2018-06-27 57 浏览
本身唔多黎尖沙咀,一黎就梗係要食D好野喇跟住行行下見到「肚餓了串燒烤焗專門店」真係好岩我宜家肚餓到扁既狀況見有緣份,就入去試下一入去,侍應就好熱情地招待我坐下富有香港本地特地的格局,價錢也頗為親民對於是食肉獸的我,先點了個燒豬頸肉,燒豬頸肉肉質軟熟,外脆內軟,JUICY 得黎再加上特製醬汁,味道一流,而且份量好岩2-3個人既份量然後很快其他菜也上來了,令我印象深刻的是黃金薯條,黃金薯條是新鮮炸好的薯條配上咸蛋粒顆令薯條有不同層次的咸味芝士丸還是用燒的最好吃,外面很脆,一口咬下(要小心燙到咀),滑滑的芝士醬汁就會流出來,同時滿足色香味美另一我十分推薦的菜是安格斯牛柳粒,首先份量多,而且牛味豐富,用牛脂肪包著的牛柳粒,能一口吃掉的觸感,上乘的牛肉決定了味道的下限,上乘的廚藝決定了味道的上限然後很驚喜的是,他也有提供泰式生蝦,配上蒜頭的味道,完美解決掉之前吃東西的油膩
本身唔多黎尖沙咀,一黎就梗係要食D好野喇
跟住行行下見到「肚餓了串燒烤焗專門店」
真係好岩我宜家肚餓到扁既狀況
見有緣份,就入去試下

一入去,侍應就好熱情地招待我坐下
富有香港本地特地的格局,價錢也頗為親民

對於是食肉獸的我,先點了個燒豬頸肉,
燒豬頸肉肉質軟熟,外脆內軟,JUICY 得黎
再加上特製醬汁,味道一流,
而且份量好岩2-3個人既份量

然後很快其他菜也上來了,
令我印象深刻的是黃金薯條,
黃金薯條是新鮮炸好的薯條配上咸蛋粒顆
令薯條有不同層次的咸味

芝士丸還是用燒的最好吃,
外面很脆,一口咬下(要小心燙到咀),
滑滑的芝士醬汁就會流出來,
同時滿足色香味美

另一我十分推薦的菜是安格斯牛柳粒,
首先份量多,而且牛味豐富,
用牛脂肪包著的牛柳粒,能一口吃掉的觸感,
上乘的牛肉決定了味道的下限,
上乘的廚藝決定了味道的上限

然後很驚喜的是,他也有提供泰式生蝦,
配上蒜頭的味道,完美解決掉之前吃東西的油膩

• 安格斯牛柳粒
好耐冇同媽咪出去食飯今晚帶佢去食串燒佢嘅炸雞有少少蛋黃去炸,味道好香,喊喊地茄子偏鹹少少但係就大大份。鮑魚汁燒得好香,鮑魚好賺啊唔會太晏媽媽比較鍾意食菜,佢嘅露荀唔會太鹹而且可以中和返咁多肉類嘅油膩比目魚都係第一次食肉質好軟熟而且無骨有少少檸檬香唔會太油膩黃金醬虎蝦超級大隻,肉質好新鮮又彈牙雖然價錢係偏貴少少但係味道好好媽咪唔食牛,我自己食牛舌,非常之彈牙同埋佢嘅黑毛豬燒得好好味呀,肉質好軟熟個汁都好好味推介,甜甜地燒玉子好似唔記得影相,不過我自己其實好鍾意食燒玉子㗎,夠厚同甜甜地
好耐冇同媽咪出去食飯今晚帶佢去食串燒
佢嘅炸雞有少少蛋黃去炸,味道好香,喊喊地
茄子偏鹹少少但係就大大份。
鮑魚汁燒得好香,鮑魚好賺啊唔會太晏
比目魚都係第一次食肉質好軟熟而且無骨有少少檸檬香唔會太油膩
2018-06-25 45 浏览
肚餓了串燒烤焗專門店是一間位於尖沙咀亞士厘道17-19號六樓的樓上鋪,如果不是朋友強力推薦,相信自己也不會跑上來。這裡主打手工啤,今天我們三個女士都是飲得之人,手工啤當然是必試啦!三款啤酒分別是Tangerine Wheat Beer, Watermelon Wheat Beer and Undercurrent 。三款都帶有甜味及麥香,喝慣了市面上的啤酒,來這換換口味,能給大家一個小驚喜。鹽燒牛舌,牛舌厚砌,十分好吃。蒜蓉珍寶帆立貝,鮮味十足。汁燒鮑魚,爽滑彈牙。雞泡魚乾,甜甜地,送啤酒超正。燒豬頸肉,雖然明知豬頸肉非常邪惡,但還是吃不停口。芝士燒虎蝦及蒜蓉燒虎蝦,大大隻,又鮮甜有彈牙,問你點忍!芝士燒生蠔,蠔味十足蜜糖扇貝,扇貝女生最愛,完全不合致肥的恩物燒蒜蓉牛油燒雜菌,食咗咁多肉類,點都要吃啲蔬菜。

鹽燒牛舌,牛舌厚砌,十分好吃。

蒜蓉珍寶帆立貝,鮮味十足。

汁燒鮑魚,爽滑彈牙。雞泡魚乾,甜甜地,送啤酒超正。

燒豬頸肉,雖然明知豬頸肉非常邪惡,但還是吃不停口。

芝士燒虎蝦及蒜蓉燒虎蝦,大大隻,又鮮甜有彈牙,問你點忍!

芝士燒生蠔,蠔味十足

蜜糖扇貝,扇貝女生最愛,完全不合致肥的恩物

燒蒜蓉牛油燒雜菌,食咗咁多肉類,點都要吃啲蔬菜。

• 鹽燒厚切牛舌
  • 燒雞泡魚乾
  • 蒜蓉燒虎蝦
  • 蒜蓉燒蠔
2018-06-24 58 浏览
有了家庭後 想抽出時間與好朋友相聚真的有難度今天得家人幫忙照顧兩寶貝  放工終於可以約到好姐妹了她推介來到這裡吃串燒都好 我都好耐沒有食串燒啦食物選擇都幾多 每一樣食物都好想試不過我們都決定點一些來試下先鹽燒牛舌有驚喜 好厚身 食落幾爽脆彈牙又入味 一點都不韌燒雞翼 我最鍾意食 所以點了一個蜜糖雞翼加上蜜糖既雞翼幾香甜 好好味呀仲有點左雞肉串和鰻魚雞肉串肉質幾嫰滑鰻魚醬汁鹹鹹甜甜 燒得好入味 正呀不過掛住食忘記了影相豬頸肉我最鍾意食這裡做得很不錯 皮邊燒得好香 切得薄身燒得幾脆口 點埋個醬汁都好好味最後忍不住點埋黃金薯條每條薯仔都有鹹蛋黃 食落幾有鹹蛋黃香不過好熱氣 份量幾多 最後都食不完這裡食物質素都不錯 多謝好朋友推介開心的一晚
有了家庭後 想抽出時間與好朋友相聚真的有難度

不過好熱氣 份量幾多 最後都食不完

這裡食物質素都不錯 多謝好朋友推介
開心的一晚
2018-06-24 1074 浏览
好似很久沒有與家人一起吃飯了,最近心情抑悶,總提不起勁外出吃飯。適逢父親節,怎樣也要與家人一起慶祝,帶兩老吃頓好餐! 這回帶他們來到日式酒吧串燒餐廳,好像未與他們一起試過,他們亦覺新鮮和期待。來到時間尚早,人客不多,但其後越坐越滿,幾乎滿座,相信食物質素頗有保證! 座位都屬於高枱和椅,空間不大,座位不算多,但座位之間仍保留一點空間,讓客人可以舒暢地聊天。食物款式選擇多,海鮮,肉,蔬菜,連飯類也有,肉控或吃素人士也可以吃! 吃串燒少不了配酒,這裡有不少手工啤酒選擇,而餐牌上更標誌各款酒品的甜度與甘甜,客人可按個人偏好的口味選擇,相當貼心! 最後我們幾乎每款類別的串燒也點來試試。蜜糖雞翼 ($30) 有細細兩隻,好似不算太划算。表面燒至金黃色,微微烘焦;弟弟表示味道不錯,表皮微脆,蜜糖甜美,肉質嫰滑,愛吃雞翼的他表示滿意。鹽燒牛舌 ($59) 一串五塊,每一塊都相當有厚度! 牛舌以椒鹽調味,燒得入味;有厚度的牛舌質感爽脆,一點也不韌和難咬開,香口惹味,相當推介!!安格斯牛柳粒 ($79)一串五粒,相比起牛舌較為細粒。剛剛燒起肉質尚算軟腍,中間還有些紅肉,肉味頗濃,但放久了點肉質會稍韌,故要

蜜糖雞翼

安格斯牛柳粒
安格斯牛柳粒 ($79)一串五粒,相比起牛舌較為細粒。剛剛燒起肉質尚算軟腍,中間還有些紅肉,肉味頗濃,但放久了點肉質會稍韌,故要趁熱吃呢!
金菇牛肉卷
金菇牛肉卷 ($39)三大個。我沒有試,家人表示味道不錯,牛肉和金菇燒得香口入味,唯兩老表示牛肉有點難咬。

燒豬頸肉
燒豬頸肉 ($69)一碟份量頗多,每一片切得薄身,皮邊燒得香口脆身,肉質同樣爽彈,個人覺得不沾醬已很夠味,沾上一點醬同樣惹味,亦是另一推介!
燒羊架

燒羊架
燒羊架 ($98) 一客兩件,家人表示羊味濃郁,愛吃羊羶味的人可以一試。

蒜蓉燒虎蝦
蒜蓉燒虎蝦 ($59)只有一隻,其實頗貴,但老爸喜歡吃當然也要點來吃! 經燒烘過相信原來大大隻的虎蝦亦有點縮小了。蝦肉十分彈牙,以簡單的胡椒和蒜蓉調味,香口入味,也很不錯!

蒜蓉扇貝
蒜蓉扇貝 ($59) 同樣燒得軟身又不失咬口,蒜香十足,故相當香口惹味,也頗推介!
西京比目魚
西京比目魚 ($88)有兩片,燒得很香,味道不算太濃郁,但個人覺得適中,魚質嫰滑,愛吃魚之人如我表示很滿意,值得一試!
甜薯串
甜薯串 ($20)有點失望,味道不夠香甜,但亦夠粉,可以不試。

蒜蓉牛油雜菌
蒜蓉牛油雜菌 ($39) 份量頗多,有金菇,雞脾菇等,以蒜蓉牛油調味燒得香口,也不錯。
黃金薯條
邪惡之物黃金薯條 ($59) 是以鹹蛋黃拌上薯條炸,但感覺鹹蛋黃香不夠濃郁突出,薯條不算粗身故內裡的薯餡亦不多,炸得雖脆口但有點乾身,雖然愛吃薯仔但不算太算太推介!

燒玉子芝士蟹籽
燒玉子芝士蟹籽 ($38) 同樣令我驚豔! 蟹籽份量不欺場! 玉子之上鋪上一層芝士,充滿芝士鹹香,驚喜之處在於燒至金黃的玉子,咬下去脆口感十足,但內裡又不失蛋的香嫰,多重口感,相當滋味動人! 家人都大讚呢!
冬陰公功鮮焗飯
因怕他們不夠飽,故亦點了冬陰公功鮮焗飯 ($129)作填肚之用。焗飯份量亦多,海鮮青口,蜆為主,另亦有一扇貝,少量帶子和蝦,海鮮份量不算多,冬陰公醬汁味道酸辣,與面層的芝士味道不太夾;價錢太貴,性價比不高。
Pear Cider
飲品點來了Pear Cider ($68)和烏龍茶 ($18),Pear Cider 其實只有甜味,沒有酒的甘苦,故相當易入口,不飲酒的人也可以試。家人則點了烏龍茶清一清膩滯。

雖然這頓飯不算便宜,但食物質素高,與朋友一邊吃串燒一邊飲酒一邊聊聊天,實屬一個不錯的選擇! 有機會定會再來!
蜜糖雞翼
Pear Cider
2018-06-23 104 浏览
從來無諗過要真係寫食評 ,但今次真係劣到唔寫唔得夜晚11點可以選擇既餐廳唔多見佢咁多哈哈笑好評,諗住衰極有個譜呀點知真係可以咁離譜⋯⋯坐底落單,成班員工坐係到打機要行埋去比左落單紙佢 都無咩所謂,啲食物質素先扯火Bb露荀:燒到老過我呀婆生蝦:啲肉霉既, 搵啲冰托托底都好呀師傅生蠔:好多花款架 但有款係肉碎生蠔好創新,仲要$168蚊翡翠螺:一食就知唔新鮮,食左2粒就放棄,我怕會肚瀉茄子:以為係油浸咁食黃金薯條:夠膽比個手指公推介 !翻炸唔再講,油到好似灌油咁 點食呀大佬牛扒:「un」到 奉勸牙力唔好嘅朋友唔好食翠玉瓜, 菇,雞軟骨:叫正常 唔叫好味Open rice 寫收1:00,11:30就話last order 我都唔好意思阻人收工 拿拿聲埋單走咁既質素 咁既價錢 完全不能夠接受完全係垃圾,那裡來的好評呀大佬無改錯名呀 叫肚餓了 ,食完我都真係仲肚餓呀 返完一日工,想去食好味既野,但點知食埋啲咁既垃圾個種憤怒 係真係想核爆的希望你食前 會見到我依篇用心良苦而打既劣評啦如果唔係要比左星星先可以比劣評個味道我連1分都唔會比
從來無諗過要真係寫食評 ,但今次真係劣到唔寫唔得
夜晚11點可以選擇既餐廳唔多
見佢咁多哈哈笑好評,諗住衰極有個譜呀
點知真係可以咁離譜⋯⋯
坐底落單,成班員工坐係到打機
要行埋去比左落單紙佢 都無咩所謂,
啲食物質素先扯火
Bb露荀:燒到老過我呀婆
生蝦:啲肉霉既, 搵啲冰托托底都好呀師傅
生蠔:好多花款架 但有款係肉碎生蠔好創新,仲要$168蚊
翡翠螺:一食就知唔新鮮,食左2粒就放棄,我怕會肚瀉

茄子:以為係油浸咁食

牛扒:「un」到 奉勸牙力唔好嘅朋友唔好食

翠玉瓜, 菇,雞軟骨:叫正常 唔叫好味

我都唔好意思阻人收工 拿拿聲埋單走
咁既質素 咁既價錢 完全不能夠接受
完全係垃圾,那裡來的好評呀大佬
無改錯名呀 叫肚餓了 ,食完我都真係仲肚餓呀
返完一日工,想去食好味既野,
但點知食埋啲咁既垃圾個種憤怒 係真係想核爆的
希望你食前 會見到我依篇用心良苦而打既劣評啦

如果唔係要比左星星先可以比劣評
個味道我連1分都唔會比

2018-06-21 144 浏览
夏日炎炎又BBQ癮起,約朋友一起走黎食下BBQ串燒解解暑。蒜蓉茄子每一次食串燒都會點一點茄子,除了十分入味之外,份量也十分多,可以慢慢品嚐,口感也是十分滑嫩,可以感受到濃濃既燒烤味道。汁燒鮑魚有兩粒鮑魚都算是十分超值,燒法是用汁燒,令到鮑魚深深到吸收了汁液的味道,加上鮑魚自身的鮮嫩口感,兩者配合得十分得宜,而家醬油調教得十分好,每到燒烤後香味濃郁而且也不會太咸,兩者真是相得益章。安格斯牛肉粒牛肉的肉質是十分鮮嫩多汁的,除了外層是有一點燒烤的香味外,內部的肉汁都被鎖定了,一口咬入便有很多牛肉肉汁散發出來。雞肉串燒烤來說除了牛肉難控制火喉外雞肉也挺難的,過火便會肉質粗糙而鞋口。呢兩串雞肉串便沒有此問題,肉質仍帶有嫩嫩的感覺,另外份量是十分足夠,啖啖都是肉。黑松露廣島蠔/芝士扇貝/蒜蓉燒虎蝦三款海鮮都十分鮮味,加上不同的配料,令燒烤完後更加有風味,配料都十分多,蠔肉質鮮嫩又多汁,扇貝過了少少火喉,但有芝士搭救了一下。虎蝦雖然唔夠大隻,但是加上蒜蓉十分惹味。
夏日炎炎又BBQ癮起,約朋友一起走黎食下BBQ串燒解解暑。

2018-06-19
黑松露廣島蠔/芝士扇貝/蒜蓉燒虎蝦
不論係同三五知己抑或係一大班朋友都岩黎既熱門串燒店:: 肚餓了🤤話說今次已經唔係第1次黎了☺上次黎已經對佢既食物留有好好印象,, 所以今日帶左個好重要既人一齊黎食...感覺更加開心: )依舊的旺場^____^仍然係有咁多款串燒選擇😍(不過上次黎見到有燒春雞...今次想叫竟然無左>.<!!)話說呢度既海鮮幾高質~ 所以今次照舊揀左d海鮮..只係揀左配唔同口味既醬汁~ (佢每款海鮮都配左好多款醬呢! 例如:: 芝士黃金,蒜香,蜜糖,黑松露等等)第1次試既黃金墨魚咀$69💛大愛!!墨魚咀非常爽口...有適中的蛋黃香而唔過火😋蜜糖廣島蠔$59/2隻 連唔太鐘意食蠔既我都覺得唔錯~夠飽滿同鮮甜!金黃醬虎蝦$59 反而有少少失望... 蝦 係好大隻🦐但係都比醬汁味完全掩蓋🙈醬汁份量少返d可能仲好呢!珍寶帆立貝$69/2隻⭐ 超juicy的一款!! 推介👍🏻除左食到帶子既鮮味, 店家仲加左少量孜然粉令佢更惹味~西京比目魚$88 呢款係用醬汁焗熟的一款🐟所以醬汁好入味 肉質亦覺嫩滑不過平時食開煎魚既我 對於完全無煎香過既魚類就無特別大既喜好🙈朋友大愛的 冬蔭公錫紙包蜆$89🌶 真係幾辣
依舊的旺場^____^
話說呢度既海鮮幾高質~ 所以今次照舊揀左d海鮮..
黃金墨魚咀
第1次試既黃金墨魚咀$69💛大愛!!
墨魚咀非常爽口...有適中的蛋黃香唔過火😋
蜜糖廣島蠔(2隻)
蜜糖廣島蠔$59/2隻 連唔太鐘意食蠔既我都覺得唔錯~
飽滿同鮮甜!
金黃醬虎蝦
金黃醬虎蝦$59 反而有少少失望... 蝦 係好大隻🦐
但係都比醬汁味完全掩蓋🙈醬汁份量少返d可能仲好呢!
珍寶帆立貝(2隻)
珍寶帆立貝$69/2隻超juicy的一款!! 推介👍🏻
除左食到帶子既鮮味, 店家仲加左少量孜然粉令佢更惹味~
冬蔭公錫紙包蜆
朋友大愛的 冬蔭公錫紙包蜆$89🌶 真係幾辣下!!
雖然試左一粒蜆都覺得索晒冬蔭公既汁好好味.....但真係太辣我食唔到🤦🏻‍♂

除左海鮮, 當然都要叫D肉類啦!🍖🍗
鹽燒駝鳥肉
印象中上次食牛柳粒有少少偏乾身
今次就試下鹽燒駝鳥肉$29...無想像中咁乾呢!!😊😊 而且覺得今次既調味無之前咁重手, 進步左~!!
香燒餃子雞翼$49
醃得很入味啖啖肉 幾高質😋
柚子雞翼$30
食入口幾清新但個人估計蜜糖雞翼應該會好味D🍯XD

除左海鮮同肉 當然都要叫返d蔬果中和返☺
汁燒BB露筍
汁燒BB露筍$39 呢款上次都有叫呀💚鮮甜多汁
蒜蓉牛油雜菌
蒜蓉牛油雜菌$39 充滿大量蒜頭粒的一款!!
蒜頭超香超惹味~ 但係如果唔夾埋蒜頭一齊食既話 D菇菌本身就無乜調味...
燒菠蘿
呢度最最最正既其實係燒菠蘿$29
6件大大件🍍每件都勁甜勁多汁💛加上邊位燒到香香的..必食!!!
最後當然要叫份甜品作結❤上次都有食的棉花糖多士$29
烤至熔化中的棉花糖鋪係薄脆多士上🍞再淋上適量的朱古力漿🍫
甜而不膩的一款☺☺
Watermelon Wheat Ale
Btw飲品方面試左佢既Watermelon Wheat Ale $68
可惜無想像中的西瓜香🍉都係酒味較重🤦🏼‍♀
每次黎都係食到超級飽.. 因為款式實在吸引💛
最鐘意既係今次黎真係食得出味道上再有進步
感受到店家對食物質素的用心: )
絕對係可以一訪再訪的串燒店~
2018-06-11
黃金墨魚咀
蜜糖廣島蠔(2隻)
珍寶帆立貝(2隻)
冬蔭公錫紙包蜆
鹽燒駝鳥肉
汁燒BB露筍
燒菠蘿
2018-06-14 62 浏览
肚餓了系一間幾高質既串燒店,除左一般既日式串燒之外,仲有不同既燒海鮮、豬、牛、雞,以及焗飯等等,飲品方面仲有本地手工啤酒。秘製汁燒鮑魚 (88/2pcs) – 鮑魚質感夠曬爽彈,但又唔會韌,熟度岩岩好。醬料夠曬入味,又甜又鮮!蒜蓉燒原條茄子 (49) – 超大條茄子,落左大量蒜蓉開邊燒,仲加左d日式燒汁,所以有蒜香得黎,仲多份香甜,好惹味! 如果連皮食都幾飽。川式爽彈火雞腎 (32) – 共有五件,唔算太大粒,幾爽口彈牙,而且無燒乾水,幾有肉汁。雖然話系川式,但只屬微辣,食唔到辣既人都岩。芝燒15cm虎蝦 (59) - 蠔焗得都幾靚同幾香,但我無食,都系for朋友既。而虎蝦大大隻好厚肉,開邊用芝士燒,又香又惹味。冬陰公汁芝士牛舌焗飯 (129) – 牛舌切得好厚好大件,都幾爽嫩,有超過十件,眷當抵食。味道系幾重冬陰公味,但就偏辣。其實仲有秘製汁揀,之前都食過,味道更好,所以都會推介後者。華元堂涼茶 (18) –食甘多串燒,點都想飲返罐,心理上都冇甘有罪惡感。華元堂既味有少少似王老吉,但冇甘甜,加左d中藥既甘香味。

2018-05-31
3K
2018-06-06 73 浏览
第二次來食,穩陣起見還是一早訂枱,是晚book了食七點,繁忙時段要個半鐘交枱,即八點半,有點趕時間呢。點知我同朋友都早左到,哈哈,又好好彩有得早入座,賺左枱上有幾樣調味料,覺得唔夠味就加吧,但個人覺得食物本身已是整得好好味,無乜必要再調味的。罐裝檸檬茶($18)&唐伯虎點秋香($68)點了一知本地啤試試,香檸薄荷味,玩味性質較重,哈哈個樽好正,好想拿回家裝飾呀黑松露香菇醬燒扇貝($59)勁香勁香勁香呀!濃郁黑松露香味,再加上面堆滿雜菇,散發重重的菌香,扇貝有佢本身鮮味外仲多了菇味,互相平衡,勁好味。鹽燒厚切牛舌($59)如題般十分厚切,爽口彈牙, 孜然粉味又香又惹味,啖啖肉好滿足。黃金炸魚皮($59)呢個唔講得笑,係要用極邪惡去形容,超多鹹蛋黃漿,多到流落黎呀,鹹香美味,同包裝即食差天共地啊,食完返唔到轉頭㗎,鹹蛋黃控一定要食肉汁香燒餃子雞翼($49)雞翼入而讓左明太子,辣辣地好開胃,皮燒得香又甜甜地,而且佢啖啖肉無骨㗎,得雞翼尖位有位,啱哂啲鍾意食雞翼但又唔識吐骨人仕(即係我個fd,哈哈,所以佢大讚囉)。蒜蓉燒廣島蠔($59)蒜蓉燒起有幾香都唔使解釋啦,勁正蒜味,離遠已聞到蒜香了。蠔

罐裝檸檬茶($18)&唐伯虎點秋香($68)

黑松露香菇醬燒扇貝($59)
鹽燒厚切牛舌($59)
黃金炸魚皮($59)

肉汁香燒餃子雞翼($49)
蒜蓉燒廣島蠔($59)
蒜蓉燒起有幾香都唔使解釋啦,勁正蒜味,離遠已聞到蒜香了。蠔大隻飽滿,雖然被蒜蓋住,都仲有鮮甜蠔味㗎。
芝士煙肉焗大菌($39x2)
呢樣太好味要點一人一隻,大啡菇厚肉多汁,極爽甜,上面芝士拉絲加埋鹹香火腿,睇見又想食了

微辣肉碎厚條燒茄子($49)
好大條茄子呀
茄子燒得香噴噴,上面的辣肉碎沒上次辣,較易入口了,茄子肉軟嫩,吸了醬汁好惹味。
芝士玉子燒($38)
玉子燒有幾款口味揀,選了邪惡的芝士,當然就為了拉絲哈哈。好厚的芝士,芝味十足好有咬口,玉子甜甜地,一甜一鹹極其夾,好好味

烤焗西京比目魚($88)
本來點鰻魚的,但賣哂,就試試比目魚吧,喜歡佢魚肉滑滑的,醬汁甜美,而且份量意外地多,一份居然有三塊,都幾大塊同厚添呀,抵食

食物即點即燒制作需時,基本上食完一樣下一樣就到,邊食邊等又傾下偈,時間過得好快啊,食飽飽好滿足
2018-05-29
2018-06-06 1543 浏览
串燒不嬲都係食肉獸既最愛。雖然小妹鍾意食菜多啲,但係為左應酬同行既朋友,專登揀左呢間口碑唔錯既串燒店黎試下。地理位置都係幾方便,雖然個喺地鐵都要行一陣﹐不過出地鐵站行一陣就到。微辣肉碎茄子賣相好吸引!䓤同蒜既味道同肉碎茄子同好夾,加埋少少辣幾惹味。茄子燒得好好,多汁得黎又唔會太硬。推薦!雞脾菇 冬菇串 雞肉串(兩串) 燒蒜蓉蟶子皇 菇都算多汁唔似好多都燒得好乾,幾滿意,想平衡唔想淨食肉一定要試試。雞肉燒得好好,味道出色,價錢亦都算比較平,唔錯。而鍾意海鮮既朋友一定要試下佢既蟶子皇,大大隻啖啖肉都只係$8.8。當然只係優惠期先咁平,要試就快喇。鹽燒駝鳥肉 安格斯牛柳粒駝鳥非常香,又一啲都唔柴,少食既朋友唔洗怕可以試一試。牛柳粒都算大塊,牛肉既香味都幾充足,同佢既調味好夾!西京比目魚未打開錫紙已經聞到少少香味,而且又比想像中大份。魚既鮮味同咸味好夾!除邊位骨都唔算多,怕食魚既朋友仔都可以試下。燒雞軟骨串(兩串) 西班黑毛豬件雞軟骨串好有咬口,平時都鍾意食既朋友應該唔會失望。而豬肉非常juicy,而且肉味香濃!冬陰功海鮮焗飯冬陰功味都幾足,不過真係有少少辣,小妹都頂唔住,唔食辣既朋友仔就要評

微辣肉碎茄子

雞脾菇 冬菇串 雞肉串(兩串) 燒蒜蓉蟶子皇

鹽燒駝鳥肉 安格斯牛柳粒

燒雞軟骨串(兩串) 西班黑毛豬件

冬陰功海鮮焗飯

冬陰功味都幾足,不過真係有少少辣,小妹都頂唔住,唔食辣既朋友仔就要評估下自己得唔得喇。海鮮都幾足料。串燒再加埋一個飯一定可以食飽你!

整體黎講調味唔錯,火喉都控制都幾好,非常juicy又香口。食肉獸有機會絕對要黎試一試。
2018-05-24
2018-05-30 1408 浏览
好耐冇黎喇! 係佢開業冇耐既時候黎過一次, 其實都幾中意食佢地既串燒, 難得朋友今次叫我搵d串燒店食下, 又想坐得好d, 就再黎到呢度了佢地既串燒本身已經用左調味, 不過覺得仲未夠喉既可以自行再加上孜然 & 辣椒粉等等既味道調味鹽燒牛舌 $59厚厚既牛舌用上鹽燒, 味道唔算好鹽香, 可以按個人所需放上孜然粉 & 辣椒粉, 我就加左孜然粉, 味道香香的, 同埋好有口感, 唔錯韭菜 $25呢個算係串燒店必食既串燒之一喇! 如果冇食過真係唔好話你黎過食串燒. 油份比較量, 不過咸香好夠, 惹味肉汁燒雞翼 $30勁辣跳舞雞翼 $30叫左2款雞翼, 因為朋友食得辣所以叫左款勁辣跳舞雞翼, 我就叫左普通雞翼. 不過最後呢我地都各試左對方果款, 對於我而言就覺得果隻勁辣跳舞雞翼好辣喇~~~不過朋友就話唔辣, 睇黎呢個辣既程度都係個個人唔同, 但係2款雞翼都keep到有肉汁, 普通既肉汁雞翼味道我就比較中意雞脾菇 $20 & 翠肉瓜 $20呢2款都係我一和中意食既瓜菜之一, 燒完既瓜菜多左份香, 同埋加左好多調味粉, 味道適中唔會太咸. 好味道蒜蓉茄子 $49呢個真係最蒜蓉既福音! 用左大量蒜蓉既茄子
鹽燒牛舌 $59
韭菜 $25
肉汁燒雞翼 $30
勁辣跳舞雞翼 $30
雞脾菇 $20 & 翠肉瓜 $20
蒜蓉茄子 $49
呢個真係最蒜蓉既福音! 用左大量蒜蓉既茄子~ 朋友唔係話咁中意蒜蓉, 最後自己一個獨食, 真係好自私啊
黑椒牛仔骨 $59
呢個大堆頭既係牛仔骨, 冇記錯好似有7大舊, 牛仔骨燒到香香的, 食落好有咬口, 由其係中意食骨既朋友, 呢個真係好有口感~ 調味方面個人覺得加少少辣椒粉提味已經好夠

黑豚肉 $49
好多肉汁既黑豚肉, 呢串串燒真係燒得幾有水準! 成串串燒燒完係好有光澤, 呢串黑豚肉有d似食緊好juicy既梅頭叉燒咁, 好想再encore, 不過又叫得太多野食, 怕食唔晒最後冇再點到, 同朋友一致覺得呢串串燒唔使點任何野已經好好食!!
燒菠蘿 $29
外表一般既燒菠蘿但咬落相當多汁, 一咬就漏到成個下巴都係汁, 食到我同朋友好dirty, 不過真係唔錯! 必點

2個人傾下傾下咁就過左一個晚上, 黎呢度食下串燒, 又有人飲下啤酒, 真係一個好好既聚腳點
2018-05-21
  • 黑豚肉
  • 燒菠蘿
  • 黑椒牛仔骨
  • 肉汁燒雞翼
2018-05-29 55 浏览
這間串燒店地點不算太難找,上到去後,發現景點超美,可以望到1881背面入口。而且去的時候正值日落時間,感覺非常浪漫。店內裝潢簡單,但不失舒適度,座位寬敞,現場所見有很多女性客人!!所以這家應該很受女性歡迎吧?兩個人來食,會款點一串~燒雞腎好滋味燒雞軟骨串必點!!安格斯牛柳粒,肉味夠,咬口一流 白魚蛋好特別,平時成日用來屋企煮麵,原來燒白魚蛋好好味!!冬陰公錫紙包蜆,蜆不大隻,不過味道不錯,冬陰公好正,有超多菇,吸盡湯汁~黃金墨魚咀,有好多咸蛋黃,好脆口燒蠔拼盤,6款隻隻不同,想試多種口味的話推薦這個。汁燒bb露筍,好多汁蒜蓉牛油雜菌,如果我知錫紙蜆有菇,應該不會點選這個,不過味道都是不錯。勁辣虎皮椒,正,好夠辣。黃金薯條,澱粉質之選,入面有咸蛋黃,好特別。可口可樂 Hoegaarden Goldeneye,上面兩個不說了,大家都知甚麼味道,這款酒比較苦味重,我個人比較愛甜味。店內好多款特別酒,而且有不同推廣優惠,詳情要問店員了。總結,想要美景記得預約問問有沒有窗口位,有美酒美食美景,適合聚會的好地方。
這間串燒店地點不算太難找,
上到去後,發現景點超美,
可以望到1881背面入口。
而且去的時候正值日落時間,
感覺非常浪漫。

店內裝潢簡單,但不失舒適度,
座位寬敞,現場所見有很多女性客人!!
所以這家應該很受女性歡迎吧?

兩個人來食,會款點一串~

燒雞腎好滋味

燒雞軟骨串必點!!

安格斯牛柳粒,肉味夠,咬口一流

白魚蛋好特別,平時成日用來屋企煮麵,
原來燒白魚蛋好好味!!

冬陰公錫紙包蜆,蜆不大隻,
不過味道不錯,冬陰公好正,有超多菇,吸盡湯汁~

黃金墨魚咀,有好多咸蛋黃,好脆口

燒蠔拼盤,6款隻隻不同,想試多種口味的話推薦這個。

汁燒bb露筍,好多汁

蒜蓉牛油雜菌,如果我知錫紙蜆有菇,
應該不會點選這個,不過味道都是不錯。

勁辣虎皮椒,正,好夠辣。

黃金薯條,澱粉質之選,入面有咸蛋黃,好特別。

可口可樂

Hoegaarden

Goldeneye,上面兩個不說了,大家都知甚麼味道,
這款酒比較苦味重,我個人比較愛甜味。

店內好多款特別酒,而且有不同推廣優惠,詳情要問店員了。

總結,想要美景記得預約問問有沒有窗口位,
有美酒美食美景,適合聚會的好地方。
2018-05-27 56 浏览
千揀萬揀揀了這間串燒店來解決晚餐。Menu有非常多選擇,肉類(雞牛羊豬)、海鮮(魚蝦蠔)、蔬菜……飲品選擇都ok,汽水啤酒樣樣有。烤露筍BB非常推薦,烤了以為灑上孜然粉,好香鮮露筍本來就好吃,另加孜然粉,果然孜然粉是串燒的好朋友烤茄子整條茄子都舖滿蒜泥,如果吃了不怕口臭這茄子真是很好吃。偶然一次BBQ發現原來燒茄子味道很好,之後每次再吃燒烤就必點茄子了。玉子燒(蟹子芝士味)蟹子芝士非常多,厚厚一層舖在玉子燒上,味道很配燒餃子雞翼最多肉的部位中還塞了一大堆明太子有heart明太子跟雞翼又是很配的材料烤虎蝦及焗蠔保證是15cm長的虎蝦,口味可選蒜烤或芝士;焗蠔有點甜甜的,算是另類口味。焗帶子(芝士,黑松露)黑松露點了不後悔店裡也有手工啤酒出售,天天都有不同promotion,有時買一送一……
千揀萬揀揀了這間串燒店來解決晚餐。

烤露筍BB

非常推薦,烤了以為灑上孜然粉,好香
鮮露筍本來就好吃,另加孜然粉,果然孜然粉是串燒的好朋友

烤茄子

玉子燒(蟹子芝士味)

蟹子芝士非常多,厚厚一層舖在玉子燒上,味道很配

燒餃子雞翼

最多肉的部位中還塞了一大堆明太子
有heart
明太子跟雞翼又是很配的材料

烤虎蝦及焗蠔

焗帶子(芝士,黑松露)
黑松露
點了不後悔

2018-05-23
2018-05-26 1296 浏览
串燒真的是世界上最吸引嘅食物,烤肉嘅香味加埋juicy嘅肉質,非常惹味,所以今晚決定約埋個同學去數一數二嘅好味串燒店"肚餓了"餐廳位於亞士厘道樓下鋪,成間餐廳令人感覺很relax鹽燒牛舌牛舌肉質很鮮嫰,表皮燒得香,而且完全不帶酥味,我認為是全港最好吃,必點食物安格斯牛柳粒牛味勁濃,質地有少少咬口,有少少似牛柳,燒烤味夠濃西班牙黑毛豬件黑毛豬件夠厚,但完全唔靭,相反仲有少少彈牙感覺,表皮燒得脆,很甘香汁燒鮑魚又係必點食物,如果唔係趕時間,一定encore,醬汁味道十級好味,而且完全滲入到鮑魚肉入邊,配合鮑魚鮮味,真係好好味呀珍寶帆立貝真係夠晒珍寶,又夠厚身,帶子鮮味極濃,正辣味原隻魷魚大大隻魷魚加左辣汁去燒,惹味到不得了,嗜辣者必點黑松露廣島蠔肥美又新鮮嘅生蠔,加左黑松露醬同埋磨菇粒,真係絕配,入口嗰份滿足感真的難以形容,黑松露香配合生蠔海水味道,頂級享受微辣肉碎茄子原隻肉厚茄子,外皮燒香而入邊肉質保持嫰滑,肉碎帶輕微麻辣,將味道大幅提昇黃金炸魚皮極邪惡美食,但唔點又唔得,因為實在太好味,咸旦黃完全佈滿整塊魚皮,香脆度,惹味道都是100分燒蒜蓉蟶子皇是日特價$8.8一隻,咁抵唔叫就苯,蟶

餐廳位於亞士厘道樓下鋪,成間餐廳令人感覺很relax

安格斯牛柳粒

牛味勁濃,質地有少少咬口,有少少似牛柳,燒烤味夠濃

西班牙黑毛豬件

珍寶帆立貝

真係夠晒珍寶,又夠厚身,帶子鮮味極濃,正

辣味原隻魷魚

大大隻魷魚加左辣汁去燒,惹味到不得了,嗜辣者必點

微辣肉碎茄子

黃金炸魚皮

燒蒜蓉蟶子皇

是日特價$8.8一隻,咁抵唔叫就苯,蟶子肉夠厚,燒得剛好,配大量蒜蓉喺面,惹味到不得了

食完咁多款美食連兩罐汽水,約$800蚊埋單,絕對唔貴,這間肚餓了,是目前我食過最正燒烤店,下次再食,不作他選

• 鹽燒厚切牛舌
  • 黑松露香菇醬燒蠔