廉意粉
2021-09-07 84 浏览
熱愛海鮮嘅爸爸突然話想食生蠔👨🏻,孝順女當然要即刻安排啦!「蠔灣」搜羅環球時令生蠔同海鮮🦞,唔同季節有唔同嘅鮮味驚喜,預先訂購到會服務後,去到分店一拎就走得🆗。生蠔拼盤外層用大保冷袋加乾冰凍住🥶,生蠔下面係一個大冰盤,保持生蠔新鮮,開埋冰盤附設嘅燈光,更加有氣氛添~睇嚟之後開party又多個好選擇🥳,聖誕節要再Encore啦!————————————————👅生蠔拼盤($798/24隻)👍🏻 每隻大細都幾均一,唔會殼大肉細,蠔味鮮甜,食咁幾隻都一樣好味🦪,品質穩定性高,估唔到外賣都一樣高質,一家五口都食得好開心😙———————————————— 🚩總結:開party必備之選🎉———————————————— 🌟注意:請於半小時內食用,以確保新鮮安全————————————————📍蠔灣地址:尖沙咀金巴利道73號新業廣商業大廈地下A舖.🗺地區:#bem尖沙咀📥分類:#bem西餐💰人均消費:#bem_101至200蚊

————————————————
👅生蠔拼盤($798/24隻)

🚩總結:開party必備之選🎉
————————————————
🌟注意:請於半小時內食用,以確保新鮮安全
📍蠔灣
地址:尖沙咀金巴利道73號新業廣商業大廈地下A舖
🗺地區:#bem尖沙咀
📥分類:#bem西餐
💰人均消費:#bem_101至200蚊
2021-09-07 31 浏览
之前係呢間蠔灣堂食唔錯,屋企人講起好想食生蠔,於是就想比佢地試下,幫襯左到店自取外賣生蠔海鮮拼盆,不得不說呢間既生蠔真係媲美高級餐廳水準,仲係直接從法國蠔場直接入口生蠔,真心高質雖然係外賣但擺盤都超靚,入面仲有 LED 燈做裝飾,一開成碟發哂光,超型。個包裝都好方便,一開就可以做埋台布,食完包埋就 dum 得,不過為左影相打卡,都係張個盤拎左出台度可以自選拼盆內容同數量,因為屋企人少少,同埋主要想食生蠔,所以主打打都係生蠔,同加左少少阿拉斯加長腳蟹腳同北海道帶子,都叫食到三個國家既美食生蠔係即買即開,拼盆係由店員推介,由淡味開始食到去濃味,所有生蠔都好新鮮鮮甜,又大隻又勁 juicy , 夠哂嫩滑肥美,超正,屋企人都大讚仲有檸檬汁同茄汁配埋,價錢好合理仲有阿拉斯加長腳蟹腳,已經開好哂,岩哂我呢 d 懶人食,一拎起就見到勁多蟹肉,回哂本加埋北海道帶子,超大粒好厚肉,口感細嫩夠高質,份量都好足上次食過堂食已經覺得好出色,估唔到外賣都咁有驚喜,係屋企想食新鮮高質生蠔同海鮮,可以諗下蠔灣,仲可以打電話同 download 佢地個 app 黎落 order , 真係幾方便,下次開大餐一定會再嗌

仲有檸檬汁同茄汁配埋,價錢好合理

加埋北海道帶子,超大粒好厚肉,口感細嫩夠高質,份量都好足

2021-09-04 84 浏览
豪食生蠔一定去蠔灣好耐冇食生蠔,好想諗。今日係尖沙咀美麗華付近搵到間叫蠔灣食蠔🦪,超級爽。淨睇圖片都覺得「蠔」,一次過兩個人食左兩打24隻蠔🦪,蠔盆非常震撼,看到🤤,啖啖蠔肉新鮮,食到爽口好滿足,chef 推介四款蠔🦪,Tia Mara Pearl 、Lambert No1、Fine De Claire 、La Perle Noire由淡口順序食到濃味。食完頭盤, 每人叫左一盅松露磨菇湯,松露味超濃厚,而且有粒粒菇增加口感,湯亦好甜。主食叫左鵝肝忌廉磨菇意粉意粉🍝,鵝肝煎得外皮香脆,內里軟熟多汁,意粉係扁意粉好彈牙,忌廉撈不同菇既香味,好正。
豪食生蠔一定去蠔灣
2021-09-04 42 浏览
【突然蠔一晚 🦪】幾年前同朋友到過尖沙咀食過呢間,原來搬咗去金巴利道,今晚行過突然間發現,又咁啱我哋想食海鮮喎;仲要咁啱有位!多數人客都Book咗位,好彩算早,我哋walk-in都有得入!(下次要Book定位)【印象分餐盒】疫情去邊度食嘢都份外注意衛生,見到呢個獨立餐具盒,連我小小潔癖朋友都話好有安全感,好放心,印象分急速上升!【海鮮拼盤】起初都花多眼亂,又唔想只係食生蠔,想樣樣都食啲,於是乎就問問經理有咩推介,佢好細心問我哋食物喜好,就介紹咗呢個拼盤喇!【法國生蠔】4款口味,由淡至濃,其實四款都有少少海水味,好鮮甜,好啱我哋食,每人一隻,很開胃!【北寄貝刺身】熟嘅北寄貝紫紫紅紅就經常食到,但新鮮北寄貝刺身就唔係咁易遇到,今晚有就當然要點啦! 鮮北寄貝特別鮮甜,唧上檸檬汁,口感夠爽,食後幸福感大增!【帶子刺身】不過不失,份量剛好,食太多就太滯口,現在可以過口癮之餘又不影響到之後胃口。【地中海紅蝦】出名蝦味濃,蝦頭多膏,我哋食到啜啜聲,好開心😃【法式鵝肝多士】邪惡恩物平時屋企人唔食鵝肝,朋友仔同我都一樣,所以我哋就二話不說地點這菜式,果然不負厚望,勁好食😋鵝肝煎到好金黃香脆,多士夠硬淨,
【突然蠔一晚 🦪】

【印象分餐盒】

【海鮮拼盤】

【法國生蠔】

【北寄貝刺身

【帶子刺身

【地中海紅蝦】

出名蝦味濃,蝦頭多膏,我哋食到啜啜聲,好開心😃

【法式鵝肝多士】
邪惡恩物
鵝肝煎到好金黃香脆,多士夠硬淨,吸晒鵝肝嘅油分,香到呢……..

不得不說嘅係廚師在多士上塗上黑醋,酸酸甜甜口感,中和返鵝肝嘅肥肥罪惡感!

【蒜香蜆肉意粉】

最驚喜嘅一度菜,朋友最Like食大size嘅蜆,今次廚師用咗紐西蘭刀貝蜆,鮮甜到一個點,蜆爽口又多汁,蜆汁嘅鮮味掛晒係意粉中,配上香口嘅蔥蒜,啖啖都感覺充實。

其實….. 飲埋白酒就完美,不怕朋友係負責任嘅駕駛者,所以唯有下次!不過聽經理講,佢哋另有外賣自取海鮮套餐,下次都可以考慮買返屋企,不醉無歸!

超過20款生蠔🦐必食爆膏紅蝦 極鮮甜活海膽!-如果大閘蟹係大閘蟹,咁地中海紅蝦,一定係蝦類嘅大閘蟹,爆膏得誇張。-🦪生蠔海鮮拼盤 (自選)田中揀左Coffin Bay - Australia ($32/1)、Speciales Lambert No.1 ($52/1)、西班牙生蠔 Jumbo ($62/1)、Namibia - West Africa ($39/1)。1️⃣極多唔同產地選擇嘅即開生蠔,新鮮到極,鍾意生蠔嘅一定會鍾意。2️⃣而其中田中最鍾意Speciales Lambert No.1,質感豐厚,鮮甜濃郁,必叫之一。🧆原隻活海膽 ($188/1)少有新鮮活海膽,霸氣地原隻上,入口鮮甜到令人極驚喜,散發清新嘅鮮味。🦐地中海紅蝦 ($88/1)一向極鮮甜嘅紅蝦,肉質彈牙,蝦頭爆膏,濃郁而甘甜,非常難忘。🍲清酒蒜蓉煮活蜆湯 ($238)非常清甜嘅活蜆湯,活蜆足料,蒜蓉惹味,令人忍唔住一啖接一啖。🥩安格斯肉眼扒 伴沙律配自家製洋蔥汁 ($298)極大份嘅牛扒,煎得半熟,入口散發牛油香,鋪滿粒粒洋蔥嘅洋蔥汁,更加Juicy惹味。👍🏻8/10
超過20款生蠔🦐必食爆膏紅蝦 極鮮甜活海膽!
🦪生蠔海鮮拼盤 (自選)

🧆原隻活海膽 ($188/1)

🦐地中海紅蝦 ($88/1)

🍲清酒蒜蓉煮活蜆湯 ($238)

🥩安格斯肉眼扒 伴沙律配自家製洋蔥汁 ($298)

👍🏻8/10
2021-09-02 23 浏览
好朋友新居入伙邀請上去傾吓偈,知佢鍾意食好西,我當然唔會兩手空空咁上去啦😎😎因為之前開party已經試過蠔灣既高質環球海鮮拼盤,所以今次喺Apps落單,收工去拎就得👍🏻絕對係開party高質之選,份量同款式都可以自選,唔同季節都有世界各地唔同款式高質食材,次次都有驚喜😋😋首先包裝真係好有心思,好適合送禮🥳🥳最型嘅係外賣冰底都有LED燈,成件事高級晒😎😎另外包裝都好細心,有冰pack同保溫袋,天氣咁熱我地打開果陣d冰都仲係硬,完全唔影響海鮮質素😋😋🎈Namibia (West Africa) $78/2🎈Tia Maraa Pearl $72/2🎈Krystale $84/2🎈La Perie Noire $84/2餐廳好貼心,幫我地排好由淡到濃味,仲用檸檬做記認👍🏻開殼都做得好專業,唔會有蠔殼碎之餘仲唔會𠝹手,講真款款都新鮮好味,連咀刁麻煩朋友都讚我冇揀錯😎✨🎈北海道帶子粒 $76/2一食落口就知靚野,絕對唔係平日有雪味既帶子刺身,甜味亦都更加突出😋✨🎈法國熟蝦 $108/4餐廳本身有提供豉油、wasabi、cocktail sauce,因為有熟蝦,特登叫店員拎左少少千島醬,賣飛佛組合

🎈Namibia (West Africa) $78/2
🎈Tia Maraa Pearl $72/2
🎈Krystale $84/2
🎈La Perie Noire $84/2

🎈北海道帶子粒 $76/2

🎈法國熟蝦 $108/4
餐廳本身有提供豉油、wasabi、cocktail sauce,因為有熟蝦,特登叫店員拎左少少千島醬,賣飛佛組合🥰🥰熟蝦好有蝦味又爽口,蝦腸亦都去得好乾淨,下次份量要double 😋😋

🎈原隻波士頓龍蝦凍食 $328
🎈阿拉斯加長腳蟹腳 $268
兩種海鮮都係好高質,冇雪味又爽口鮮甜👍🏻最貼心既係已經半去殼,食果陣就算冇工具都好方便食👍🏻👍🏻

🎈加拿大翡翠螺 $58/4
講真螺我唔係好識分點樣好食,不過食落爽口冇怪味我就覺得ok🤣🤣🤣

一個海鮮拼盤就可以滿足好多個願望,味蕾亦都去咗好多地方探索,搞到而家打打下文又覺得好肚餓🙈🙈
2021-08-30
  • 法國熟蝦
2021-09-01 31 浏览
超級豐富的新鮮海鮮拼盤外賣!蠔灣的海鮮拼盤非常高質,海鮮全是來自世界各地的時令海鮮,當日$1,298的價錢包含了10隻時令生蠔、阿拉斯加長腳蟹、2隻地中海紅蝦、2隻活蜆刺身、2隻巨型北海道帶子刺身、4隻法國珍珠螺,以及一整版海膽份量十足✨😍生蠔非常新鮮飽滿,5款不同種類有味道清爽也有海水味濃的;最喜歡地中海紅蝦肉質鮮甜又充滿膠質;一整板海膽份量十足!另外拼盤的包裝也十份精緻,配上了燈令拼盤可以發光,晚上在家熄住燈睇電影,再配上白酒去享受個海鮮拼盤好浪漫,推薦💕💕

2021-08-18
5 分钟 (外卖自取)
庆祝纪念
纪念日
2021-08-30 34 浏览
位於尖沙咀主打食生蠔嘅餐廳🦪食材新鮮,款式選擇又多😁店員亦會因應時令同口味作推介🤗結果叫咗幾款蠔去試吓😋味道就根據淡至濃去排例😉Tia Maraa Pearl😌$36/隻比較細小,味道清淡👌Lambert No.1☺️$52/隻肉質肥美,味道Creamy😌Krystale😄$42/隻入口鮮甜,蠔味十足👍Pousse en Claire😙$42/隻肉質結實,口感清爽😌La Perle Noire😆$42/隻味道濃郁,帶有海水嘅鹹香😉加拿大海膽🥰$268/板呢個係我個人嘅至愛🤩店員會提供紫菜去包著食😄海膽大大片,甘甜美味😋入口即化,質感細膩,口感嫩滑🥰北海道活赤貝😎$78/隻赤貝夠厚身,味道鮮甜,食落都幾爽口👌燴龍蝦忌廉意粉🦞$198 意粉軟硬程度適中🍝表面放咗幾件已經剝殼嘅龍蝦肉😙食落啖啖肉🤤配上龍蝦膏同濃郁嘅忌廉汁😁確實口味無窮😇清酒蒜蓉煮活蜆湯😎$238活蜆份量都幾多,而且大大隻🤗清酒蒜蓉嘅配搭更令整體味道提升😙尤其個湯完全充滿咗清酒獨特嘅香味😋OYSTER COVE 蠔灣 (金巴利道) (尖沙咀)尖沙咀金巴利道73號新業廣商業大廈地下A舖
位於尖沙咀主打食生蠔嘅餐廳🦪
食材新鮮,款式選擇又多😁
店員亦會因應時令同口味作推介🤗
結果叫咗幾款蠔去試吓😋
味道就根據淡至濃去排例😉

Tia Maraa Pearl😌$36/隻
比較細小,味道清淡👌
Lambert No.1☺️$52/隻
肉質肥美,味道Creamy😌

Krystale😄$42/隻
入口鮮甜,蠔味十足👍
Pousse en Claire😙$42/隻
肉質結實,口感清爽😌
La Perle Noire😆$42/隻
味道濃郁,帶有海水嘅鹹香😉

加拿大海膽🥰$268/板
呢個係我個人嘅至愛🤩
店員會提供紫菜去包著食😄

海膽大大片,甘甜美味😋
入口即化,質感細膩,口感嫩滑🥰

北海道活赤貝😎$78/隻
赤貝夠厚身,味道鮮甜,食落都幾爽口👌

燴龍蝦忌廉意粉🦞$198
意粉軟硬程度適中🍝
表面放咗幾件已經剝殼嘅龍蝦肉😙

食落啖啖肉🤤
配上龍蝦膏同濃郁嘅忌廉汁😁
確實口味無窮😇

清酒蒜蓉煮活蜆湯😎$238
活蜆份量都幾多,而且大大隻🤗

清酒蒜蓉嘅配搭更令整體味道提升😙
尤其個湯完全充滿咗清酒獨特嘅香味😋

OYSTER COVE 蠔灣 (金巴利道) (尖沙咀)
尖沙咀金巴利道73號新業廣商業大廈地下A舖
2021-08-24 99 浏览
慶祝紀念日,選了尖沙咀的蠔灣吃海鮮大餐🍴 平日的晚上也非常熱鬧呢,深受歡迎,所以來訪前最好先預約🥂🔸 Make your own Seafood Platter這裡可按自己的喜好去選擇生蠔和海鮮作為拼盤內容,當然也可請店員推薦😝 我們的海鮮拼盤好豐富!先介紹來自法國的生蠔🇫🇷所有生蠔即叫即開,非常新鮮~▫️Tia Maraa Pearl▫️Krystale▫️Pousse en Claire▫️La Perle Noire▫️Speciales Lambert店員會將生蠔由淡至濃排序好,供客人慢慢品嚐,由清爽到鮮甜到肥美都一一吸進嘴裡,口感絕佳。特別喜歡蠔后La Perle Noire 和Speciales Lambert,肉質順滑飽滿,兩款都重礦物味,帶有餘韻 其他海鮮:▫️Cherry Stone Clam車厘蜆▫️Hokkaido Scallop 北海道帶子▫️New Zealand Scampi 紐西蘭深海龍蝦仔🦞車厘蜆很大隻呢,鮮甜脆口,北海道帶子厚度十足,濃郁甘甜。而紐西蘭深海龍蝦仔是店員推薦的~尺吋真的很巨,比牡丹蝦更Q彈,色澤晶瑩剔透,吃起來鮮美無比,非常過癮🔹Clams Soup i

海鮮拼盤

▫️Cherry Stone Clam車厘蜆
▫️Hokkaido Scallop 北海道帶子
紐西蘭深海龍蝦仔

清酒蒜茸煮活蜆湯

🔹Clams Soup in garlic and sake sauces
吃完冰爽的海鮮當然立即想喝口熱湯~ 我們點了清酒蒜茸煮活蜆湯,上菜時熱騰騰還冒著煙,湯頭加了中芹和洋蔥,香氣迷人,清酒和牛油香都很突岀,加上活蜆的鮮味完美融入湯底,清甜又好喝。
紐西蘭羊架伴沙律

🔸Rack of Lamb with salad 🐑
主菜點了一份紐西蘭羊架伴沙律,有四件羊架,每件都份量十足。羊架煎得又香又嫩,羊脂味及肉香很濃郁,帶些許羶香,外層微微焦脆,好吃到要吮骨呢

海鮮拼盤
生蠔