2019-06-24 22 浏览
今日黎左呢間位於新蒲崗既一間蒸海鮮餐廳🍴食飯,呢間都好多人食好爆,原因係啲海鮮夠哂新鮮同高質素!餐廳有幾款海蒸套餐揀,最平個個係$298已經有九款食。聽完店員介紹我地話今日既瀨尿蝦好新鮮好大隻,有成 前臂手咁長,話夠抵食,我就揀左$398個套餐喇!呢度既服務好好,會幫我地蒸埋,唔洗我地搞,坐係度等食就得!先來一盤海鮮拼盤,好豐富!有泰國大蝦🍤,九孔鮑魚,越南貴妃蚌,大元貝,韓國生蠔連殻,龍躉片😋😋即刻影張靚相先!啲海鮮又真係唔錯,夠新鮮!鮑魚好彈牙爽口,食落煙煙韌韌!貴妃蚌同大元貝都好大舊,唔會這縮到好細隻,食落好鮮味,唔洗豉油,都已夠味道!龍躉片 魚肉好滑嫩,魚片食落就好爽好有骨膠原😋正最期待既膏蟹同龍蝦🦞來了!哇,好靚好多膏呀。我揀左奄仔蟹,啲膏哂多同軟膏黎,食落好creamy既口感,好正!啲膏真係好好味!好夠鹹香味,蟹肉同龍蝦肉都好夠新鮮鮮甜,啖啖肉呀!食到好滋味!主角 瀨尿蝦出埸!🤤哇,真係好長喎。個肉好厚好大舊。平時食既瀨尿蝦好細隻,好辛苦拆完殻得個少少肉😞呢隻就好唔同喇,啖啖肉好實在既口感,好好味好鮮味!食到最後仲有蔬菜拼盤解一解膩。食到都好飽,發現仲有個粥底未食呀!🤭個粥

餐廳有幾款海蒸套餐揀,最平個個係$298已經有九款食。

呢度既服務好好,會幫我地蒸埋,唔洗我地搞,坐係度等食就得!

先來一盤海鮮拼盤,好豐富!
即刻影張靚相先!

啲海鮮又真係唔錯,夠新鮮!
鮑魚好彈牙爽口,食落煙煙韌韌!

龍躉片 魚肉好滑嫩,魚片食落就好爽好有骨膠原😋正

最期待既膏蟹同龍蝦🦞來了!哇,好靚好多膏呀。我揀左奄仔蟹,

食到好滋味!

主角 瀨尿蝦出埸!🤤哇,真係好長喎。

食到最後仲有蔬菜拼盤解一解膩。

食到都好飽,發現仲有個粥底未食呀!🤭
個粥夠哂鮮甜,全部海鮮既精華所在,仲有啲芋頭粟米同排骨一齊煲,好味。

最後仲送糖水我地食添。🤤大滿足呀