2021-06-07 52 浏览
放工時候想同同事happy hour摸下酒杯底,又想有 煙韌米飯落肚,尖沙咀厚福街新貴 「肉博」絕對是必然之選。新餐廳主打慢煮系列之餘,又有各款刺身飯食,絕對能滿足不同的胃口。加上各款生啤與及即shake mocktail,連唔飲酒的都顧及埋,好幸福喔!慢煮頂級牛肉盛丼200g送上黎既時候已經feel到餐廳點解叫肉搏, 因為真係要埋口同d肉搏過, 超澎湃超豐富。慢煮頂級牛肉上檯時仍然紅紅的,經慢煮後肉質仍然軟腍,且牛味重仲好重。 加埋生雞蛋要及餐廳特製的醬汁,開胃又下飯。慢煮黑豚盛丼150g慢煮黑豚鮮甜柔軟特性,帶有微微脂肪香,肉汁甜, 喺胡麻醬及生雞蛋的加持之下,味上加美。本家製日式豚肉餃子 除咗慢煮丼飯,另外仲有不同種類的小食。本家製日式豚肉餃子,肉汁滿滿的, 豬肉香在口裏爆發。藍莓青檸梳打 and 青瓜青蘋果沙冰不得不提各款即shake梳打沙冰吧, 青瓜青蘋果沙冰 超清新的說, 不會過甜但帶有青蘋果的酸香。而藍莓青檸梳打 有種令人即時振奮的感覺呢LikeComment
放工時候想同同事happy hour摸下酒杯底,
又想有 煙韌米飯落肚,

尖沙咀厚福街新貴 「肉博」絕對是必然之選。
新餐廳主打慢煮系列之餘,又有各款刺身飯食,
絕對能滿足不同的胃口。
加上各款生啤與及即shake mocktail,
連唔飲酒的都顧及埋,好幸福喔!
慢煮頂級牛肉盛丼200g

慢煮頂級牛肉上檯時仍然紅紅的,

經慢煮後肉質仍然軟腍,

慢煮黑豚盛丼150g

慢煮黑豚鮮甜柔軟特性,帶有微微脂肪香,

肉汁甜, 喺胡麻醬及生雞蛋的加持之下,味上加美。

本家製日式豚肉餃子

藍莓青檸梳打 and 青瓜青蘋果沙冰