2022-01-28 58 浏览
「團」放鍋放題鍋底一共有7款可以選擇,今次就揀左一款特別少少既日式湯底,清酒麵豉蜆湯.連鍋底上菜既時候會先上一盤牛肉拼盤,內裏列出各個牛品種既部位,相當清𥇦而且方便記底自己喜好既部位.清酒麵豉蜆湯內裏帶淡淡清酒米香,配上麵豉及蜆肉令湯底濃郁鮮甜.牛五花腩牛脂較為豐富,但入口都唔會覺得成口油,充滿啖啖牛脂香.安格斯牛頸肉相對無咁肥膩既部份,入口嫩得黎帶嚼勁.安格斯牛小排肥瘦均勻帶出牛花,入口香軟,牛香味濃郁.安格斯牛板腱充滿彈性既部份,牛肥香濃密.薄切封門柳肉質鬆軟得黎又帶濃郁牛香部位.每枱會有一個QR code方便電子落單,除左牛肉外亦有其他肉類及海鮮可以選擇.QR code又外出面亦有自助吧提供丸類,蔬菜可以選擇.熱食亦有少少炸物及主食麵類選擇.蔬菜類選擇好豐富又多款式,連平時好少見既荳芽菜,羽衣甘藍同冰菜都有!蝦滑充滿蝦味而且口感彈牙,內裏帶粒粒蝦肉相當鮮甜.飲品有自制冷泡茶,味道清香又解膩.到最後仲有芝士蛋糕送☺️
「團」放鍋放題

清酒麵豉蜆湯
內裏帶淡淡清酒米香,配上麵豉及蜆肉令湯底濃郁鮮甜.

牛五花腩
牛脂較為豐富,但入口都唔會覺得成口油,充滿啖啖牛脂香.
安格斯牛頸肉
相對無咁肥膩既部份,入口嫩得黎帶嚼勁.
安格斯牛小排
肥瘦均勻帶出牛花,入口香軟,牛香味濃郁.
安格斯牛板腱
充滿彈性既部份,牛肥香濃密.
薄切封門柳
肉質鬆軟得黎又帶濃郁牛香部位.

蝦滑
充滿蝦味而且口感彈牙,內裏帶粒粒蝦肉相當鮮甜.

飲品有自制冷泡茶,味道清香又解膩.

到最後仲有芝士蛋糕送☺️
午餐