2018-06-06
第二次來食,穩陣起見還是一早訂枱,是晚book了食七點,繁忙時段要個半鐘交枱,即八點半,有點趕時間呢。點知我同朋友都早左到,哈哈,又好好彩有得早入座,賺左枱上有幾樣調味料,覺得唔夠味就加吧,但個人覺得食物本身已是整得好好味,無乜必要再調味的。罐裝檸檬茶($18)&唐伯虎點秋香($68)點了一知本地啤試試,香檸薄荷味,玩味性質較重,哈哈個樽好正,好想拿回家裝飾呀黑松露香菇醬燒扇貝($59)勁香勁香勁香呀!濃郁黑松露香味,再加上面堆滿雜菇,散發重重的菌香,扇貝有佢本身鮮味外仲多了菇味,互相平衡,勁好味。鹽燒厚切牛舌($59)如題般十分厚切,爽口彈牙, 孜然粉味又香又惹味,啖啖肉好滿足。黃金炸魚皮($59)呢個唔講得笑,係要用極邪惡去形容,超多鹹蛋黃漿,多到流落黎呀,鹹香美味,同包裝即食差天共地啊,食完返唔到轉頭㗎,鹹蛋黃控一定要食肉汁香燒餃子雞翼($49)雞翼入而讓左明太子,辣辣地好開胃,皮燒得香又甜甜地,而且佢啖啖肉無骨㗎,得雞翼尖位有位,啱哂啲鍾意食雞翼但又唔識吐骨人仕(即係我個fd,哈哈,所以佢大讚囉)。蒜蓉燒廣島蠔($59)蒜蓉燒起有幾香都唔使解釋啦,勁正蒜味,離遠已聞到蒜香了。蠔
蒜蓉燒起有幾香都唔使解釋啦,勁正蒜味,離遠已聞到蒜香了。蠔大隻飽滿,雖然被蒜蓋住,都仲有鮮甜蠔味㗎。
呢樣太好味要點一人一隻,大啡菇厚肉多汁,極爽甜,上面芝士拉絲加埋鹹香火腿,睇見又想食了
好大條茄子呀茄子燒得香噴噴,上面的辣肉碎沒上次辣,較易入口了,茄子肉軟嫩,吸了醬汁好惹味。
玉子燒有幾款口味揀,選了邪惡的芝士,當然就為了拉絲哈哈。好厚的芝士,芝味十足好有咬口,玉子甜甜地,一甜一鹹極其夾,好好味
本來點鰻魚的,但賣哂,就試試比目魚吧,喜歡佢魚肉滑滑的,醬汁甜美,而且份量意外地多,一份居然有三塊,都幾大塊同厚添呀,抵食
食物即點即燒制作需時,基本上食完一樣下一樣就到,邊食邊等又傾下偈,時間過得好快啊,食飽飽好滿足