2021-06-15 27 浏览
尖沙咀厚福街新開日式餐廳,有多款特色丼飯和刺身飯提供,特飲色彩繽紛很適合打卡香煎頂級牛肉配海膽丼 $148飯鋪上滿滿滿的牛肉,牛肉有濃郁的牛肉香氣,而且保有肉汁,肉質有嚼口,口感很好,海膽很鮮甜美味,醬汁很下飯,很香很夠味。角切魚生丼 $88魚生鋪滿整個飯面,有三文魚、吞拿魚、牛油果,蟹籽,上面還有日本雞蛋,輕劃蛋汁便順著流下,令飯充滿蛋香,魚生都很新鮮,肉質彈牙,角切吃起來很方便日本雞軟骨棒餃子 (4隻) $48餃子皮煎得香脆,雞軟骨粒加上菜和豬肉口感很好玫瑰荔枝梳打 $58清淡荔枝果香,有一粒荔枝點綴,味道很清爽不會太甜朱古力曲奇沙冰 $58杯子很吸引,沙冰上很多cream,還有兩條威化卷,味道不錯

香煎頂級牛肉配海膽丼 $148

角切魚生丼 $88

日本雞軟骨棒餃子 (4隻) $48
餃子皮煎得香脆,雞軟骨粒加上菜和豬肉口感很好

玫瑰荔枝梳打 $58
清淡荔枝果香,有一粒荔枝點綴,味道很清爽不會太甜

朱古力曲奇沙冰 $58
杯子很吸引,沙冰上很多cream,還有兩條威化卷,味道不錯
越黎越跟唔上新店開張嘅速度🙈 一段時間無行尖沙咀,再黎到厚福街發現已經多左幾間新食店🧐 今次揀左哩間主打日式盛丼嘅「肉搏食堂」,見佢除左刺身丼,仲有慢煮肉丼,唔食生野嘅朋友都有選擇🥴《 慢煮頂級牛肉盛丼 》200𝗀 $108 4.5 / 5好鍾意哩種慢煮牛肉嘅質感🤤 好嫩滑好有牛肉味,雖然望落仲有少少血紅色,但食落唔會腥👍🏻 除咗肉嘅份量多飯亦都好大碗😋 珍珠米配上燒汁,加埋蛋黃,還原最日式嘅食法😋 おいしい!《 慢煮黑豚盛丼 》 150𝗀 $98 4.5 / 5兩個人𝗌𝗁𝖺𝗋𝖾一個200𝗀一個150𝗀嘅丼飯絕對好足夠🤪 初初望黑豚肉以為會鞋口,實情入口仲軟身過牛肉,而且仲好juicy 😋 豬肉配麻醬又係好夾嘅組合,麻醬令豬肉更清新無咁膩👍🏻《 鹽燒三文魚頭 》 $58 5 / 5承認有點眼闊肚窄,但哩個小食真係好值得叫!💯 魚頭加少許魚腩位,燒到外脆金黃剛剛好,內裡肉嫩,特別係魚面珠🤤同埋魚皮都好好食!係充滿骨膠原同油脂香🤤🤤🤤《 藍莓青檸梳打 》 $68 4 / 5無假甜味,反而好清新!藍莓味較突出👍🏻《 青瓜青蘋果沙冰 》 $58 4.5 / 5本身唔好青瓜嘅都覺得好

《 慢煮頂級牛肉盛丼 》200𝗀 $108 4.5 / 5

《 慢煮黑豚盛丼 》 150𝗀 $98 4.5 / 5

《 鹽燒三文魚頭 》 $58 5 / 5

《 藍莓青檸梳打 》 $68 4 / 5

無假甜味,反而好清新!藍莓味較突出👍🏻

《 青瓜青蘋果沙冰 》 $58 4.5 / 5

本身唔好青瓜嘅都覺得好易入口!有種青瓜薯片嘅味道🤣 甜甜的好清涼😋

整體價錢合理,食物質素同賣相都不錯!仲有部分位置係高檯位,更加打卡𝖺𝖻𝗅𝖾😙
2021-06-11 44 浏览
話說我同男朋友都經常係厚福街蒲頭嘅😅,有一次見到呢一間新鋪開張,見到個Menu又幾啱我哋食喎,又有慢煮牛啦😍,香煎鵝肝😍啦,又有刺身飯😍啦,好似為我哋而設咁㗎,於是乎我哋咪黎試吓囉😌我同男朋友分別嗌咗慢煮牛肉飯,另外嗰個係香煎鵝肝配牛肉飯,至於係牛嘅邊個部位,我就唔太記得了,foodie 🥳們可以去Menu度自己再睇吓😚基本上慢煮牛配生日本蛋呢個組合係可以嘅,分量還可以啦,醬汁比較少,食到最後好似冇汁送飯咁,有啲乾有啲寡囉至於鵝肝配牛肉飯,味道係OK嘅,但我想講我作為一個女仔都覺得唔夠食,點解?因為啲餸同飯嘅比例真係好差,啲餸實在太少喇,啲汁又唔夠,最後食剩好多飯,但唔係因為我飽,而係冇餸食😫總括來講,雖然大概佰二佰三一個餐,個質素算係咁,但個問題係我唔夠食,好唔滿足囉,即係你要再嗌小食先至可以用嚟送飯😅😅😅所以我覺得嗰個飯同餸嘅比例,其實應該有調節嘅空間,價錢嘅上調我覺得冇問題嘅,最緊要係合理囉,唔係好似我而家咁食到到喉唔到肺

2021-06-10 61 浏览
係ig見到有人介紹呢間新餐廳🍴點解啲相都幾靚就嚟試吓😌餐廳白色裝修睇落簡單又舒服,雖然見啲牛肉都好似唔錯,但我就嗌左火炙三色魚生丼,有三文魚油甘魚同吞拿魚😍火炙既味好jeng🤣三文魚都幾厚,三種魚生都好新鮮,個蛋流汁係啲飯度,整體嚟講就係高質!🤣有啲辣既羅宋湯都好飲又多料,不過就睇你鍾唔鍾意佢辣啦。男朋友食既香煎鵝肝就唔算大同厚,我就唔食鵝肝所以無試,佢話一般般啦,但牛肉我試左就係好食既,肉味好出又唔會好難咬,佢就不停讚個汁做得好好🤣🤣抹茶鮮奶既抹茶味好濃,啱晒我飲🤣朱古力沙冰就好甜,肥死但好jeng🤦🏻‍♀️🤣🤣服務態度好好,推薦大家試呢間餐廳啊🤩
2021-06-10 49 浏览
丼飯最近又有新據點!原來尖沙咀哩度新開咗1間日式餐廳,佢哋嘅丼飯選擇多元化,無論係生食嘅刺身飯,定係熟食嘅豚肉鵝肝,都非常之滋味!香煎西班牙黑豚配鵝肝丼好難得黑豚煎咗之後,仲可以保持中間淺粉紅色嘅鮮嫩感,而且配埋鵝肝,油脂甘香,微微煎咗之後,面頭嘅脆面非常之野味。牡丹蝦三色刺身丼刺身非常之豐富,有肥美嘅三文魚腩,三文魚子同埋日本帶子。刺身好新鮮,非常鮮甜。有驚喜嘅,一定係三文魚!諗唔到佢仲俾咗三文魚腩,所以更加香滑。小食 火炙頂級牛肉配香辣粉一啲都唔普通,原來小食都可以裝到咁大份,牛肉非常之有肉汁,而且肉味好濃郁,配埋香辣粉更加香口。自選兩杯飲品佢哋嘅玫瑰荔枝蘇打,同埋抹茶酸奶,都非常之好味。裝飾都好可愛,好有夏日風。

香煎西班牙黑豚配鵝肝丼

牡丹蝦三色刺身

小食 火炙頂級牛肉配香辣粉

自選兩杯飲品
肉博食堂❤️🥩又黎到好多好野食既厚福街嚕,先發現原來開左幾間新餐廳,超級耐冇食日本野既我,又見到佢有牛肉丼飯又有刺身丼食,就入左去,餐廳裝修企理,用左我最中意既雲石枱!而且店員服務態度好好~黎開尖沙咀既你地可以一試喔‼️💡設有加一服務費◾️海膽牡丹蝦雜錦刺身丼"食材好新鮮 仲要係厚切 帶子同三文魚都好肥美 魚子爆汁又唔會腥 仲有牡丹蝦好大隻"◾️慢煮頂級牛肉盛丼"超大份既牛肉丼 滿滿的牛肉山 煮得好香夾雜住微微的薑味 係生薑燒汁啊好開胃""因為慢煮所以牛肉唔會韌 連埋蛋汁一齊食好正"◾️茉莉花鮮奶"係比佢既靚靚外表吸引到所以先嗌 但佢唔係得個樣嫁 味道幾香"◾️朱古力曲奇沙冰"邪惡之選 個杯超得意 大杯足料 朱古力味香濃 上面超多cream 仲有兩條朱古力條添~"
肉博食堂❤️
💡設有加一服務費

◾️海膽牡丹蝦雜錦刺身

◾️慢煮頂級牛肉盛丼
"因為慢煮所以牛肉唔會韌 連埋蛋汁一齊食好正"

◾️茉莉花鮮奶

◾️朱古力曲奇沙冰
2021-06-07 52 浏览
放工時候想同同事happy hour摸下酒杯底,又想有 煙韌米飯落肚,尖沙咀厚福街新貴 「肉博」絕對是必然之選。新餐廳主打慢煮系列之餘,又有各款刺身飯食,絕對能滿足不同的胃口。加上各款生啤與及即shake mocktail,連唔飲酒的都顧及埋,好幸福喔!慢煮頂級牛肉盛丼200g送上黎既時候已經feel到餐廳點解叫肉搏, 因為真係要埋口同d肉搏過, 超澎湃超豐富。慢煮頂級牛肉上檯時仍然紅紅的,經慢煮後肉質仍然軟腍,且牛味重仲好重。 加埋生雞蛋要及餐廳特製的醬汁,開胃又下飯。慢煮黑豚盛丼150g慢煮黑豚鮮甜柔軟特性,帶有微微脂肪香,肉汁甜, 喺胡麻醬及生雞蛋的加持之下,味上加美。本家製日式豚肉餃子 除咗慢煮丼飯,另外仲有不同種類的小食。本家製日式豚肉餃子,肉汁滿滿的, 豬肉香在口裏爆發。藍莓青檸梳打 and 青瓜青蘋果沙冰不得不提各款即shake梳打沙冰吧, 青瓜青蘋果沙冰 超清新的說, 不會過甜但帶有青蘋果的酸香。而藍莓青檸梳打 有種令人即時振奮的感覺呢LikeComment
放工時候想同同事happy hour摸下酒杯底,
又想有 煙韌米飯落肚,

尖沙咀厚福街新貴 「肉博」絕對是必然之選。
新餐廳主打慢煮系列之餘,又有各款刺身飯食,
絕對能滿足不同的胃口。
加上各款生啤與及即shake mocktail,
連唔飲酒的都顧及埋,好幸福喔!
慢煮頂級牛肉盛丼200g

慢煮頂級牛肉上檯時仍然紅紅的,

經慢煮後肉質仍然軟腍,

慢煮黑豚盛丼150g

慢煮黑豚鮮甜柔軟特性,帶有微微脂肪香,

肉汁甜, 喺胡麻醬及生雞蛋的加持之下,味上加美。

本家製日式豚肉餃子

藍莓青檸梳打 and 青瓜青蘋果沙冰

而藍莓青檸梳打 有種令人即時振奮的感覺呢

Like

Comment
2021-06-07 42 浏览
去不到日本唯有食日料解相思之愁。見到TST有新開的食店,招牌模仿了日本大熱的redrock的爆牛丼,試試。試了感覺一般。第一口牛肉已經凍左。火候OK,但本身肉質差,欠缺肉香。牛肉片也不規整較碎,感覺自己真的在食生肉......喪失食慾

2021-06-07
平時去開尖沙咀都會去厚福街搵嘢食,最近見到呢間新開嘅餐廳,於時去咗試吓(●’◡’●)ノ.慢煮頂級牛肉盛丼(150g) HK$78🐮呢個丼嘅賣相唔錯,牛肉一層層鋪好,份量唔少。我覺得牛肉似係西冷嘅肉質,肉味香濃,慢煮嘅方式令到肉質保持軟腍,同時呈微微粉紅色。另外除咗燒汁之外仲配有山葵忌廉汁!.海膽牡丹蝦雜錦刺身丼 $148🍣海鮮丼嘅醋飯調味適中,食材都幾豐富,除咗海膽、牡丹蝦,仲有劍魚腩、帶子、拖羅、三文魚及三文魚子。刺身食落亦幾肥美。特別鍾意有蛋可以撈飯!.朱古力曲奇沙冰$58🧉另杯係menu上見到已經覺得好QQ!面頭有好多cream飲落係金幣朱古力嗰隻朱古力味~味道正正常常不過打卡必叫!.玫瑰荔枝梳打$58🌹係我最喜歡的配搭,荔枝同玫瑰不會太香精味,除咗面頭飲品入面都有荔枝肉!.總括而言:呢間餐廳幾啱又想食刺身又想食肉嘅選擇困難症人士,份量都算幾足,飲品賣相都幾好,去開厚福街搵嘢食可以多個新選擇!
慢煮頂級牛肉盛丼(150g) HK$78🐮

海膽牡丹蝦雜錦刺身丼 $148🍣

朱古力曲奇沙冰$58🧉

玫瑰荔枝梳打$58🌹

2021-06-04 26 浏览
同朋友去左超多美食既厚福街 見到呢間個名好特別既餐廳就入左去Menu選擇不多 但款款都睇落好好味 我自己好鐘意食吞拿魚腩蓉 就啦左個刺身飯吞拿魚腩蓉味道好新鮮 篤穿埋隻日本蛋撈埋食真係好正 鐘意吞拿魚腩蓉既朋友唔好錯過而朋友嗌左呢間餐廳出名既溫泉蛋牛肉飯 (200g) 牛肉份量超多配埋隻蛋食好夾 呢個飯個汁係比較重薑味!男仔食完都覺得夠飽野飲都有多款特色飲品/啤酒選擇 我飲既芒果熱情果梳打都好fresh唔太甜 總括嚟講係值得再訪既餐廳

配埋隻蛋食好夾 呢個飯個汁係比較重薑味!男仔食完都覺得夠飽

2021-06-01 68 浏览
尖沙咀厚福街最近新開左間日本餐廳 主打肉類嘅丼飯 相當吸引🤩 而且有好多款式選擇☺️ 餐廳環境嘅設計用咗雲石 俾人嘅感覺舒適😌—🥩慢煮頂級牛肉盛丼 (200g) $108賣相好吸睛 牛肉佈滿晒成碗飯🤩 牛肉色澤好粉嫩 用咗慢煮嘅方式 肉味濃郁😋 醬汁係生薑燒汁 味道甜甜辣辣🔥白飯🍚係日本米 飯粒分明☺️ 好有咬口 再撈埋蛋汁🥚一齊食 十級正🤤.🐷慢煮黑豚盛丼 (150g) $98豚肉嘅份量一樣咁足🤩 肉味都係好濃呢款就跟胡麻醬 芝麻味好香 配豬肉食好夾😋.🥟雞軟骨餃子 $48小食款式唔算太多 叫左呢款特色餃子餃子都幾大隻 中間餡料包左雞軟骨粒 食落好有咬口☺️—評分📈味道 8/10環境 7.5/10性價比 7.5/10—Rating 📈Taste 8/10Environment 7.5/10Worthiness 7.5/10

🥩慢煮頂級牛肉盛丼 (200g) $108

Taste 8/10
Environment 7.5/10
Worthiness 7.5/10
2021-05-31 39 浏览
厚福街新開丼飯店, 主打日式丼飯, 有魚生丼、肉丼🍚~ 坐高枱仲有白色雲石牆, 方便打卡, 食物上枱嘅時候當然係手機食先🤳🏻 🐂香煎頂級牛肉配海膽丼 賣相好吸引😍! 鮮嫩嘅牛肉🥩配上自家秘製醬汁, 仲有一件極為珍貴嘅海膽❗️🍚角切魚生丼有三文魚、吞拿魚、油甘魚、牛油果🥑、蟹籽, 仲有日本雞蛋🥚。蟹籽帶咸鮮味, 角切魚生好新鮮, 有口感。篤穿個蛋黃, 將日本米飯撈埋蛋汁食, 加上蔥粒, 充滿蛋黃香味, 好食🤤!小食 - 日式豚肉餃子🥟餃子皮薄, 煎香後香脆可口, 豬肉軟熟又帶點彈牙嘅口感, 肥瘦適中, 肉嫩多汁。

🐂香煎頂級牛肉配海膽丼

🍚角切魚生丼

小食 - 日式豚肉餃子🥟
2021-05-31
2021-05-28 216 浏览
厚福街新開一間主打日式丼飯餐廳,有趣嘅店名,肉搏食堂Meat Fight。晚餐MENU主打新鮮丼飯,9款肉食丼、6款魚生丼、8款小食、8杯特飲任君選擇,日系食材高質,就咁睇相擺盤都好吸引眼球,套餐點任何一款特選丼飯+$22,有精選餐湯及冷熱飲品一杯(特飲另+$16)趁早6:30入座後,7點左右已經全場爆滿,白色雲石配搭淺木色地板、加埋SOFA椅,影相打卡一流,雖然座位空間感唔算好闊落,但二人檯剛剛好夠用。先上兩碗濃味牛肉昆布湯暖暖胃,未幾已經送上一份幾推介的小食,日本雞軟骨棒餃子 ($48/4隻)推介:⭐️⭐️⭐️⭐️整齊4件,外皮煎得香脆,雞軟骨餡料都有口感,點上醬汁=̶慢煮頂級牛肉盛丼200g=̶ 大200g $108推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️200g一上檯份量真心足料唔少,一層層粉紅色慢煮牛肉在表面耀眼吸睛,因為慢煮的關係,外表似生牛肉,而口感就如越式生牛肉軟熟有牛的原味,穿破流心雞蛋王流落薄片牛肉之中,別有一番邪惡嘅Juicy風味,打卡一流。再點上自家製酸忌廉及濃郁燒肉醬汁,加埋飯量唔少嘅底層,飽肚無比😋👍。=̶ 慢煮黑豚盛丼=̶ 細150g $98 推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️胡麻醬沾上軟綿的慢煮黑豚肉片,特出其

厚福街新開一間主打日式丼飯餐廳,
有趣嘅店名,肉搏食堂Meat Fight。

晚餐MENU主打新鮮丼飯,
9款肉食丼、6款魚生丼、8款小食、8杯特飲任君選擇,
日系食材高質,就咁睇相擺盤都好吸引眼球,
套餐點任何一款特選丼飯+$22,
有精選餐湯及冷熱飲品一杯(特飲另+$16)
趁早6:30入座後,7點左右已經全場爆滿,
白色雲石配搭淺木色地板、加埋SOFA椅,影相打卡一流,
雖然座位空間感唔算好闊落,但二人檯剛剛好夠用。

先上兩碗濃味牛肉昆布湯暖暖胃,
未幾已經送上一份幾推介的小食,

日本雞軟骨棒餃子 ($48/4隻)
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️
整齊4件,外皮煎得香脆,雞軟骨餡料都有口感,點上醬汁

=̶慢煮頂級牛肉盛丼200g=̶ 大200g $108
200g一上檯份量真心足料唔少,
一層層粉紅色慢煮牛肉在表面耀眼吸睛,
因為慢煮的關係,外表似生牛肉,
而口感就如越式生牛肉軟熟有牛的原味,
穿破流心雞蛋王流落薄片牛肉之中,
別有一番邪惡嘅Juicy風味,打卡一流。
再點上自家製酸忌廉及濃郁燒肉醬汁,
加埋飯量唔少嘅底層,飽肚無比😋👍。

=̶ 慢煮黑豚盛丼=̶ 細150g $98
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
胡麻醬沾上軟綿的慢煮黑豚肉片,
特出其鮮味之外,豚肉片慢煮有如白雞肉的外觀,
開胃邪惡之間的豐富盛丼享受。

=̶ 熱抹茶鮮奶=̶ 特飲另+$16
=̶凍玫瑰荔枝梳打=̶特飲另+$16
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
特飲推介必叫, 又係打卡之選,
抹茶鮮奶比預期好飲,抹茶粉同鮮奶味道平衡得唔錯,
一啖啖慢慢飲落去甜與苦之間混合得唔錯,意外地有份解渴感。
朋友的玫瑰荔枝梳打就非常搶眼,
大大杯在炎炎夏日要解渴也是不二之選。

難得厚福街又多一間好選擇,
而且款式都唔少,下次經過來食餐飽飯打個卡都值得一試。

👅美味: 8/10 😮驚喜: 9/10
✨環境: 8/10 💆‍♂️服務: 8/10
💡性價: 7/10 🐽飽肚: 9/10
💫回頭: 8/10 👍推薦:8/10
  • 慢煮頂級牛肉盛丼
2021-05-28 998 浏览
/肉搏食堂🇭🇰/#sa尖沙咀篇 ➖➖➖<食肉獸天堂🥩>➖➖➖早排經過厚福街又有一間新店啦!店舖主打牛、雞肉日式丼飯另外除咗熟食都有刺身飯~仲有一啲小食同特飲 都幾多選擇 價錢亦算惠想食肉又想食刺身可以同時滿足到兩個願望➖➖➖1️⃣日本白咖喱滑雞肉盛丼 $78 (150g) / $98 (200g) (𝟟.𝟛/𝟙𝟘) 面頭有隻生蛋黃 頗有蛋香 搞勻一齊食另雞肉更滑😆😆✨雞肉大概有150g 🐓無論係飯定雞肉份量都幾多 夠飽肚!第一次食白咖喱 🍛唔算話好辣 帶少少甜雞肉同一般食嘅有啲唔同 似拉麵食嗰啲較薄身 唔算好多脂肪~✨飯微暖 幾有咬口下次有機會再試牛丼🐮➖➖➖2️⃣牡丹蝦三色刺身丼 $128 (𝟟.𝟚𝟝/𝟙𝟘) 主要材料有牡丹蝦、三文魚腩邊、帶子同三文魚籽 最鍾意三文魚同帶子 都幾新鮮 三文魚厚薄均勻帶子都算幾肥美 魚籽都唔會好腥蝦幾大隻 口感更結實彈牙就更好☺️☺️用嘅米飯同咖哩雞丼一樣 不過就加左少少醋 唔會過酸 就係平日嘅壽司飯➖➖➖3️⃣火炙頂級牛肉配香辣粉 $98/200g (𝟟.𝟞/𝟙𝟘)🌟牛肉厚切有嚼口~ 有少少乾 但中間都有少少肉汁 肉味幾濃 大約七成熟左右 中間部分粉
/肉搏食堂🇭🇰/
#sa尖沙咀篇
<食肉獸天堂🥩>
➖➖➖
早排經過厚福街又有一間新店啦!
店舖主打牛、雞肉日式丼飯
另外除咗熟食都有刺身飯~
仲有一啲小食同特飲 都幾多選擇 價錢亦算惠
想食肉又想食刺身可以同時滿足到兩個願望

面頭有隻生蛋黃 頗有蛋香 搞勻一齊食
另雞肉更滑😆😆✨雞肉大概有150g 🐓
無論係飯定雞肉份量都幾多 夠飽肚!
第一次食白咖喱 🍛唔算話好辣 帶少少甜
雞肉同一般食嘅有啲唔同 似拉麵食嗰啲
較薄身 唔算好多脂肪~✨飯微暖 幾有咬口
下次有機會再試牛丼🐮

➖➖➖
2️⃣牡丹蝦三色刺身丼 $128 (𝟟.𝟚𝟝/𝟙𝟘)
主要材料有牡丹蝦、三文魚腩邊、帶子同三文魚籽
最鍾意三文魚同帶子 都幾新鮮 三文魚厚薄均勻
帶子都算幾肥美 魚籽都唔會好腥
蝦幾大隻 口感更結實彈牙就更好☺️☺️
用嘅米飯同咖哩雞丼一樣
不過就加左少少醋 唔會過酸 就係平日嘅壽司
牡丹蝦三色刺身丼
牡丹蝦三色刺身丼

➖➖➖
牛肉厚切有嚼口~
有少少乾 但中間都有少少肉汁
肉味幾濃 大約七成熟左右 中間部分粉嫩
可以因應個人喜好加香辣粉 其實都唔算好辣
反而係帶咸 啖啖肉幾滿足✨
唔夠食仲可以揀400g 淨食呢樣都一定飽😂
火炙頂級牛肉配香辣粉

➖➖➖
4️⃣藍莓青檸梳打 $68 (𝟟.𝟛/𝟙𝟘)
單嗌嘅話有少少貴 跟餐會平啲😛
入面好多新鮮藍莓果肉🫐青檸味唔算突出
不過都幾夠氣~要搞勻先好飲
藍莓青檸梳打

➖➖➖
5️⃣青瓜青蘋果沙冰 $58 (𝟞.𝟡/𝟙𝟘)
夏天飲幾清新! 青瓜味會重啲🤣
減甜嘅話就更好~
另外仲有好多其他特飲都可以揀😛
青瓜青蘋果沙冰

📍肉搏食堂
火炙頂級牛肉配香辣粉
藍莓青檸梳打
2021-05-28 52 浏览
今日同friend出咗去尖沙咀行街街👭行到好攰又肚餓😑經過厚福街見到間食日本丼😋好似新開,見未到6:00又唔洗等位,我地就决定早啲入去食dinner🍽今日天氣真係好熱☀️我地坐低即刻叫咗2杯特飲先🍹🍸🥭芒果熱情果梳打 $58🥒🍏青瓜青蘋果沙冰 $58倆杯特飲顏色都好靚🤩唔知係咪天氣太熱同好口渴😆我地覺得2杯特飲好好飲🍹🍸好fresh好清新🌱☘飲落好解渴好消暑小食🥟🥟🥟🥟日本雞軟骨棒餃子🥟 $48(4隻)新鮮煎起嘅餃子外皮鬆脆👍入面有菜肉及軟骨粒,食起上嚟好彈牙😋幾有口感,點埋餃子醋好香口我地點了倆款唔同丼😋😋大家share食🥣🥣香煎頂級牛肉🐂配海膽丼 $148 牛肉🥩嘅份量,對鐘意食牛既我來講係唔夠我食🤣如果再多d牛肉就好喇🤭牛肉味重,咬落去都軟腍,加埋個自家秘製醬汁食落好😋仲有配搭好新鮮既海膽撈埋啲飯嚟食🤤味道唔錯👍🔪角切🐟魚生丼 $88配料有三文魚、油甘魚、吞拿魚、牛油果同蟹籽仲有日本🇯🇵雞蛋黃🥚角切魚生好新鮮😍蟹籽帶咸鮮味🤤仲有中間隻日本蛋黄撈埋日本米飯,食落好煙韌

今日天氣真係好熱☀️我地坐低即刻叫咗2杯特飲先🍹🍸

🥭芒果熱情果梳打 $58

🥒🍏青瓜青蘋果沙冰 $58

倆杯特飲顏色都好靚🤩

小食🥟🥟🥟🥟
日本雞軟骨棒餃子🥟 $48(4隻)

我地點了倆款唔同丼😋😋大家share食🥣🥣

香煎頂級牛肉🐂配海膽丼 $148

🔪角切🐟魚生丼 $88
配料有三文魚、油甘魚、吞拿魚、牛油果同蟹籽
仲有日本🇯🇵雞蛋黃🥚

2021-05-26