2022-12-20 163 浏览
香港開了很多間,這間佐敦及荃灣分店都有。跟朋友過來,一出地鐵站,步行數分鐘已經到達,餐廳就在上一樓全層。客人大多安排坐在水槽一旁。然後店員便會簡單講解一下如何運作,打撈完新鮮蝦後,再放進冰水裡冷凍至蝦沒有知覺,不再彈跳,才放上爐上面燒。旁邊有幾款調味粉,辣粉、粗鹽、孜然粉等。燒烤時自行調味。烤爐大小適中,分上下兩層,上層的燒管較熱,所以放在上面的食物較快速燒熟。餐廳贈送每位客人一串白鱔,鱔皮燒得脆香,肉很厚,魚油豐富。蝦大大小小都有,大部分都是生猛、活躍。蝦肉爽口、彈牙,吃得出很鮮味。有些大頭蝦的蝦頭還有很多膏,夠甘香,蝦肉爽口。一排多春魚,細細條,很快便熟透,燒得香脆可口。咖喱雞肉醃得很入味,雞肉大塊,沒有雪藏味。扇貝連殼放上爐上燒,味道鮮甜,肉質肥美又煙韌。台灣香腸滿滿肉汁。墨魚春卷外皮燒得脆口,入面有墨魚粒粒,肉質彈牙。
旁邊有幾款調味粉,辣粉、粗鹽、孜然粉等。燒烤時自行調味。
餐廳贈送每位客人一串白鱔,鱔皮燒得脆香,肉很厚,魚油豐富。
有些大頭蝦的蝦頭還有很多膏,夠甘香,蝦肉爽口。
一排多春魚,細細條,很快便熟透,燒得香脆可口。
咖喱雞肉醃得很入味,雞肉大塊,沒有雪藏味。
扇貝連殼放上爐上燒,味道鮮甜,肉質肥美又煙韌。
台灣香腸滿滿肉汁。
墨魚春卷外皮燒得脆口,入面有墨魚粒粒,肉質彈牙。
2022-12-18 125 浏览
上次嚟食完蝦蝦燒一直都想再返嚟再食但一直冇時間,早排終於的起心肝同朋友一齊去食餐勁😍我哋咁岩又坐正喺流水蝦旁邊,方便我哋一路燒一路夾蝦😂水入面嘅蝦隻隻都好生猛,保證新鮮~肉質仲好彈牙,啖啖肉👍🏻另外仲有四款調味可以俾你落!除咗蝦之外,仲有肉類、蔬菜類同埋海鮮都可以任食!而且款式仲好多添😍我哋燒咗一轉肉,再燒咗一轉海鮮,同埋燒咗幾轉蝦已經覺得好飽😂2.5小時絕對可以慢慢食😌最後仲燒咗個窩夫做甜品,好滿足🥰

肉質仲好彈牙,啖啖肉👍🏻
另外仲有四款調味可以俾你落!
最後仲燒咗個窩夫做甜品,好滿足🥰
2022-12-17 116 浏览
近年香港幾流行流水蝦串燒店,最大特色係餐廳會有一條「蝦缸」,其實佢係一個超大嘅長型水缸,中間載滿好多郁緊嘅蝦🦐而店員就會間唔中補充蝦入去,令客人隨時可以享用到🤣晚市分幾個時段收費,有啲時段係會做優惠😃流水蝦串燒放題實際上除咗有流水蝦之外,仲有好多款唔同嘅海鮮可以喺自助區自取,當晚所見有鮑魚、生蠔、螺、蚌、扇貝、帶子、蜆😄要數到最誇張,就係有成條魚同埋成隻蟹😮😯除咗海鮮之外,燒烤當然唔少得各位食肉獸嘅最愛啦,豬、牛、雞、羊通通都有😄好多本身已經有調味,攞完就即刻可以放上爐燒😝主角當然係食蝦,呢啲蝦係坐低冇耐就即刻送上枱,唔使自己再花時間夾,等客人可以一路燒一路攞嘢食,幾貼心🤓途中攞咗好多嘢食,好滿足😋我哋貪得意,攞咗條魚返去燒,好鬼過癮😎除咗燒烤食物之外,出面仲有熟食區可以攞嘢食!飲品櫃選擇非常豐富,汽水、茶類、酒類齊晒,照顧到唔同客群嘅需要😁刷餐飽之後,最後都要用一杯雪糕作結🤪

晚市分幾個時段收費,有啲時段係會做優惠😃
途中攞咗好多嘢食,好滿足😋
我哋貪得意,攞咗條魚返去燒,好鬼過癮😎
除咗燒烤食物之外,出面仲有熟食區可以攞嘢食!
刷餐飽之後,最後都要用一杯雪糕作結🤪
第一次黎蝦蝦燒好特別阿🤩🤩我地就坐係水槽旁邊,水槽裡面有好多蝦蝦🦐🦐隻隻都好生猛大隻😍由於太生猛我地一夾就走🙈不過好食之餘又好玩👍🏻感覺好特別💙同埋最緊要可以打卡阿🤣🤣🤞🏻係出面既位置仲有好多海鮮可以選擇比你揀😋😋全部新鮮大大隻😍例如有鮑魚、扇貝、花螺、生蠔、花蟹、青口、魷魚&八爪魚等等😙✌🏻除左貝殼類仲有好多原條鮮活魚🥳原條黃立倉、倉魚、紅衫魚🐟🐠等,海鮮種類非常多,包你食餐海鮮宴😋🦑🦐🦞🦀👍🏻👍🏻而且唔止有多種類海鮮!肉類🥩、丸類🍡、蔬菜類🥬都好多選擇,直頭多不勝數🤣🤣要同自己個胃宣戰🙈同埋佢都有小食小菜類別阿☝🏻作為開胃菜千奇唔好食甘多🙊🙊飲品都有好多款式阿🍹🍻☕️飲品全部都係任飲阿🥳🥳汽水、果汁、涼茶、啤酒、燒酒🤣👏🏻包你飲到成肚水都未飲完😚初嚐一款韓國青提子燒酒😍😍青提子味重而且辣辣地燃燒喉嚨🔥原來濃度都幾高下🥰不過都幾好飲唔錯😚小心會醉阿🙈☝🏻仲有多款雪糕任君選擇🍧🍨🧁🍦整體黎講💯💯💯🥳👍🏻
第一次黎蝦蝦燒好特別阿🤩🤩

飲品都有好多款式阿🍹🍻☕️
今日同朋友一齊黎左呢度食BBQ D蝦係我地隔離,可以比我地自己任夾有得玩之餘仲有得食😋佢哋扎扎跳,我哋一夾佢就走😂好生猛🤭出邊仲有個海鮮檔,勁似去咗街市嘅感覺😂任揀想要咩海鮮🦞就自己拎😂仲有鮑魚任食👍🏻除咗海鮮之外,仲有雞翼,九肉,丸類,蔬菜類都有嘅👍🏻👍🏻仲有串燒添可以燒飲品方面,都有好多種類👍🏻👍🏻汽水,果汁,啤酒都係任飲最緊要係佢有韓國啤酒👍🏻不過我就唔係好飲得酒😂所以冇乜點飲食飽仲可以食埋佢哋嘅雪糕👍🏻掂到爆👍🏻呢到真係好好食🤤

今日同朋友一齊黎左呢度食BBQ

D蝦係我地隔離,可以比我地自己任夾
有得玩之餘仲有得食😋
佢哋扎扎跳,我哋一夾佢就走😂
好生猛🤭

出邊仲有個海鮮檔,勁似去咗街市嘅感覺😂
任揀想要咩海鮮🦞就自己拎😂
仲有鮑魚任食👍🏻

除咗海鮮之外,仲有雞翼,九肉,丸類,蔬菜類都有嘅👍🏻👍🏻
仲有串燒添可以燒

飲品方面,都有好多種類👍🏻👍🏻
汽水,果汁,啤酒都係任飲
最緊要係佢有韓國啤酒👍🏻
不過我就唔係好飲得酒😂
所以冇乜點飲

食飽仲可以食埋佢哋嘅雪糕👍🏻

掂到爆👍🏻呢到真係好好食🤤
2022-12-16 89 浏览
📸蝦蝦燒冬天到 特別中意食燒烤火鍋等等男朋友話見我中意食海鮮🦞要有我試吓流水蝦放題餐廳位於佐敦 地鐵站一出行1-2分鐘即到價錢方面都算幾抵$348 任食2.5小時12:00-5:30 8折5:00-7:15/9:30後入座 88折▫️地方非常大 通風都做得唔錯▫️枱旁設流水蝦缸想食既時候伸手一夾就食到生猛海蝦▫️飲品款式種類多果汁 汽水 茶類 啤酒 韓國燒酒都有齊無論大人定小朋友都啱曬▫️海鮮選擇多原條魚 貝殼類都有架擺得整整齊齊 睇落似去咗魚攤▫️另設熟食醉蝦 炒蝦球都有啱曬心急既朋友 食住黎燒▫️串燒選擇多除咗海鮮之外 仲有豬牛羊雞為食妹最中意既雞軟骨都有🥹仲有蔬菜揀🥬自己加啲蒜蓉燒茄子同平日去串燒店食一樣架🙈🙈▫️雪糕雪條都有供應提供Appolo同Coco berry既雪糕雪糕同平時食放題既款式差唔多💛8.5/10為食妹已經約好朋友聖誕再去聚餐🤣#wwh食勻佐敦#wwh串燒
📸蝦蝦燒

• 流水蝦
  • 白鱔
  • 扇貝
  • 海鮮
成日喺社交平台都見到有人介紹流水蝦、釣蝦都好想試,呢日趁得閒就同朋友嚟咗佐敦夾流水蝦😍坐低之前店員已經好貼心咁樣放定啲蝦係個爐上面,一坐低就可以即刻燒等食😏除咗蝦之外,出面仲有唔同嘅肉類同埋海鮮,好多款式!而且仲有大量飲品都係任飲㗎😃本身都好擔心咁多嘢食會唔會燒唔切,但係兩個半鐘完全夠時間!佢個燒爐勁熱,啲嘢食燒一燒好快就熟👍🏻食完一轉蝦之後就可以再夾下下一輪蝦喇~店員仲會好貼心咁樣幫你剪咗啲蝦鬚同埋手手腳腳方便燒同埋食😍啲蝦仲好彈牙好新鮮😋 啲肉類都唔錯,識落唔會覺得係勁平嗰啲肉~食完海鮮食完肉之後仲可以燒埋蒜蓉包,超正!本身想再燒多轉但係已經冇晒lu…..

想食海鮮 出面食飯逐碟叫都唔平不妨考慮下黎呢到 盡情任食燒返夠本🔥成人星期一至四$348(其他日子+$30)非晚市黃金時段入座仲有優惠 低至8折任食2.5小時 價錢唔算貴👏🏻.除咗座位旁邊嘅流水蝦出面自助區仲有超多唔同款式嘅海鮮揀🤩三點蟹、沙插、扇貝、大蜆、鮑魚、魷魚筒、東風螺、時令鮮魚等等🦀🐚入坐仲送多兩串蒲燒鰻魚比大家真係花多眼亂到 一時唔知食咩先好👀整體普遍都叫做新鮮大隻 味道幾鮮甜.佢地嘅烤爐有上下兩層📛上層燒海鮮 下層就可以燒吓其他嘢食食串燒必叫嘅燒雞皮、雞軟骨、茄子🍆bbq必食嘅芝士丸、多春魚、蒜蓉包🧄特色啲嘅玉子燒、豬仔骨、香蔥窩夫🧇仲有各式各樣諗到嘅 差不多都應有盡有.等緊嘢食燒熟嘅時候⏳仲可以去熟食區搵食醫下肚又或者整返啖雪糕雪條先🍦除咗放題常見嘅cocoberry 仲有阿波羅.而嘢飲方面都有驚喜㗎 就係居然有真露😳啱哂成班朋友聚會 唔中意啤酒苦味都可以一齊暢飲食飽傾返餐啦💁🏻‍♂️
想食海鮮 出面食飯逐碟叫都唔平
不妨考慮下黎呢到 盡情任食燒返夠本🔥
成人星期一至四$348(其他日子+$30)
非晚市黃金時段入座仲有優惠 低至8折
任食2.5小時 價錢唔算貴👏🏻
除咗座位旁邊嘅流水蝦
出面自助區仲有超多唔同款式嘅海鮮揀🤩
三點蟹、沙插、扇貝、大蜆、鮑魚、
魷魚筒、東風螺、時令鮮魚等等🦀🐚
入坐仲送多兩串蒲燒鰻魚比大家
真係花多眼亂到 一時唔知食咩先好👀
整體普遍都叫做新鮮大隻 味道幾鮮甜
佢地嘅烤爐有上下兩層📛
上層燒海鮮 下層就可以燒吓其他嘢食
食串燒必叫嘅燒雞皮、雞軟骨、茄子🍆
bbq必食嘅芝士丸、多春魚、蒜蓉包🧄
特色啲嘅玉子燒、豬仔骨、香蔥窩夫🧇
仲有各式各樣諗到嘅 差不多都應有盡有
  • 流水蝦
  • 海鮮
  • 扇貝
2022-12-10 80 浏览
餐廳好大間,有好多長形蝦缸,枱都係沿著蝦缸擺放,所以大家都可以隨時喺旁邊夾到蝦啦,非常方便!餐廳牆身掛有色彩鮮艷霓虹燈牌,漂亮又有型。枱上爐已預熱,爐上早已準備好一啲蝦俾我地食左先,蝦味香,仲有蝦膏好好味。還有每人一大鱔串燒。鱔肉質非常嫩滑,魚皮彈牙,好驚喜!重頭戲:夾蝦!首先要去冰機取冰同水,然後喺蝦缸夾蝦上黎立即放入冰水凍暈佢先至好燒。蝦缸裡有好多蝦,職員會定時refill,所以唔洗擔心唔夠食~~自取區方面,有好多海鮮!!例如魚、蟹、鮑魚、扇貝、帶子、蠔、螺等等。亦都有好多肉類,我鍾意牛仔骨,重牛味。還有好多其他食物,例如丸類、蔬果類等等,我食左墨魚腳,彈而不硬。餐廳亦有熟食供大家可以立即食到,特別菜式有醉蝦,大家可以試試,我覺得重酒味。飲品有好多選擇,特別有韓國燒酒!雪糕櫃有兩大個,有Appolo和Coco Berry。Coco Berry雪糕盒換上聖誕裝。我覺得Coco Berry Passion Fruit清新好味。2.5小時任飲任食,價錢計埋加一後每人係$383,我覺得好值。職員有禮又勤快,很好!成個用餐過程都係好開心好興奮!

餐廳牆身掛有色彩鮮艷霓虹燈牌,漂亮又有型。

飲品有好多選擇,特別有韓國燒酒!

職員有禮又勤快,很好!

成個用餐過程都係好開心好興奮!
2022-12-10 70 浏览
蝦蝦燒依個名成日都會聽到有人介紹,但今次都係第一次同朋友去試,行樓梯上一層,地方好大🤤我地安排坐係水槽隔離,方便一陣夾起鮮蝦,我地都係第一次嚟,所以店員都好仔細咁講解成個流程同注意事項,鮑魚一定要剪左個殼先放上網燒,夾鮮蝦前一定要裝左半桶冰先,以免鮮蝦係桶入面彈跳🫣🫣🫣一入座已經有一大堆蝦預備好,燒緊嘅時侯啲蝦膏一路流出嚟,蝦肉肉質結實,食落口鮮甜,可以加餐廳提供嘅孜然同辣粉,香辣味更加帶出左蝦肉嘅鮮味😂仲有每人會送一串鱔,燒完鱔肉又嫩滑又多油脂,鱔皮又好脆口,好好食😋😋😋嚟到今日嘅重頭戲,任夾生猛海鮮,好多款時令海鮮選擇,包括鮑魚、魷魚、蟹、扇貝、魚等等,多到我都唔知揀咩好,心大心細🤪除左海鮮之外,仲有好多款肉類、蔬果類、小食類,真係講得出嘅都有🤣🤣🤣🤣汽水、茶、啤酒一應俱全。🍢串燒推介:土匪雞翼,雞翼好入味,唔洗另外蘸醬汁,外皮燒到脆脆地,肉質嫩滑。台灣腸,燒完好香,食落好香口。紫薯,細細粒好快熟,好甜又好食。🐟海鮮推介:扇貝已經剪開左,好快熟,encore 左好多隻。鮑魚,易咬開,蘸啲醬汁已經好好食。魚,依個真係好驚喜,個爐燒得夠熱,好快熟,肉質滑嫩又有魚味。🍦最後都揀左2杯Co

汽水、茶、啤酒一應俱全。

🍢串燒推介:
台灣腸,燒完好香,食落好香口。
紫薯,細細粒好快熟,好甜又好食。

🐟海鮮推介:
扇貝已經剪開左,好快熟,encore 左好多隻。
鮑魚,易咬開,蘸啲醬汁已經好好食。

🍦最後都揀左2杯Coco Berry 同阿波羅雪糕,熱情果味係出面比較少見。
本來想年尾gathering 去bbq,但呢幾日太凍,就轉場去任食任燒2.5小時既蝦蝦燒!一黎到已經有大頭蝦係爐上,燒多幾下就食得,唔使等咁耐,真開心!大頭蝦彈牙,橙紅既蝦膏多,外表落左鹽醃,咸香惹味!仲有兩大串白鱔,白鱔非常肉厚,燒得金黃,外皮香脆,超級好味!重點係肉質嫩滑細緻,真係想encore!流水蝦就係隔離,隨時夾都得,好方便!啲蝦超級生猛,好活潑!有啲仲打曬交咁, 好搞笑, 又得意!睇住佢哋超開心!真係有得食, 有得玩, 仲有嘢睇!捉流水蝦要夠快,有兩隻大鉗,頭大大既佢地都多膏。食完蝦之後既主打當然係海鮮!海鮮類首推大蜆新鮮爽口,鮑魚濃味唔韌好好食,仲有燒野食比較少有既螺!海鮮吧仲有生蠔,扇貝,鮮魷魚,墨魚串任拎。所有職員都好friendly,會教你點燒,幫你倒桶內既廚餘。叔叔仲睇唔過眼幫我剪好扇貝😆肉類方面選左羊架同牛仔骨,大大塊,燒完後依然肉嫩多汁juicy!甜品有雪糕關注組大熱既阿波羅之外,仲有本土雪糕品牌100%香港製造 既Coco berry,有熱情果,蜜瓜,沖繩海鹽三款幾特別既味道,雪糕盒上仲有聖誕圖案!佢啲食物真心新鮮高質,2.5 個鐘實夠時間,食左咁多款海鮮,

佢啲食物真心新鮮高質,2.5 個鐘實夠時間,食左咁多款海鮮,平日晚市$348 一個人真係唔貴!
2022-12-06 84 浏览
鍾意食海鮮嘅朋友唔可以錯過呢一間流水蝦放題,一個價錢食足兩個半鐘,除咗有招牌大頭蝦,仲有鮑魚,扇貝,貴妃蚌,帶子,各款魚類同時令新鮮海鮮食~ 燒烤爐有兩層,可以好有效率咁燒熟晒啲食物~ 有多款調味料可以選擇,扇貝/茄子可以配蒜蓉同牛油~肉類可以加孜然粉同辣粉,好惹味~流水蝦即夾即燒,好生猛,蝦身鮮美結實,蝦頭蝦膏超香濃🤩~😍鮑魚好厚身,肉質結實又容易咬開~帶子好鮮甜~魷魚爽口結實~除咗海鮮,仲有其他肉類同其他食物都好正~燒鮮蝦/墨魚腐皮卷腐皮表面香脆,裏面香甜爽口彈牙😋~厚燒玉子香甜厚身~蒜蓉牛油多士好香脆~燒南瓜好香甜~食得滯可以食兩件燒菠蘿,酸酸甜甜好開胃解膩~窩夫配雪糕可以做甜品,牛油味香濃~整體食物選擇種類豐富,食材新鮮高質~ 服務態度貼心周到,職員會不時過嚟清理枱面,亦會只是第一次嚟嘅客人點樣燒食物~

流水蝦即夾即燒,好生猛,蝦身鮮美結實,蝦頭蝦膏超香濃🤩~

2022-12-04 128 浏览
其實個爐一點都唔係燒,係整熱d野食,個爐好慢,跟本食唔到幾多,以咁既價錢一d都唔抵。眼見周圍枱既人走哂,服務員是加蝦😅好似唔想比人食咁!我諗唔會有下次,我都比open rice呃左🙄食物其實ok,但個爐好慢好慢,真係燒到沒哂心機,唯有食下菠蘿、蒜蓉包算嘞!

2022-12-04
2022-12-04 111 浏览
#流水蝦 .幾年前喺元朗新田村食過流水蝦之後 一直念念不忘 好想好想再食 試過在專登走返去新田村 點知原來已經結業 上網搵到位於佐敦嘅Cooking Haha $368任食 海鮮方面有蝦, 魚, 帶子, 鮑魚, 蠔, 蜆, 螺 另外有雞腎, 雞軟骨, 扒類, 紅腸, 台灣腸, 廚師腸, 丸類, 蔬菜等等食品 有少量熟食 (我冇食到).先講下啲蝦 店員畀咗個桶我哋 我哋自己去攞冰塊同水 兩隊出戰然後就去咗水缸捉蝦 我盡量揀啲生猛啲游得快啲嘅蝦 🤣然後放入冰桶冰暈啲蝦🧊 就放上個爐到慢慢燒 蝦並唔算好大隻 不過不失 🦐蝦肉都幾實 不過冇乜鮮味 亦不多蝦膏 所以只係食咗一round.帶子係多人食嘅 加上蒜蓉牛油一起煮 不錯👌蠔都係 多春魚燒到外脆內軟 🐟雞翼 雞軟骨 我哋落咗勁多 孜然粉同辣椒粉 令到佢好好食❤️.燒茄子 加勁多蒜蓉 超正 😘不過最搞笑嘅係佢係成碌茄子 一開始見到眼都凸 原來係要自己切開, 唔係成碌燒🤣.燒菠蘿 解油膩🍍最後仲有雪糕做甜品 玄米茶味的雪糕同平時綠茶雪糕有點似.總括而言: ok啦, 地點比其他流水蝦餐廳算方便, 不過下一次我會試另外一間~
#流水蝦
幾年前喺元朗新田村食過流水蝦之後
一直念念不忘
好想好想再食
試過在專登走返去新田村
點知原來已經結業
上網搵到位於佐敦嘅Cooking Haha
$368任食
海鮮方面有蝦, 魚, 帶子, 鮑魚, 蠔, 蜆, 螺
有少量熟食 (我冇食到)
先講下啲蝦
令到佢好好食❤️
燒茄子 加勁多蒜蓉 超正 😘
不過最搞笑嘅係佢係成碌茄子
一開始見到眼都凸
原來係要自己切開, 唔係成碌燒🤣
燒菠蘿 解油膩🍍
最後仲有雪糕做甜品
玄米茶味的雪糕同平時綠茶雪糕有點似
2022-12-03 52 浏览
💡好味又高質的蝦蝦燒以前要燒嘢食可能都係會諗到大尾督,但每次去都好遠同好唔方便,仲要一定喺室外,天氣熱個陣真係好辛苦,一齊一獲熟😂😂而家唔洗啦,係室內可以一邊享受冷氣,一邊慢慢燒,樓底高,抽氣扇夠強,唔會燒完成身燒烤味👍👍🍽鰻魚每枱都會按人數而送鰻魚,每枱送的鰻魚大大條超好食,表皮微微有些焦脆,肉質好實好香,食落又唔會太油,反而都彈牙。🍽海鮮話明蝦蝦燒,當然不得不提佢地流水蝦,就喺每枱側邊既水糟自己夾,即撈即燒,而且會有個冰桶俾你凍暈的蝦,蝦十分「新鮮生猛」🦐,而且有好多蝦膏,鮮味十足。出面有個自助海鮮區,淨係魚都最少有6,7款、扇貝、帶子、蜆、蠔、螺、魷魚,最正係有埋鮑魚,仲要係任食,食多幾隻已經回本。🍽肉類肉類都好多選擇,牛、豬、羊、雞都應有盡有,羊架大大件,燒起上嚟超香,食落好嫩好多肉汁,食個陣仲可以加入自己喜歡的調味料,有孜然粉和辣味粉,惹味大升級。另外雞全翼一定要食,平時出邊食一隻都要20幾元,而家比你任食,肉質都非常爽嫰,🍽飲品甜品飲品有好多選擇,幾個大飲品櫃比你慢慢選。另外甜品有兩隻牌子嘅雪糕🍦食埋雪糕先叫終極完美😍
💡好味又高質的蝦蝦燒

🍽鰻魚