2021-10-17 126 浏览
水平之作铁板烧服务态度真系值得一赞。今次walk in 黎试佢既一人套餐$1080, 总共9道菜非常满足。 第一道既铁板系烟熏帆立贝,侍应为我地介绍食法既时候已经闻到淡淡既花香,烟熏感十足, 佢地摆盘比较新式有创意,唔似传统铁板烧放系方碟面前,睇得出有落心思去做个摆盘,好岩打卡既朋友影相~跟住就到我最期待既鲍鱼, 真系拳头咁大只,份量十足,旁边既海藻sauce 嗰味几特别,口感唔错 同个鲍鱼好夹。主菜方面我拣既A4薄烧和牛,五成熟岩岩好 包埋d炒蒜片好香. 总括今次晚餐十分满意!
水平之作铁板烧
服务态度真系值得一赞。
2021-09-17
2021-10-14 155 浏览
今晚相約表妹在虎鐵鐵板燒晚膳,這裡佈置清雅丶寬敞丶時尚,令人感覺舒服,表妹選擇虎鐵二人套餐。頭盤先來一客蟹肉雜菜沙律配柚子醋汁,清爽開胃,喚醒了我的味蕾。隨之而來有海膽黑松露溏心蛋,海膽浸出海水味配上黑松露的香味融入一起吃,很惹味,加上嫩滑的蛋肉,相當和味。火焰北寄貝,正好秋冬季節是吃北寄貝的最佳時令, 出場時貝殼內盛滿烈酒,師父即時燃點北寄貝,此時氣勢不凡, 火光熊熊很吸睛,清甜爽脆,很有嚼勁,再喝餘下的烈酒,更滋味。活鮑魚配蟹肉海苔醬, 師傅用了活南非孔雀鮑魚加了牛油烹調, 肉質鮮甜彈牙又不韌口,不點醬汁也滋味,在旁的鷄冠草(來自日本)無味但襯托了三文魚子,雜菜和醬汁,十分惹味。熊本縣A5和牛厚燒, 鮮嫩多汁,外脆內嫩,不失肉汁的效果,不需點喜馬拉雅山岩鹽或與炸蒜片一起吃,很滋味,再配拾香煎野菜令這道升華不少又健康。活龍蝦配海膽醬,鮮甜又軟嫩,有口感, 這道菜式美觀又美味絕對是色香味俱全。龍蝦頭帶子湯,用龍蝦頭 混合香滑的豆腐及鮮甜的帶子一起煑成湯,味道清甜可口。鐵板三文魚籽海膽杯炒飯 , 海膽味道甘甜,質感細膩,入口即溶; 三文魚子大而飽滿,晶瑩剔透,鮮味濃郁,與海膽和炒飯一起吃

表妹選擇虎鐵二人套餐。

清甜爽脆,很有嚼勁,

再喝餘下的烈酒,更滋味。
活鮑魚配蟹肉海苔醬, 師傅用了活南非孔雀鮑魚加了牛油烹調,

熊本縣A5和牛厚燒

活龍蝦配海膽醬,

鮮甜又軟嫩,有口感, 這道菜式美觀又美味絕對是色香味俱全。
龍蝦頭帶子湯,

鐵板三文魚籽海膽杯炒飯 ,

海膽味道甘甜,質感細膩,入口即溶; 三文魚子大而飽滿,晶瑩剔透,鮮味濃郁,與海膽和炒飯一起吃,滋味無窮。
最後來了甜品,梳乎厘綠茶雪糕和梳乎厘黑芝麻雪糕,

嫩滑可口是我倆的至愛,在此多謝侍應員殷勤招待,解釋每一道菜的來源和煑法,令我倆很滿意又合意。

2021-10-14 1146 浏览
好久没有品嘗日式鐵板燒滋味了,難得朋友推薦,决定嘗嘗這樓上鐵板燒專門店😀座落商厦位處銅鑼灣鬧市中心,交通極便利,訂了檯好安排,員工見電梯門半開已殷勤歡迎於大門👏👏多樣套餐可選,决定今夜吃九道菜虎鐵龍蝦套餐:😋蟹肉雜菜沙律味道清新,田園菜蔬伴上蟹肉鲜味,好醒胃😋海膽黑松露溏心蛋滑溜溜的蛋䊢加上海膽鮮及松露香味,厨師還舖上食用金箔,更顯貴氣😋火焰北寄貝用日本清酒先烹調好的北寄貝回殼放在柏葉上火炙令柏葉香氣溢出,好有氣勢,貝肉彈牙爽口, 湯汁仍留清酒氣味,更是可口😋活南非鮑魚配蟹肉海苔醬原塊不沾醬汁鮑味更佳,海苔醬混和伴碟日本雞冠草又是另一種享受😋活本地花龍蝦配海膽醬擺置漂亮,蝦肉新鮮有咬口😋A5和牛厚燒伴香煎野菜,炸蒜片我整晚至欣賞一道,五成熟是最佳口感,脂香肉滑,野菜嫩滑,蒜片香脆,配搭得宜😋😋龍蝦帶子湯鮮甜味清,飽餐後的好安排😙三文魚子海膽杯炒飯米飯粒粒完整,面舖大量海膽及魚子,咬落好有層次😋梳乎厘綠茶雪糕梳乎厘暖滑,绿茶雪熖凍香,厨師好手藝😋一頓難忘的日式鐵板燒

多樣套餐可選,决定今夜吃九道菜虎鐵龍蝦套餐:😋

蟹肉雜菜沙律
味道清新,田園菜蔬伴上蟹肉鲜味,好醒胃😋

活南非鮑魚配蟹肉海苔醬

活本地花龍蝦配海膽醬
擺置漂亮,蝦肉新鮮有咬口😋

A5和牛厚燒伴香煎野菜,炸蒜片

龍蝦帶子湯
鮮甜味清,飽餐後的好安排😙

三文魚子海膽杯炒飯
米飯粒粒完整,面舖大量海膽及魚子,咬落好有層次😋

梳乎厘綠茶雪糕
梳乎厘暖滑,绿茶雪熖凍香,厨師好手藝😋

一頓難忘的日式鐵板燒
2021-10-11
2021-10-10 129 浏览
最近香港的股票市場風高浪急,日日都大上大落,十分之刺激,為左獎勵一下自己,今日一於嘗試一下,個人最喜愛的日式鐵板燒.這個鮑魚,加上自家製的醬汁,十分之好味道,鮑魚十分之爽口,充滿了淡淡的海水味,吃得出廚師的用心,無論擺盤等,也十分之令人賞心悅目.這個龍蝦利用鐵板的火力,將所有肉汁也保留,火侯控制也十分之好.吃得日本鐵板燒一定要日本和牛,真是入口即溶充滿了淡淡香氣.吃了龍蝦肉後,利用龍蝦殼去煲一啖清新的湯,也是最佳的選擇了.海膽杯加上炒飯也真是第一次了,令鮮味提升了不少.最後的甜品加上雪糕真是令人感受到日式的風情.

吃得日本鐵板燒一定要日本和牛,真是入口即溶充滿了淡淡香氣.

海膽杯加上炒飯也真是第一次了,令鮮味提升了不少.

最後的甜品加上雪糕真是令人感受到日式的風情.
2021-10-06 114 浏览
完成左個大project,今晚放工同朋友食好d,叫左個虎鐵套餐。沙律 - 柚子汁帶出蟹肉嘅鮮味,沙律非常新鮮,最特別嘅係加咗蓮芋,問職員先知係一陣食用花,十分爽口。海膽黑松露溏心蛋- 蛋汁好似泉水般湧出嚟,蛋白嫩滑,蛋白上加了金薄,提升了整道菜嘅貴氣。火焰北寄貝- 色香味美,北寄貝放上檯後,再用火圍住殼邊燒,整個場面生色不少,火燒時散發出淡淡酒香。北寄貝好食嘅程度難以描述,汁加上肉身厚,值得慢慢細嚼品嚐。最後按職員建議飲埋d湯汁,確實係精華所在。飲哂佢!活鮑魚配蟹肉海苔醬- 鮑魚味十分鮮甜,加上我最鐘意食嘅魚子,本已夠贏。驚喜的是,翠綠色的蟹肉汁。感覺唔油膩,反而幾清新。鮑魚再沾上這種汁,又係另一享受。活龍蝦配海膽醬- 隨住有唔同醬汁可以品嚐,我發覺呢到d醬汁都各有賣點,真心好味。呢道龍蝦,蝦肉邊有微微燒焦嘅感覺,有d脆邊。海膽醬又係正!日本A5和牛厚燒- 和牛唔需要多講牛嘅質素,就咁食已經無得輸,再加上岩鹽,只能講有種升仙嘅感覺。Marvelous! 野菜燒豬- 豬肉同脆蒜粒混在口裏,有多種層次。野菜全都有炭燒嘅體驗。又係好好食汁物- 湯味濃,帶子鮮甜,肉質爽口。豆腐札實但嫩滑,味道

汁物- 湯味濃,帶子鮮甜,肉質爽口。豆腐札實但嫩滑,味道新鮮。

三文魚籽海膽杯炒飯- 首先,賣相出奇地特別,以甜品雪糕杯嘅造型,裝住滿滿嘅炒飯。上面鮮甜,下面又有炒飯嘅鹹香,配搭令我好驚喜

梳乎厘雪糕- 我要咗份芝麻味雪糕,雪糕唔會非常冰凍有雪味,再搭上軟綿綿嘅梳乎厘,作為最後嘅甜品,十分滿足。
2021-09-26 128 浏览
日式鐵板燒必要有匠心才可把食材的味道盡情發揮出來,這店的套餐由頭到尾也使人滿足。先來蟹肉沙律,沙律充滿柚子的酸味打開了舌頭的味蕾,拆好的蟹肉使沙律增添鮮味。海膽黑松露溏心蛋,海膽尺碼夠大夠甜,混合了糖心蛋一起吃更顯滋味。火焰北寄貝,廚師用上燒著的栢葉使北寄貝有特殊香味,還帶小小煙燻的效果,北寄貝是新鮮貨色,在口內鮮味四散,大家也不要忘記北寄貝殼上的一口湯,可說是精華所在。活鮑魚配蟹肉海苔醬,用了南非鮑魚非常嫩滑,而且鮑魚肝的甘甜味很配合海苔的鹹鮮味。活龍蝦配海膽醬,澳洲龍蝦鮮味彈牙,牛油味香濃,沾上一點海膽醬分外甜美,還有一朵很漂亮的溫室玫瑰點綴。日本A5和牛厚燒及香煎野菜,熊本縣A5和牛燒得剛剛好,雖然比較厚,但師傅掌握火喉及時間恰到好處,牛肉汁多而且油花在口內四散,配岩鹽更使肉味突出,日本茄子、南瓜、大菇都很鮮美。龍蝦豆腐帶子湯,漁湯鮮,豆腐夠滑。三文魚子海膽杯炒飯,海膽分量多而且新鮮,炒飯跟三文魚子味道很夾。甜品是梳乎厘配紅豆雪糕,梳乎厘做到空氣感覺,紅豆雪糕夠冰冷,炎炎夏日吃一口雪糕真是爽。味道: 值得一試環境: 舒適衛生: 整潔服務: 周到價錢: 質素跟價錢成正比

龍蝦豆腐帶子湯,漁湯鮮,豆腐夠滑。

味道: 值得一試

環境: 舒適

衛生: 整潔
服務: 周到

價錢: 質素跟價錢成正比
2021-09-17 128 浏览
今日朋友帶了我去吃日式鐵板燒,餐廳主要以木色為主打,設計雅致,除了有吧枱,亦有普通座位。蟹肉沙律菜配柚子醋汁,清新而且開胃。北海道馬糞海膽溏心蛋的海膽香濃,蛋汁流心,更配金鉑。北寄貝用了木柏葉整了個火焰,十分有噱頭,貝肉爽口,汁液鮮甜。南非鮑魚很大隻,原味上,沒有多加調味,切花後爽口,配有蟹肉海苔醬。澳洲龍蝦配海膽蟹膏醬,新鮮龍蝦十分爽彈。日本A5和牛五成熟,入口即溶,香口惹味,配菇和南瓜等。龍蝦立魚豆腐湯,清甜鮮味。海膽炒飯配三文魚籽,好看又好食,很香濃,口感十足。最後更有梳乎厘豆腐雪糕,鬆軟香滑。是次晚餐,不論味道、食材、擺盤及服務,都令人留下深刻印象。
2021-09-17 168 浏览
聽講逸園中心有間食鐵板燒不錯的餐廳,一早訂座今晚來試試。套餐有幾款,其中一款有鮑魚龍蝦,最後選了虎鐵套餐。每道菜上枱前,店員都會同你介紹菜式,超細心,服務又好!<沙律>沙律菜配了蟹肉,加了柚子汁,酸微微很開胃。<海膽黑松露溏心蛋>溏心蛋煮到半熟,仍有蛋汁流出,質感很滑,海膽極鮮甜,還有黑松露和金箔點綴。<火焰北寄貝>上枱時已覺得幾震撼,燒著的栢葉散發香味。北寄貝爽滑,味道鮮甜多汁。<活鮑魚配蟹肉海苔醬>南非鮑魚都幾大隻,味道濃郁,即使鮑魚是非常厚肉,然而口感軟腍,配上海苔醬令鮑魚更鮮味;平時不食鮑魚肝,今次竟令我著迷,軟滑而不膩,和食用花和三文魚籽一齊食,會有種鹹香味。<活龍蝦配海膽醬>澳洲龍蝦肉質爽彈,海膽蝦膏醬味道濃郁,溫室玫瑰花新鮮。<日本A5和牛厚燒配香煎野菜>熊本縣A5和牛柔滑,味道濃厚,配少少岩鹽便可,日本茄子、南瓜和大菇鮮甜多汁。<汁物>龍蝦豆腐帶子湯,有種似魚湯的味道。<三文魚籽海膽杯炒飯>海膽鮮甜,三文魚籽的鹹鮮味剛好為炒飯帶出味道,飯粒分明
聽講逸園中心有間食鐵板燒不錯的餐廳,一早訂座今晚來試試。

套餐有幾款,其中一款有鮑魚龍蝦,最後選了虎鐵套餐。
每道菜上枱前,店員都會同你介紹菜式,超細心,服務又好!

<沙律>
沙律菜配了蟹肉,加了柚子汁,酸微微很開胃。

<海膽黑松露溏心蛋>

<火焰北寄貝>

<活鮑魚配蟹肉海苔醬>

<活龍蝦配海膽醬>
澳洲龍蝦肉質爽彈,海膽蝦膏醬味道濃郁,溫室玫瑰花新鮮。

<日本A5和牛厚燒配香煎野菜>

<汁物>
龍蝦豆腐帶子湯,有種似魚湯的味道。

<三文魚籽海膽杯炒飯>
海膽鮮甜,三文魚籽的鹹鮮味剛好為炒飯帶出味道,飯粒分明。

<疏乎厘雪糕>
我選了芝麻味雪糕,而疏乎厘口感軟綿綿。

真係冇聽錯,果然是不錯的鐵板燒!
2021-09-15 117 浏览
今天幫朋友慶生,想食好點 ,就來到了虎鐵鐵板燒。我地一致想吃梳乎厘所以選了虎鐵套餐😚。野菜沙律配柚子汁鮮甜的松葉蟹肉配上酸甜的柚子汁,非常清新開胃。海膽黑松露溏心蛋溏沁蛋以食用金箔及黑松露作點綴,帶給人一種高級的感覺。溏沁蛋味道濃郁,海膽鮮甜,加上有少量黑松露,食落有多種層次,外觀打卡亦一流。 火焰北寄貝有職員會即場點燃北寄貝,睇得好開心!又係打卡的好機會!北寄貝入口爽甜彈牙,味道鮮甜。活鮑魚配蟹肉海苔醬餐廳使用了南非孔雀鮑伴以紅綠雞冠草及三文魚杍。紅綠雞冠草有豐富的骨膠原,可以沾旁邊的蟹肉青海苔醬! 鮑魚口感煙韌彈牙,無任何調味下都食到鮑魚的鮮味。日本A5和牛厚燒照舊叫左五成,和牛肉質嫩滑,油脂甘香。活龍蝦配海膽醬擺碟精美,使用了可食用花伴碟。海膽龍蝦膏汁味道濃郁,有少許膩,但龍蝦肉質緊實。三文魚杍海膽杯炒飯炒飯盛於杯中,非常特別。海膽鮮甜,三文魚杍配搭海膽,令整個炒飯的口感更為豐富。柚子梳乎厘新鮮即整即食😋

野菜沙律配柚子汁
鮮甜的松葉蟹肉配上酸甜的柚子汁,非常清新開胃。

日本A5和牛厚燒
照舊叫左五成,和牛肉質嫩滑,油脂甘香。

三文魚杍海膽杯炒飯

柚子梳乎厘
新鮮即整即食😋

2021-09-14 141 浏览
性價比高 服務一流今次揀左呢間同女朋友興祝anniversary.當日雖然係閒日,但眼見都幾full, 好彩都早左幾日book位.晚市有4個set menu可以揀 我地揀左主廚推介套餐 $1080+/位, 包左9道菜.海膽黑松露糖心蛋糖心蛋上面加左少量海膽同黑松露點綴同提鮮, 糖心蛋入口香醇煙燻帆立貝帆立貝大隻鮮甜活鮑魚配蟹肉海苔醬鮑魚好大隻同新鮮法國鴨肝煎得外脆內軟,好食日本A5和牛厚燒/薄燒/黑毛豬柳 (3揀1)我揀左厚燒, 肉質鬆軟, 油脂感好蟹肉炒飯炒得幾好, 夠哂乾食甜品揀左菠蘿雪葩, 味道好清甜, 非常解腻性價比高, 有機會下次再番黎值得一提, 餐廳員工服務好用心, 會慢慢講解每一道菜
性價比高 服務一流
海膽黑松露糖心蛋
糖心蛋上面加左少量海膽同黑松露點綴同提鮮, 糖心蛋入口香醇
煙燻帆立貝
帆立貝大隻鮮甜
鮑魚好大隻同新鮮
法國鴨肝
煎得外脆內軟,好食
日本A5和牛厚燒/薄燒/黑毛豬柳 (3揀1)
我揀左厚燒, 肉質鬆軟, 油脂感好
蟹肉炒飯
炒得幾好, 夠哂乾食
甜品
揀左菠蘿雪葩, 味道好清甜, 非常解腻
性價比高, 有機會下次再番黎
值得一提, 餐廳員工服務好用心, 會慢慢講解每一道菜
2021-09-13 132 浏览
約咗閨蜜食飯慶生,揀咗呢間想試好耐嘅鐵板燒嘆下,Menu有唔同配搭嘅套餐俾客人選擇,我哋揀咗「虎鐵板餐」沙律:前菜係清新雜蔬沙律醒一醒胃海膽黑松露溏心蛋:海膽配搭溏心蛋好夾,溏心蛋放喺鐵板上面焗得岩岩好火焰北寄貝:北寄貝上檯後點火燒一燒,視覺效果好好,而北寄貝亦都好鮮甜,喺Waiter介紹下我哋飲埋個汁,鮮味十足活鮑魚配蟹肉海苔醬活鮑魚食落好有咬口好新鮮,點埋海苔醬食有另一番味道活龍蝦配海膽醬海膽醬濃郁,但係食材新鮮,就咁食已經好正又好彈牙香煎野茶日本A5和牛厚燒(3成熟)師傅三成熟拿捏得好好,抵讚,和牛入口多汁,配埋喜馬拉雅山岩鹽,一流龍蝦頭豆腐野菌海鮮湯用活龍蝦嘅壳+龍蝦頭煲成,鮮甜三文魚籽海膽杯炒飯:食到呢道菜已經好飽,輕嘗左幾啖,海膽唔苦梳乎厘配雪糕:用第二個胃食埋個甜品,完美落幕

沙律:前菜係清新雜蔬沙律醒一醒胃

活鮑魚配蟹肉海苔醬
活鮑魚食落好有咬口好新鮮,點埋海苔醬食有另一番味道

活龍蝦配海膽醬
海膽醬濃郁,但係食材新鮮,就咁食已經好正又好彈牙

香煎野茶日本A5和牛厚燒(3成熟)

龍蝦頭豆腐野菌海鮮湯
用活龍蝦嘅壳+龍蝦頭煲成,鮮甜

梳乎厘配雪糕:用第二個胃食埋個甜品,完美落幕
2021-09-12 318 浏览
有個知己今個月生日,聽同事講依間餐廳服務同埋嘢食都唔錯,所以就book左依間餐廳同佢慶祝生日。餐廳有兩個鐵板燒爐,因為朋友唔係咁想坐bar 檯,我地最係坐左係普通座位,如果坐bar 檯食飯氣氛會再好啲!今晚我地叫一個虎鐵套餐,二人份量。前菜係蟹肉沙律。店員介紹佢哋用左松葉蟹肉。夏日炎炎,沙律加左酸酸甜甜嘅柚子汁,食起上黎特別開胃。之後我地食左海膽黑松露溏心蛋。溏心蛋整到啱啱好,有流心。海膽好新鮮,食到海水鹹味。加埋黑松露點綴,增加左依碟菜嘅吸引力。跟住我地食左火焰北寄貝。北寄貝食落好爽脆,北寄貝應該有清酒醃製過,有濃濃嘅清酒味。下一道菜我地食左活鮑魚配蟹肉海苔醬,店員介紹話鮑魚無落任何調味醬料,鹹味黎自海水。我都好鍾意依個食法,完全可以食到鮑魚嘅鮮味,而且鮑魚肉質好彈牙👍🏻而海苔醬同埋旁邊嘅三文魚籽,我就用黎拌旁邊嘅雞冠草食。之後我地食左活龍蝦配海膽醬。龍蝦肉又甜又爽脆,味道啱啱好。到我最期待嘅日本A5和牛啦!和牛煎到大概五成熟,近睇見粒和牛油脂均勻,入口即溶,真係好正🤤🤤夾埋炸蒜片食,更加香口!食完濃味和牛粒,之後就飲番一碗清清地嘅龍蝦元貝豆腐湯。個湯清清地,好鮮味,鍾意海鮮一定會好

今晚我地叫一個虎鐵套餐,二人份量。

蟹肉沙律

活鮑魚配蟹肉海苔醬

之後我地食左活龍蝦配海膽醬。龍蝦肉又甜又爽脆,味道啱啱好。

活龍蝦配海膽醬

到我最期待嘅日本A5和牛啦!

日本A5和牛厚燒

食完濃味和牛粒,之後就飲番一碗清清地嘅龍蝦元貝豆腐湯。個湯清清地,好鮮味,鍾意海鮮一定會好鍾意。

龍蝦元貝豆腐湯

飲完湯,我哋就食咗呢個賣相好靚嘅三文魚子海膽炒飯。三文魚子同海膽都好新鮮,炒飯炒到好乾爽,食落去唔油膩。

三文魚籽海膽杯炒飯

最後甜品當然唔少得,我就食咗一個綠茶疏乎厘雪糕。疏乎厘空氣感十足,重蛋味,都唔錯。

梳乎厘雪糕

總括而言,呢一餐晚餐質素唔錯,服務又好,希望知己滿意我今次安排嘅生日飯啦😆
蟹肉沙律
2021-09-12 184 浏览
放假同朋友去食鐵板燒🍴兩人叫同一款set仲有9折,抵食呀😋所以我地主菜一個叫左牛柳一個叫薄燒和牛🤪咁就可以試曬兩款牛啦✨虎鐵特選D餐 $498✨1️⃣南非鮑魚2️⃣澳洲牛柳3️⃣日本薄燒A5和牛4️⃣大海虎蝦5️⃣和牛炒飯6️⃣鴨肝蒸蛋7️⃣沙律8️⃣味增湯9️⃣芝麻雪糕

✨虎鐵特選D餐 $498✨

7️⃣沙律

8️⃣味增湯

9️⃣芝麻雪糕
2021-09-06
.今日慶祝朋友升職加薪,當然要食好西!.係openrice search呢間位於銅鑼灣既鐵板燒受歡迎就訂座了。.因為想食龍蝦,所以我地揀左御二人前$2680.沙律先黎蟹肉沙律做夢菜,簡單地為今晚豐富晚餐做序幕.海膽黑松露溏心蛋見到師傅用鐵板焗蛋,再係面加上海膽、黑松露醬及金泊半熟蛋黃加埋黑松露同海膽好香.火焰北寄貝燒大隻肉厚既北寄貝,侍應會係上菜後點火,俾我地打卡影相。除左北寄貝肉鮮甜,湯有晒燒北寄貝既精華,記得飲!.活鮑魚配蟹肉海苔醬鹽燒大隻南非鮑魚,司傅完全冇浪費咁靚既食材,鮑魚肉厚而肉質林,內臟亦煎過,仲配以三文魚子海草沙律成道菜加埋非常出色!.活龍蝦配海膽醬係採用原隻活澳洲龍蝦,龍蝦膏同海膽製成醬汁,龍蝦肉鐵板燒。.龍蝦肉好彈牙好鮮甜,加埋醬汁一齊食,成件事就係好龍蝦、好好食!!.日本A5和牛厚燒及香煎野菜A5和牛扒油脂分泌平均,入口即嚐到油香,肉無筋,配搭香煎日本茄子、南瓜及大啡菇.汁物日本刺身帶子、𩶘魚,龍蝦湯一啖就嚐到濃郁魚湯煲成既湯,配以帶子、豆腐、剛才澳洲龍蝦頭,豐富海鮮味。.三文魚子海膽杯炒飯鐵板三文魚炒飯上層鋪滿新鮮既海膽、三文魚子,佢地既鮮味融入炒飯中,令炒飯更

今日慶祝朋友升職加薪,當然要食好西!
因為想食龍蝦,所以我地揀左御二人前$2680
沙律

先黎蟹肉沙律做夢菜,簡單地為今晚豐富晚餐做序幕
海膽黑松露溏心蛋

見到師傅用鐵板焗蛋,再係面加上海膽、黑松露醬及金泊
半熟蛋黃加埋黑松露同海膽好香

活鮑魚配蟹肉海苔醬

成道菜加埋非常出色!
活龍蝦配海膽醬

係採用原隻活澳洲龍蝦,龍蝦膏同海膽製成醬汁,龍蝦肉鐵板燒。

日本A5和牛厚燒及香煎野菜

汁物
日本刺身帶子、𩶘魚,龍蝦湯

三文魚子海膽杯炒飯
鐵板三文魚炒飯上層鋪滿新鮮既海膽、三文魚子,佢地既鮮味融入炒飯中,令炒飯更出色

梳乎厘雪糕
估唔到連甜品都可以用鐵板製作梳乎厘,然後係面加上一球抹茶雪糕,用呢道甜品做結尾好滿足。
2021-09-06
2021-09-10 1016 浏览
返工返得咁辛苦,點都要食啲好嘢獎勵下自己!同友人決定叫一個二人套餐happy一下!海膽黑松露糖心蛋蛋都可以有好奢華嘅感覺!上面鋪滿黑松露、海膽同食用金箔,跟糖心蛋相拌而食,味道更出、更軟滑。火焰北寄貝嘩!燒緊係准鹽,完全係視覺嘅享受,打卡一流!😚北寄貝帶有香濃嘅酒味,入口鮮甜,連湯汁都可以飲呢。活鮑魚配蟹肉海苔醬活鮑魚有好清甜嘅鮮味,特別的綠色醬汁原來係蟹肉海苔醬,待應更建議可以一半鮑魚原汁原味的吃,另一半則可以配上醬汁吃,各有滋味。活龍蝦配海膽醬醬汁係龍蝦膏同海膽醬,配上彈牙嘅龍蝦。原來擺盤的玫瑰花是溫室花,花瓣是可以食用的呢!日本A5和牛厚燒餐廳指定使用熊本縣產的牛肉,A5級的極品和牛,有濃濃嘅油脂感,肉質十分軟腍鬆化!配上香煎野菜;日本南瓜、大啡菇 及茄子,一流!龍蝦豆腐湯湯上嘅龍蝦頭是剛才的活龍蝦,清甜的湯十分暖胃。三文魚子海膽杯炒飯整杯炒飯的表面鋪滿海膽及大大粒的三文魚子!海膽鮮甜,入口即化,跟三文魚子粒粒爽口有強烈對比,而且炒飯爽口不油膩,大滿足~☺️梳乎厘雪糕最後揀選了柚子雪糕,酸酸甜甜唔會太飽濟,師傅即叫即做的梳乎厘十分輕盈軟綿,十分滿足的甜品。

龍蝦豆腐湯
湯上嘅龍蝦頭是剛才的活龍蝦,清甜的湯十分暖胃。

2021-08-30