2016-12-16 204 浏览
好耐無食過放題啦辛苦完當然要獎勵下自己,所以拉大隊黎左旺角食放題梗係要成班人食先開心D啦重點當然都係大班人先可以叫多D款芝士軟殼蟹芝士好大塊,所以芝士味幾多,仲有芝士咸香味軟殼蟹炸得好鬆脆鹽燒雞翼佢燒得唔係好勁,可以見到皮未完全乾身調味都OK,雞肉入味又有D汁,加上外邊既鹽粒亦唔會咸到接受唔到螺肉壽司螺肉係某位既愛好,所以叫左一大碟比佢獨吞蟹棒壽司蟹棒好粗壯,咬落口大大舊,好滿足加上甜甜地,同飯團既醋味好夾炙燒三文魚壽司炙燒既香有少少三文魚半熟之間有淋既口感又有肉絲既感覺岩哂我呢個唔識食生野又成日想試生野既人刺身盛刺身我只係會食蝦呢到既甜蝦SIZE雖然唔大都OK新鮮、質感爽佢地就覺得呢到既三文魚都幾厚身、油脂比例OK
好耐無食過放題

辛苦完當然要獎勵下自己,所以拉大隊黎左旺角

放題梗係要成班人食先開心D啦

重點當然都係大班人先可以叫多D款

芝士軟殼蟹
芝士好大塊,所以芝士味幾多,仲有芝士咸香味

軟殼蟹炸得好鬆脆

鹽燒雞翼
佢燒得唔係好勁,可以見到皮未完全乾身

螺肉壽司
螺肉係某位既愛好,所以叫左一大碟比佢獨吞

蟹棒壽司
蟹棒好粗壯,咬落口大大舊,好滿足

加上甜甜地,同飯團既醋味好夾

炙燒三文魚壽司

又成日想試生野既人

刺身我只係會食蝦

呢到既甜蝦SIZE雖然唔大

都OK新鮮、質感爽

佢地就覺得呢到既三文魚都幾厚身、油脂比例OK
2016-12-15 204 浏览
放題去左E間至尊滿屋又幾美味,分享食物比大家。牛肉蛋烏冬鍋湯底夠濃郁,的確唔錯;牛肉唔會太韌太嚡吸哂湯底味道,極香濃。蛋是溫泉蛋,一口咬下去蛋汁爆哂出黎,蛋味濃郁。烏冬亦都吸左濃湯底味,可能因為咁有少少咸,但味道都可以的。刺身就叫左我本人最like 既甜蝦三文魚帶子,都好有水準,以呢個size既甜蝦黎講算好甜,好鮮味,三文魚夠肥美口感滑嫩,陣陣的三文魚香傳出來好唔錯。帶子好鮮甜口感夠爽滑,食極都唔厭,Good.三文魚壽司泰式生蝦壽司都好鬼正,三文魚壽司好滑有油香,三文魚味亦夠濃郁,算係咁,舊飯溫度都適中幾香,配起豉油吃好美味。生蝦係有個泰式醬係上面,算係好好味架,好爽口又甜又酸又鮮,值得encore!味道整體都唔錯,算係咁啦,呢個價錢都算差唔多。

放題去左E間至尊滿屋又幾美味,分享食物比大家。

蛋是溫泉蛋,一口咬下去蛋汁爆哂出黎,蛋味濃郁。
烏冬亦都吸左濃湯底味,可能因為咁有少少咸,但味道都可以的。

帶子好鮮甜口感夠爽滑,食極都唔厭,Good.

味道整體都唔錯,算係咁啦,呢個價錢都算差唔多。
2016-12-11 9744 浏览
久違了的放題,偶然就會想突然食下放題盡情放肆一下! 這天星期五的晚市放題從6:00pm-8:30pm,成人每位$248+10%。環境方面,其實今日只是閒日,但6點多入座時人流未算多,之後陸續愈黎愈多人,便感到非常之迫,檯與檯之間好近,好有壓迫感...點菜紙分為刺身、壽司、空運活魚壽司、火灸壽司、卷物、手卷、小食、沙律、單品料理、炸物、燒物和甜品等。多款飲品任飲,有菓汁先生、馬蹄竹蔗、道地烏龍茶等,通常都揀無糖烏龍茶解解膩。首輪點了油甘魚、甜蝦、鮮帶子、玉子、希靈魚、三文魚和劍魚腩,來放題可以不用擔心價錢狂點刺身,過過口癮是不錯的。香蔥吞拿魚腩手卷黑松露牡丹蝦壽司、海膽滿屋蝦壽司、XO醬帆立貝壽司和釀鰻魚腐皮海苔醬燒三文魚、火灸和風牛肉壽司、黑松露油甘魚雪花牛肉鍋湯底味道係甜醬油,因為幾似壽喜燒味所以都愛點,裡頭有粉絲、牛肉、豆腐和娃娃菜等,可以叫一鍋一齊食暖暖胃。芝麻雞翼、炸紫心香芋丸、芝士年糕、炸意大利黃金球和至尊榴槤炸彈。芝麻雞翼都炸的十分香脆惹味,紫芋丸也是小妹每次都點的。必食榴槤炸彈,入面熱熱的榴槤餡真係幾好食!天婦羅蝦和溫室南瓜天婦羅,就略嫌炸皮不夠脆和熱,可惜。焗廣島蠔葡燒
點菜紙分為刺身壽司、空運活魚壽司、火灸壽司、卷物、手卷、小食、沙律、單品料理、炸物、燒物和甜品等。
飲品 (可以望下隔離檯隻手離我地幾近-_-)
香蔥吞拿魚腩手卷
香蔥吞拿魚腩手卷
海苔醬燒三文魚、火灸和風牛肉壽司、黑松露油甘魚
雪花牛肉鍋
雪花牛肉鍋

榴槤炸彈
必食榴槤炸彈,入面熱熱的榴槤餡真係幾好食!
天婦羅蝦和溫室南瓜天婦羅,就略嫌炸皮不夠脆和熱,可惜。
焗廣島蠔
焗廣島蠔
葡燒鰻魚
葡燒鰻魚
甜品
甜品就普普通通,可試可不試!
最後每人有一杯Movenpick作結,大滿足!
榴槤炸彈
  • 香蔥吞拿魚腩手卷
  • 葡燒鰻魚
  • 芝麻雞翼
  • 炸紫心香芋丸
2016-12-10 266 浏览
吃的是午市放题,价位比较合适,188港币加服务费,共计207港币。最喜欢的是刺身放题。但由于一个人去,只好选择,少吃多点,尽量每个种类都吃到。然而也不可能。一般点他家菜单上推荐和美味的就不会错。我基本都试了一次。刺身,点了三文鱼,油甘鱼,深海大赤虾,甜虾,马刀贝,剑鱼腩,赤贝,鲜带子,角螺等,每种各两片。刺身很新鲜,口感很好。鱼肉肉质紧实。寿司点了黑松露牡丹虾,白松露吞拿鱼,帆立贝,黑松露油甘鱼寿司,等等,整体也都不错。火炙,创作基本点了我自己最喜欢的,和店家推荐的,味道很棒。小食,点了胡麻冷豆腐,凤爪,生果,海鲜沙律等,无论饭前饭中,都可以调节食量,促进食欲的作用。卷子物也不错。炸的点了香芋丸,吉列蚝,炸鸡,南瓜天妇罗。烧烤类有菠萝,海虾,牛舌。和风料理有牛柳粒,炒螺片,整体来说少油,而且不油腻。是一次非常满意的体验。服务员也会跟我普通话交流,会慢一点,提示最后一次下单时间。赠送的冰淇淋,酸甜,中和饱腹感,总体很好。
一般点他家菜单上推荐和美味的就不会错。
我基本都试了一次。
卷子物也不错。
是一次非常满意的体验。
服务员也会跟我普通话交流,会慢一点,提示最后一次下单时间。
赠送的冰淇淋,酸甜,中和饱腹感,总体很好。
2016-12-02
  • 盐烧海虾
  • 炸物
  • 黑松露鲜虾沙律
2016-12-08 209 浏览
今日同朋友行完山,實在太肚餓,所以決定去食放題,先至滿足到我哋幾個既胃我哋決定咗食呢一間至尊滿屋,環境幾唔錯,都坐得舒服Menu上面嘅款式都唔少,而且壽司種類感覺上都幾高級,唔係咩三文魚壽司或者係魚子壽司,玉子壽司個d, 而係有啲特色同深度!壽司上枱嘅時候,發現飯量都唔係幾多,所以感覺唔錯刺身款式都幾多就而且切得都幾大件,冇呃秤,份量十足,而且上枱速度超級快!!服務都幾好至於炸物方面,雞翼炸得唔錯,嗰個榴槤炸彈都幾好食,不過嗰個炸香芋丸就麻麻啦,其他炸物例如炸雞粒,炸竹輪嗰啲就有少少油膩食唔到太多同埋串燒款式相對比較少就竟然連最普通嘅燒雞串都無,你叫咗個燒牛舌你味道都麻麻仲有我最期待其實我係嗰個照燒鰻魚串,點知落咗幾次單都冇,睇落係賣晒或者無再供應,有啲失望,因為我真係好愛食鰻魚整體都OK,還可以接受!不過如果要我再食我可能未必會再去,但絕對稱不上伏,普通食下無咩問題
今日同朋友行完山,實在太肚餓,
所以決定去食放題,先至滿足到我哋幾個既胃

我哋決定咗食呢一間至尊滿屋,環境幾唔錯,都坐得舒服

Menu上面嘅款式都唔少
壽司上枱嘅時候,發現飯量都唔係幾多,所以感覺唔錯

至於炸物方面,雞翼炸得唔錯
同埋串燒款式相對比較少就竟然連最普通嘅燒雞串都無
,你叫咗個燒牛舌你味道都麻麻

整體都OK,還可以接受

2016-12-07 171 浏览
n耐冇吃過既放題,今日同同事們一起去試試。話說我們一行4人,他們安排了一張無敵大枱予我們,坐得舒適!點食物的紙有很多選擇,第一round我們便叫了很多東西。放題有海膽手卷的不多,這裡的是馬膽,味道不會腥也不太濃,過下海膽癮是可以的。這盤刺身十分滿意,除了三文魚出血之外,其他都很好!話說刺身若然有血,不要吃啊,細菌較多。那隻牡丹蝦又大又甜,我們點了大概20隻,之後再點,他們說賣完了應該是我們吃太多了。壽司也屬中上水準!炸物天婦羅不錯。牛舌有點un。整體水準很好,下次必須再來!
n耐冇吃過既放題,今日同同事們一起去試試。

話說我們一行4人,他們安排了一張無敵大枱予我們,坐得舒適!

點食物的紙有很多選擇,第一round我們便叫了很多東西。
這盤刺身十分滿意,除了三文魚出血之外,其他都很好!

話說刺身若然有血,不要吃啊,細菌較多。

應該是我們吃太多了。
壽司也屬中上水準!
炸物天婦羅不錯。
牛舌有點un。

整體水準很好,下次必須再來!
2016-12-07 153 浏览
旺角好多放題, 好多間都食過, 有好有唔好, 呢間至尊滿屋都唔錯食物種類都算好多多 而宜質素都唔錯刺身方面有三文魚 螺片 甜蝦 大赤蝦 帶子 劍魚腩 全部都切得大大塊而且都幾新鮮 而估唔到赤貝都有 十分爽口鮮甜, 而螺片夠甜, 赤蝦都好夠蝦味, 鮑片, 三文文同劍魚都中上級.其它刺身優素都不俗壽司方面 有火炙三文魚, 牛肉 ,.吞拿魚一般既壽司都幾好味 , 仲有d特別d ,.好似香芒蟹棒, 黑松露蝦壽司味道都好match . 而鯛魚同 池魚呢d比較少有既壽司都有得點  食落睇落都夠滿足而熟食燒烤方面方面 有牛舌 羊架 雞翼 雞肉串 冬菇 等等 全部以鹽燒為主 燒得唔錯既係雖然係鹽燒 但唔會燒得太乾冇左應有既水份 一品埋有芝士蠔 芝士味同切碎左既蠔加埋不嬲都好match , 仲有蝦 南瓜 秋葵 天婦羅都係炸得甘錯 唔全太多茨粉又夠新鮮 鍋物好似牛肉鍋都係必點 甜豉油令到想食完又食 仲有冷OR 熱既稻庭烏冬 煙韌彈牙飲品方面 有哂基本既果汁同汽水 烏龍茶 熱茶等任拎 最正係仲有好多唔同類既啤酒飲.而最後每人可以食一個movingpick雪糕 STRAWBERRY 同VANILLA 都幾好味

食物種類都算好多多 而宜質素都唔錯

整體黎講平靚正 係油尖旺區食放題好選擇!
2016-11-06
時至今日,日式放題真的愈開愈多要突圍而出,在食物方面該需要花點心思上個星期,剛和男朋友吃了至尊滿屋點了帶子、三文魚等幾款刺身,賣相漂亮,非常吸睛口感方面,也相當新鮮另外,點了幾款刺身壽司和特色壽司好像蔥花吞拿魚、芒果魚籽、芝士蟹棒做法十分新穎,有心思的,而且味道不錯尾聲以馬卡龍和MOVENPICK雪糕做壓軸幾款口味任選擇,二話不說選朱古力及紅莓布丁論食物、環境、價格也算滿意的尤其欣賞那些具心思的壽司日後是會再ENCALL的
時至今日,日式放題真的愈開愈多

要突圍而出,在食物方面該需要花點心思

上個星期,剛和男朋友吃了至尊滿屋

點了帶子、三文魚等幾款刺身,賣相漂亮,非常吸睛

口感方面,也相當新鮮
另外,點了幾款刺身壽司和特色壽司

好像蔥花吞拿魚、芒果魚籽、芝士蟹棒

做法十分新穎,有心思的,而且味道不錯
尾聲以馬卡龍和MOVENPICK雪糕做壓軸

幾款口味任選擇,二話不說選朱古力及紅莓布丁
論食物、環境、價格也算滿意的

尤其欣賞那些具心思的壽司

日後是會再ENCALL的
2016-11-28
2016-12-05 159 浏览
今日好肚餓、突然想食日本野、經過樓下,所以我地兩個人就去左試呢間放題、我地食量好細,不過咩都想試下,之前試過食好多間都中伏,但呢間刺身壽司還可以的,我最愛係個榴連炸旦、幾香,哈哈呢度種類同選擇都多,不過特別對牛舌有些失望、菠蘿都幾好好多汁❗️服務幾好,有機會都會再試既❗️👍🏻
2016-11-27 204 浏览
星期一晚book咗5點半但6點先去到,因為仲早,都有好多位。D刺身都新鮮,食物同飲品種類都好多,唔錯。而好多放題經常犯既錯,就係漏單, 佢呢間做得幾好,成晚淨係漏咗一樣嘢。我最中意就係佢哋會幫你換碟,唔駛等你食到成碟都係D骨同殻,總括黎講呢間價比性都高。
2016-11-21
2016-11-22 7339 浏览
今日媽媽話想人陪,想出街食,佢話突然想食刺身,又話要出旺角買廚具,咁就同佢去附近食放題。入去見到有兩大個雪櫃,有啤酒,香港同韓國汽水之外,仲有枝裝鴻福堂同菓汁先生,啱矖行得耐左又口渴既我地。刺身拼盤怎能錯過?有厚切油甘魚同劍魚 ,唔太肥膩,唔會因為食得多而好快食唔到其他美食! 而三文魚油份平均,有丁點香味。帶子就被剪成細粒, 有啲碎濕濕既感覺,唔係咁鍾意。盬燒牛舌軟而爽, 厚薄適中,燒得有啲香脆,雖然未到入口即溶既地步,但都算上品,我中意夠晒鹽夠咸。燒雞翼,只有小小盬,唔會太咸,外皮仲脆卜卜,肉又厚,完美。叉燒拉麵 送你型,只係細嚐,但係放題差唔多啦,食咁多好快飽!豬骨湯底竟濃厚,拉麵”細細住“亦夠彈牙,有細細粒既葱花增添湯底香味,日本叉燒就有啲鞋,好似“老”左少許。燒蠔,蠔上面有啲秘製沙律汁, 甜甜地, 蠔雖然細,但都鮮甜的。個面都被燒得有少少焦,很香口。大家都喜歡燒菠蘿,很多水,一啖咬落去,汁都流出來,而且暖暖的,食落很開心。呢度有甜品櫃,有唔同款的朱古力味甜品, 牛奶布甸同馬卡龍等。 但都好飽了,食佢送既movenpick 雪糕,有4種味朱古力,雲尼拿,布甸同士多啤梨味。 我選左
大家都喜歡燒菠蘿,很多水,一啖咬落去,汁都流出來,而且暖暖的,食落很開心。呢度有甜品櫃,有唔同款的朱古力味甜品, 牛奶布甸同馬卡龍等。 但都好飽了,食佢送既movenpick 雪糕,有4種味朱古力,雲尼拿,布甸同士多啤梨味。 我選左朱古力味,裏面有朱古力碎,味道香濃,可惜太細杯,唔太夠喉!
今晚我地都好滿足,媽咪話下次出開旺角都要食多次啊!!
2016-11-22 231 浏览
星期一同朋友二人食個早放題。5:30PM就到門口,因為時間尚早,所以人不多,坐位寬闊舒服亦不算太迫夾。仲有大家最需要的Free Wifi供應!算不錯!食物方面,刺身壽司尚算新鮮但款式又不算太多,反而炸物有驚喜!天婦羅炸蝦,不油膩但香口爽脆!榴槤炸彈,外脆內軟,裡面包住流心榴槤蓉,我同朋友都encore左一次,鍾意食榴槤既朋友不容錯過!整體而言,平價放題黎講都算有水準!

食物方面,刺身壽司尚算新鮮但款式又不算太多,反而炸物有驚喜
!天婦羅炸蝦,不油膩但香口爽脆
,鍾意食榴槤既朋友不容錯過!

整體而言,平價放題黎講都算有水準!
2016-11-21
  • 炸物
  • 至尊榴槤炸彈
  • 天婦羅蝦
2016-11-21 199 浏览
係好友就出發去working holiday前 同佢食番餐放題先至尊滿屋質素唔錯 有好多款壽司豆紙香茅三文魚沙律真係好特別!豆紙口應軟糯,味道清香,成個壽司都好特別!火牛壽司好好食!牛肉夠哂肥美!而且唔會UN!芝士帝皇蟹棒好巨型!蟹棒比壽司飯大!蟹棒味道濃郁!依碟既特點係有加上白松露、黑松露同海膽等配料,令到令件壽司都有唔同既香氣,魚生亦係高質!全部都好新鮮肥美,只係吞拿魚唔夠肥美,但味道都好好!依碟係空運活魚壽司!當中最鐘意係金目鯛壽司!清新香甜肥美齊哂!炸物都唔錯,炸雞似南蠻炸雞,好好食!蓮藕餅入而夾左肉,肉仍然juicy !鐘板牛粒都好正!牛肉煮得剛好!牛味濃郁!自助甜品吧有好多選擇!不過最正係有movenpick!流心雪糕好正!新口味panna cotta 有d似士多啤梨雪糕咁酸酸甜甜!正!
係好友就出發去working holiday前

同佢食番餐放題

至尊滿屋質素唔錯 有好多款壽司
豆紙香茅三文魚沙律真係好特別!

豆紙口應軟糯,味道清香,成個壽司都好特別!
火牛壽司好好食!牛肉夠哂肥美!而且唔會UN!

芝士帝皇蟹棒好巨型!蟹棒比壽司飯大!蟹棒味道濃郁!
依碟係空運活魚壽司

當中最鐘意係金目鯛壽司!清新香甜肥美齊哂!
鐘板牛粒都好正!牛肉煮得剛好!牛味濃郁!
自助甜品吧有好多選擇!
心血來潮好想墮落一番,即日訂位到<至尊滿屋日本料理>,又有枱喎!平時甚少食放題,除了胃口細,亦有感市場上放題店很多粗製濫造+服務頗差。但呢間卻是少數高品質放題之一,絕對會番頭食!張枱喺細啲㗎啦,食嘢姐唔喺食枱,唯有安慰自己。雖則喺逼啲,不過作為地道香港人,都慣㗎啦~BTW,見到兩本厚過電話簿㗎order紙,即刻好肚餓,即刻瘋狂落單先。效率有夠高,刺身九秒九送到。正常貨色,只喺略嫌雪過頭,食落口太冰了。深海大赤蝦刺身,巨型到食幾隻已好膩。很喜歡呢度的壽司,好味得黎又細細件,可以試多幾款。最推薦喺三文魚腩壽司,完全沒有將貨就價,魚腩位肥美。如果有三文魚腩刺身必定狂嗌,但當然無。😂來到燒物,真心要俾個讚<至尊滿屋>,佢㗎串燒真喺超級好食,每次黎都要食番幾轉。尤其鹽燒海蝦,同外面㗎妖艷賤貨喺唔一樣㗎!蝦本身有番咁上下大,蝦肉結實飽滿,剁果時完全無癡殼,隻隻都食得好滋味。燒有機日本蕃薯仔、燒鰻魚串、鹽燒牛舌,三款都是必點之列。特別燒鰻魚串,並唔喺普遍放題會有的。加上掃上醬汁,燒到微焦可口,食落仲啖啖肉,實在回本之選。牛油炒日本粟米。唔識分呢兜粟米喺咪日本黎,淨喺食
深海大赤蝦刺身,巨型到食幾隻已好膩。
牛油炒日本粟米。唔識分呢兜粟米喺咪日本黎,淨喺食得岀落左好重手㗎糖,超甜,I mean 人工甜味。
芝麻八爪魚
非常大方,一大隻完整八爪魚,如果少啲醬會更佳!
鐵板雪花牛柳粒
飲品櫃入面飲品款式太多,眼花繚亂。突然見到竟然有有汽利賓納,即時雙眼發光,正呀!
來到尾聲,每位限量一杯,大滿足。
最後分享一下高質放題裡的伏,至尊呑拿魚蓉卷。當待應放低後,我都用左一陣間先認得岀呢件究竟喺乜。食落除左芝麻,就乜味都無。正宗照騙仲唔喺你!(笑中有淚ing)
2016-11-18
2016-11-17 495 浏览
聽朋友講至尊放題質素唔錯,今晚決定黎食,刺身選擇多,三文魚厚切新鮮,赤蝦多肉甜美,壽司包羅萬有:有我最喜歡既海膽,炸物夠熱同脆,連小食都有7-8款比我揀,冇返一定既戰鬥力肯定試唔晒。最印象深刻就係食完赤蝦,個碟有蝦殼,服務員會立刻幫你換新碟,值得一讚!最後,228 - 248 加一 食3個鐘 (5:30 - 8:30),(8:30 - 11:30)(優惠期仲減$20)真係物超所值。
$20)真係物超所值。
飲品
炸物