2022-07-19 734 浏览
星期一晚上和同老公去吃鐵板燒。我地叫了$2980+1的二人套餐,只要好食,偶爾豪一豪都值得。侍應首先會送上意大利花茶,是玫瑰味,很清香,沒有苦澀味,還會不斷加茶。蟹肉海膽黑松露溏心蛋賣相非常精緻,蛋黃是流心的,表面鋪了鮮甜的海膽和金箔,很考功夫。和牛薄燒卷沙律 沙律新鮮,配以和牛薄燒卷,沙律都變得高級。原隻鮮活澳洲黑邊大鮑魚這是我見過最大隻的鮑魚,鮑魚彈牙有韌性,旁邊的蟹肉海苔醬可以蘸鮑魚邊和雞冠草吃。活龍蝦配海膽醬龍蝦非常鮮甜,厚肉且軟嫩,海膽醬和龍蝦非常合,很出色。日本熊本A5和牛厚燒配香煎野菜A5和牛五成熟,牛味濃而且有肉汁,野菜有茄子、南瓜、大啡菇。西班牙黑毛豬柳配香煎野菜豬柳吃起來不韌,挺嫩,野菜和上面是一樣的。刺身帶子豆腐鯛魚湯鯛魚湯質地很濃稠,帶子很嫩滑,好喝。和牛炒飯炒飯濕潤,炒得很香口。火焰鐵板梳芙厘雪糕侍應會在你面前點火燒梳芙厘,梳芙厘軟綿綿而且輕盈,雪糕有豆腐和黑芝麻味,還加了紅豆,兩個都好吃。另外叫了黑啤同梅酒爽一爽。
和牛薄燒卷沙律
沙律新鮮,配以和牛薄燒卷,沙律都變得高級。
和牛薄燒卷沙律
活龍蝦配海膽醬
龍蝦非常鮮甜,厚肉且軟嫩,海膽醬和龍蝦非常合,很出色。
日本熊本A5和牛厚燒配香煎野菜
日本熊本A5和牛厚燒配香煎野菜
西班牙黑毛豬柳配香煎野菜
豬柳吃起來不韌,挺嫩,野菜和上面是一樣的。
西班牙黑毛豬柳配香煎野菜
刺身帶子豆腐鯛魚湯
鯛魚湯質地很濃稠,帶子很嫩滑,好喝。
和牛炒飯
炒飯濕潤,炒得很香口。
火焰鐵板梳芙厘雪糕
另外叫了黑啤同梅酒爽一爽。
黑啤&梅酒
2022-07-18
黑啤&梅酒
2022-07-16 106 浏览
同男朋友慶祝周年紀念就去食啲好野😋😋我哋揀咗銅鑼灣既虎鐵-虎鐵套餐頭盤已經好吸引係蟹肉海膽松露溏心蛋仲要有食用金箔海膽既甜味加上溏心蛋既蛋香好夾牛油果海蝦沙律海蝦新鮮 加上牛油果Fresh鐵板燒既重點黎啦!就係火焰北寄貝師傅係我地面前倒上火焰Eye catching!!唔單止好睇 仲好食!北寄貝燒得岩岩好 一啲都唔韌食到一半 可以飲返杯玫瑰花茶解膩活鮑魚配蟹肉海苔醬鮑魚燒得好香肉質彈牙活龍蝦配海膽醬龍蝦燒到半生熟可以保留龍蝦既鮮味呢道茶連玫瑰花都可以食好清新日本熊本A5和牛厚燒牛肉5成熟 岩岩好牛肉十分juicy加上蒜片又係另一類風味師傅用岩岩既龍蝦頭 煮左刺身豆腐鯛魚湯湯頭鮮甜濃濃既魚味最後食返一個黑松露三文魚子海膽炒飯海膽同魚子既份多到滿瀉大滿足😋最後就梗要返個甜品啦梳芙厘芝麻雪糕
同男朋友慶祝周年紀念

海膽既甜味加上溏心蛋既蛋香
好夾

海蝦新鮮 加上牛油果
Fresh

鐵板燒既重點黎啦!
就係火焰北寄貝
師傅係我地面前倒上火焰
Eye catching!!
唔單止好睇 仲好食!
北寄貝燒得岩岩好 一啲都唔韌

大滿足😋

最後就梗要返個甜品
梳芙厘芝麻雪糕
2022-07-14 117 浏览
老板最近心情好,請我哋去食高級鐵板燒。期待放工後的一頓美食。清新沙律配薄燒和牛,加多了一份矜貴感。平平無奇嘅糖心蛋,配搭海膽,松露,還有金箔裝飾,即時升級了,味道層次豐富。澳洲黑邊大鮑魚大過我手掌。肥厚有嚼口,鮮美。活生龍蝦又爽又彈,醬汁係龍蝦海膽汁,味道濃厚。和牛厚燒來自熊本縣,入口即化。可配岩鹽和蒜片,香脆鬆化。鯛魚湯鮮味,豆腐滑溜。和牛炒飯最後係火焰疏乎厘配紅豆雪糕,熊熊烈火,有噱頭,即打卡
老板最近心情好,請我哋去食高級鐵板燒。
期待放工後的一頓美食。

清新沙律配薄燒和牛,加多了一份矜貴感。

澳洲黑邊大鮑魚大過我手掌。肥厚有嚼口,鮮美。

活生龍蝦又爽又彈,醬汁係龍蝦海膽汁,味道濃厚。

和牛厚燒來自熊本縣,入口即化。可配岩鹽和蒜片,香脆鬆化。

鯛魚湯鮮味,豆腐滑溜。

和牛炒飯

最後係火焰疏乎厘配紅豆雪糕,熊熊烈火,有噱頭,即打卡

2022-07-13
3K
2022-07-13 76 浏览
日本菜🇯🇵中鐵板燒是我心頭好,當聽到叮叮噹鐵鏟聲音好治愈…🎶意大利花茶🌹來自意大利嘅玫瑰花茶,飄來花香,清淡。蟹肉海膽松露糖心蛋🥚鮮甜嘅蟹肉,濃味而甘嘅海膽,重味嘅松露,配搭糖心蛋,有多重層次。澳洲黑邊鮑魚來自澳洲黑邊鮑,主要是野生的,所以非常大隻。肉質又爽滑又彈牙。建議先食原味,再伴以蟹肉海苔汁。我比較喜歡原汁原味。活龍蝦🦞食材新鮮,只少許調味,龍蝦鮮味己表露出來。伴海膽龍蝦汁,又霸道又惹味。熊本A5和牛厚燒🐂和牛肥厚而不膩,油脂慢慢滲在口腔內。三種食法:原味,蘸岩鹽或伴以炸蒜片。刺身帶子豆腐鯛魚湯🎣奶白湯底鮮..鮮..鮮。和牛炒飯🍚粒粒飯分明,香味可口。

意大利花茶🌹
來自意大利嘅玫瑰花茶,飄來花香,清淡。

蟹肉海膽松露糖心蛋🥚

澳洲黑邊鮑魚
來自澳洲黑邊鮑,主要是野生的,所以非常大隻。

活龍蝦🦞
食材新鮮,只少許調味,龍蝦鮮味己表露出來。
伴海膽龍蝦汁,又霸道又惹味。

熊本A5和牛厚燒🐂
和牛肥厚而不膩,油脂慢慢滲在口腔內。
三種食法:原味,蘸岩鹽或伴以炸蒜片。

刺身帶子豆腐鯛魚湯🎣
奶白湯底鮮..鮮..鮮。

和牛炒飯🍚
粒粒飯分明,香味可口。

2022-07-13
2022-07-11 89 浏览
近排咁忙,就同女朋友去食餐好嘅,今次就去食銅鑼灣呢間虎鐵 鐵板燒。我地就嗌咗個虎鐵套餐。 第一樣嚟嘅就係蟹肉海膽黑松露溏心蛋,一睇上面有勁多食用金箔,加上黑松露同海膽拌上溏心蛋。超正! 跟住就有火焰北寄貝,店員幫我點火燃燒酒精後,燒咗一陣,個殼都好熱要小心唔好辣到,而北寄貝啲汁都好滾燙,不過北寄貝食落又唔會韌,啱啱好。 而呢個套餐都有送埋意大利玫瑰花茶,聞落有甜絲絲嘅味,飲落就好有玫瑰香。 之後就係牛油果海蝦沙律,睇得出牛油果都係即切,而沙律汁酸酸地都好開胃。 好快就有主菜之一,活鮑魚配蟹肉海苔醬,第一啖先食原味,十分鮮甜,第二啖配上濃郁海苔醬,鹹香同鮑魚好夾。另外則邊都有配菜可以食。 跟住就係活龍蝦配海膽醬,龍蝦十分彈牙加上奢侈嘅海膽醬,齒頰留香。 之後就到全晚重頭戲,就係A5和牛厚燒同黑毛豬,入口即溶,牛味濃郁,而黑毛豬亦都不會油膩。 而尾聲亦有海膽杯炒飯同鯛魚湯作結,為先前主菜收尾。 最後更有超空氣梳孚尼配芝麻/士多啤梨雪糕。超完美

而尾聲亦有海膽杯炒飯同鯛魚湯作結,為先前主菜收尾。

最後更有超空氣梳孚尼配芝麻/士多啤梨雪糕。超完美
2022-07-09 118 浏览
今日食鐵板燒想經濟啲,就梗係食午餐啦我就揀咗set B我覺得每一道餸都唔錯,食材好新鮮,好好食,以大虎蝦同帶子為例,虎蝦大隻,又爽口彈牙,燒到啱啱好熟不過我覺得調味就較為單一,好多時廚師都係加啲三文魚子上去調味,我估目的係想增加新鮮味道,不過兩項海鮮都咁食嘅話,就會覺得冇咩太突出,可能調返唔同嘅醬汁,會更加出色至於蒸蛋,火候都啱啱好,蒸蛋好滑,估唔到配埋鵝肝食又幾夾其實呢度$400幾1個set,以鐵板燒個水準都真係唔錯
今日食鐵板燒

想經濟啲,就梗係食午餐啦

我就揀咗set B

至於蒸蛋,火候都啱啱好,蒸蛋好滑,估唔到配埋鵝肝食又幾夾

其實呢度$400幾1個set,以鐵板燒個水準都真係唔錯

朋友今個月又升職了,所以我們就決定找間日本餐廳慶祝一下,因為最近食太多刺身,我們都想食點熱食,就來了這家虎鐵鐵板燒了。餐廳環境乾淨舒服,坐吧枱可以近距離欣賞師傅的功架,不過我們想靜靜地談天就選擇了坐卡位。餐牌上有好幾個套餐可以選擇,因為我很想食龍蝦,就選擇了這個$2880的二人套餐,其中一個和牛就轉了西班牙黑毛豬。套餐配送的意大利玫瑰花茶,玫瑰花香撲鼻,茶香濃醇,令人頓然從市區中抽身出來,心定神閑地放鬆下來好好地享用晚餐。•牛油果泰式海蝦沙律•醬汁帶微微的酸辣,調味清新,海蝦爽口彈牙,非常開胃。•黑松露海膽蟹肉糖心蛋•半熟的雞蛋上鋪滿海膽、黑松露及金箔。用匙羹一刮就見到流心的蛋黃夾雜蟹肉,連海膽一起吃時鮮味十足,淡淡的松露香沒有搶去海膽的鮮味,只令味道更有層次。•火焰北寄貝•上菜後職員就會在碟中倒入酒精再點火,視覺上已經非常值得打卡,燒過的側柏葉為北寄貝增加了一點清香,而北寄貝口感令我非常驚喜,嫩滑中帶點爽脆,以麵豉加清酒調味,留下的湯汁特別清甜~•活南非鮑魚•份量極大,鮑魚本身沒有調味,食到的鹹味全靠鮑魚本身的海水味,可以配搭旁邊的蟹肉海苔醬,味道會更加鮮甜,口感更加豐富,而雞冠草的

•牛油果泰式海蝦沙律•
醬汁帶微微的酸辣,調味清新,海蝦爽口彈牙,非常開胃。

•黑松露海膽蟹肉糖心蛋•

•火焰北寄貝•

•活南非鮑魚•
份量極大,鮑魚本身沒有調味,食到的鹹味全靠鮑魚本身的海水味,可以配搭旁邊的蟹肉海苔醬,味道會更加鮮甜,口感更加豐富,而雞冠草的口感爽脆,富有骨膠原,可以配鮑魚肝一起食,師傅已經將鮑魚肝消毒,味道鹹香惹味~好出色!

•澳洲活龍蝦•
師傅已經將龍蝦起肉,令我們食得更方便,而且以海膽和龍蝦膏調配醬汁,龍蝦肉保持到肉汁,口感滑嫩彈牙,鮮甜美味。

•熊本A5和牛厚燒•
燒至五成熟的和牛外脆內軟,油脂濃濃,配搭鬆脆的炸蒜片食油膩感就得以中和,而且味道和口感的層次更豐富,配料用了日本茄子、南瓜和美國大啡菇,新鮮的蔬菜簡單燒香已經好甜好好味。

•西班牙黑毛豬·
黑毛豬的口感鬆軟,帶來跟和牛不一樣的口感,而且比起和牛的肉味較濃,配炸蒜片食更惹味。

·黑松露海膽三文魚子炒飯·
連炒飯都非常足料,以杯盛載的炒飯上蓋了滿滿的海膽和三文魚子,每一口炒飯都被海膽和三文魚子的鮮味包圍,加上淡淡的黑松露香,不錯。

·刺身帶子豆腐鯛魚湯·
帶子鮮甜,魚湯帶有濃濃的魚香,為嫩滑的豆腐作簡單的調味,正好用來清一清味蕾。
·鐵板燒梳芙厘雪糕·
甜品的份量亦很大,梳芙厘的蛋香和鬆軟度十足~配無敵的綠茶雪糕和紅豆好味得令人精神為之一振。

整體來說這個套餐的份量和質素都令我極滿意!是值得再回頭的餐廳。
2022-06-27
  • 日本A5和牛厚燒配香煎野菜
  • 活鮑魚配蟹肉海苔醬
2022-07-07 77 浏览
最近鍾意咗食鐵板燒,有朋友都想食幾時約埋一齊收工去happy下。平日晚去到比想像中多人,想坐吧枱真係要預先Book位。意大利玫瑰茶今日食飯送咗個玫瑰茶,清清地好有花香。牛油果海蝦沙律一坐低好肚餓,有個沙律食啱啱好,加咗沙律醋酸酸地好開胃。蟹肉海膽松露糖心蛋糖心蛋嘅蛋黃好流好滑,入面仲有好多蟹肉,好鮮好特別。火焰北寄貝一放上枱點左火,好震撼!等佢火熄咗就可以食,個北寄貝好鮮,咬落去唔韌,連埋啲湯都飲得。活鮑魚配蟹肉海苔醬鮑魚本身已經夠哂開海水嘅鹹鮮味,配埋側邊嘅三文魚子真係好鮮甜,就算點海苔醬都唔會話好鹹。活龍蝦配海膽醬龍蝦嘅生熟度把握得啱啱好,本身已經落咗鹽調味,如果鍾意濃味啲可以點埋海膽醬。日本熊本A5和牛薄燒 和牛薄燒食落去好香,包埋香蔥同埋蒜蓉脆,食落有口感得來好香,一啲肥膩感都冇。刺身帶子豆腐鯛魚湯魚湯好鮮,落足材料煲夠哂濃味,怕魚腥味嘅人,餐廳提供左胡椒粉可以自己加。黑松露三文魚子海膽杯炒飯個炒飯面有滿滿嘅三文魚子同海膽,超豪華!撈埋落炒飯度啖啖都好鮮甜好好食。鐵板梳乎厘雪糕揀咗芝麻味雪糕,超級濃芝麻香,可惜一上菜嘅時候雪糕已經溶緊,食埋個甜品成餐飯好滿足。

意大利玫瑰茶
今日食飯送咗個玫瑰茶,清清地好有花香。

牛油果海蝦沙律
一坐低好肚餓,有個沙律食啱啱好,加咗沙律醋酸酸地好開胃。

蟹肉海膽松露糖心蛋
糖心蛋嘅蛋黃好流好滑,入面仲有好多蟹肉,好鮮好特別。

火焰北寄貝

日本熊本A5和牛薄燒

黑松露三文魚子海膽杯炒飯

鐵板梳乎厘雪糕
2022-07-06 73 浏览
前幾日在家晚餐,和家人聊起幾年前在日本旅遊時吃過的鐵板燒,馬上訂一間回味一下~當晚只有我和媽媽二人,所以就點了一份二人餐,原本還想要加點什麼,不過吃到半途就已經感到有點full了~【意大利玫瑰花茶】二人餐套餐除了menu上的菜式外,還附送意大利玫瑰花茶,味道清香,有助解膩!【牛油果泰式海蝦沙律】這前菜挺有驚喜的,沙律用上泰式的酸汁,非常有泰國風情,又開胃。【黑松露海膽蟹肉糖心蛋】 糖心蛋面頭舖上食用金箔,賣相相當吸引。第一次品嚐流心蒸蛋,感覺特別,配上海膽層次份外豐富~【火焰北寄貝】廚師特地用柏葉伴碟,點火時順帶煙薰帶出香氣。而北寄貝殻上的湯汁經過調味,同時吸收北寄貝精華,非常鮮味!【活鮑魚配蟹肉海苔醬】食材用上南非鮑魚,十分厚肉彈牙。鮑魚沒有額外調味,反而以自身海水鹹味來提鮮。蟹肉海苔醬配上三文魚子,伴著紅綠雞冠草來吃,富有骨膠原。而鮑魚肝亦完全煎熟,可以放心食用。【活龍蝦配海膽醬】用上了澳洲龍蝦,沾上龍蝦膏海膽醬,超甘香鮮味。廚師特別提到伴碟的玫瑰花是食用玫瑰,挺用心的~【西班牙黑毛豬柳】西班牙黑毛豬沒有太多處理,伴以喜馬拉雅山岩鹽、炸蒜片和一些配菜。炸蒜片鬆化香脆,而配菜有美國大

【意大利玫瑰花茶】

【牛油果泰式海蝦沙律】

【黑松露海膽蟹肉糖心蛋】
糖心蛋面頭舖上食用金箔,賣相相當吸引。

第一次品嚐流心蒸蛋,感覺特別,配上海膽層次份外豐富~

【火焰北寄貝】

【活鮑魚配蟹肉海苔醬】

【活龍蝦配海膽醬】

【西班牙黑毛豬柳】
西班牙黑毛豬沒有太多處理,伴以喜馬拉雅山岩鹽、炸蒜片和一些配菜。炸蒜片鬆化香脆,而配菜有美國大啡菇、日本茄子和南瓜~

【黑松露三文魚子海膽杯】
賣相多麼精緻!炒飯炒得乾身,粒粒分明,混入黑松露、三文魚、海膽,又怎會不鮮味呢!餐廳職員更貼心提醒可以幫忙將海膽杯轉到另一個碗方便食用~

【帶子豆腐鯛魚湯】
鯛魚湯用了龍蝦殼熬煮,連同龍蝦膏,多了一份甘香,完美地為鐵板燒晚餐的熱食畫上句號~

【鐵板疏乎厘雪糕】
套餐的甜品也絕不馬虎,同樣是蓆前料理的疏乎厘,配上宇治金時綠茶紅豆雪糕,這個組合絕對不會出錯!
2022-07-06 85 浏览
今日嚟到呢度慶祝我哋周年紀念,餐廳細細間但係服務超好,服務人員隨時隨地都關注我們的茶杯中有沒有茶,而且很貼心地在我們吃龍蝦的時候帶給我們濕紙巾。食物方面,我們吃了主廚推介套餐,每個人大約$1500,可以吃到餐廳最推介的各種食物。包括有超級大個的鮑魚,烹調之前還會拿出來給我們拍照,而且還有超級新鮮的龍蝦,已經拆好了肉,彈牙又好吃。我還有很喜歡這裏的刺身帶子豆腐鯛魚湯,鮮甜而且帶子很好吃。最驚喜的還有甜品的部份,火焰疏乎厘在你面前燃燒起來,雪糕可以選擇不同的口味,這次選擇了紅豆跟芝麻也十分不錯。

2022-07-06 74 浏览
🔥如果有咩特別節日要慶祝,去鐵板燒就最開心🥰今次嚟咗食主廚推介套餐($2980/2人)超級滿足!有齊大大帶隻鮑魚同龍蝦,仲有日本熊本A5和牛厚燒~我覺得咁多道菜入面龍蝦係最好食嘅🦞肉質彈牙而且醬汁超香!!.If you’re looking for a place for any celebration, teppanyaki will be a good pick. The Chef’s special dinner set ($2980/2pp) got a few luxurious dishes, my favourite part was the lobster🦞🦞
🔥
2022-07-06 81 浏览
今日叫左兩個歺,兩份都糸黑魚子鹅肝蒸蛋,几好味,一份系菊花煙燻帆立貝,好特別,一份南非鮑魚,都新鮮,一份日本熊本A5和牛薄燒,超好味,一份香煎野菜,有南瓜大啡菇同,唔錯,一碗味噌湯,冇特別,一碗蟹肉炒飯同芝麻雪糕,另一份的分別余帆立貝煮法系火焰黑松露汁煮帆立貝,好特別,另一份晤系鮑魚,而糸大海虎蝦,都几正,而另一份唔系和牛薄燒而糸澳洲牛柳,都唔錯,呢間食肆最好嘅地方就係每一道菜都會好細心咁講解同介紹,而服務員會不停幫你換碟同加水,今時今日真係好少呢啲服務
2022-07-06 61 浏览
最近見男朋友返工返得咁辛苦,我就決定帶佢去食餐好嘅,去慰勞吓佢,仲有順便俾個驚喜佢。------------------------------我哋嗌咗個虎鐵套餐,一個套餐有10款唔同嘅嘢食,好豐富。蟹肉海膽黑松露溏心蛋面上面嘅係金箔,超級奢侈。😆😆海膽同蟹肉嘅鮮味同蛋嘅蛋香味好夾。😋😋牛油果海蝦沙律呢一個沙律嘅汁食得酸酸地,幾開胃,啱晒鍾意食沙律嘅我。火焰北寄貝本身以為就咁一個北寄貝冇乜特別,點知店員同我哋講佢會點一點火,真係又睇得又食得。🤣🤣北寄貝食落好鮮甜,而且唔會韌。😋😋活鮑魚配蟹肉海苔醬好大隻鮑魚!!仲要好細心咁幫我哋切好咗,方便我哋食。而且側邊仲配有三文魚子,可以配住嚟食。😆😆而且隻鮑魚燒得啱啱好。😍😍活龍蝦配海膽醬龍蝦肉質彈牙,食得出佢好新鮮。配埋個海膽醬,將成個味道再提高到一個層次。🥰🥰日本熊本A5和牛厚燒喺咁多嘢食入面,我最鍾意食嘅係呢一個和牛厚燒。佢入口即肉之餘,仲要牛味好濃,令我超級驚喜。黑毛豬柳一咬落去,啲肉汁就標晒出嚟,勁正。配埋側邊嘅野菜嚟食,可以中和返,冇咁膩。😍刺身帶子豆腐鯛魚湯超級濃嘅魚味!好耐未試過飲到咁濃嘅魚湯,好好飲。黑松露三文魚子海膽杯炒飯海膽
我哋嗌咗個虎鐵套餐,一個套餐有10款唔同嘅嘢食,好豐富。

牛油果海蝦沙律
呢一個沙律嘅汁食得酸酸地,幾開胃,啱晒鍾意食沙律嘅我。

火焰北寄貝

日本熊本A5和牛厚燒

黑毛豬柳

刺身帶子豆腐鯛魚湯
超級濃嘅魚味!好耐未試過飲到咁濃嘅魚湯,好好飲。

黑松露三文魚子海膽杯炒飯
海膽同三文魚子嘅份量都好多,估唔到黑松露,三文魚子同海膽可以咁夾。連埋個炒到粒粒分明嘅炒飯食簡直一流。

鐵板梳芙厘雪糕
呢一次係我第一次食梳芙厘,原來梳芙厘係咁好食,好似發現新大陸咁。🤣🤣

意大利玫瑰花茶
呢一個係免費送嘅,聞落好重玫瑰花味,但飲落好清新。😙😙

店員每上一道菜都會同你講返你食緊啲乜嘢,幾好。同埋會主動幫我哋加番啲茶,服務幾好。🥰🥰我覺得慶祝特別日子嘅話,嚟依度都係一個幾唔錯嘅選擇。
2022-07-03 96 浏览
評分: 9/10幸好當晚有預先訂座,並request了爐邊吧枱的位置,才有機會看到師傅的手藝。經openrice訂座更有9折優惠,建議使用。師傅會把新鮮材料於客人面前逐一處理,其新鮮程度非常高,能親眼看見龍蝦和鮑魚等海鮮從魚池中被拿出並清洗。每道菜式都會有專人講解,從食材到建議食法都一一包攬。侍應態度十分友誼,如慶祝生日/週年等非常合適!可以事先致電餐廳方面,看看餐廳可以如何安排!整體而言,必定會再來光顧!
評分: 9/10

每道菜式都會有專人講解,從食材到建議食法都一一包攬。
2022-05-29
  • 三文魚子海膽杯炒飯
  • 日本A5和牛厚燒配香煎野菜
  • 沙律
2022-07-01 754 浏览
生日月朋友book定鐵板燒為我慶生,去了位置銅鑼灣既虎鐵鐵板燒,去到餐廳店員安排好座位,即時放下兩杯花茶,焗大約5分鐘就可飲用,好香既茶味😋睇睇餐牌點了兩人鐵板燒套餐,好多野食讓我一一介紹下~蟹肉海膽松露糖心蛋賣相好靚有蛋殼好薄,內有糖心蒸蛋,最上面放左金箔和海膽,好精心的一道菜活龍蝦肉厚質嫩入口爽及彈牙,配上海膽醬,更添美味原只鮮活的澳洲黑邊大鮑魚以新鮮鮑魚在鐵板燒,鮑魚好大隻,配上三文魚籽大大粒,  配上綠色海藻及海苔汁,更加美味😋😋😋日本熊本A5 和牛厚燒A5 和牛係必點之選配料有大啡菇、南瓜,和牛肉質鮮味可口,好林又軟熟😋西班牙黑毛豬柳配香煎野菜和炸蒜片豬柳好厚肉估唔到都好林,入口柔軟粉嫩肉汁豐富不膩,都很驚喜!刺身帶子豆腐鯛魚湯  帶子鮮甜豆腐滑,湯是奶白色,入口鮮甜可口👍🏻黑松露三文魚子海膽炒飯最後見到炒飯都有點飽,當見到杯上又感覺不太飽,炒飯炒得很乾身好味😋 黑松露香濃配想最喜愛的三文魚子和海膽更加滋味疏乎厘雪糕 芝麻味疏乎厘整得很有空氣感,好滑配上雪糕🍦相當美味,為晚餐畫上完美句號,相當美滿的晚餐🥣
睇睇餐牌點了兩人鐵板燒套餐,好多野食讓我一一介紹下~

蟹肉海膽松露糖心蛋

活龍蝦
肉厚質嫩入口爽及彈牙,配上海膽醬,更添美味

原只鮮活的澳洲黑邊大鮑魚

日本熊本A5 和牛厚燒

西班牙黑毛豬柳配香煎野菜和炸蒜片

刺身帶子豆腐鯛魚湯
帶子鮮甜豆腐滑,湯是奶白色,入口鮮甜可口👍🏻

黑松露三文魚子海膽炒飯

疏乎厘雪糕 芝麻味