2021-09-02 23 浏览
好朋友新居入伙邀請上去傾吓偈,知佢鍾意食好西,我當然唔會兩手空空咁上去啦😎😎因為之前開party已經試過蠔灣既高質環球海鮮拼盤,所以今次喺Apps落單,收工去拎就得👍🏻絕對係開party高質之選,份量同款式都可以自選,唔同季節都有世界各地唔同款式高質食材,次次都有驚喜😋😋首先包裝真係好有心思,好適合送禮🥳🥳最型嘅係外賣冰底都有LED燈,成件事高級晒😎😎另外包裝都好細心,有冰pack同保溫袋,天氣咁熱我地打開果陣d冰都仲係硬,完全唔影響海鮮質素😋😋🎈Namibia (West Africa) $78/2🎈Tia Maraa Pearl $72/2🎈Krystale $84/2🎈La Perie Noire $84/2餐廳好貼心,幫我地排好由淡到濃味,仲用檸檬做記認👍🏻開殼都做得好專業,唔會有蠔殼碎之餘仲唔會𠝹手,講真款款都新鮮好味,連咀刁麻煩朋友都讚我冇揀錯😎✨🎈北海道帶子粒 $76/2一食落口就知靚野,絕對唔係平日有雪味既帶子刺身,甜味亦都更加突出😋✨🎈法國熟蝦 $108/4餐廳本身有提供豉油、wasabi、cocktail sauce,因為有熟蝦,特登叫店員拎左少少千島醬,賣飛佛組合

🎈Namibia (West Africa) $78/2
🎈Tia Maraa Pearl $72/2
🎈Krystale $84/2
🎈La Perie Noire $84/2

🎈北海道帶子粒 $76/2

🎈法國熟蝦 $108/4
餐廳本身有提供豉油、wasabi、cocktail sauce,因為有熟蝦,特登叫店員拎左少少千島醬,賣飛佛組合🥰🥰熟蝦好有蝦味又爽口,蝦腸亦都去得好乾淨,下次份量要double 😋😋

🎈原隻波士頓龍蝦凍食 $328
🎈阿拉斯加長腳蟹腳 $268
兩種海鮮都係好高質,冇雪味又爽口鮮甜👍🏻最貼心既係已經半去殼,食果陣就算冇工具都好方便食👍🏻👍🏻

🎈加拿大翡翠螺 $58/4
講真螺我唔係好識分點樣好食,不過食落爽口冇怪味我就覺得ok🤣🤣🤣

一個海鮮拼盤就可以滿足好多個願望,味蕾亦都去咗好多地方探索,搞到而家打打下文又覺得好肚餓🙈🙈
2021-08-30
外卖自取