餐厅: 蟹仙海鮮私房.蒸氣石碢 (環海大廈)
资讯:

2022-10-02 71 浏览
生日飯大餐,蒸海鮮鍋專門店CP值超高海鮮餐,有時令新鮮產地送貨既青口,刀貝,鮑魚,一夜干,龍蝦~自己買料都食唔到咁多豐富海鮮~超值!一定要預訂,WALKIN無咩位~超爆場呢!店員會先幫我地消毒餐具,再送上海鮮盤比我地打卡影相先再每一款海鮮由佢幫忙蒸煮每一款海鮮既時間都唔同,全程不用自己落手,由專人服務~有韓國蠔,肉鮮濃香,蠔味突出~日本紅蝦,野生大蝦特別鮮味,肉質細緻帶甜味蒸鮑魚仲吸引,新鮮架!爽甜彈牙,完全唔洗落醬汁,鮮中之鮮野生青口好少見,一般都係用凍貨,青口鮮味都唔錯,白大刀貝,本身咸鮮重海水味~味道偏濃!!食到最後仲有龍蝦同蟹,龍蝦上一刻仲係活既,5分鐘後就已經食得~估唔到香港都食到咁好食既海鮮蒸鍋最後就係蒸蔬菜和海鮮粥底一個人500蚊就可以食到好飽好滿足,食到唔同既海鮮,超值呢~評分8.5/10服務好,態度好,專人處理食材蟹仙海鮮私房.蒸氣石碢 (環海大廈) Crab Fairy (Universal Mansion)尖沙咀天文台圍2號環海大廈2期地舖
生日飯大餐,蒸海鮮鍋專門店
自己買料都食唔到咁多豐富海鮮~超值!
一定要預訂,WALKIN無咩位~超爆場呢!
店員會先幫我地消毒餐具,再送上海鮮盤比我地打卡影相先
再每一款海鮮由佢幫忙蒸煮
每一款海鮮既時間都唔同,全程不用自己落手,由專人服務~
有韓國蠔,肉鮮濃香,蠔味突出~
日本紅蝦,野生大蝦特別鮮味,肉質細緻帶甜味
蒸鮑魚仲吸引,新鮮架!爽甜彈牙,完全唔洗落醬汁,鮮中之鮮
野生青口好少見,一般都係用凍貨,青口鮮味都唔錯,
白大刀貝,本身咸鮮重海水味~味道偏濃!!
估唔到香港都食到咁好食既海鮮蒸鍋
最後就係蒸蔬菜和海鮮粥底
評分8.5/10
服務好,態度好,專人處理食材
蟹仙海鮮私房.蒸氣石碢 (環海大廈)
尖沙咀天文台圍2號環海大廈2期地舖
2022-09-30 77 浏览
店子的蒸海鮮,吃到店主選的新鮮食物,時令海鮮,棒。共八款海鮮,包括:鮑魚、海蝦、魷魚、肉蟹等等。店子亦十分貼心,會送上時令甜品,滿足,棒。澳洲青年龍蝦澳洲青年龍蝦爽口彈牙 時令海鮮,有肉肉多的肉蟹、鮑魚、扇貝、蠔等,海鮮的份量足料,肉蟹的蟹膏多,蠔鮮美。扇貝大粒肉質彈牙~鮮味香濃,棒,有別於吃普通扇貝。大部份之貝類,青口,新鮮珍珠蠔,不得不提及的店子珍珠蠔又大又鮮味,真的很棒。台灣九孔鮑魚海味好吃鮑魚,有海味珍品的美稱,宴請賓客的必備佳餚。口感好好~九孔是台灣鮑魚、味道海水味滿滿。大西洋野生青口肉質彈牙,新鮮感覺濃紐西蘭刀貝蚌海水味濃日本元貝日本元貝新鮮,彈牙菲律賓大黃奄蟹大得肉味亦有,不怕沒味店子海鮮,重點是沒有時間限制,可以慢慢吃慢慢聊天,之後和朋友聚會多選擇店子海鮮很鮮甜如在海水中吃出之海鮮

澳洲青年龍蝦爽口彈牙

大西洋野生青口
肉質彈牙,新鮮感覺濃

紐西蘭刀貝蚌
海水味濃

日本元貝
日本元貝新鮮,彈牙

菲律賓大黃奄蟹大得肉味亦有,不怕沒味

店子海鮮很鮮甜如在海水中吃出之海鮮
蟹仙哩個名聽得多😂終於夾到時間同朋友去試下啦!😋出名海鮮新鮮 唔點豉油都已經好好好味!門口位置有好大隻蟹歡迎我哋🤣安排好我哋坐位之後🌟專重衛生嘅店員用蒸爐嘅高溫為我哋嘅餐具消毒👏🏻既衛生又放心❤飲品方面我哋order左柑桔檸檬😋酸酸甜甜開胃增加食慾尊貴海鮮套餐 $449/位-野生膏仔蟹-日本深海石斑一夜干-野生琵琶龍蝦-台灣九孔鮑魚-日本野生大赤蝦-大西洋野生青口-野生日本深海白刀貝-日本大元貝-韓國斧山珍珠蠔-有機蔬菜籃📌共10款蒸鍋蒸料店員介紹10款蒸料要由大赤蝦開始蒸起😋由淺入深探索海洋孕育萬物嘅神秘🌊每款海鮮配合店員建議嘅蒸鍋時間🤯唔會過熟又唔會太生嘅合適火候令我哋可以品嚐到海鮮嘅鮮味!令我覺得最特別嘅係野生琵琶龍蝦🦞因為未見同未食過咁多籽嘅龍蝦😳籽嘅口感好爽口😋而且龍蝦肉爽口彈牙😬龍蝦膏豐富鋪滿龍蝦頭🤤蟹仙果然係食蟹嘅專門店🤤野生膏仔蟹膏爆瀉!蟹肉肉質鮮甜😋仲有各種拆蟹工具慢慢將其抽絲剝繭😌享受最好嘅食蟹氛圍🦀深海石斑、九孔鮑魚、赤蝦、青口、白刀貝、大元貝、珍珠蠔等等蒸料來自世界各地!蒸鍋將新鮮嘅鮮甜發揮得淋漓盡致🤤真係同傳聞所講嘅一樣👍🏻哩到嘅豉油配角根本唔需要😂海鮮本身夠

尊貴海鮮套餐 $449/位
-日本大元貝
-韓國斧山珍珠蠔
-有機蔬菜籃
📌共10款蒸鍋蒸料

深海石斑、九孔鮑魚、赤蝦、青口、白刀貝、大元貝、珍珠蠔等等蒸料來自世界各地!蒸鍋將新鮮嘅鮮甜發揮得淋漓盡致🤤真係同傳聞所講嘅一樣👍🏻哩到嘅豉油配角根本唔需要😂海鮮本身夠海鮮🦀🦞🦐🦑🐟原味就係最好味!!

集結所有海洋盛宴精髓煮成嘅粥最令人讚嘆👍🏻新鮮!新鮮!新鮮!重要嘅野要講三次😂粥底綿綿🤤加上之前海鮮流落粥底嘅鮮甜!配上蔥花同菜圃 真係好好味道!食完第一啖粥覺得有種物超所值嘅感覺😆

最後上嘅甜品係椰汁雪燕🤤為最後嘅海洋之旅畫上完美嘅句號😋
2022-09-29 70 浏览
幾年前有食過新蒲崗店,記得質素唔錯,就約埋朋友去尖沙咀店食晚飯。去到坐低睇餐牌研究一輪,到店員再解釋先知餐牌上既多個二選一或三選二都係冇得揀,因為佢冇貨,心諗應該冇問題吧,收得幾百蚊位,應該唔會俾太差質素既海鮮嘅..可惜大部分海鮮都不似預期,失望到好多都冇影相…1)蒸一夜干喜之次:唔喜歡口感,食淡既咸魚咁唔ok2)大蝦:我食果隻有少少膏,肉質彈牙,但朋友隻肉質有啲淋唔新鮮3)鮑魚:正常4)聖子:肉質係滑嘅,但超級咸5)馬刀貝:又係超級咸6)蠔:一蒸完開蓋就聞到有臭味,同個女店員講,佢話蠔係咁既味,我再續隻聞,有2隻特別臭,再同另一男店員反映,最後換左馬刀貝代替7)大元貝:粒肉一啲都唔大,仲要蒸過龍8)龍蝦:冇青年龍蝦,又唔想食琵琶蝦,所以每人加左$98轉大龍蝦半邊,就係新鮮有膏唔錯既9)膏蟹:今晚第一名!肉好甜多膏10)蔬菜籃:清甜,呢一味終於用得著碟鼓油11)粥底:咸到飛天,應該係因為啲海鮮令到咁咸,食左2啖就放棄12)額外order: 安格斯牛肉,好味既可能見到有咁多好評,之前又有食過,所以期望太高吧,但今次嘅體驗就性價比偏低,呢個價錢有好多其他選擇喇~
可惜大部分海鮮都不似預期,失望到好多都冇影相…
1)蒸一夜干喜之次:唔喜歡口感,食淡既咸魚咁唔ok
10)蔬菜籃:清甜,呢一味終於用得著碟鼓油
12)額外order: 安格斯牛肉,好味既
2022-09-28
2022-09-28 50 浏览
朋友帶我黎到呢間位於尖沙咀一間穩世海鮮蒸鍋餐廳, 位置的確有的神秘!😳 穿插左好幾個唔同嘅地方, 而我之前完全未行過既, 估唔到有好幾間唔同既餐廳, 環境仲相當舒適😌尊敬海鮮套餐🐟🐙🦀 $4491/ 野生膏仔蟹🦀鮮味十足嘅膏仔蟹, 外殼脆薄, 用蟹鉗輕輕一夾內裡鮮肉標晒出嚟😋肉質鮮甜!2/ 太平洋饅頭蟹🦀饅頭係唔係好大勝在肉質嫩滑, 同樣美味😊3/ 野生琵琶龍蝦🦞第一次食咁多龍蝦籽既琵琶龍蝦, 粒粒卜卜脆, 而龍蝦肉爽嫩😋4/ 台灣九孔飽魚有店員幫手控制時間鮑魚蒸得啱啱好, 識落唔會靭, 點埋醬油就更正!5/ 日本野生大赤蝦🦐鹹鮮味超重, 同樣爽口!6/ 大西洋野生青口同樣地店員幫手蒸得時間啱啱好👍🏾肉質肥美7/ 紐西蘭刀背蚌🐚大大隻背蚌, 同樣爽口彈牙😋8/ 日本大元貝🐚呢個蒸完有的細😅不過食到呢到都幾飽喇😂9/ 韓國釜山珍珠蠔🦪蒸既時間唔會好長, 所以好似食緊半熟生蠔咁, 又okay wo!10/ 有機蔬菜籃🥬食完咁多海鮮食返個菜中和返味道的確唔錯!11/ 粥底滿滿既菜鋪同蔥全放在內, 粥感綿綿, 兩個人食每人都有兩碗半, 完美ending!

尊敬海鮮套餐🐟🐙🦀 $449
1/ 野生膏仔蟹🦀

2/ 太平洋饅頭蟹🦀
饅頭係唔係好大勝在肉質嫩滑, 同樣美味😊

3/ 野生琵琶龍蝦🦞

4/ 台灣九孔飽魚

5/ 日本野生大赤蝦🦐
鹹鮮味超重, 同樣爽口!

6/ 大西洋野生青口
同樣地店員幫手蒸得時間啱啱好👍🏾肉質肥美

7/ 紐西蘭刀背蚌🐚
大大隻背蚌, 同樣爽口彈牙😋

8/ 日本大元貝🐚
呢個蒸完有的細😅不過食到呢到都幾飽喇😂

9/ 韓國釜山珍珠蠔🦪

10/ 有機蔬菜籃🥬
食完咁多海鮮食返個菜中和返味道的確唔錯!

11/ 粥底
海鮮蒸氣鍋的食物,一向都有海鮮香,亦是能欣賞店主準備的食物,底層綿密粥底,棒這店子的蒸海鮮,流出的精華會滴落下層豬肉粥,令粥吸收了海鮮精華,非常鮮味。日本元貝、越南貴妃蚌、鮑魚、貴花蚌等海鮮,今天主主角是日本魚,以及蟹呢~美食很多,而且也是有令人吃完想再吃的奄仔蟹吃。店內位置不算多,枱與枱間也有寬闊位置,很舒適。店員會慢慢的介紹餐牌內容,聽店員分享也知道店主每天也會選貨,確保食物新鮮,店子的生猛海鮮,棒~海鮮套餐,澳洲青年龍蝦、翡翠九孔鮑魚、日本大元貝、越南貴妃蚌、泰國海中蝦、紐西蘭青口及有機蔬菜籃,最後更有南瓜排骨粥作結尾。澳洲青年龍蝦澳洲青年龍蝦是青年之龍蝦,是最美好時代~龍蝦肉幼嫩又鮮甜,爽口彈牙日本元貝蒸元貝,非常新鮮~鮮味全保留的,更加有鮮味。紐西蘭青口紐西蘭之海水清澈,青口來自沒有污染之紐西蘭海域,乾淨衛生。鮮甜美味南瓜排骨粥火鍋套餐海鮮、豐富配料、店灸的海鮮粥及甜品,也是有料,以粥水拼海鮮,可以吃到海鮮原味,而且也吸收所有海鮮精華,煮出來的粥甜。店子用心的做美味海鮮蒸氣鍋,吃到海鮮之蒸鍋加粥底。吃完海鮮亦有火鍋配料,包括:海蜆、海蝦等等,全部也是很新鮮!

日本元貝
蒸元貝,非常新鮮~鮮味全保留的,更加有鮮味。

紐西蘭青口

南瓜排骨粥

2022-09-28 30 浏览
最近工作實在太大壓力,決定同朋友好好食餐海鮮大餐。我地揀左食到海鮮最原汁原味嘅海鮮蒸氣鍋。坐低見餐牌選擇好多,我地就叫1人套餐$449,呢個餐有十款食材蒸,將所有鮮味落到個粥到煮。服務非常好,唔使自己動手,店員一開始就幫我們消毒餐具,又會幫我啲計時,你坐定定食就得,唔洗怕會蒸過籠。1. 日木野生大赤蝦 (6 mins)赤膏好多,服務員好細心👍特意提醒我們食時小心爆膏2. 台灣九孔鮑魚 (3分鐘)鮑魚肉身好實,但又唔靭。3. 韓國斧山珍珠蠔 (2分鐘)蠔汁豐富,非常鮮甜,完全沒有腥味。4. 野生日木深海自刀貝(4分鐘)望著它的精華全落在粥到,食落非常鮮甜,令到我十分期待碗粥的鮮甜5. 大西洋野生青口(3分鐘)非常大隻的青口,非常肥美。6. 紐西簡月亮貝(4分鐘)比刀貝更加鮮甜。7. 日木深海石斑一夜干(8分鐘)服務員表示呢條魚係日本三大名魚之一,喜知次鱼,肉質細嫰,鮮味十足。8. 野生琵琶龍蝦 (5分鐘) 肉質彈牙9. 藻食綠膏蟹(8 分鐘)呢隻蟹非常多膏,啲肉又非常鮮甜,係非常出色,怪不知叫蟹仙。10. 有機蔬菜籃蔬菜籃有生菜、娃娃菜同粟米,蒸完既蔬菜,都非常甜,尤其閃粟米,非常好食

1. 日木野生大赤蝦 (6 mins)
赤膏好多,服務員好細心👍特意提醒我們食時小心爆膏

2. 台灣九孔鮑魚 (3分鐘)
鮑魚肉身好實,但又唔靭。

3. 韓國斧山珍珠蠔 (2分鐘)
蠔汁豐富,非常鮮甜,完全沒有腥味。

4. 野生日木深海自刀貝(4分鐘)

5. 大西洋野生青口(3分鐘)
非常大隻的青口,非常肥美。

6. 紐西簡月亮貝(4分鐘)
比刀貝更加鮮甜。

7. 日木深海石斑一夜干(8分鐘)

8. 野生琵琶龍蝦 (5分鐘)
肉質彈牙

9. 藻食綠膏蟹(8 分鐘)
呢隻蟹非常多膏,啲肉又非常鮮甜,係非常出色,怪不知叫蟹仙。

10. 有機蔬菜籃
蔬菜籃有生菜、娃娃菜同粟米,蒸完既蔬菜,都非常甜,尤其閃粟米,非常好食。

11. 海鮮粥
海鮮粥真的十分好味,將所有海鮮既精華放埋落個粥到,裏面仲有排骨、菜甫、粟米同薑蔥做配料,鮮味十足,超級滿足。

食到最後會送個椰汁雪燕,冰涼鮮甜,中和左蒸氣火鍋既燥熱,食完非常舒服。

這間絕對可以再食的餐廳,服務態度好,餐廳內還有魚缸養海鮮,不是很多餐廳有了,可見食材是非常新鮮。
2022-09-21
  • 琵琶龍蝦
2022-09-27 22 浏览
天氣涼涼地又係打邊爐嘅季節 今日去左呢間粥底海鮮蒸鍋 個位置都有d難搵 好有隱世feel 一入去已經見到大大個魚缸好多海鮮 我地叫左個尊貴海鮮套餐 入面有共十樣野 一開始店員會係你面前用蒸氣消毒餐具 真係食得安心又放心 跟住落嚟唔洗自己郁手 店員會每樣野計時擺入去蒸 食完一樣再一樣日本野生大赤蝦 蝦頭個d蝦膏記唔要食埋呀 雖然佢有好多調味料 但其實每樣咁新鮮唔洗點豉油食佢嘅鮮味最好台灣九孔鮑魚 大西洋野生青口 跟住要講下呢個刀貝同紐西蘭月亮貝 係其他餐廳食唔到嘅品種嚟 佢地係深海嘅貝類 仲要係老闆親自去揀嘅飛機貨 真係超甜 入面d汁一滴都唔浪費食乾淨哂日本深海石斑喜之次 一夜乾平時去日式居酒屋聽得多 今次蒸嚟食又另一種風味 佢本身魚肉有d 咸 唔洗點豉油ga la 野生琵琶龍蝦 d肉比較實 食實啖啖肉 好彈牙 食完仲有飽肚感野生膏仔蟹 蟹肉好鮮甜 不過要好有耐性慢慢食蟹 我就鍾意拆哂肉一大啖咁食 最尾仲有個菜同埋重點精華 個粥呀 吸收左咁多新鮮海鮮嘅汁 個粥真係超甜超好食 我地嫌每人得2碗太少呀 臨尾仲有個有誠意嘅椰汁燕窩 超級滿足

一開始店員會係你面前用蒸氣消毒餐具 真係食得安心又放心

台灣九孔鮑魚 大西洋野生青口

臨尾仲有個有誠意嘅椰汁燕窩 超級滿足
2022-09-26 30 浏览
十分好的體驗。兩位都叫了449套餐,食物新鮮,海鮮高檔,服務五星級!入座後,店員馬上細心講解餐牌,介紹各種海鮮,不會硬銷。煮海鮮前更細心消毒餐具,疫情下都不鬆懈,感覺十分乾淨衛生。整體環境整潔,值得一贊。海鮮全都超級好吃,超新鮮,每口都滿滿的海水味。最喜歡是龍蝦,鮮甜多肉,滿滿的膏,很香。最後的粥底是最有驚喜,海鮮烹煮時鮮汁全都流入粥底,鮮甜到不得了!最抵贊是服務,全程都有店員為我煮海鮮,還介紹每款的吃法和產地,很專業。最後還送了糖水,服務一流!

2022-09-26
2022-09-26 19 浏览
想食餐好啲又唔想成日食肉咁肥 就決定同朋友去食下蒸氣海鮮🦞🤣有別於一般放題式嘅海鮮鍋 呢間主打套餐/散叫嘅粥底蒸氣鍋 所用嘅海鮮喺老闆每日同船家挑選 相對品質好同新鮮啲😙值得一講嘅係餐具會喺你面前蒸嚟消毒 確保乾淨 而且不時有職員幫你睇住蒸幾奈 分埋比你 基本上成餐你可以同朋友促膝長談咁等食🤣🤣————————————————————————🐕 尊貴海鮮套餐 ($449)🐕(加咗$15要粥底) ⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯套餐有九款海鮮同蔬菜籃原先以為會分一兩批蒸點知原來喺逐樣海鮮咁蒸每款海鮮都有特定蒸嘅時間長度爐邊有timer比職員check住可見餐廳對食物有幾認真講究九款海鮮以清蒸方法煮熟沒有蒜頭 熟油等喧賓奪主單純地吃其味 品其鮮 嚐其甜款款都好juicy 仲都有海水嘅咸香 要說最深刻的海鮮 個人投選珍珠蠔 元貝和膏仔蟹🙋🏻‍♀️珍珠蠔飽滿 燙咀爆汁 好濃嘅蠔味😋元貝盛住精華 彈牙鮮甜 真係蒸得啱啱好👍🏻膏仔蟹好多膏🤩蟹肉一絲絲 仲蒸到有蟹皇汁🦀食完海鮮緊係要食用佢哋精華熬成的粥估唔到入面仲有芋頭同排骨😳建議加入酸菜莆 更能吊出鮮味😋最後飲埋椰汁燉雪燕收尾✨——————

————————————————————————
🐕 尊貴海鮮套餐 ($449)🐕
(加咗$15要粥底)
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯

建議加入酸菜莆 更能吊出鮮味😋

最後飲埋椰汁燉雪燕收尾✨
————————————————————————
2022-09-23 22 浏览
今次已經係第二次食呢間到入去 就會喺我地面前消毒餐具確保餐具乾淨今次我地叫咗$449 餐有成8款海鮮先黎貝類生蠔好鮮甜 有海水風味青口 店主話係野生青口 仲有啲海草喺上面我唔係好食青口 都覺得正因為佢入面係軟身 唔係平時好實嗰啲口感跟住係食喜之次之前食個sushi 一舊都$29 呢到俾足一條 加上少少蔥 豉油正之後再上龍蝦 一人半隻 啖啖肉膏蟹 有勁多膏 好香濃 我朋友唔鍾意剝殼 都俾海鮮征服咗食完其實都有7成飽加上蔬菜籃去一去頭先食完嘅野再食個海鮮粥 粥加上排骨 粟米 菜莆 每人三碗 超飽飯後再食埋椰汁燕窩 超滿足 豪華嘅晚上
今次已經係第二次食呢間

超飽

飯後再食埋椰汁燕窩
超滿足 豪華嘅晚上

2022-09-23 30 浏览
➖ 花龍刺身以前食過幾款龍蝦刺身味道都偏淡,所以我一路以黎對龍蝦刺身味道既認知都係鮮同淡,今次呢隻花龍第一次食先知原來龍蝦刺身都有濃味既而口感亦比我食過既更爽口更彈牙➖ 澳洲青年龍蝦開左邊都仲識郁夠哂新鮮生猛,龍蝦仔肉比較小但味道鮮甜➖ 野生琵琶蝦都係第一次食既琵琶蝦,味道似龍蝦而且係濃味既龍蝦,肉質咬落有彈性幾好食➖ 膏蟹無咩膏既膏蟹好在佢夠大隻可以食肉補數,但係隻蟹都唔係好靚蒸都食唔到佢應有既鮮甜味➖ 日本赤蝦·韓國斧山珍珠蠔赤蝦剌身就食得多熟既都係第一次,蝦夠大隻成半隻大碟咁長味道鮮甜尤其係個頭啲膏。蒸蠔不嬲都麻麻地因為好難整到好食,呢個都係普普通通都係無咩味🪧 每次食蒸鍋最期待都係個吸收哂啲海鮮精華既粥底,但次次都飽到食唔落食得一碗仔就投降
➖ 花龍刺身

➖ 澳洲青年龍蝦
開左邊都仲識郁夠哂新鮮生猛,龍蝦仔肉比較小但味道鮮甜

➖ 野生琵琶蝦

➖ 膏蟹

➖ 日本赤蝦·韓國斧山珍珠蠔

2022-09-20 26 浏览
一入到去餐廳 經理老點入房點知有人 但唔係我啲朋友 好尷尬一開始揀中價餐$599想sell我地食貴價餐$759被拒絕後就串我地會食唔哂啲丸標榜有人會睇住蒸海鮮時間到最後冇人理會 自己想夾起啲海鮮又俾職員阻止食晒啲海鮮之後 職員竟然話雞 丸同牛肉可以同時蒸 我地話要分開蒸 職員堅持所有嘢要一齊蒸到最後啲牛好老由於想分單 已經提早要求分單經理冇咗件事 到最後搞左半小時都搞唔掂我地就話咁要手寫單算 經理就發脾氣掟電話海鮮質素正常 但絕對唔值$599服務態度奇差完
一入到去餐廳 經理老點入房

我地就話咁要手寫單算 經理就發脾氣掟電話

海鮮質素正常 但絕對唔值$599
服務態度奇差

2022-09-20 47 浏览
朋友帶路, 去左尖沙咀食蟹仙海鮮私房蒸汽石鍋, 老板做左好多年海鮮生意, 識揀靚貨, 價錢合理.今晚點左個尊貴海鮮套餐 ($449), 共十款日本野生大赤蝦斧山珍珠蠔野生青口月亮貝台灣九孔鮑魚饅頭蟹澳洲青年龍蝦綠膏蟹日本野生大赤蝦, 店員話因為野生關係, 呢款蝦會有d沙, 但蝦頭先係重點, 超多膏, 所以食蝦頭先正確, 但其實又唔算太多沙。斧山珍珠蠔, 野生青口, 月亮貝, 台灣九孔鮑魚, 海水味較濃, 好新鮮, 唔洗點醬油, 就咁放入口已經好鮮甜。饅頭蟹,蟹肉唔多, 但多膏, 味甘香。澳洲青年龍蝦, 大大隻, 龍蝦肉嫩滑, 厚肉, 彈牙, 蝦頭勁多膏。綠膏蟹, 超級多膏, 蟹肉鮮甜。

今晚點左個尊貴海鮮套餐 ($449), 共十款

日本野生大赤蝦
斧山珍珠蠔
野生青口
月亮貝
饅頭蟹
綠膏蟹

饅頭蟹,蟹肉唔多, 但多膏, 味甘香。

綠膏蟹, 超級多膏, 蟹肉鮮甜。
2022-09-19 50 浏览
今日二人行去尖沙咀天文台圍食好西, 蟹仙海鮮私房蒸汽石鍋, 貪佢有人煮埋同埋材料新鮮。今晚叫左尊貴海鮮套餐饅頭蟹澳洲青年龍蝦台灣九孔鮑魚日本野生大赤蝦野生青口月亮貝斧山珍珠蠔綠膏蟹饅頭蟹, 蟹肉鮮甜, 膏味甘香。澳洲青年龍蝦, 超大隻, 龍蝦肉肥大肉厚, 龍蝦頭超多膏。台灣九孔鮑魚, 彈牙, 海鮮味濃。日本野生大赤蝦, 店員一早講左呢款蝦肉比較林, 會有d沙, 但精華喺蝦頭, 又係超多膏。野生青口, 月亮貝,斧山珍珠蠔,海水味濃, 新鮮。綠膏蟹, 又係超爆多膏, 蟹肉多, 一絲絲, 蟹肉鮮甜。

今晚叫左尊貴海鮮套餐
饅頭蟹
日本野生大赤蝦
野生青口
月亮貝
斧山珍珠蠔
綠膏蟹

饅頭蟹, 蟹肉鮮甜, 膏味甘香。
澳洲青年龍蝦, 超大隻, 龍蝦肉肥大肉厚, 龍蝦頭超多膏。
台灣九孔鮑魚, 彈牙, 海鮮味濃。
野生青口, 月亮貝,斧山珍珠蠔,海水味濃, 新鮮。
綠膏蟹, 又係超爆多膏, 蟹肉多, 一絲絲, 蟹肉鮮甜。