平時燒海鮮就食得多! 但即捉即燒就好少見😍依間位於佐敦嘅蝦蝦燒就可以俾大家體驗下捉蝦嘅樂趣🤣 隻隻蝦都勁生猛😋 推介大家一齊試下!每張枱隔離都會有個蝦池😋入面啲蝦全部都可以夾 無限數量😝 每隻都好生猛 喺個蝦池度游黎游去😆 每次夾都要對準位置 如果唔係 佢地掙扎就會整到成身濕哂🤣 依度啲大頭蝦非常新鮮 一夾上黎即燒 完全食到鮮味 肉質仲好彈牙添😍 加埋少少調味料吊味就更加食到佢嘅鮮味😎 而依間蝦蝦燒除咗有蝦燒之外 出面自助區仲有好多唔同種類嘅嘢食🤪 包括有海鮮 串燒 肉類 丸類 熟食 開胃小食 仲有得自己淥烏冬食添🤪 最後仲有任食雪糕😜除咗流水蝦之外 不得不提佢地嘅海鮮 有鮑魚 大蜆 帶子 扇貝 蠔 魚 等等… 真係好豐富呀🤩 我最中意嘅 當然係鮑魚啦🤫 食落肉質好彈牙 仲要係任食😚 一定要食番夠本🥰 而我地亦食咗好多粉絲扇貝😍 加埋少少辣椒 簡直係一流😜燒海鮮之外 我地亦試咗佢其他嘅串燒😍樣樣嘢都好好食 其中最推介嘅係多春魚 燒香卜卜脆真係流哂口水呀🥳 同埋燒嘢食必食嘅燒菠蘿😎 又甜又多汁😚

2023-01-04
2023-01-04 100 浏览
有冇人好鍾意海鮮?仲要係好多款任燒任食,仲有流水蝦自己夾上嚟即燒,好新鮮生猛,一嚟到就已經有一埋蝦可以燒住先再自己出去海鮮區任夾多款海鮮海產,你睇下我夾咗幾多慢慢燒,有鮑魚,大大隻扇貝,仲有帶子同螺等等一開始會有大大串又厚肉嘅燒鱔,燒到金黃色香口又惹味,食落都幾彈牙好新鮮我已經急不及待燒海產了,啲生蠔都好大隻,加啲蒜粒仲美味,啲扇貝勁厚肉,食落好鮮甜又香噴噴仲有帶子一定要食,隻隻都好新鮮又肥美,我鍾意加好多蒜蓉同辣椒粒,如果想香滑啲加埋牛油仲正食到咁上下海鮮仲有好多肉類及串燒㗎,燒菠蘿都要食,酸酸甜甜又多汁,可減低膩感多春魚都幾大條又多春,仲有爽脆雞軟骨同埋燒到脆卜卜雞皮,最後食埋雪糕好滿足

2023-01-03
2023-01-04 94 浏览
今日再啲蝦蝦燒,之前跟朋友食過荃灣好正,今次就同家人來食,佐敦分店環境都好大,空間感好夠,座低就出去攞海鮮海鮮區有扇貝、鮑魚、帶子、魚、魷魚等等,出面仲有好多款肉類用嚟燒㗎,旁邊飲品區都有好多款啤酒汽水任飲一開始會有送埋嘅燒鰻魚,好新鮮又夠肥美,燒到鱔皮脆卜卜好正我夾咗好多款海鮮,主打生蠔、帶子同扇貝,可因應自己喜愛再加蒜茸辣椒得調味帶子大大粒又夠甜甜厚肉,食落都好彈牙,加埋調味料就再惹味啲另外鮑魚會由員工幫忙拆肉再燒,燒到微微乾身,入口鮮甜爽口,會不自覺食咗好多隻,大蜆勁鮮甜又無沙另外肉類我主攻最鍾意嘅牛仔骨,估唔到牛味都好濃,家人好鍾意食,仲有好多款肉,不能盡錄啊,睇你鍾意食咩,而雞皮雞軟骨都要試啊

一開始會有送埋嘅燒鰻魚,好新鮮又夠肥美,燒到鱔皮脆卜卜好正

帶子大大粒又夠甜甜厚肉,食落都好彈牙,加埋調味料就再惹味啲

今晚約咗兩位閨蜜出嚟食飯,千挑萬選揀咗大人 小朋友都食得勁開心嘅 < 流水蝦 >呢度坐得舒適,每枱旁邊都伴著魚缸隻隻蝦都新鮮生猛,夾完放落冰水浸暈佢,燒完嘅大頭蝦勁爽彈,爆膏呀仲有唔同種類嘅海鮮,連鮑魚都有除咗原條海魚之外,幾乎食齊所有海鮮。沙白同貴妃蚌飽滿又鮮甜,完全無沙勁乾淨生蠔同係帶子都係我最愛同時都不忘食串燒,款式都幾多,基本上講得出嘅都有飲品款式夠多選擇,連酒精傢飲品都有最後梗係要食雪糕先夠完美

今晚約咗兩位閨蜜出嚟食飯,
千挑萬選揀咗

大人 小朋友都食得勁開心嘅 < 流水蝦 >

呢度坐得舒適,每枱旁邊都伴著魚缸

隻隻蝦都新鮮生猛,夾完放落冰水浸暈佢,
燒完嘅大頭蝦勁爽彈,爆膏呀

仲有唔同種類嘅海鮮,連鮑魚都有

除咗原條海魚之外,幾乎食齊所有海鮮。

沙白同貴妃蚌飽滿又鮮甜,完全無沙勁乾淨
生蠔同係帶子都係我最愛

同時都不忘食串燒,款式都幾多,
基本上講得出嘅都有

飲品款式夠多選擇,連酒精傢飲品都有

最後梗係要食雪糕先夠完美
2022-12-30 113 浏览
最鍾意食新鮮嘅海鮮,平時食嘅都係人哋煮嘅海鮮,今次朋友帶我去呢間餐廳食嘅係自己燒嘅新鮮海鮮,真係好期待☺️餐廳喺佐敦站附近好就腳,7:00入到餐廳已經坐滿左八成人,仲要個餐廳係好大,真係超誇張😍每一台都有一個爐,係有兩層嘅,可以把握時間燒嘢食,而每台旁邊都有個魚缸入面,充滿左生猛嘅大頭蝦,店員會俾個冰桶你裝冰筒水,要將啲蝦擺入冰水,令佢暈咗,過一陣先燒嚟食 ,我有好幾次放蝦入冰桶,佢都差唔多跳咗出嚟,好彩店員快手幫我用隻碟撳住🥰除咗大頭蝦之外,呢度有一大堆海鮮任夾,沙白、扇貝、貴妃蚌、生蠔、鮑魚、大眼雞、各式既魚…..真係花多眼亂;其中貴妃蚌同埋扇貝就係我嘅至愛,佢哋相當鮮甜同juicy😋除咗海鮮呢度啲肉類都相當有質素,佢仲有我最愛嘅土匪雞翼燒,味道仲要係完美複製😆最後仲有雪糕同雪條食,食足兩個半鐘呢一餐真係完美👏🏻

最後仲有雪糕同雪條食,食足兩個半鐘呢一餐真係完美👏🏻
2022-12-28
2022-12-30 112 浏览
一直都好想試下即釣即燒蝦,今日終於約到兩位姊妹一齊去釣蝦喇!餐廳位置喺佐敦交通好方便,個場好大可以容納好多人,平日7點半已經9成滿睇黎週未真係要BOOK 定位!!蝦缸就喺坐嘅位置隔離企起身就可以夾蝦即燒,又可以邊燒邊望住隔離啲蝦打交,有點怪但又好搞笑好好玩!入座之後奉送咗每人一條大鱔魚串燒,一碟用粗鹽醃好咗嘅蝦!條鱔超肥美好正!海鮮區入面有好多選擇,有帶子、扇貝、蠔、鮑魚、螺、原條大眼雞都有!不過我哋唔識處理都係揀返啲簡單嘅海鮮來燒好了!!肉類同蔬菜類都好多選揀! 仲有雪糕飲品區,酒都係任飲!!帶子,蜆好新鮮非常鮮甜!蝦缸入面嘅蝦好生猛又大隻,隻隻都係遊緊水嘅,啖啖肉好爽彈,仲有蝦膏添㗎!蒜蓉包都係非常搶手嘅其中一個食品!經常畀人夾曬!烘至脆身真係好正!今晚餐飯食得好開心! 下次帶埋家人來試下先!!!!!

入座之後奉送咗每人一條大鱔魚串燒,一碟用粗鹽醃好咗嘅蝦!
條鱔超肥美好正!

肉類同蔬菜類都好多選揀!

仲有雪糕飲品區,酒都係任飲!!

帶子,蜆好新鮮非常鮮甜!

今晚餐飯食得好開心! 下次帶埋家人來試下先!!!!!
2022-12-29
聖誕節完咗,趁住未到除夕,同朋友出嚟食返餐海鮮點知依然超級多人,好彩一早Book定位,嚟到唔洗等Wow...一上嚟見到大量海鮮,仲有魚缸裡面滿滿嘅流水蝦,全部都係我至愛店員貼心送上每人一串肥美白鱔,啖啖肉隻隻都係爆膏嘅大頭蝦,喺水養住夾上嚟嗰下真係好爽,連蝦肉都一樣好爽呀仲有大量瓜菜.丸類蒜蓉包 同 菠蘿 食咗勁多,超好味唔夠喉仲可以淥麵添。食完呢餐朋友都大讚無介紹錯自己去街市買海鮮都要幾百蚊啦...你話係咪超抵食先今餐食咗好多海鮮,回哂本,一定有下次

聖誕節完咗,趁住未到除夕,
同朋友出嚟食返餐海鮮

點知依然超級多人,好彩一早Book定位,嚟到唔洗等

店員貼心送上每人一串肥美白鱔,啖啖肉

仲有大量瓜菜.丸類

蒜蓉包 同 菠蘿 食咗勁多,超好味
唔夠喉仲可以淥麵添。

食完呢餐朋友都大讚無介紹錯

自己去街市買海鮮都要幾百蚊啦...你話係咪超抵食先

今餐食咗好多海鮮,回哂本,一定有下次
  • 扇貝
呢間蝦蝦燒真係海鮮控至愛🫶🏻首先已經有無限量嘅新鮮大頭蝦供應,🦐係正你隔離,你鍾意夾邊隻就邊隻🤤重點係隻隻都好大隻,燒完食完全勁鮮甜彈牙😍然後又有好多種類嘅海鮮任夾,譬如有帶子、元貝、生蠔、大蜆、沙白、鮑魚、魷魚、蟹、大眼雞同埋幾款魚🥴咁多款真係每款燒兩隻都夠食回本,好抵好抵👍🏻特別推薦大蜆同大眼雞,鮮味十足😋真係食唔停口!餐廳仲有其他牛肉串、雞翼、雞皮、雞腎、牛仔骨、豬肉串、丸類、香腸等,真係滿足又要食海鮮又要食肉嘅朋友😎爭啲唔記得提,一坐低嘅時候餐廳職員就會送上白鱔串,呢個限量每人得一串,係超級無敵好味,燒到出面層皮好香脆,入邊啲魚肉仲好Juicy😳真係至愛😊呢度仲有飲品同雪糕無限供應,真係食到好飽好滿足!

呢度仲有飲品同雪糕無限供應,真係食到好飽好滿足!
2022-12-28
2022-12-28 82 浏览
講咗超級耐話想食 終於係聖誕節食到😆好玩又好食 食後款式都幾多雖然男朋友唔食得蝦蟹 都仲有好多選擇😙而我呢啲 又鍾意食海鮮又乜都食得簡直係天堂☁️-🥢海鮮海鮮方面,座位隔離有流水蝦🦐隻隻都超級生猛,另外仲有新鮮生蠔,鮑魚,扇貝,海螺等🐚生蠔雖然唔係太大隻,但係都幾鮮,不過就唔夠甜。佢哋依度主打流水蝦,每一隻都爆曬膏!又鮮甜又飽滿😋另外我哋仲燒咗條魚🐟係咩魚就真係唔係好識,不過都好唔錯!🥢串燒飾物款式同平時BBQ會見到嘅差唔多,都係離唔開牛豬羊雞同埋一啲蔬菜類🌽 串燒方面都唔錯,選擇多而且仲有唔同調味料俾你配搭🧂另外都幾鍾意佢個蒜蓉包同窩夫🤣🥢熟食嗰度仲有少量嘅熟食,全部都離唔開蝦蟹🦀對於鍾意食海鮮嘅人來講係超級正🥰 另外有個位可以自己淥菜同烏冬,食得太多油膩嘢都可以解下膩!-佢哋仲有雪糕櫃,飲品櫃,涼拌菜等等,真係好多嘢食,兩個半鐘都完全夠晒!鍾意食海鮮一定唔可以錯過😙😙
講咗超級耐話想食 終於係聖誕節食到😆

🥢串燒

🥢熟食
  • 流水蝦
2022-12-20 163 浏览
香港開了很多間,這間佐敦及荃灣分店都有。跟朋友過來,一出地鐵站,步行數分鐘已經到達,餐廳就在上一樓全層。客人大多安排坐在水槽一旁。然後店員便會簡單講解一下如何運作,打撈完新鮮蝦後,再放進冰水裡冷凍至蝦沒有知覺,不再彈跳,才放上爐上面燒。旁邊有幾款調味粉,辣粉、粗鹽、孜然粉等。燒烤時自行調味。烤爐大小適中,分上下兩層,上層的燒管較熱,所以放在上面的食物較快速燒熟。餐廳贈送每位客人一串白鱔,鱔皮燒得脆香,肉很厚,魚油豐富。蝦大大小小都有,大部分都是生猛、活躍。蝦肉爽口、彈牙,吃得出很鮮味。有些大頭蝦的蝦頭還有很多膏,夠甘香,蝦肉爽口。一排多春魚,細細條,很快便熟透,燒得香脆可口。咖喱雞肉醃得很入味,雞肉大塊,沒有雪藏味。扇貝連殼放上爐上燒,味道鮮甜,肉質肥美又煙韌。台灣香腸滿滿肉汁。墨魚春卷外皮燒得脆口,入面有墨魚粒粒,肉質彈牙。
旁邊有幾款調味粉,辣粉、粗鹽、孜然粉等。燒烤時自行調味。
餐廳贈送每位客人一串白鱔,鱔皮燒得脆香,肉很厚,魚油豐富。
有些大頭蝦的蝦頭還有很多膏,夠甘香,蝦肉爽口。
一排多春魚,細細條,很快便熟透,燒得香脆可口。
咖喱雞肉醃得很入味,雞肉大塊,沒有雪藏味。
扇貝連殼放上爐上燒,味道鮮甜,肉質肥美又煙韌。
台灣香腸滿滿肉汁。
墨魚春卷外皮燒得脆口,入面有墨魚粒粒,肉質彈牙。
2022-12-18 125 浏览
上次嚟食完蝦蝦燒一直都想再返嚟再食但一直冇時間,早排終於的起心肝同朋友一齊去食餐勁😍我哋咁岩又坐正喺流水蝦旁邊,方便我哋一路燒一路夾蝦😂水入面嘅蝦隻隻都好生猛,保證新鮮~肉質仲好彈牙,啖啖肉👍🏻另外仲有四款調味可以俾你落!除咗蝦之外,仲有肉類、蔬菜類同埋海鮮都可以任食!而且款式仲好多添😍我哋燒咗一轉肉,再燒咗一轉海鮮,同埋燒咗幾轉蝦已經覺得好飽😂2.5小時絕對可以慢慢食😌最後仲燒咗個窩夫做甜品,好滿足🥰

肉質仲好彈牙,啖啖肉👍🏻
另外仲有四款調味可以俾你落!
最後仲燒咗個窩夫做甜品,好滿足🥰
2022-12-17 116 浏览
近年香港幾流行流水蝦串燒店,最大特色係餐廳會有一條「蝦缸」,其實佢係一個超大嘅長型水缸,中間載滿好多郁緊嘅蝦🦐而店員就會間唔中補充蝦入去,令客人隨時可以享用到🤣晚市分幾個時段收費,有啲時段係會做優惠😃流水蝦串燒放題實際上除咗有流水蝦之外,仲有好多款唔同嘅海鮮可以喺自助區自取,當晚所見有鮑魚、生蠔、螺、蚌、扇貝、帶子、蜆😄要數到最誇張,就係有成條魚同埋成隻蟹😮😯除咗海鮮之外,燒烤當然唔少得各位食肉獸嘅最愛啦,豬、牛、雞、羊通通都有😄好多本身已經有調味,攞完就即刻可以放上爐燒😝主角當然係食蝦,呢啲蝦係坐低冇耐就即刻送上枱,唔使自己再花時間夾,等客人可以一路燒一路攞嘢食,幾貼心🤓途中攞咗好多嘢食,好滿足😋我哋貪得意,攞咗條魚返去燒,好鬼過癮😎除咗燒烤食物之外,出面仲有熟食區可以攞嘢食!飲品櫃選擇非常豐富,汽水、茶類、酒類齊晒,照顧到唔同客群嘅需要😁刷餐飽之後,最後都要用一杯雪糕作結🤪

晚市分幾個時段收費,有啲時段係會做優惠😃
途中攞咗好多嘢食,好滿足😋
我哋貪得意,攞咗條魚返去燒,好鬼過癮😎
除咗燒烤食物之外,出面仲有熟食區可以攞嘢食!
刷餐飽之後,最後都要用一杯雪糕作結🤪
第一次黎蝦蝦燒好特別阿🤩🤩我地就坐係水槽旁邊,水槽裡面有好多蝦蝦🦐🦐隻隻都好生猛大隻😍由於太生猛我地一夾就走🙈不過好食之餘又好玩👍🏻感覺好特別💙同埋最緊要可以打卡阿🤣🤣🤞🏻係出面既位置仲有好多海鮮可以選擇比你揀😋😋全部新鮮大大隻😍例如有鮑魚、扇貝、花螺、生蠔、花蟹、青口、魷魚&八爪魚等等😙✌🏻除左貝殼類仲有好多原條鮮活魚🥳原條黃立倉、倉魚、紅衫魚🐟🐠等,海鮮種類非常多,包你食餐海鮮宴😋🦑🦐🦞🦀👍🏻👍🏻而且唔止有多種類海鮮!肉類🥩、丸類🍡、蔬菜類🥬都好多選擇,直頭多不勝數🤣🤣要同自己個胃宣戰🙈同埋佢都有小食小菜類別阿☝🏻作為開胃菜千奇唔好食甘多🙊🙊飲品都有好多款式阿🍹🍻☕️飲品全部都係任飲阿🥳🥳汽水、果汁、涼茶、啤酒、燒酒🤣👏🏻包你飲到成肚水都未飲完😚初嚐一款韓國青提子燒酒😍😍青提子味重而且辣辣地燃燒喉嚨🔥原來濃度都幾高下🥰不過都幾好飲唔錯😚小心會醉阿🙈☝🏻仲有多款雪糕任君選擇🍧🍨🧁🍦整體黎講💯💯💯🥳👍🏻
第一次黎蝦蝦燒好特別阿🤩🤩

飲品都有好多款式阿🍹🍻☕️
今日同朋友一齊黎左呢度食BBQ D蝦係我地隔離,可以比我地自己任夾有得玩之餘仲有得食😋佢哋扎扎跳,我哋一夾佢就走😂好生猛🤭出邊仲有個海鮮檔,勁似去咗街市嘅感覺😂任揀想要咩海鮮🦞就自己拎😂仲有鮑魚任食👍🏻除咗海鮮之外,仲有雞翼,九肉,丸類,蔬菜類都有嘅👍🏻👍🏻仲有串燒添可以燒飲品方面,都有好多種類👍🏻👍🏻汽水,果汁,啤酒都係任飲最緊要係佢有韓國啤酒👍🏻不過我就唔係好飲得酒😂所以冇乜點飲食飽仲可以食埋佢哋嘅雪糕👍🏻掂到爆👍🏻呢到真係好好食🤤

今日同朋友一齊黎左呢度食BBQ

D蝦係我地隔離,可以比我地自己任夾
有得玩之餘仲有得食😋
佢哋扎扎跳,我哋一夾佢就走😂
好生猛🤭

出邊仲有個海鮮檔,勁似去咗街市嘅感覺😂
任揀想要咩海鮮🦞就自己拎😂
仲有鮑魚任食👍🏻

除咗海鮮之外,仲有雞翼,九肉,丸類,蔬菜類都有嘅👍🏻👍🏻
仲有串燒添可以燒

飲品方面,都有好多種類👍🏻👍🏻
汽水,果汁,啤酒都係任飲
最緊要係佢有韓國啤酒👍🏻
不過我就唔係好飲得酒😂
所以冇乜點飲

食飽仲可以食埋佢哋嘅雪糕👍🏻

掂到爆👍🏻呢到真係好好食🤤
2022-12-16 89 浏览
📸蝦蝦燒冬天到 特別中意食燒烤火鍋等等男朋友話見我中意食海鮮🦞要有我試吓流水蝦放題餐廳位於佐敦 地鐵站一出行1-2分鐘即到價錢方面都算幾抵$348 任食2.5小時12:00-5:30 8折5:00-7:15/9:30後入座 88折▫️地方非常大 通風都做得唔錯▫️枱旁設流水蝦缸想食既時候伸手一夾就食到生猛海蝦▫️飲品款式種類多果汁 汽水 茶類 啤酒 韓國燒酒都有齊無論大人定小朋友都啱曬▫️海鮮選擇多原條魚 貝殼類都有架擺得整整齊齊 睇落似去咗魚攤▫️另設熟食醉蝦 炒蝦球都有啱曬心急既朋友 食住黎燒▫️串燒選擇多除咗海鮮之外 仲有豬牛羊雞為食妹最中意既雞軟骨都有🥹仲有蔬菜揀🥬自己加啲蒜蓉燒茄子同平日去串燒店食一樣架🙈🙈▫️雪糕雪條都有供應提供Appolo同Coco berry既雪糕雪糕同平時食放題既款式差唔多💛8.5/10為食妹已經約好朋友聖誕再去聚餐🤣#wwh食勻佐敦#wwh串燒
📸蝦蝦燒
冬天到 特別中意食燒烤火鍋等等