餐厅: 蟹仙海鮮私房.蒸氣石碢 (環海大廈)
资讯:

2022-12-07 61 浏览
朋友推介的蒸海鮮鍋宴,平日時份的晚飯時段,都很滿座。餐廳供應多款海鮮套餐,由基本的到豪華版套餐都有,按照每位人頭計算,逐一按先後蒸,保證海鮮新鮮。最後還有一大鍋底的粥,吸收了海鮮的鮮味及精華。日本深海石斑一夜干 魚肉連皮每人一小份,清蒸後店員加上蒸魚豉油,魚肉鮮味彈牙,魚骨也不多。台灣九孔鮑魚鮑魚厚實,肉質彈牙。日本野生大赤蝦蝦頭充滿蝦膏,蝦肉肥美。紐西蘭月亮貝這款貝類,海水味較濃重,吃進口也很鹹。澳洲龍蝦 肉質爽彈,龍蝦有膏,很濃郁。奄仔蟹蟹切開一半,每人半隻,較細隻,但蟹膏蠻多。另外還有蟹鉗,裡面也有大大啖肉。有機蔬菜籃有三款蔬菜,粟米、生菜及紹菜,蒸出來的味道清淡卻很鮮甜,尤其是粟米,而且滴油不沾,更健康。最底是豬骨粥,侍應把多餘的粥水盛出來,粥滾一會兒,變得绵滑,充滿海鮮精華。
最後還有一大鍋底的粥,吸收了海鮮的鮮味及精華。
台灣九孔鮑魚
鮑魚厚實,肉質彈牙。

日本野生大赤蝦
蝦頭充滿蝦膏,蝦肉肥美。
紐西蘭月亮貝
這款貝類,海水味較濃重,吃進口也很鹹。

澳洲龍蝦
肉質爽彈,龍蝦有膏,很濃郁。
奄仔蟹
有機蔬菜籃
朋友仔準係移民,臨走前同佢食餐好嘅🥹 朋友係海鮮控,所以我就搵左呢間清蒸海鮮,聽講老闆有成30年海鮮入口批發經驗,所以海鮮一定新鮮😁 一入去坐低,店員先幫我地蒸一蒸d餐具,食得更放心👍🏼 我地叫左個尊貴海鮮套餐($449/一人),每人會有10樣海鮮,另加$15有粥底同醬料。海鮮包括:🦀野生膏仔蟹🐟日本深海石班一夜干🦞澳洲青年龍蝦🦪台灣九孔鮑魚🦐日本野生大赤蝦🦪大西洋野生青口🌝紐西蘭月亮貝x2 (朋友唔食蠔所以店員幫我地換做月亮貝🐚最後有一款螺但唔記得咩名🤣所有海鮮都食得出好高質鮮味一足,貝類大隻鮮甜,完全無沙。其中最正嘅一定係膏蟹,爆哂膏,而且d膏仲係好幼滑嗰d,而家諗番都好回味🤤食完海鮮仲有有機蔬菜籃,有我最鐘意嘅粟米,就算就咁清蒸都好鮮甜而且無榨👍🏼 好多人會覺得淨係食海鮮會唔會唔夠飽架?唔驚!食埋個粥底,蒸海鮮嘅汁流哂落去,再加少少菜甫吊吊味啱啱好😇 餐廳最後仲會上埋椰汁雪燕糖水做結尾,滿足嘅一餐❤️

海鮮包括:

🦪大西洋野生青口
🌝紐西蘭月亮貝x2 (朋友唔食蠔所以店員幫我地換做月亮貝
🐚最後有一款螺但唔記得咩名🤣

2022-12-02 71 浏览
臨近年尾老細話要慰勞大家今年咁辛苦工作帶左我地去食海鮮🤭📍蟹仙海鮮私房.蒸氣石碢 (環海大廈)舖頭喺尖沙咀旺角帶靜嘅內街都算易搵一坐低 職員就幫我地用個蒸爐蒸左啲餐具先高溫消毒左 食得安心👍🏼我地嗌左✅尊貴海鮮套餐(十款)係計人頭嘅每位💰$449+1 另外加💰$15有調味料同粥底個set有以下嘅野1️⃣日本深海石斑一夜干🐟2️⃣日本野生大赤蝦🦐3️⃣因為佢地嗰日咁啱啲元貝賣哂所以俾左個螺俾我地但唔記得左叫做咩螺🐚4️⃣大西洋野生青口5️⃣台灣九孔鮑魚6️⃣紐西蘭月亮貝7️⃣本身會有斧山珍珠蠔不過我同另一個同事唔食蠔同職員講返 佢都好好咁幫我地換多兩隻月亮貝8️⃣野生琵琶龍蝦🦞9️⃣藻食綠膏蟹🦀🔟有機蔬菜籃🥬粥底椰汁雪耳糖水全部海鮮都好新鮮好嫩口又好有海水味隻蟹好多膏好多肉食完都飽哂🦀最尾啲菜好鮮甜🥬個粥好豐富海鮮味同埋個糖水都好足料而家成餐飯都有職員幫手蒸哂唔洗自己估佢熟未又唔洗用腦🧠又食飽飽🤪呢餐冇野好挑剔呀😍
臨近年尾
老細話要慰勞大家今年咁辛苦工作
帶左我地去食海鮮🤭
📍蟹仙海鮮私房.蒸氣石碢 (環海大廈)
舖頭喺尖沙咀旺角帶靜嘅內街
都算易搵

一坐低 職員就幫我地用個蒸爐蒸左啲餐具先
高溫消毒左 食得安心👍🏼

我地嗌左✅尊貴海鮮套餐(十款)
係計人頭嘅

而家成餐飯都有職員幫手蒸哂
唔洗自己估佢熟未
又唔洗用腦🧠又食飽飽🤪
呢餐冇野好挑剔呀😍
朋友鍾意食海鮮所以帶咗我嚟食呢間主打海鮮蒸氣火鍋嘅餐廳。呢間餐廳嘅老闆係海鮮入口商,做咗30年批發,所以咁多間分店嘅來貨都係最靚嗰批,仲會有啲喺街市都買唔到嘅海鮮喺呢度可以食到😳。-Badboy同朋友揀咗$449/位嘅尊貴海鮮套餐,有成十款海鮮。同埋原來呢度食海鮮係食殘廢餐😂蒸氣鍋有計時功能,店員都會幫你較好蒸幾耐,完全唔洗困擾要蒸幾耐先熟嘅問題👍🏻-日本野生大赤蝦肉質偏腍,朋友嗰隻有好多蝦膏。-台灣九孔鮑魚大大隻,有嚼口,蘸少少汁吊一吊鮮味。-大西洋野生青口幾甜幾肥美。-紐西蘭刀貝蚌肉幾飽滿。紐西蘭刀貝本身海水味比較重,所以唔需要蘸汁食。-紐西蘭月亮貝一樣都係海水味會比較重,所以唔蘸汁直接食就可以食到佢嘅鮮味。-韓國釜山珍珠蠔一樣係海水味比較重。-台灣花尾龍躉片:肉質好滑無骨,重骨膠原,食多啲養顏🤭-澳洲青年龍蝦肉質結實,鮮甜。-野生奄仔蟹奄仔蟹唔係咁易食到,badboy就覺得佢最好食,又多膏又鮮甜😋-食完海鮮就可以食鍋底下嘅粥,吸收咗咁多海鮮嘅精華,無味精👍🏻-最後食埋呢度嘅招牌糖水,椰汁燉雪燕,超足料好多雪燕,好好食😋
日本野生大赤蝦
肉質偏腍,朋友嗰隻有好多蝦膏。
台灣九孔鮑魚
大大隻,有嚼口,蘸少少汁吊一吊鮮味。
幾甜幾肥美。
紐西蘭刀貝蚌
肉幾飽滿。紐西蘭刀貝本身海水味比較重,所以唔需要蘸汁食。
紐西蘭月亮貝
韓國釜山珍珠蠔
一樣係海水味比較重。
台灣花尾龍躉片:肉質好滑無骨,重骨膠原,食多啲養顏🤭
澳洲青年龍蝦
肉質結實,鮮甜。
野生奄仔蟹
2022-11-30 52 浏览
位於尖沙咀的海鮮蒸氣火鍋店,主打新鮮海產,以蒸氣鍋清蒸。 餐廳環境寬闊,枱面位置較大,確保足夠位置放置碗碟及海鮮盤。外面還有一個魚缸,養了各款游水海鮮,侍應不時在裡面打撈活海鮮。進食前,所有餐具及碗碟都在蒸鍋上面先消毒一遍,確保衛生。尊貴海鮮套餐 套餐一共十款食材包括海鮮、蔬菜籃,另外還有粥底及甜品。侍應將不同的海鮮,按時間、蒸熟程度,先後次序放上蒸架上蒸,旁邊有計時器,通常只需數分鐘就剛好熟透,侍應就會走過來幫忙夾起。按先後次序蒸:1.日本深海石斑一夜干2.日本野生大赤蝦3.韓國釜山珍珠蠔4.台灣九孔鮑魚5.大西洋野生青口6.紐西蘭月亮貝7.翡翠螺8.奄仔蟹9.澳洲龍蝦10.有機蔬菜籃粥底本身已有排骨、粟米、芋頭小粒及菜脯,加上之前海鮮蒸出來的鮮味,享用之前,侍應灑上蔥花,更加提鮮。甜品:椰汁燉雪燕附送一小碗甜品,份量剛好。燉雪燕,椰奶味重,椰汁甜甜的,還有一絲絲雪燕。
尊貴海鮮套餐
套餐一共十款食材包括海鮮、蔬菜籃,另外還有粥底及甜品
1.日本深海石斑一夜干
8.奄仔蟹
9.澳洲龍蝦
10.有機蔬菜籃
甜品:椰汁燉雪燕

今日同女友去食正嘢,佢好鍾意食海鮮,我其實都鍾意食🤣🤣 去咗尖沙咀呢間蟹仙,知道佢有不少分店,有好多捧場客。餐廳內外選擇我哋揀咗尊貴海鮮套餐 $449,有成十款食物!- 日本深海石斑一夜干- 台灣九孔鮑魚- 大西洋野生青口 - 日本野生大赤蝦 - 紐西蘭月亮蚌- 紐西蘭刀貝蚌- 韓國斧山珍珠蠔 - 澳洲青年龍蝦- 蟹- 有機蔬菜籃日本深海石斑一夜干,食落去水潤唔會乾爭爭,爽口鮮美出。台灣九孔鮑魚,「九孔」唔係因為佢有九個孔,「九」係代表多意思,所以九孔鮑魚嘅外殼有好多個孔的意思,食落去彈牙有咬口!野生青口比急凍青口好食太多啦,肉質嫩滑,鮮甜味突出,仲有清新感覺。大赤蝦同韓國斧山珍珠蠔對上就平庸啲。紐西蘭月亮蚌同刀貝蚌,由於生長係紐西蘭無污染嘅海洋,佢哋嘅礦物質特別豐富,亦令蜆肉分外肥美鮮甜,體積大之餘,帶天然海水味鹹香。平時食龍蝦通常都係酒店自助餐食急凍波士頓,澳洲青年龍蝦 真係無食過,肉質彈牙,龍蝦頭嘅膏亦幾鮮甜。今日供應嘅蟹唔係餐牌上嘅綠膏蟹/青蟹仔,但外型都係青蟹啲friend😂(我哋唔識分),蟹肉都幾多,味道鮮甜,唔沾豉油都無問題。最愛食埋蔬菜籃同粥就完滿!鍾意食海鮮嘅朋友不妨

餐廳內外

選擇

我哋揀咗尊貴海鮮套餐 $449,有成十款食物!

- 日本深海石斑一夜干
- 澳洲青年龍蝦
- 蟹
- 有機蔬菜籃

粥底

最愛食埋蔬菜籃同粥就完滿!鍾意食海鮮嘅朋友不妨嚟試下,新鮮又多選擇,絕對食到原汁原味。
尊貴海鮮套餐
我很愛吃海鮮,有朋友介紹這家海鮮店,說老闆經驗豐富,在香港海鮮入口商經營批發30年經驗,海鮮每天都天直接空運到店。環境有大大隻蟹在門口迎接,很容易辨認。餐牌有數個套餐可選,我們選了尊貴海鮮套餐。 尊貴海鮮套餐 $449包10款海鮮加粥底,保證所有海鮮新鮮! 日本深海石斑一夜干魚肉紮實但不失嫩滑口感,肉質鮮美,細膩而爽口。 日本野生大赤蝦 蝦肉有咬勁,但因為蝦到較大條,需要自己挑走蝦腸。 澳洲青年龍蝦 平時通常都是吃波士頓龍蝦,很少吃澳洲青年龍蝦 ,外貌很酷,肉質鮮甜爽口,鮮味突出,不沾醬油更好吃,龍蝦頭還有不少膏喔! 蟹 因為套餐上的蟹暫無供應,所以轉了提供其他的蟹。有驚喜喔!因為我本身有點怕吃蟹,我不太會剝蟹,所以吃起上來比較狼狽,有時候寧願選擇不吃,或者吃一些已經剝好的。但這一隻令我全程有耐性地剝,因為肉很鮮甜,可以整條腿脱殼,不會溶溶爛爛的,縱使蟹膏不多,但我喜歡,可是我忘記了這隻蟹的種類(╥_╥) 台灣九孔鮑魚 海鮮又怎能缺少了鮑魚,已經脱殼處理好,QQ口感,爽脆多汁。 韓國斧山珍珠蠔 帶點遺憾的是珍珠蠔較失色呢,個人而言,蠔類還是喜歡生蠔ᕕ( ᐛ )ᕗ 大西洋

有大大隻蟹在門口迎接,很容易辨認。

餐牌

有數個套餐可選,我們選了尊貴海鮮套餐。

尊貴海鮮套餐 $449

包10款海鮮加粥底,保證所有海鮮新鮮!

日本深海石斑一夜干

魚肉紮實但不失嫩滑口感,肉質鮮美,細膩而爽口。

尊貴海鮮套餐

蝦肉有咬勁,但因為蝦到較大條,需要自己挑走蝦腸。

澳洲青年龍蝦!蟹

台灣九孔鮑魚
台灣九孔鮑魚、韓國斧山珍珠蠔

海鮮又怎能缺少了鮑魚,已經脱殼處理好,QQ口感,爽脆多汁。
韓國斧山珍珠蠔

大西洋野生青口

野生的青口真的未吃過,因為通常買到的還是在餐廳吃的都是急凍青口,店員把野生青口上桌後已經說吃過之後,必定會難忘。果真!野生青口有淡淡的海水味道,吃下去很清新,急凍青口完全沒有這味道,很好吃!

紐西蘭刀貝蚌

外殼呈米黃色,平滑無紋,Size很大,肥大肉厚!
紐西蘭月亮蚌
這款的外殼則呈芥末色圓形,帶強烈的高碘味和肉質。

有機蔬菜籃及粥底
粥底

最後吃蒸蔬菜和粥底,蒸海鮮時的精華都流到下一層的鍋底,把生米煮成粥,加入菜脯,簡單美味。
澳洲青年龍蝦!蟹
2022-11-23 34 浏览
難得媽咪特登出嚟尖沙咀接收工,一於帶佢去食好嘢😽 平時返工放工經過見到呢間”蟹仙”好多次,今次終於可以去朝聖下( ̀⌄ ́)🚊尖沙咀B1出口,行8-10分鐘左右就到啦,好易搵到的~我哋嗌左[尊貴海鮮套餐] $449/ppl 💰套餐有:🦞🦀🐟🐙- 野生膏仔蟹 (🌟🌟🌟大推!!超多膏超甜美🥹)- 日本深海石斑一夜干- 澳洲青年龍蝦- 台灣九孔鮑魚- 日本野生大赤蝦- 大西洋野生青口- 紐西蘭刀貝蚌- 紐西蕑月亮貝- 韓國斧山珍珠蠔- 有機蔬菜籃 用蒸嘅方法蒸熟海鮮係最原汁原味,仲要每樣都岩岩好時間 保留最好味嘅一刻🥰雖然價錢唔算話最掋,但真係一分錢一分貨 老細話所有海鮮都係每日新鮮到港!!🤩 難怪樣樣都又甜又多汁🥹最後仲有個粥底收尾,真係大滿足💖* 星期五、六、日,公眾假期及前夕需加$28/位* 另收加一服務費,粥底及醬油費 $15/位

🚊尖沙咀B1出口,行8-10分鐘左右就到啦,好易搵到的~

我哋嗌左[尊貴海鮮套餐] $449/ppl 💰

套餐有:🦞🦀🐟🐙
- 野生膏仔蟹 (🌟🌟🌟大推!!超多膏超甜美🥹)
- 日本深海石斑一夜干
- 紐西蘭刀貝蚌
- 紐西蕑月亮貝
- 韓國斧山珍珠蠔
- 有機蔬菜籃

最後仲有個粥底收尾,真係大滿足💖

* 星期五、六、日,公眾假期及前夕需加$28/位
* 另收加一服務費,粥底及醬油費 $15/位
1K
2022-11-23 35 浏览
記得有一排好興粥底海鮮鍋, 個陣迷到自己買左個鍋番屋企蒸海鮮同整粥, 結果當然用左兩次就打入冷宮, 都係係出面搵間高質既食, 乾手淨腳好D!蟹仙夠膽叫自己做蟹仙, 就知佢對自己D貨幾有信心。已經唔係叫佢最貴個餐, 叫左$449尊貴海鮮套餐, 質素都已經好好而且食到好飽。日本野生大赤蝦, 通常刺身食, 原來蒸過後蝦味鮮甜更突出! 野生青口, 台灣九孔鮑魚, 日本大元貝等等貝類全部都係KING SIZE, 大大隻啖啖鮮味!澳洲青年龍蝦肉質特別爽彈, 岩岩撈起即劏, 新鮮到見到佢D神經反應令到蝦肉彈彈下咁。大大隻爆膏奄仔蟹, 蟹肉甜蟹膏甘香。仲有比較少見既饅頭蟹!食完海鮮就到蔬菜最後就係主角之一海鮮粥, 店員之前好醒咁suggest我地放埋個龍蝦頭落去煮粥! 鍋粥本身都有落肉同芋頭, 所以已經好夠味, 再加埋頭先海鮮既精華, 加重左粥既鮮味, 好好食!最尾仲有椰汁燉雪燕, 香滑唔會死甜, 啖啖都食到雪燕, 勁滿足! 真係自己買都未必買到咁靚既海鮮, 黎依度食好過~~

大大隻爆膏奄仔蟹, 蟹肉甜蟹膏甘香。
仲有比較少見既饅頭蟹!

2022-11-19 37 浏览
朋友知我鍾意食海鮮,特別係蟹,專登book左呢間蒸氣海鮮鍋☺️我地揀左尊貴海鮮套餐$449,海鮮及蔬菜共有十款。每食一款海鮮,職員會即時set timer蒸熟,火候控制精準,而且確保食每款海鮮都係新鮮熱辣辣😊聽聞老闆每日朝都會入貨海鮮,確保新鮮供應。·日本野生大赤蝦:新鮮爽甜,口感彈牙,蝦頭仲有好蝦膏😍·台灣九孔鮑魚:火候岩岩好,肉質爽口唔韌,食落新鮮😋·大西洋野生青口:青口大大粒又肥美,味道幾鮮甜😋·紐西蘭刀貝蚌:外形與月亮貝相似,但細隻少少,食落一樣鮮甜無沙·紐西蘭月亮貝:殼紋似月亮彎形曲線,因此得名,肉質鮮甜爽口無沙😋職員建議唔點豉油食更好味·韓國釜山珍珠蠔:海水味比較重,新鮮·台灣花尾龍躉片:魚肉嫩滑無骨,肉質偏軟,味道鮮甜😋·澳洲青年龍蝦:肥美多膏,味道香濃,味道鮮甜😋·野生奄仔蟹:肥美多膏,肉質結實,爽口非常鮮甜😍·有機蔬菜籃:新鮮幼嫩除左新鮮既海鮮,最後仲可以食埋用海鮮汁整既海鮮粥,入面有粟米及芋頭粒,夠晒鮮甜😋仲送左椰汁雪燕糖水,夠晒滋潤同滿足☺️地方雖然比較偏僻,但都值得來食。

·日本野生大赤蝦:新鮮爽甜,口感彈牙,蝦頭仲有好蝦膏😍

·台灣九孔鮑魚:火候岩岩好,肉質爽口唔韌,食落新鮮😋

·大西洋野生青口:青口大大粒又肥美,味道幾鮮甜😋

·韓國釜山珍珠蠔:海水味比較重,新鮮

·台灣花尾龍躉片:魚肉嫩滑無骨,肉質偏軟,味道鮮甜😋

·澳洲青年龍蝦:肥美多膏,味道香濃,味道鮮甜😋

·野生奄仔蟹:肥美多膏,肉質結實,爽口非常鮮甜😍

·有機蔬菜籃:新鮮幼嫩

2022-11-16 32 浏览
自己好中意食海鮮但覺得處理海鮮好麻煩,所以通常都會出街食,今日朋友帶我去食蒸氣海鮮餐。我地揀左尊貴海鮮套餐,食材都幾多。魚缸入面d海鮮隻隻都超級新鮮,好生猛,師傅即撈即處理。套餐入面有日本野生大赤蝦,台灣九孔鮑魚,日本大元貝,韓國珍珠蠔,大西洋野生青口,翡翠螺,澳洲青年龍蝦,綠膏蟹太平洋饅頭蟹,有機蔬菜籃。材料真係好新鮮,無腥味,每種都鮮甜味十足。澳洲青年龍蝦,肉質爽口彈牙。第一次食綠膏蟹,因為佢食藻類所以綠色嘅,肉質嫩滑鮮甜,都唔少肉。食完海鮮就食得粥底啦,啖啖精華,粥滾到十分綿密,超級甜。

魚缸入面d海鮮隻隻都超級新鮮,好生猛,師傅即撈即處理。

材料真係好新鮮,無腥味,每種都鮮甜味十足。

澳洲青年龍蝦,肉質爽口彈牙。

食完海鮮就食得粥底啦,啖啖精華,粥滾到十分綿密,超級甜。
2022-11-15 38 浏览
身邊啲同事都鍾意搵好嘢食,有時聽到佢哋講蒸氣火鍋,大家都會不約而同話推介蟹仙,呢間連鎖餐廳喺九龍有幾間分店,今次去咗尖沙咀呢間。一入到去見到座無虛席,非常高人氣,所以記得訂咗枱先好嚟食。我見到隔離枱有客人食大閘蟹,不過我今日比較想食返佢個人氣套餐$439,有10款海鮮包括菜。今日第一round有蝦、帶子、蠔、螺、青口同鮑魚,全部都好新鮮,食到鮮味。第二round係重頭戲,有龍蝦、麵包蟹同龍蝦,麵包蟹真係好特別好少見,佢隻腳就比較多肉,個樣真係好似麵包。
2022-11-15 175 浏览
💥性價比低海鮮餐📍蟹仙|尖沙咀📍人均消費 $ 5 X X#CL尖沙咀 #CL四圍食 #CL中餐 ⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️同兩位朋友一致認為餐廳性價比較低🥹首先餐廳位置極度偏遠,我地去食晚餐既,兩邊入口都比較陰深🫤套餐連埋醬油加一要$500起跳(未計野飲)🤡我地叫左呢個尊貴海鮮套餐🙂望落去個MENU好似有啲可以自選,但原來一係就話無貨一係就指定左🫣實際每人會有9款海鮮👐貝類同蝦各有一隻+蟹類則有半隻,尚算新鮮~可惜我地女仔食哂海鮮之後都唔飽要靠個粥底先飽👻🤟🏻不負責任點評好味道🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑🌑🌑性價比🌕🌕🌑🌑🌑🌑🌑🌑🌑🌑回頭率🌕🌑🌑🌑🌑🌑🌑🌑🌑🌑(十粒為滿分)
💥性價比低海鮮餐

性價比🌕🌕🌑🌑🌑🌑🌑🌑🌑🌑
回頭率🌕🌑🌑🌑🌑🌑🌑🌑🌑🌑
(十粒為滿分)
2022-11-15 24 浏览
今日就黎左叫蟹仙嘅蒸氣海鮮火鍋😆一邊寬敞,唔會逼,幾好坐💰$449尊貴海鮮套餐台灣花尾龍躉片、野生琵琶龍蝦、台灣九孔鮑魚、日本野生大赤蝦、紐西蘭刀具蚌、大西洋野生青口、紐西蕑月亮具、韓國斧山珍珠蠔等多樣海鮮👅d海鮮都大件同新鮮😄另外仲叫左個芝士小籠包,雖然我所想像嘅小籠包唔同🤣但係都幾好食😁另外都叫咗一札野飲(金橘檸檬)甜甜地都ok嘅🀄️總括嚟講餐廳嘅野食新鮮仲有糖水飲,唔錯唔錯👍
今日就黎左叫蟹仙嘅蒸氣海鮮火鍋😆一邊寬敞,唔會逼,幾好坐
💰$449尊貴海鮮套餐
👅d海鮮都大件同新鮮😄
另外都叫咗一札野飲(金橘檸檬)甜甜地都ok嘅
🀄️總括嚟講餐廳嘅野食新鮮仲有糖水飲,唔錯唔錯👍
2022-11-15 42 浏览
📍 蟹仙海鮮私房.蒸氣石碢 (環海大廈) (尖沙咀)尖沙咀天文台圍2號環海大廈2期地舖👀好耐之前係九龍城食過一次,近排突然想食海鮮,所以就直接walk in黎食😆咁就叫左個$449尊貴海鮮套餐,入面有台灣花尾龍躉片、野生琵琶龍蝦、台灣九孔鮑魚、日本野生大赤蝦、紐西蘭刀具蚌、大西洋野生青口、紐西蕑月亮具、韓國斧山珍珠蠔、有機蔬菜籃咁多樣野,食完之後d精華就用嚟煮粥,最後仲有個椰汁雪燕糖水食😆👅其實都幾飽肚,海鮮鮮甜可口,全部都好新鮮😄
📍 蟹仙海鮮私房.蒸氣石碢 (環海大廈) (尖沙咀)
尖沙咀天文台圍2號環海大廈2期地舖

👅其實都幾飽肚,海鮮鮮甜可口,全部都好新鮮😄