2018-11-30 46 浏览
今日朋友仔話同我慶祝,因為我升咗職,所以佢就帶我去花木食日本料理。牛舌岩鹽燒$108朋友好識做,我一向都鍾意食牛舌嘅喺,係我未黎到之前,佢就一早已經落咗單。牛舌都幾厚肉,切到細細件,其實唔點汁就已經好夠味,但點個汁就更加惹味呀。沖繩豚肉炒苦瓜$108我朋友話,佢之前嚟食唔到呢個苦瓜,今次我哋就叫返一個。沖繩豚肉嘅豬肉果然係好食啲,好有豬味,而且脂肪唔算多,但係又會好腍,加埋炒蛋,正。粟米$28食咗唔少肉,叫番澱粉先,我哋就叫左燒粟米。一個粟米唔算好甜,好彩落左牛油,好夠香。酥炸軟殼蟹$148見到之前有人叫炸軟殼蟹,我都叫咗一個。估唔到原來係有兩隻,幾掋喎,而且炸得好酥脆,點醬汁就鹹咗少少,唔掂就仲好食啦。

牛舌岩鹽燒$108

沖繩豚肉炒苦瓜$108

粟米$28

酥炸軟殼蟹$148

2018-11-20
2018-11-29 44 浏览
今晚慶祝我哋嘅紀念日💏 一定要食好啲啦🥂 我哋去咗天文臺道新開嘅餐廳「花木」食日本料理,餐廳環境非常好,日式嘅裝修,新開嘅關係好靚,坐得好舒服,店員亦非常有禮貌,服務好好👍🏻食物選擇好多~送贈的餐前小食已經好好食~吉列炸蝦卷$98賣相好好,有六件炸蝦卷,蝦好新鮮,食到彈牙嘅口感,整體味道好好,所以我哋encore左一份,點知廚師賣大包😍 其實係整錯咗🤣 加咗魚子做topping,更加好味🤤黑松露鰻魚卷$168亦都係賣相非常之好,有六件鰻魚卷,差不多係原條鰻魚咁,黑松露味好香,鰻魚好軟滑,口感好好,整體非常唔錯👍🏻雞骨腸$39/ 雞軟骨$38/ 自家製免治雞肉串$48/ 雞中翼$48我哋試咗四款串燒,雞骨腸,燒得好好,外皮脆好香口😋~ 雞軟骨味道正常~ 免治雞肉串都幾大條,亦係外皮香脆,可以配生蛋醬汁食,更好味👍🏻 雞中翼有兩隻,亦係燒得外皮香脆,肉質鮮嫩~大蝦天婦羅$168賣相亦係非常之好,有五件天婦羅蝦,每件都好大件,粉皮薄,蝦肉爽口,唔多油,配埋抹茶鹽食更好味👍🏻 推介😋花木卷$168賣相同炸蝦卷有少少相似,但裏面係明太子,所以味道鹹香,topping嘅脆脆配搭得好好,令味道更佳😋

吉列炸蝦卷$98

黑松露鰻魚卷$168

大蝦天婦羅$168

花木卷$168

沖繩豚肉野菜炒麵$118
有野菜同豚肉,麵嘅質地唔錯,味道亦都好好,只係略嫌多油~

鮮果雪葩 $98
有幾款味道揀,我哋揀咗柚子味,雖然唔係自家製,但味道都好好,濃郁嘅柚子味,非常清新,為晚餐完美作結😋
2018-11-29 53 浏览
師父有請@花木日本料理 尖沙咀天文台道8號3樓2號舖 識食之人帶我食高級日本菜,大恩大德沒齒難忘!前菜送的,小巧精緻,有蟹仔,鱈魚豆腐同明太魚子,冷盤來開開胃。個明太子一粒粒集結好爽口,撈了wasabi 沙律醬。豆腐魚仔醃過味道偏鹹。炸蟹仔脆卜卜,似蟹仔零食。打開menu 見到期間限定,其實刺身海鮮都要看季節,不時不食。要了一份$248 炎燒6式珍味蠍,芝士,蒜蓉,清酒,芝士海膽,曬布同天婦羅,各有特色,我又可以吃到芝士燒蠔。芝士好像pizza ,而蒜味好濃好重 $98 香草雞胸什菜沙律,因唔喜歡日本醬汁太甜似飲糖水,所以穩陣起見點什菜沙律。$ 78 和風沙什菜,份量少只夠一人食,有什麼來頭賣到咁高價位?是有機溫室菜嗎?還是另外secret,香港地果然是食租金。朋友點的是$398 十件壽司,由師博按時令新鮮食材決定,朋友話食材好靚又高級,有蝦,三文魚,海膽,池魚,吞拿魚,八爪魚,赤貝,鯛,油甘魚。用了赤醋來調味,所以飯會呈點醬油色。我一向對生食物無緣, $268 串燒拼盤8本,有雞翼,軟骨,豚肉,牛同蔬菜串,比散點便宜了很多。大蔥, 露筍清而不油講究的食材看得出,也吃得出。朋友皇帝胃

師父有請@花木日本料理

尖沙咀天文台道8號3樓2號舖

識食之人帶我食高級日本菜,大恩大德沒齒難忘!

講究的食材看得出,也吃得出。朋友皇帝胃也大讚,若喜歡食壽司刺身,要來試哦。
2K
一直都好想去試💡人氣爆曬燈嘅「花木」🍣, 難得今日放工大家都無野做,👍🏻可以一齊去,終於比我試到啦😝 店內環境非常舒適,裝潢、擺設、配搭和用具方面都明顯花過心思,優雅而高貴。 ====—====—====—====— 食物方面,更是跟店內裝潢一貫水準,屬高質素的。 🌮香蔥吞拿魚蓉薄脆($128) 吞拿魚蓉配上香蔥軟綿嫩滑,味道又好,配在薄脆米餅上卜卜脆,香口又滋味。 ✨花木特色創作壽司🍣($138) 特色創作壽司每天款式都不一樣,視乎廚師發辦,光看賣相已經非常吸引,新鮮的甜蝦配上蟹膏,新鮮海膽配上京蔥是一個不錯的配搭。 🍱御前盛盒($188) 🍣中卜口壽司、🐠白身魚壽司、🦀迷你蟹肉丼飯 盛盒有齊3樣食物,中卜口和白身魚夠新鮮,迷你蟹肉丼飯配上新鮮蟹肉和已調味的飯粒,不錯! 🦀酥炸軟殼蟹卷($148) 軟殼蟹佈滿蟹籽,包住酥脆的軟殼蟹,配埋沙律醬,不錯! 🔥串燒拼盤八本($268) 串燒拼盤有齊8款食材,賣相非常吸睛。每款都燒得非常特色,最好吃是雞中翼,滋味十足。 牛肉🐄、雞中翼

一直都好想去試💡人氣爆曬燈嘅「花木」🍣,

難得今日放工大家都無野做,👍🏻可以一齊去,終於比我試到啦😝

====—====—====—====—
食物方面,更是跟店內裝潢一貫水準,屬高質素的。

🌮香蔥吞拿魚蓉薄脆($128)

✨花木特色創作壽司🍣($138)

🍱御前盛盒($188)

🍣中卜口壽司、🐠白身魚壽司、🦀迷你蟹肉丼飯

🦀酥炸軟殼蟹卷($148)

軟殼蟹佈滿蟹籽,包住酥脆的軟殼蟹,配埋沙律醬,不錯!

🔥串燒拼盤八本($268)

牛肉🐄、雞中翼🍗、雞肝🐔、雞腎🐥、雞軟骨🐤、鵪鶉蛋🥚、大蔥🌱、露筍🎋

🌽燒粟米($28)

燒粟米一份有3小件,粟米黃白相間,賣相非常吸引,鮮甜多汁。

🐟銀鱈魚西京燒($198)

西京燒是我挺為喜歡的料理之一,魚肉肉質嫩滑,魚脂多汁,連魚皮都一樣滑,超美味。

值得一提,店內服務也是非常不錯,店員親切地介紹菜式,不時為客人添茶,殷勤的款待為客人留下深刻印象。

2018-11-21
2018-11-27 37 浏览
適逢有優惠,同朋友黎左一直想試既日本餐廳估唔到佢都會有聖誕裝飾餐枱上既display幾靚,qr code下有wifi提供,日本料理餐廳都wifi,好少見!餐具簡簡單單,但第一次見兩頭尖既筷子今日餐廳每枱都送一份前菜,擺盤精緻又吸引!第一款係明太子,細細粒拌沙律醬,爽口又好味凍頭漬三文魚魚頭既軟骨,一個頭看得少少可以算得上珍貴。廚師用醋及味醂等醃製,入口非常爽脆,酸酸甜甜,非常開胃。最特別係呢隻蟹仔! 造型生動,成隻炸脆可以連殼食,脆卜卜幾吸引。日式煎餃子,煎得唔算香脆,但餃子皮幾q彈,好香豬肉味,非常多汁自家制免治雞肉串,估唔到都幾大條,仲有一隻加左七味粉同醬油既蛋黃食落真係啖啖肉,入邊仲有雞軟骨碎,食起上黎不乏口感,有軟有硬,加埋蛋黃香滑好多燒雞翼,燒得幾香,味道同質感正正常常軟殼蟹卷,壽司飯本身加左醬油撈勻,可以唔洗再加豉油食。軟殼蟹炸得夠香,入口酥軟啖啖肉,加上蟹籽,香軟中帶卜卜既爽脆感蒜香牛柳串,四大舊,睇落都覺得佢好juicy!食起上黎真係嫩滑多汁,略帶黑椒同蒜香,鍾意蔥可以配蔥食海鮮茶壺湯湯料非常多,有蝦,雞肉,蜆,金菇,飲落幾鮮。但同日式鏗魚湯幾似,都係香為主,味道雖然

適逢有優惠,同朋友黎左一直想試既日本餐廳
估唔到佢都會有聖誕裝飾

餐具簡簡單單,但第一次見兩頭尖既筷子

今日餐廳每枱都送一份前菜,擺盤精緻又吸引!

第一款係明太子,細細粒拌沙律醬,爽口又好味

凍頭漬

燒雞翼,燒得幾香,味道同質感正正常常

蒜香牛柳串,四大舊,睇落都覺得佢好juicy!

食起上黎真係嫩滑多汁,略帶黑椒同蒜香,鍾意蔥可以配蔥食

海鮮茶壺湯

湯料非常多,有蝦,雞肉,蜆,金菇,飲落幾鮮。但同日式鏗魚湯幾似,都係香為主,味道雖然鮮但淡身

鰻魚炒飯!!!
飯炒得超香而且軟身,加上大小適中既鰻魚肉,蘿蔔等配料,入口每啖都食到食材既味道,口感好好

海膽芝士醬焗蠔! 造型同賣相都好靚好有睇頭

海膽都好足料,入口好香海膽味,加上芝士煙肉同洋蔥粒去焗,超多汁!入口非常香濃,蠔味都好甜,正呀!
  • 海膽芝士醬焗蠔
  • 鰻魚炒飯
2018-11-27 27 浏览
餐廳已經佈滿聖誕裝飾,好有氣氛枱面上有個QR code,可以睇到個網上餐單,個網仲可以BK位同睇到有咩promotions! 黑松露鰻魚卷。鰻魚好大條,鰻魚燒得好香,無骨鰻魚卷入面有d青瓜絲,吃落多重口感!花木仲買人特選壽司10本。一上菜,好吸睛!每件壽司飯都早已沾滿鼓油。大拖羅,十分肥美,油脂豐腴。海膽壽司,海膽十分鮮甜,份量實足。三文魚腩,油脂分佈匀匀,魚油滿溢牡丹蝦壽司,蝦肉肉質堅實,口感較黏,鮮味十足。串燒拼盤八本。一盤有八,岩哂我呢d有選擇困難既人,當中牛肉粒,雞軟骨十分出色牛肉粒十分juicy!肉質軟腍,無渣,值得一試。甜品方面,我們叫了水玄信餅和抹茶奶凍。綠茶迷必吃!好濃郁的抹茶味!
餐廳已經佈滿聖誕裝飾,好有氣氛

黑松露鰻魚卷。
鰻魚好大條,鰻魚燒得好香,無骨
鰻魚卷入面有d青瓜絲,吃落多重口感!

大拖羅,十分肥美,油脂豐腴。
海膽壽司,海膽十分鮮甜,份量實足。
三文魚腩,油脂分佈匀匀,魚油滿溢

牡丹蝦壽司,蝦肉肉質堅實,口感較黏,鮮味十足。

牛肉粒十分juicy!肉質軟腍,無渣,值得一試。

甜品方面,我們叫了水玄信餅和抹茶奶凍。

綠茶迷必吃!好濃郁的抹茶味!

2018-11-26 37 浏览
特別日子想食餐好慶祝下 今日黎到尖沙咀天文台道的#花木開店不久 不過係IG的曝光度幾高 聞說質素高環境好首先係送的前菜 漬蒜 八爪魚 同炸蟹仔🦀擺得好的骰精緻 原隻炸蟹仔係其他餐廳都食過 香口打響頭炮炎燒六式珍味蠔($248) 主打六款截然不同的烹調方式:芝士焗蠔 蒜蓉 清酒酒糟 芝士海膽 昆布 天婦羅個人最愛芝士海膽及天婦羅 芝士的鹹香及海膽的獨有濃郁不但無蓋過巨蠔的鮮美 反而互相配合 更突顯味道天婦羅蠔外脆內軟多汁 形成強烈對比🍤花木仲買人特選壽司10本($398)每件都好新鮮 特別中意用上醋飯個人最愛係海膽 拖羅 帶子🍣🤟🏻鵝肝釀雞翼($68/1) 調味惹味 烤得香口!和風炒什菜($78) 比想像中大碟好多 好足料 3-4人Share都夠食甜品叫左抹茶奶凍($78)同白玉小倉蕨餅($98)奶凍幼滑 茶味回甘濃郁 白玉煙韌有咬口😌🍮🍵整體環境幽靜 啱晒黎慢慢食享受下🎌🍴
特別日子想食餐好慶祝下 今日黎到尖沙咀天文台道的#花木

芝士焗蠔 蒜蓉 清酒酒糟 芝士海膽 昆布 天婦羅

個人最愛芝士海膽及天婦羅 芝士的鹹香及海膽的獨有濃郁
不但無蓋過巨蠔的鮮美 反而互相配合 更突顯味道
天婦羅蠔外脆內軟多汁 形成強烈對比🍤
花木仲買人特選壽司10本($398)

每件都好新鮮 特別中意用上醋飯
個人最愛係海膽 拖羅 帶子🍣🤟🏻

鵝肝釀雞翼($68/1) 調味惹味 烤得香口!

甜品叫左抹茶奶凍($78)同白玉小倉蕨餅($98)

奶凍幼滑 茶味回甘濃郁 白玉煙韌有咬口😌🍮🍵

• 花木仲買人特選壽司拼盤
  • 炎燒六式珍味蠔
  • 抹茶奶凍
2018-11-26 38 浏览
男人話今晚帶我食好野,上樓一出lift就見到好靚嘅門口,個地下有好多石春仔職員仲叫我小心啲。個裝修好靚真係好似啲日本嘅鋪頭👍🏼位同位中間仲有屏風,位置都好大,私隱度好高。餐廳仲俾咗welcome food我地。好得意呀啲蟹仔,好似活生生咁。花木仲買人特選壽司10本啲材料好新鮮,仲有我最鍾意食嘅海膽,啲飯都係特製嘅好特別。鹽燒鱈場蟹腳唔份量都ok, 幾juicy味道幾鮮😋燒白鱔叫左一串,燒得岩岩好,焦焦脆脆咁黑松露鰻魚卷鰻魚都比得幾足下,好味👍🏼燃燒六式珍味蠔有天婦羅,海膽,清酒,昆布,蒜蓉,芝士,六種味道。我最愛天婦羅同芝士😋😋😋多謝男人咁豐富嘅一餐!🙏🏼🙏🏼🥰
個裝修好靚真係好似啲日本嘅鋪頭👍🏼

位同位中間仲有屏風,位置都好大,私隱度好高。

餐廳仲俾咗welcome food我地。
好得意呀啲蟹仔,好似活生生咁。

花木仲買人特選壽司10本
啲材料好新鮮,仲有我最鍾意食嘅海膽,啲飯都係特製嘅好特別。

鹽燒鱈場蟹腳
唔份量都ok, 幾juicy味道幾鮮😋

燒白鱔
叫左一串,燒得岩岩好,焦焦脆脆咁

黑松露鰻魚卷
鰻魚都比得幾足下,好味👍🏼

燃燒六式珍味蠔

多謝男人咁豐富嘅一餐!🙏🏼🙏🏼🥰
  • 花木仲買人特選壽司拼盤
2018-11-26 606 浏览
男友專業試合格,特地選了網上口碑不俗的花木日本料理慶功!餐廳木系裝潢,簡約中不失格調,而且環境清靜,很適合聊天!餐廳先送上免費的前菜,有:炸蟹、螢光魷魚、三文魚骨骹和蒜頭 ,沒想到有螢光魷魚吃呢!好開心!花木激安壽司盛 ($398)非常抵食,魚缸中放有接近十款時令刺身,當日我就有深海池魚、油甘魚、帆立貝、赤貝、三文魚、吞拿魚、鰽魚,當中還包括海膽及三文魚籽!每款刺身亦肥美厚切,更添口感。海膽質素亦不俗,食到海膽的鮮和甜。魚類刺身亦油份充足,肉質細膩無渣。炎燒六式珍味蠔( $248)同樣吸睛,有六款不同口味的日本蠔,包括芝士焗蠔,蒜蓉,清酒酒糟,芝士海膽,昆布,天婦羅。放在梯級上,賣相先聲奪人。我最喜歡芝士焗蠔,芝味十足,上面還慷慨地放了海膽,令到鮮味更有層次,配上滑溜鮮美的蠔,滋味十足。清酒酒糟只是簡單地用清酒配搭,卻反而凸顯蠔的鮮味,同樣一讚!牛舌岩鹽燒($108)一客有5塊牛舌,牛舌很腍,肉味濃郁,不用蘸柚子芥末已經好食!男友見到鹽燒鱈場蟹腳( $188)立即嚷著要試,見價錢合理,就點了一客試試!鱈場蟹腳一上桌,鮮味已經撲鼻而來,令人食指大動。蟹腳全部都已拆肉,所以吃的時候可以啖啖
男友專業試合格,特地選了網上口碑不俗的花木日本料理慶功!
餐廳木系裝潢,簡約中不失格調,而且環境清靜,很適合聊天!

男友見到鹽燒鱈場蟹腳( $188)立即嚷著要試,見價錢合理,就點了一客試試!鱈場蟹腳一上桌,鮮味已經撲鼻而來,令人食指大動。蟹腳全部都已拆肉,所以吃的時候可以啖啖肉,不用擔心會狼狽。蟹腳亦很新鮮,鮮味十足,簡單用鹽已經能調出原始的蟹味。$188我覺得價錢挺合理!
2018-11-26 35 浏览
巧遇朋友生日,帶佢黎食佢至愛的日本美食!一入門口已經比佢GE裝修吸引住...坐低無耐,侍應已經奉上前菜,細細隻GE蟹仔炸到好香脆,睇得又食得花木仲買人特選壽司10本 $398首先出場GE有十款壽司,件件都好有水準同好新鮮!而且佢特別之處係每件壽司飯本身已經調咗味,唔洗再落豉油!蒲燒鰻魚 $238本身已經好喜愛鰻魚的我食完呢道菜更加愛上鰻魚,一咬落去仲係熱架!而且鰻魚又厚身,味道亦岩岩好... 十分推介海膽醬芝士焗蠔 (6本)  $198呢款真係有驚喜,估唔到係香港都可以食到咁高質GE焗蠔總共有6款口味,包括: 芝士, 蒜蓉,清酒酒釀, 天婦羅, 昆布同芝士海膽。每一款味道都配合得岩岩好,亦唔會搶走蠔本身個鮮味! 抺茶奶凍 + 抺茶豆腐 + 白玉小倉蕨餅  合共$264黎到最後甜品的時刻啦! 總共叫左3款甜品試下... 首先佢地賣相精美,大愛抺茶奶凍,因為抺茶味好濃,而豆腐亦都好滑!呢間日本料理整體感覺都很不錯,食物好高質,好適合一D紀念日黎慶祝!
巧遇朋友生日,帶佢黎食佢至愛的日本美食!

一入門口已經比佢GE裝修吸引住...

花木仲買人特選壽司10本 $398

首先出場GE有十款壽司,件件都好有水準同好新鮮!
而且佢特別之處係每件壽司飯本身已經調咗味,唔洗再落豉油!

蒲燒鰻魚 $238

而且鰻魚又厚身,味道亦岩岩好... 十分推介

海膽醬芝士焗蠔 (6本)  $198

呢款真係有驚喜,估唔到係香港都可以食到咁高質GE焗蠔

抺茶奶凍 + 抺茶豆腐 + 白玉小倉蕨餅  合共$264

2018-11-26 35 浏览
天文台道8號越來越多野食😋 環境仲好靚😎 試左間新開既高質日本料理🥳-#築地精選壽司拼盤 🍱 ($328)8件由築地黎既壽司🍣 壽司飯唔會好硬好鬆散🥰 刺身鮮甜🤤 偏愛 #拖羅 同 #左口魚裙邊 🥳-#花木激安刺身盛 🍣 ($398)10款不同時令刺身🍱 味道夠鮮味👌🏻 海膽一啲都唔腥😋 帶子、甜蝦亦夠甜🍤-#串燒拼盤八本 🍢 ($268)好適合懶人叫🤣 8串串燒唔洗自己揀😅 有鵪鶉蛋、露筍、雞肝、雞腎、雞軟骨、大葱、雞翼同牛肉燒🐥 最好食係件牛😍 肉質非常軟淋又有牛味👍🏻 十分juicy🤤-#昆布豚肉炒飯 🍚 ($118)賣相好普通😅 但食落有驚喜😱 全靠冬菇帶出香味☺️ 令豚肉炒飯唔會好淡味👍🏻 份量好多好飽肚😏
#築地精選壽司拼盤 🍱 ($328)
#花木激安刺身盛 🍣 ($398)
#串燒拼盤八本 🍢 ($268)
#昆布豚肉炒飯 🍚 ($118)
2018-11-26 100 浏览
很久未試過一出𨋢便被餐廳裝修所吸引,簡約的設計和幽靜的環境,尤如置身花木之間般優雅。餐牌有許多選擇, 我和朋友先點了個刺身盛, 當中有十款刺身,每款各有特式,但都很新鮮。個人特別推薦海膽, 牡丹蝦和bb 蟹,味道十分鮮甜。串燒拼盤也不錯! 有肉又有蔬菜,適合朋友們分著吃,每款都能淺嘗。個人推薦雞腎和雞潤,燒出黎無內臟的羶味,香口。海膽炒飯為必食推介,海膽十分甘甜,炒飯炒至一粒粒,十分乾身,惹味又濃郁, 很好吃。喜歡苦瓜的朋友必試它的豚肉炒苦瓜,苦瓜味甘而不苦,配上炒蛋和半肥瘦豚肉,甘香美味, 配飯之選。還要稱讚燒秋刀魚, 十分大條,魚味甘香, 質地嫩滑。十分十分滿意之選! 一定要來!

十分十分滿意之選! 一定要來!
花木激安刺身盛
串燒拼盤八本
燒秋刀魚
沖繩豚肉炒苦瓜
2018-11-26 35 浏览
花木激安刺身盛 $398當晚其實本身想食秋刀魚,可惜當日秋刀魚已經賣晒,所以就叫左呢一個雜錦刺身盛。刺身嘅種類都比較大路,有帶子、三文魚、海膽、拖羅等等,勝在每樣都試到啲,質素中上串燒拼盤八本 $268除翻開大約$30一串,應該抵食過單叫嘅同埋啱晒選擇困難症嘅我哋😹😹串燒質素都幾好,特別係燒牛舌,牛舌獨特嘅香味好濃郁,口感絕佳,所以我哋都有encore牛舌!特選壽司10本 $398值得一讚嘅係魚生同埋醋飯嘅比例做得好好,醋飯亦都握得唔錯 同樣整體水準都係中上,白身魚表現尤佳但係角落頭嗰個卷物我就唔太喜歡,紫菜唔夠脆,同埋用咗漬物為餡料,我估係牛蒡,但味道唔算特別好。壽司拼盤仲跟咗個麵豉湯,不過不失~創作壽司兩件 $138呢個fair 啦,冇頭先提過嘅食物咁抵食~今晚試咗嘅食物大多數質素都唔錯,價錢亦都好抵食,唔錯

花木激安刺身盛 $398

串燒拼盤八本 $268

除翻開大約$30一串,應該抵食過單叫嘅
同埋啱晒選擇困難症嘅我哋😹😹

特選壽司10本 $398

值得一讚嘅係魚生同埋醋飯嘅比例做得好好,醋飯亦都握得唔錯
同樣整體水準都係中上,白身魚表現尤佳

壽司拼盤仲跟咗個麵豉湯,不過不失~

創作壽司兩件 $138

呢個fair 啦,冇頭先提過嘅食物咁抵食~

今晚試咗嘅食物大多數質素都唔錯,價錢亦都好抵食,唔錯
2018-11-25 25 浏览
平時放題食得多,今次食番d正常既和食,呢間餐廳價位大約算中位水平,食物質素都唔錯~首先係個前菜,相當精緻,presentation值得加分,特別想讚下個炸蟹仔~第一次食,原隻蟹仔炸得極其香脆,本身有d worry個殼太硬會咬唔開/界損喉嚨,但又唔會wo~ 炸完後係表面放小小岩鹽吊出鮮味,已經相當足夠~仲叫左幾件壽司,玉子冇乜特別,中上水平,但個蟹膏好足料,而且非常鮮美~雜菌炒飯,好健康既一道菜式👍🏼,菇菌唔會炒到太dry,仲有小小juicy,飯粒亦沾上香濃菇味~仲有其他食物既靚相~軟殼蟹卷超好食,夠香脆之餘調味一流,但係個鰻魚卷我覺得冇咗個黑松露會更加好,本身個鰻魚味道夠而且夠肥美,黑松露反而會掩蓋左佢嘅魅力~整體來講水準中上,值得推薦~

仲有其他食物既靚相~

整體來講水準中上,值得推薦~
2018-11-25 30 浏览
為左慶祝朋友生日,搵左佢最中意嘅日本餐,見到好評如潮都要食下!一開始有個開胃前菜,睇個賣相已經好吸引,服務生細心地同我地介紹每樣野食,有野菜漬、蟹仔(好可愛)、 海苔加酸汁同芋蓉,酸酸地幾開胃,蟹仔成隻食好脆同少少鹹嘅另外 叫左八件壽司拼盤,有左口魚、平政、 深海八爪魚、真鯛、深海池魚、三文魚、吞拿魚甜蝦同附加嘅燒玉子,魚類十分鮮,完全唔腥,呢個拼盤比散叫抵食!炎燒六色珍味蠔:蒜蓉 清酒 昆布 芝士煙肉 海膽 天婦羅,蠔鮮 肥美,十分推薦食呢個,而且蠔嘅整法都好特別!串燒拼盤八本: 大蔥、牛肉、雞腎、雞軟骨 鵪鶉蛋、雞翼、露荀、雞肝,十分推薦,燒得岩岩好,每樣都好野味同好食,拼盤亦比較抵食。最後叫埋個海膽炒飯就畫個完美句號,有新鮮海膽舖面,炒飯十分香,味道似中式炒飯,海膽鮮美,值得一試!