2022-02-06
近排天氣凍又係打邊爐嘅日子,搵到依間叫”肉浦團”嘅餐廳,比個名吸引左,午餐價錢又唔算貴,又約埋朋友一齊黎試。星期六晏晝12:30入座 ,餐廳嘅裝修係近排最流行嘅工業風,石屎牆加上有唔少模仿電影嘅poster同掛牆畫 ,仲有霓虹燈裝飾,啱晒打卡用。湯底方面簡左比較特別嘅藥膳醉雞鍋湯底,一上已經聞到好香藥膳味 ,雞件係另上嘅,份量都好大 大大件,食落又滑溜,值得一試。套餐有分4種選擇,我簡左”團”餐 有晒牛、雞、豬同海鮮 ,總之任食就咩都有得試下😆。肥牛方面都有唔少選擇 ,款款都林滑重牛味,同超市買$1xx斤嘅靚牛有得揮,個人推薦一定要試澳洲M5和牛牛肩胛同安格斯牛板腱,好重牛味,又冇筋,塊和牛仲要大大塊,每塊都大過一個手掌 一定要瘋狂encore!海鮮方面就一定要叫廣島蠔🦪,上到檯已經好驚喜,唔係平時街外食個啲細粒蠔豉,粒粒脹卜卜肥美,又重蠔味超正,鍾意食蠔嘅真係唔可以錯過。午餐黎講依個價錢 食到咁多靚牛真係超值,餐廳環境又好,仲坐得舒服,可以再encore!