2016-11-17
朋友生日話要食放題,平時銅鑼灣難book, 呢家旺角有,當然食呢間啦! 上到去,唔多人,佢哋安排左較角的位,感覺静啲。 佢地未到,我就點住啲野食先。 刺身都多選擇,除三文魚,鮑魚片,玉子,角螺,帶子,甜蝦外,仲有油甘魚,劍魚腩,赤蝦呢啲正既選擇。 等佢地既期間,我先點左赤蝦同帶子.赤蝦真係好大隻,唔單只肥美,仲有點兒爽口,好creamy,啖啖肉,成為了最好的開始! 除左任食,仲有任飲,呢度啲嘢飲一啲都唔求其,最眼前一亮既係Hoegaarden 樽裝啤酒同Kirin Ichiban 日本啤酒,呢兩隻我都覺得幾好,易入口,不過兩位小姐都唔飲酒的,所以都選返啲無酒精飲品。就飲呢款未見過的韓飲:蘋果乳酸汽水。唔係好重乳酸味,蘋果芳香。 海膽手卷細細個手卷唔洗食咁多飯,浪費quota, 海膽甘甜,又唔細片,紫菜都脆。 燒鰻魚串好少放題有鰻魚串,兩片鰻魚一枝,啖啖肉,無乜肥膏肥肉,燒得夠喉,個燒汁仲甜甜地,十分滋味,我自己都食左十串吖。 另一推介係炸奶皇包,有啲似炸饅頭,內裏奶皇唔太甜,個包面炸得好靚,唔會燶左,重點係可點煉奶,外脆內軟,仲係暖心添!呢間有幾樣野響出面放題都少有的,
呢間有幾樣野響出面放題都少有的,無咁悶,選擇又夠,有成近十五張點菜紙,紙中圖同設計又有心機,下次人地問邊間放題,我會提議呢間。