2019-07-05 46 浏览
海鮮一向都係我哋屋企嘅主要食材,因為煮又快又好味😬😬喺新蒲崗呢間海鮮見到幾多人推介就黎試吓😌,$298有10款又幾抵哦,有其他$398,$498,$698都有不過其實自己買都幾貴,今晚就提議出街食蒸海鮮,舒舒服服有職員幫手蒸埋、夾埋👍👍👍🤗 每款海鮮都有timer 計時,包保可以食到最靚😆先來海蝦、扇貝、青口、龍躉片。食完一樣先一樣每款都熱辣辣,全部新鮮👍👍呢度啲蟹就最牙刷🤤用咗越南頂角高蟹😍店員好細心會問你鍾意食軟高定硬糕,我就最鍾意食軟啦,夠鮮甜夠creamy 🥰果然唔錯,全隻蟹爆曬糕,自己買都未試過買到咁靚!肉質紮實,鮮甜😋😋龍蝦就用澳洲青年龍蝦🦞見到已經流口水,非常之新鮮!而且爆髙又爽口,龍蝦基本上由頭食到落尾,啖啖肉😝另外賴尿蝦超大隻👍店員會幫忙剝殼,好細❤所有的鮮味就落在這鍋粥,有南瓜🎃芋頭粟米,加埋蔥花,菜甫就一流啦最尾仲有埋個椰汁官燕燉雪燕😍😍😍真係冇得頂🤩🤩
海鮮一向都係我哋屋企嘅主要食材,因為煮又快又好味😬😬

每款海鮮都有timer 計時,包保可以食到最靚😆

另外賴尿蝦超大隻👍店員會幫忙剝殼,好細❤

最尾仲有埋個椰汁官燕燉雪燕😍😍😍真係冇得頂🤩🤩

2019-07-05 32 浏览
生日當日男朋友帶我去左新蒲崗試左一間隱世既食肆-蟹仙海鮮蒸氣鍋,係門口就會見到佢地唔同既套餐,但係入到去靚女姐姐先介紹佢地既海鮮主打由外地新鮮運到黎香港,即劏即食既時令海鮮。我地就揀左個情人套餐,一次過可以試齊18款唔同既海鮮、肉類同埋甜品,一向中意食海鮮既我,見到第一碟海鮮併盤既時候已經被深深吸引,分別有翡翠九孔鮑魚、越南海虎蝦、北韓野生游蚌、日本大元貝或者蟶子兩款我地各揀左一件、韓國慶南蠔或紐西蘭青口兩款本來都想各叫一件試下,最後黎左兩件韓國慶南蠔、野生花尾龍躉片。最為推介既係鮮甜既韓國慶南蠔、蟶子同埋北韓野生游蚌。之後上枱既海鮮仲有澳洲青年龍蝦、野生瀨尿蝦皇、越南頂角膏蟹或菲律賓大黃奄可選一隻,人多既話仲可以有唔同配搭,一次過試哂咁多款;我同男朋友試齊兩款蟹,越南頂角膏蟹當日有小小失準,但啲蟹膏好鮮甜好濃味;菲律賓大黃奄既蟹膏就比較甘甜、肉質爽嫩;值得一讚既係野生瀨尿蝦皇,三個字形容既話係爽、甜、正!蒸氣鍋全程都有靚女姐姐幫手計時同埋蒸野食,我地全程只需要負責食,食緊蟹既時候,佢地就蒸肉類同丸類,唔好以為係普通貨色,當中有安格斯牛、黑毛豬、蟲草花雞件、芝心小籠包、星爺爆漿瀨尿牛丸

蒸氣鍋全程都有靚女姐姐幫手計時同埋蒸野食,我地全程只需要負責食,食緊蟹既時候,佢地就蒸肉類同丸類,唔好以為係普通貨色,當中有安格斯牛、黑毛豬、蟲草花雞件、芝心小籠包、星爺爆漿瀨尿牛丸、蟹仙蝦蟹棗同埋墨汁墨魚丸,全部都唔係出面周圍都食到既款式,好特別。

食完肉仲有蔬菜,中和番食左咁多似既口腔,食完蔬菜仲可以食埋吸收哂海鮮精華既粥底,雖然個粥底未有預期中咁鮮甜,但都好好味。如果覺得太飽食唔哂既話,仲可以叫靚女姐姐幫你打包帶走。一餐完美既生日飯又點會少得甜品呢,當日就有木瓜燉官燕,好適合貪靚既女士們食架。

總括黎講食物質素好有保證,個個職員都好細心同埋友善、座位方面亦比較鬆動,人多既話可以早啲打電話預約廂房,下次有機會的話一定要試埋佢地既龍蝦刺身同埋象拔蚌刺身,值得推介既隱世小店。
2019-07-03
庆祝纪念
生日
  • 越南貴妃蚌
  • 越南頂角膏蟹
  • 菲律賓黃奄蟹
  • 慶南蠔
2019-07-05 33 浏览
我哋去咗位於仁愛街嘅蟹仙,佢哋係地舖嚟嘅,所以好容易搵。晚飯時間大約六點開始,我哋四個人一早到咗就開始點餐。點餐後店員幫我地加左米、粟米、南瓜、芋頭粒,作為粥底。佢地嘅粥底唔會加水/米水/湯底,直接靠海鮮本身嘅水份、蒸氣滾起個粥。全程都會有啲店員去幫你蒸海鮮,但係佢哋係十問九唔應,好似自己都唔知唔知做緊啲乜咁😂鮑魚煮得太耐,貴妃蚌同蟶子都有呢個問題。蝦肉質幾飽滿,鮮甜,但係每人分得一隻咁大把。味道麻麻地應該沒下次。
2019-07-03
用餐优惠
現金券
2019-06-30 43 浏览
從前九層塔就食得多,但今次的蒸氣鍋都係第一次,好奇有咩分別,原來蒸氣鍋的店員會一樣一樣把食料分開,一次又一次地放入鍋內蒸煮,令每一樣食材都以最鮮味的情況,送到客人面前。店內位置不算多(坐約50人),但枱與枱之間都有寬闊位置,所以都坐得相當舒適。店員會慢慢地介紹餐牌內容,聽店員說他們的老闆每天都會親自揀貨,確保得到最新鮮生猛的海鮮,以供應餐廳之用。我們這次選擇了$298/位海鮮套餐。店員會先將珍珠米、南瓜、排骨放入鍋內,才開始蒸其他海鮮,這樣海鮮經蒸煮後的精華(汁)便會走進鍋內,而鍋內的配料亦慢慢煮熟成粥。由落料整粥底到打開蒸海鮮、計時、把食物送到碟上,全程都是有專業的店員負責,我們全程都不需要擔心蒸煮時間,可以同朋友慢慢聊天,等著吃便可。翡翠九孔鮑魚非常厚肉,好腍身唔韌。泰國海中蝦,爽口彈牙,入口鮮甜,根本不用點豉油。日本大元貝、越南貴妃蚌兩款厚肉鮮甜,且爽口。越南頂角膏蟹一點都唔細隻,蟹膏非常澎湃,好像爆出來般;澳洲青年龍蝦肉質晶瑩且有光澤。澳洲青年龍蝦大大隻,啖啖肉,肉質緊實有嚼勁,充滿鮮味。越南頂角膏蟹的蟹膏蒸完打開嗰蓋,就好香蟹味,食落去好香甜,肉質結實,蟹膏濃郁。全晚的精華所

我們這次選擇了$298/位海鮮套餐。

翡翠九孔鮑魚非常厚肉,好腍身唔韌。
泰國海中蝦,爽口彈牙,入口鮮甜,根本不用點豉油。

日本大元貝、越南貴妃蚌兩款厚肉鮮甜,且爽口。

澳洲青年龍蝦大大隻,啖啖肉,肉質緊實有嚼勁,充滿鮮味。

全晚的精華所在來了,預先放在鍋底的南瓜、排骨、珍珠米已經慢慢地煮成粥了,當中包含了剛剛海鮮精華都流入粥內,店員更提議加入菜圃、香蔥,吃起上來,好鮮甜美味

2019-06-25
2019-06-30 37 浏览
新蒲崗嘅「蟹仙」,係間主打食蟹嘅蒸氣鍋餐廳,當日同一個好喜愛海鮮嘅朋友一齊去食,食得好滿足!我哋叫咗$298嘅餐,包八款海鮮同一籃蔬菜,當然唔少得最後嘅粥啦。海鮮包括蟹、龍蝦、鮑魚、元貝、貴妃蚌、蝦、龍躉片、青口,每樣都食得出好新鮮,以下點評其中幾款。蟹好多膏,望到都流哂口水,食落味道好鮮甜。龍蝦中等size,唔算特別大,勝在用料新鮮,同埋蒸嘅timing剛剛好,所以蒸出嚟肉質彈牙,唔會過實。龍躉片薄切,蒸完肉質仍然細嫩。最後嘅粥充滿住各款海鮮嘅精華,食落都幾綿,而且鮮甜。餐廳仲送咁糖水畀我哋食𠻹!滿足!需加一服務費,連醬料,埋單2人約$680。如果你鍾意睇我嘅食評,不妨關注我,支持吓我,謝謝你☺️💕

蟹好多膏,望到都流哂口水,食落味道好鮮甜。
龍躉片薄切,蒸完肉質仍然細嫩。

最後嘅粥充滿住各款海鮮嘅精華,食落都幾綿,而且鮮甜。
餐廳仲送咁糖水畀我哋食𠻹!滿足!
需加一服務費,連醬料,埋單2人約$680。
如果你鍾意睇我嘅食評,不妨關注我,支持吓我,謝謝你☺️💕
同幾個同事食完個嬲爆tea set,打算行一陣去食個海鮮蒸鍋補返心理陰影,上openrice搵到依間食評幾好,咁就打去訂枱啦,去到間店幾細,比左張門口旁邊有蟹的枱比我地,但好腥味頂唔住轉枱,好彩都有枱轉,本身打算食最普通個餐試水溫,但個疑似老闆娘就狂sell貴啲既餐,又話大隻啲,咁就試下啦,職員會幫我地放海鮮去蒸,職員一夾落鍋,見到鮑魚元貝貴花蚌同殼係分開,重點係未熟時已分開喎,我都心知不妙,同事多口問職員點解未熟已分離,職員說佢地洗得好乾淨所以唔會有沙,我真係反左白眼,一食落口真係唔太新鮮,冇咩鮮味,終於有樣係連殼,就係蠔,但係勁腥,好彩蟹同龍蝦係新鮮,最後食埋個粥,唔夠味,依餐又係食完等於冇食咁,雖然全日都黑仔,但同一班同事傾得好開心,彌補到心理陰影
2019-06-28 38 浏览
之前睇網上介紹食過lunch蟹面,老實講有點失望可能因為節目介紹太吸引...見到佢個蒸氣鍋餐牌一直想試,不過冇特別去試,直到今日,終於有機會試,我同朋友食左298餐,最平果個,結果超符預期,食物非常新鮮,蝦非常彈牙,蟹膏非常多,其他海鮮都唔錯,起碼係一定新鮮上台時斬開左都仲識拉根,坦白講比我想像中好太多,物超所值....係地方難搵啲,同埋張椅坐得唔太舒服,食物係冇得彈,會再試其他餐,隻蟹真係非試不可
2019-06-27 72 浏览
之前朋友介紹過呢間蟹仙唔錯,所以帶屋企人一齊食餐好既海解餐!店員先將米、排骨,栗米、芋頭配料倒進底層做粥底,到時蒸既海鮮精華就會流哂落個粥底到,一定超正!今次叫左$398/一位既套餐包括以下既鮑魚、海蝦、龍躉片、大元貝、蠔、貴妃蚌、瀨尿蝦,龍蝦、膏蟹及蔬菜盤!款款海鮮新鮮運到,仲係店主從世界各地搜尋又新鮮又平既食材!鮑魚彈牙有口感,點少少自家秘製醬油食更鮮甜!當中龍躉片真係好好食,肉質十分嫩滑鮮嫩,啖啖肉又多汁超鮮美,都不需點醬油就咁食都好美味!大元貝大大粒肉,蒸煮時間店員控制得好好蠔不會太腥味,也沒有沙粒,肉多肥美,煮度剛剛好!膏蟹超級多膏,分別有軟及硬膏,原來咁大隻6分鐘就已足夠,蟹肉鮮甜又嫩口,硬膏粉粉口感超實在,啖啖膏四個食一人半隻都夠哂!瀨尿蝦夠哂鮮甜,起哂殻超方便!肉質嫩滑又多肉,店主仲送多隻我地滾粥!龍蝦類超厚既肉,超新鮮!仲有超多既膏!真係超滿足呀!

今次叫左$398/一位既套餐
款款海鮮新鮮運到,仲係店主從世界各地搜尋又新鮮又平既食材!
鮑魚彈牙有口感,點少少自家秘製醬油食更鮮甜!

大元貝大大粒肉,蒸煮時間店員控制得好好
蠔不會太腥味,也沒有沙粒,肉多肥美,煮度剛剛好!

瀨尿蝦夠哂鮮甜,起哂殻超方便!
肉質嫩滑又多肉,店主仲送多隻我地滾粥!

龍蝦類
超厚既肉,超新鮮!
仲有超多既膏!真係超滿足呀!
  • 粥底
  • 澳洲青年龍蝦
  • 翡翠九孔鮑魚
  • 深海龍躉片
主打海鮮蒸氣鍋🔥,海鮮由世界各地運至✈️,陣容強勁💥,如野生印尼龍蝦仔🇮🇩、菲律賓黃奄蟹🇵🇭、蘇格蘭蟶子皇🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿、北海道大元貝🇯🇵、北韓象拔蚌🇰🇵等,標榜食材新鮮👍🏽,不需任何調味料🙅🏽‍♀️,更能食出原汁原味🤤。蒸氣鍋相信大家都不會覺得陌生😏,我也不多作介紹了😌。一開始先由店員為粥底作好準備🥣,加入米粒🌾、南瓜粒🎃及排骨🍖等於鍋內,等它們慢慢吸引海鮮的精華✨。🔹泰國海中蝦🇹🇭肉質爽嫩彈牙🤩,味道鮮甜😋,完全不須要蘸上任何醬汁也可以👏🏽。🔹日本大元貝🇯🇵店員表示今天的蟶子體積比較小😢,所以就為我們選了大元貝😳,單是看到它的色澤已可以知道它的新鮮度🎉,肉質厚嫩入口鮮甜💖。🔹越南頂角膏蟹🇻🇳主角出場了🌟!一看到了蟹膏人妻🐷馬上兩眼發光了😍,一口鮮甜的蟹肉🦀,一口豐富的蟹膏🧡,絕對是別有一番風味🎊。🔹澳洲青年龍蝦🇦🇺肉質晶瑩剔透😲,富有光澤✨,新鮮度不用置疑😉,啖啖爽脆的蝦肉加上滿滿的蝦膏🦞,超級大滿足💘!🔹翡翠九孔鮑魚🌊非常的厚肉😳,入口爽口彈牙🤤,口感十足👍🏽。🔹越南貴妃蚌🐚店員在蒸煮時間上控制得很好⏱,鮮嫩彈牙😋,鮮味十足🥳!🔹深海龍躉片🐟肉質爽滑🎉,不過比較失色的是每人只有一片而
蒸氣鍋相信大家都不會覺得陌生😏,我也不多作介紹了😌。
🔹泰國海中蝦🇹🇭
泰國海中蝦
🔹日本大元貝🇯🇵
🔹越南頂角膏蟹🇻🇳
🔹澳洲青年龍蝦🇦🇺
澳洲青年龍蝦
澳洲青年龍蝦
🔹翡翠九孔鮑魚🌊
非常的厚肉😳,入口爽口彈牙🤤,口感十足👍🏽。
翡翠九孔鮑魚
🔹越南貴妃蚌🐚
店員在蒸煮時間上控制得很好⏱,鮮嫩彈牙😋,鮮味十足🥳!
越南貴妃蚌
🔹深海龍躉片🐟
肉質爽滑🎉,不過比較失色的是每人只有一片而已🤔。
深海龍躉片
🔹韓國慶南蠔🇰🇷
體積雖然不算很大🧐,但勝在蠔味濃郁😌。
韓國慶南蠔
🔹野生瀨尿蝦皇👑
另一主角終於壓軸出場了🎊!大大的一隻足足有人妻🐷的前臂一樣長😳,店員先將蝦頭放入粥內🥢,增加粥的鮮甜🤤。一口咬下😌,肉汁大爆發💥!滿口都是爽嫩的蝦肉及甘香的蝦膏💗,難怪店員會大力推介🌟。
🔹有機蔬菜籃🥬
吃完了一輪海鮮😆,當然要來一點健康蔬菜🥦,不得不提的是他們的粟米可是超清甜的🌽!
有機蔬菜籃
有機蔬菜籃
🔹南瓜排骨粥🥣
不經不過粥已經煮好了🔥,海鮮精華隨蒸氣流入粥底💦,粥底鮮甜軟綿👏🏽。
🔹木瓜糖水🍧
最後來一碗滋潤的糖水😋,甜度適中👍🏽,為這晚畫上完美的句號😊。
木瓜糖水
木瓜糖水
💭總結
整體食材鮮嫰無比💝,價錢合理💸,下次一於帶媽媽來試試😃~
2019-06-25
越南貴妃蚌
2019-06-25 21 浏览
自從上次食完一間蒸海鮮之後,發覺原來好正,忍唔住再試下其他既蒸海鮮,最重要既係唔需要放任何調味都好食。—————————————————————$298一位總共包咗九款海鮮,主打係蟹🦀,有膏蟹同埋奄蟹俾你二選一去揀。今次試咗前者,勁多膏,肉質好鮮甜同香啲,但每人得半隻,如果加多小小價錢食曬一隻蟹仲滿足😋其次係龍蝦🦞,肉質好爽口彈牙,唔需要點任何醬料都食到食物既鮮甜味。蒸海鮮離不開一定要有鮑魚,今日呢隻完全唔韌,蒸得岩岩好。日本大元貝,好大隻❤️同樣好鮮甜。貴妃蚌size又係唔惹小,青口食落無沙,好滿足。蝦🦐既肉質彈牙👍估唔到竟然有龍躉片食,無骨既魚,連唔食魚既朋友都表示好中意。食埋有機蔬菜絕對係夠健康,最後食埋有所有精華既粥底真係正,仲可以加埋菜脯、芫茜、蔥花,更惹味。⭐️四位以上仲有木瓜燉燕窩送,夠滋潤⭐️

—————————————————————
$298一位總共包咗九款海鮮,主打係蟹🦀,
好滿足。蝦🦐既肉質彈牙
👍估唔到竟然有龍躉片食,

⭐️四位以上仲有木瓜燉燕窩送,夠滋潤⭐️
2019-06-23
2019-06-24 22 浏览
今日黎左呢間位於新蒲崗既一間蒸海鮮餐廳🍴食飯,呢間都好多人食好爆,原因係啲海鮮夠哂新鮮同高質素!餐廳有幾款海蒸套餐揀,最平個個係$298已經有九款食。聽完店員介紹我地話今日既瀨尿蝦好新鮮好大隻,有成 前臂手咁長,話夠抵食,我就揀左$398個套餐喇!呢度既服務好好,會幫我地蒸埋,唔洗我地搞,坐係度等食就得!先來一盤海鮮拼盤,好豐富!有泰國大蝦🍤,九孔鮑魚,越南貴妃蚌,大元貝,韓國生蠔連殻,龍躉片😋😋即刻影張靚相先!啲海鮮又真係唔錯,夠新鮮!鮑魚好彈牙爽口,食落煙煙韌韌!貴妃蚌同大元貝都好大舊,唔會這縮到好細隻,食落好鮮味,唔洗豉油,都已夠味道!龍躉片 魚肉好滑嫩,魚片食落就好爽好有骨膠原😋正最期待既膏蟹同龍蝦🦞來了!哇,好靚好多膏呀。我揀左奄仔蟹,啲膏哂多同軟膏黎,食落好creamy既口感,好正!啲膏真係好好味!好夠鹹香味,蟹肉同龍蝦肉都好夠新鮮鮮甜,啖啖肉呀!食到好滋味!主角 瀨尿蝦出埸!🤤哇,真係好長喎。個肉好厚好大舊。平時食既瀨尿蝦好細隻,好辛苦拆完殻得個少少肉😞呢隻就好唔同喇,啖啖肉好實在既口感,好好味好鮮味!食到最後仲有蔬菜拼盤解一解膩。食到都好飽,發現仲有個粥底未食呀!🤭個粥

餐廳有幾款海蒸套餐揀,最平個個係$298已經有九款食。

呢度既服務好好,會幫我地蒸埋,唔洗我地搞,坐係度等食就得!

先來一盤海鮮拼盤,好豐富!
即刻影張靚相先!

啲海鮮又真係唔錯,夠新鮮!
鮑魚好彈牙爽口,食落煙煙韌韌!

龍躉片 魚肉好滑嫩,魚片食落就好爽好有骨膠原😋正

最期待既膏蟹同龍蝦🦞來了!哇,好靚好多膏呀。我揀左奄仔蟹,

食到好滋味!

主角 瀨尿蝦出埸!🤤哇,真係好長喎。

食到最後仲有蔬菜拼盤解一解膩。

食到都好飽,發現仲有個粥底未食呀!🤭
個粥夠哂鮮甜,全部海鮮既精華所在,仲有啲芋頭粟米同排骨一齊煲,好味。

最後仲送糖水我地食添。🤤大滿足呀
因為見到呢間食海鮮蒸窩好多推薦,所以同老公黎試下,我地只叫左最平價$298一位,佢有職員黎幫手蒸海鮮,每款都有計時,唔怕蒸老晒。開頭送海鮮黎怕食唔飽,但食到最後飽到粥都食唔晒😂啲海鮮真係好新鮮,特別特別要提佢隻蟹,從未食過咁多蟹膏既蟹,係爆膏呀!!成隻蟹入面起起一半以上係膏,好香口,啲蟹肉又實肉又甜,剩係黎呢度食到隻蟹已抵晒😍😍😍之後我地另叫左個象拔蚌刺身,職員真係推介得好,性價比超高,有食開象拔蚌都知加拿大象拔蚌最好食但好貴,呢款北韓象拔蚌我覺得可以媲美加拿大象拔蚌,價錢平一大節。雖然呢款冇加拿大咁爽口,但佢真係超鮮甜,完全十分抵食。而且象拔蚌埋有個膽既,佢地會切開個膽比番我地加入粥度煲,冇偷工減料😂😂所以個粥底加埋呢個膽落黎煲個鮮味完全提升
開頭送海鮮黎怕食唔飽,但食到最後飽到粥都食唔晒😂
2019-06-23
  • 膏蟹
最近愛上左食蒸氣海鮮今晚帶左媽咪黎到位於新莆崗既”蟹仙海鮮私房 蒸氣石碢”🦀聽店員講 老闆係香港海鮮入口商經營青蟹批發有30年經驗會確保拎到最靚既青蟹同其他新鮮既海鮮兩個女人仔唔食得咁多野就揀左$298/位既套餐(未計加一+醬油費)泰國海蝦🦐肉質彈牙鮑魚 好鮮嫩 又好有咬口日本大元貝越南貴妃蚌 + 紐西蘭青囗深海龍躉片 薄切蒸熟 好有魚味越南頂角膏蟹🦀 & 澳洲青年龍蝦🦞 (每人各半邊)膏蟹勁多膏 肉質仲好結實有機蔬菜藍🥬 (西生菜+南瓜+粟米🌽)加入左南瓜碎, 芋頭碎, 排骨集結左蒸海鮮既蒸氣去蒸之後再加上少許蔥同菜甫再蒸1陣粥底好綿!
最近愛上左食蒸氣海鮮
今晚帶左媽咪黎到位於新莆崗既
”蟹仙海鮮私房 蒸氣石碢”🦀

聽店員講
老闆係香港海鮮入口商經營青蟹批發有30年經驗
會確保拎到最靚既青蟹同其他新鮮既海鮮

兩個女人仔唔食得咁多野就揀左$298/位既套餐
(未計加一+醬油費)

泰國海蝦🦐肉質彈牙

鮑魚 好鮮嫩 又好有咬口

越南貴妃蚌 + 紐西蘭青囗

深海龍躉片 薄切蒸熟 好有魚味

越南頂角膏蟹🦀 & 澳洲青年龍蝦🦞 (每人各半邊)

膏蟹勁多膏 肉質仲好結實

有機蔬菜藍🥬 (西生菜+南瓜+粟米🌽)

加入左南瓜碎, 芋頭碎, 排骨
集結左蒸海鮮既蒸氣去蒸
之後再加上少許蔥同菜甫再蒸1陣
粥底好綿!

2019-06-22 24 浏览
朋友住係附近,每次搵佢都話想試呢間蒸海鮮,講左咁耐今日終於有機會約整人馬一齊黎食餐勁既!店主介紹海鮮直接進口比出面海鮮店更抵食又新鮮!就等我黎試下係咪先!第一步先幾粥底放入去,上面蒸海鮮既精華就會慢慢滲透落個粥底到,令粥底更鮮味!今次我地點既套餐係每位$398包括有:「越南頂角膏蟹/菲律賓大黃奄」「野生瀨尿蝦皇/野生琵琶龍蝦」「澳洲青年龍蝦」「翡翠九孔鮑魚」「泰國海中蝦」「越南貴妃蚌」「日本大元貝」「韓國慶南蠔」「深海龍躉片」「有機蔬菜盤」可見海鮮來自世界各地不同品種的都有,店主搜尋最好食最新鮮每食一款海鮮都有分先後次序店員很好,會幫每一店食客蒸,時間都set好哂,好方便,響起就食得!鮑魚時間控制剛剛好,彈牙質感超鮮美海蝦肉質彈牙又大隻超有口感!蠔及帶子都十分新鮮,帶子鮮甜,蠔也不會太腥味膏蟹真係要試佢,點了一個軟膏一個硬膏!我揀左硬膏食,紅色位置的膏口感粉粉地蟹肉更是嫩滑多汁!不過個榖真係好硬!龍躉片不得不讚,超滑超嫩超鮮味,唔洗點醬油都已經超鮮美,雖然切片,但仲係淡淡肉有汁,真係好想一個人食哂一入龍躉!最後蒸出黎既蔬菜吸收了海鮮既精華都變得很鮮味粥底又棉又滑,配上店主送既瀨尿蝦,整

今次我地點既套餐係每位$398
包括有:
「越南頂角膏蟹/菲律賓大黃奄」
「野生瀨尿蝦皇/野生琵琶龍蝦」
「澳洲青年龍蝦」
「翡翠九孔鮑魚」
「泰國海中蝦」
「越南貴妃蚌」
「日本大元貝」
「韓國慶南蠔」
「深海龍躉片」
「有機蔬菜盤」
可見海鮮來自世界各地不同品種的都有,店主搜尋最好食最新鮮
每食一款海鮮都有分先後次序
鮑魚時間控制剛剛好,彈牙質感超鮮美
海蝦肉質彈牙又大隻超有口感!

蠔及帶子都十分新鮮,帶子鮮甜,蠔也不會太腥味

膏蟹真係要試佢,點了一個軟膏一個硬膏!

我揀左硬膏食,紅色位置的膏口感粉粉地
蟹肉更是嫩滑多汁!不過個榖真係好硬!

最後蒸出黎既蔬菜吸收了海鮮既精華都變得很鮮味

粥底又棉又滑,配上店主送既瀨尿蝦,整個粥底好鮮味。加埋蔥花菜鋪更是惹味!
今晚約了舊朋友吃飯敘舊,大家都喜歡吃海鮮,就來這裏吃蒸海鮮。蒸海鮮一共有兩個價錢,我們選擇了$298吃9款海鮮。海鮮非常新鮮。⭐️越南頂角蟹膏蟹膏非常多,顏色呈橙黃色,色澤亮麗,入口清甜,啖啖蟹膏令人難忘。⭐️野生琵琶龍蝦雖然尺寸不大,龍蝦肉不算多,勝在肉質飽滿彈牙。⭐️翡翠九孔鮑魚鮑魚肥美,入口有嚼口,很彈牙!⭐️日本大元貝小小一隻,很新鮮,元貝很爽口。⭐️越南貴妃蚌蒸完後非常彈牙呢!很新鮮很甜美。⭐️泰國海中蝦小小一隻勝在爽甜。⭐️深海龍躉片魚肉柔嫩晴甜,不錯。⭐️紐西蘭青口同樣新鮮清甜。⭐️有機蔬菜籃蔬菜蒸熟之後配上米粥,米粥吸滿了海鮮的甜味,入口很好吃。▫️這裏的海鮮很新鮮,而且能吃上數款海鮮,十分划算。

蒸海鮮一共有兩個價錢,我們選擇了$298吃9款海鮮。

海鮮非常新鮮。

⭐️越南頂角蟹膏

⭐️野生琵琶龍蝦

雖然尺寸不大,龍蝦肉不算多,勝在肉質飽滿彈牙。

⭐️翡翠九孔鮑魚
鮑魚肥美,入口有嚼口,很彈牙!

⭐️日本大元貝
小小一隻,很新鮮,元貝很爽口。

⭐️越南貴妃蚌
蒸完後非常彈牙呢!很新鮮很甜美。

⭐️泰國海中蝦
小小一隻勝在爽甜。

⭐️深海龍躉片

魚肉柔嫩晴甜,不錯。

⭐️紐西蘭青口
同樣新鮮清甜。

⭐️有機蔬菜籃

蔬菜蒸熟之後配上米粥,米粥吸滿了海鮮的甜味,入口很好吃。

▫️這裏的海鮮很新鮮,而且能吃上數款海鮮,十分划算。