2021-03-19
今次嚟到九龍城諗起呢度都更海鮮蒸氣鍋我出名所以同朋友一齊嚟食海鮮餐😋,呢度有好多種套餐任你揀,我就揀咗每位$399有十款海鮮包括:✨大黃奄蟹✨太平洋饅頭蟹✨琵琶蝦✨台灣九孔鮑魚✨大虎蝦✨野生青口✨月亮貝✨珍珠蠔✨刀貝蚌✨蔬菜籃✨先來焗兩隻大虎蝦蒸好咗,上到碟熱辣辣爽口彈牙又新鮮值得一讚,再嚟就月亮貝鮮甜加分,刀貝蚌估唔到新鮮爽口得來帶點甜味,琵琶蝦一分為二肉質非常結實彈牙啖啖肉點埋醬汁將鮮味提升,第一次食饅頭蟹😝外表白雪雪成個雪花球蒸好咗之後原來好滑仲好鮮甜喎😲仲有一隻大黃奄蟹切開兩份蟹蓋爆滿蟹膏,蟹身啖啖肉肉質鮮嫩,如果加碗白飯咁就正,再嚟過鮑魚,蒸到啱啱好爽口彈牙肉質鮮甜好新鮮🤤食咗咁多海鮮都要食下蔬菜🥬有粟米🌽黃芽白,最後蒸氣鍋底除咗有米仲加咗芋頭、豬肉、同埋粟米,煮好粥底有埋海鮮味撈埋菜乾口感豐富味道更甘甜,整體講海鮮超新鮮,下次一定encore🌟👍🏻
✨大黃奄蟹
✨月亮貝
✨珍珠蠔
✨刀貝蚌
✨蔬菜籃
再嚟就月亮貝鮮甜加分,