2021-07-04 34 浏览
好耐之前喺日本都食過類似嘅,但而家咁耐都冇去日本🥲所以今次嚟呢度希望可以重拾日本嘅感覺🇯🇵頂級慢煮牛肉盛丼 有得揀150 g或者200 g,今次唔想食咁多野就叫左150 g 。雖然話係細嘅,但牛肉份量都唔少,上面有一隻生蛋同埋有啲cream(?)🙈因為食唔出係咩味😕最正就梗係整爛隻蛋黃撈埋一齊食🤤牛肉係慢煮關係啲牛肉仲係粉紅色,食落好滑好淋,但個人黎講有少少生,好似食緊生肉咁🥴茉莉花鮮奶💐🥛藍色既野飲打卡一流呀🤣飲落鮮奶味比較重,有少少茉莉花味💐

頂級慢煮牛肉盛丼

茉莉花鮮奶💐🥛
藍色既野飲打卡一流呀🤣飲落鮮奶味比較重,有少少茉莉花味💐
1K
2021-07-03 51 浏览
厚福街既餐廳大大話話有7,8成都食過, 一有新店開就好有興趣, 依間Meat Fight門面仲幾靚仔添。依度主打日式丼飯, 有海鮮丼亦有慢煮系列, 而慢煮丼飯仲有唔同份量揀。慢煮頂級牛肉盛丼 200𝗀 $108牛肉本身有番咁上下質素, 經過慢煮後肉質依然非常嫩滑, 呈紅紅既顏色, 入口沒有一絲血腥味, 反之肉味好濃, 肉汁豐富。份量絕對係大滿足, 鋪滿整個飯, 配上蛋汁同埋香甜燒汁, 會不知不覺食哂成大碗飯!慢煮黑豚盛丼  150𝗀 $98黑豚軟嫩帶點彈牙, 有豚肉香味, 150g份量亦好足夠, 甜甜咸咸既胡麻醬同豚肉好夾, 好味!日本雞軟骨棒餃子 $48煎得香脆, 咬入內餡肉汁豐富, 有粒粒軟骨既脆口口感。紫薯鮮奶 $58紫薯味突出, 入面仲有2,3粒真紫薯架! 加入鮮奶更加香甜, 我中意!芒果熱情果梳打 $58酸酸甜甜, 食完咁多肉再飲係幾fresh既!今晚叫既慢煮丼係幾高質, 而且價錢唔算貴, 下次黎試下刺身飯再報告

慢煮頂級牛肉盛丼 200𝗀 $108

慢煮黑豚盛丼  150𝗀 $98

日本雞軟骨棒餃子 $48
煎得香脆, 咬入內餡肉汁豐富, 有粒粒軟骨既脆口口感。

紫薯鮮奶 $58

芒果熱情果梳打 $58
酸酸甜甜, 食完咁多肉再飲係幾fresh既!

2021-07-02 68 浏览
前排去尖沙咀,中午時段經過厚福街,見到呢間新開嘅餐廳裝修唔錯,所以決定入去試下。餐廳空間較細,而且擺放好多餐枱,所以比較逼。/🔅慢煮黑豚盛丼 150g🔅海膽牡丹蝦雜錦刺身丼🔅雞軟骨棒餃子🔅朱古力曲奇沙冰🔅藍莓青檸梳打/食物賣相算吸引,所以對食物有期望。首先想講黑豚盛丼,好淡,雖然表面加咗好多醬汁,但真係好淡...雜錦刺身丼方面,味道無特別,亦唔算特別新鮮,不過不失。餃子 $48 / 4件,又係無咩味...但係點解連杯藍莓青檸梳打都要咁淡,明明咁深色,一飲就覺得好似叫咗杯淨梳打咁。最後杯沙冰終於比較夠味,但係個杯好窄身,幾啖就飲完... /我諗呢間餐廳比較適合鍾意淡口味嘅人...
餐廳空間較細,而且擺放好多餐枱,所以比較逼。
🔅慢煮黑豚盛丼 150g
🔅海膽牡丹蝦雜錦刺身
🔅雞軟骨棒餃子
🔅朱古力曲奇沙冰
🔅藍莓青檸梳打
食物賣相算吸引,所以對食物有期望。
雜錦刺身丼方面,味道無特別,亦唔算特別新鮮,不過不失。
餃子 $48 / 4件,又係無咩味...
最後杯沙冰終於比較夠味,但係個杯好窄身,幾啖就飲完...
我諗呢間餐廳比較適合鍾意淡口味嘅人...

2021-06-09
2021-07-01 20 浏览
肉搏食堂 (尖沙咀)📍尖沙咀厚福街2A號地舖日本篇 刺身丼 牛肉丼食店新開既店舖 由於晏就唔洗排隊就打算入黎試食下慢煮頂級牛肉丼150g $78 200g $98D牛切得好簿 一口牛 岩岩好 D牛其實都係紅紅地 我諗應該4-5成熟左右That’s why 甘爽口 入口幾乎即吞都得🤣上面有d cream 同一隻生蛋俾你撈埋一齊黎食 ! 絕配 每塊牛當中都有牛肉汁 幾juice 幾重牛味 每叫一個牛肉飯都配有牛湯牛湯入面會牛肉提提大家唔好甘快飲哂可以留d黎送飯時一口牛 、一口飯、 一啖湯 甘樣食會有三種味道呢個飯#極力推介香煎頂級牛肉配海膽丼 $128 兩個丼相比下 呢個丼比下去了貴得黎 d牛無甘好食d牛厚得黎堅係無甘好食可能d牛熟d 同埋無生蛋同cream 既配搭不過不過個丼舊海膽係唯一可取之處😂 個飯甘貴可能就係食個海膽 因為都真係幾新鮮 (只係舊海膽) 餐牌方面仲有小食同飲品系列不過今次只係食咗兩個丼飯餐牌上高除咗慢煮牛肉檔外我覺得其他都係唔太吸引系列餐廳方面位置比較迫冷氣亦都開到好大似一間日式嘅快餐店如果大家想去食嘅唔好諗住坐到好耐美味指數:⭐️⭐️⭐️環境指數:⭐️⭐️服務態度:⭐️⭐️
肉搏食堂 (尖沙咀)
📍尖沙咀厚福街2A號地舖

每叫一個牛肉飯都配有牛湯
牛湯入面會牛肉
提提大家唔好甘快飲哂
可以留d黎送飯時
一口牛 、一口飯、 一啖湯
甘樣食會有三種味道

d牛厚得黎堅係無甘好食
可能d牛熟d 同埋無生蛋同cream 既配搭
不過不過個丼舊海膽係唯一可取之處😂
個飯甘貴可能就係食個海膽
因為都真係幾新鮮 (只係舊海膽)

餐牌方面仲有小食同飲品系列

#全力食 # 密密食 #尖沙咀美食
#eatwithjy_foodie
香煎頂級牛肉配海膽丼
2021-06-30 48 浏览
難得約到2個友人食飯,去左尖沙咀呢間新開丼飯試試,佢都幾大間下,所以夜晚唔使排隊就入得😎慢煮頂級牛肉丼飯(200g)(108$)外觀上尼講無得輸呀!爆量既牛肉,牛肉都幾滑,食落有令人滿足既感覺,性價比高!紫薯鮮奶(set)(38$)普遍出邊既紫薯鮮奶都無咩紫薯味,但呢杯既紫薯就非常出!外觀又靚,真係必叫!抹茶鮮奶(set)(38$)同上啦,味道都唔錯既~青瓜青蘋果沙冰(set)(38$)幾清新,友人話唔錯~
慢煮頂級牛肉丼飯(200g)(108$)

紫薯鮮奶(set)(38$)

抹茶鮮奶(set)(38$)
同上啦,味道都唔錯既~

青瓜青蘋果沙冰(set)(38$)
幾清新,友人話唔錯~
慢煮頂級牛肉丼飯
抹茶鮮奶
青瓜青蘋果沙冰
  • 慢煮頂級牛肉盛丼
2021-06-30 41 浏览
🍚尖沙咀新開牛丼 • 啲飯硬過我條命! 好失望!!!厚福街又多間餐廳,5月尾食嗰陣開咗1星期都無,星期五晚都9成full, 仲有位就入咗去食,但餐廳擺位係超級迫坐得唔舒服,飯唔得阿☠️小食反而幾好味!➠ 慢煮頂級牛肉盛丼200g $108➠ 香煎頂級牛肉配鵝肝丼$128主打慢煮牛丼,牛肉幾軟但無乜牛味,有隻蛋同乳酪汁幾夾的。另外嘅香煎牛肉飯鵝肝都煎得正常,牛肉好多但好韌。❌重點無法接受嘅伏位係「啲飯硬到結埋一舊舊」🍚🤯,你專賣丼飯,點可以岀咁嘅飯比客人?差過茶記飯底,食到我好嬲,希望佢哋會改善啦➠ 日本雞軟骨棒餃子$48➠ 美國安格斯牛肉球$38➠ 日本蘿蔔炆牛腩$48小食係幾好味,餃子有軟骨有咬口,牛肉球炸得外脆內軟,牛肉味重濃過個牛丼😀炆牛腩好淋無乜渣幾正➠ 芒果熱情果梳打正常味,真芒果肉! 加錢跟湯同飲品,特飲要再補錢📍 肉搏食堂尖沙咀厚福街2A號地舖

🍚尖沙咀新開牛丼 • 啲飯硬過我條命! 好失望!!!

➠ 慢煮頂級牛肉盛丼200g $108
➠ 香煎頂級牛肉配鵝肝丼$128

➠ 日本雞軟骨棒餃子$48

➠ 美國安格斯牛肉球$38

➠ 日本蘿蔔炆牛腩$48

➠ 芒果熱情果梳打
正常味,真芒果肉! 加錢跟湯同飲品,特飲要再補錢

📍 肉搏食堂
2021-05-21
2021-06-28 26 浏览
尖沙咀厚福街原來呢排都開左幾間新嘅食店今天就試左主打丼飯嘅肉搏食堂🍖🥩餐廳有刺身丼飯同各式肉類嘅丼飯.今次我地試左肉類嘅丼飯份量都幾多下☺️ 有幾款丼飯仲可以揀g數 可以選擇適合自己食嘅份量🥰香煎頂級牛肉配鵝肝丼 $128頂級真係頂級😋一咬落去仲係咁香嫩但係外面仲係帶點香脆每一啖嘅牛味都好重仲有好香好滑嘅香煎鵝肝😍成個丼都變到好高級好滿足❤️慢煮黑豚盛丼 $98揀左150g嘅份量🙈經過慢煮嘅黑豚肉 🧑🏻‍🍳入口好軟身 食落好juicy 完全唔會乾身✨加上撈埋好多好多胡麻醬同生雞蛋🥚好match 又好食😋木家製日式豚肉餃子(5隻) $58好足料嘅豚肉餃子😋每一件都充滿住香香豚肉味而且仲充滿肉汁✨食到唔停口❤️朱古力曲奇沙冰 $58好香好滑嘅朱古力沙冰配上嘅曲奇條😋可以當飲管咁一邊飲朱古力沙冰🍫一邊食到曲奇嘅味道🍪每一啖都好Enjoy😎仲好適合呢個炎炎嘅夏天❤️紫薯鮮奶 $58飲品整得好靚好適合打卡之餘✨睇得出充滿紫薯味❤️仲飲得出好香紫薯味係最重要😋而且加埋香滑鮮奶🤤飲落真係好香好夾😍
尖沙咀厚福街原來呢排都開左幾間新嘅食店

睇得出充滿紫薯味❤️
仲飲得出好香紫薯味係最重要😋
而且加埋香滑鮮奶🤤
飲落真係好香好夾😍
尖沙咀厚福街一向都出名多嘢食🥰 同埋成條街都好💛 呢排新開左一間食日本丼飯嘅餐廳🍴 行過見到幾多人食 就入咗去試吓啦💓 成個場都幾爆下 店員就開埋吧枱俾我哋坐 雖然比較迫 但係都還好 唔會話坐得好辛苦😂整體來講呢間野都算高質 環境同埋食物質素都算係中上 價錢來講算係平民價 都食得出食材用了幾好 下次都會再食呢間👍🌟慢煮頂級牛肉盛丼 150g/$88牛肉做到半生熟嘅效果 肉質黎講絕對對得住呢個價錢 🌟日本白咖喱滑肌肉盛丼 150g/$78白咖喱嘅汁整得唔錯 食落都幾香口 份量黎講 150g 唔會話好多 唔太大食嘅朋友叫呢個size 都ok📌肉搏食堂 尖沙咀厚福街2A號地舖🚇港鐵尖沙咀/尖東站 B2 出口, 步行約3分鐘等候時間🕰 10 mins📍#尖沙咀

🌟慢煮頂級牛肉盛丼 150g/$88
牛肉做到半生熟嘅效果 肉質黎講絕對對得住呢個價錢

🌟日本白咖喱滑肌肉盛丼 150g/$78

📌肉搏食堂
🚇港鐵尖沙咀/尖東站 B2 出口, 步行約3分鐘

等候時間🕰 10 mins
📍#尖沙咀
2021-06-27 35 浏览
今晚小妹修完甲之後約左朋友食飯, 經過厚福街見到E間餐廳好多人食, 見到個價錢又唔貴, 於是就入去試下!🌟玫瑰荔枝梳打🌹🍹梳打好重玫瑰同荔枝味, 入面仲有好多荔枝果肉, 味道清新爽利🌟朱古力曲奇沙冰🍫🍪🍧朱古力味幾濃, 味道唔算太甜🌟日本雞軟骨棒餃子🐔🥠餃子煎得幾香口, 皮脆餡多, 食落仲幾juicy!🌟角切魚生丼🐟🍚刺身粒份量幾多幾新鮮, 味道鮮甜, 桔穿隻蛋, 蛋汁從上而下流落嚟, 撈埋刺身飯一齊食, 層次感非常豐富!🌟香煎頂級牛肉丼🐂🍚牛肉幾大片, 肉質軟腍, 上面淋左濃郁惹味嘅醬汁, 甜甜地好好餸飯

🌟玫瑰荔枝梳打🌹🍹

🌟朱古力曲奇沙冰🍫🍪🍧
朱古力味幾濃, 味道唔算太甜

🌟日本雞軟骨棒餃子🐔🥠
餃子煎得幾香口, 皮脆餡多, 食落仲幾juicy!

🌟角切魚生丼🐟🍚

🌟香煎頂級牛肉丼🐂🍚
2021-06-24
2021-06-27 43 浏览
放假一個人靜靜哋食嘢,所以未去咗厚福街試新嘢,點知食咗十個問號落肚!一開始個男待應都ok嘅,到點餐嗰陣,佢好似唔記得我叫佢咁,咁佢忙都算啦。之後就叫咗個女待應,佢態度都好悔氣,唔想做生意咁㗎啦,但忙ok嘅~啲嘢食到咗,影相mode都未開得切,隻蛋跌咗落嚟,個吓灰咗!食飯嘅途中,隔離枱埋單想畀卡,我聽到個女待應話未食夠$300要畀30%手續費,咁個男人就轉咗畀現金,之後仲聽到話找錯錢𠻹!好啦~奇怪嘅事就發生啦!到我埋單,咁梗係醒目畀現金啦~但手上得張$500,點知個女待應話無得找,問我有冇散紙。都未反應得切,佢就走咗去收第二枱錢。無錯!眼見佢收到幾張$100紙同$10紙。咁照計都應該夠散紙㗎~但佢再返嚟就叫我簽卡,我問佢係咪要收手續費,佢先免為其難話會幫我取消手續費。張收據返嚟,佢mon住我簽名,但明明上面寫住唔夠$500唔洗簽的!唔通一個人食飯就唔畀得$500紙?我張單雖然唔多,但都百幾蚊㗎啵~係真係無得找,定搵藉口唔收大紙咋?一個飯最平都$78嘅餐廳,簽卡又要畀手續費,又唔收大紙。最重要係個女待應態度好差!唔想做生意就早講吖!Btw 好多時一個人食飯,就係睇到特別多身邊嘅嘢,或者我唔

慢煮頂級牛肉飯

慢煮牛

茉莉鮮奶

好啦~奇怪嘅事就發生啦!

Btw 好多時一個人食飯,就係睇到特別多身邊嘅嘢,或者我唔應該觀察咁多,咁就無咁多疑問。
2021-06-27
午餐
最近尖沙咀厚福街開了一間西日風的日式丼飯, 喜愛在尖沙咀覓食的我,立刻相約好友一齊去。最初以為是一貫居酒屋🏮裝修,反而是以西式白色雅潔cafe設計, 感覺好relax。牡丹蝦三色刺身丼🦐🍱材料上盛,有牡丹蝦、三文魚腩、帶子、海膽、拖羅、劍魚腩及三文魚子,鮮甜美味,刺身肥美厚滑,加入生蛋充滿日式風味。慢煑頂級牛肉盛丼🥩🍱鮮味牛肉滿滿鋪蓋住,像個牛肉山,立即明白店名叫「肉博」的名字,真想一次過KO 晒,配合流心蛋,更令牛肉鮮味更突出,慢煑方式更令肉質鮮嫩,加入姜燒汁更似正宗日式味道。芒果熱情果梳打🥭🫒🍹每飲一啖都有芒果粒,香甜解喝藍莓青檸梳打🫐🍋🍹紫藍色調好夢幻,藍莓加青檸味道清新小店有種小清新感覺,在雲石高枱享受美食更有一番滋味。

牡丹蝦三色刺身丼🦐🍱

慢煑頂級牛肉盛丼🥩🍱

芒果熱情果梳打🥭🫒🍹
每飲一啖都有芒果粒,香甜解喝

藍莓青檸梳打🫐🍋🍹
紫藍色調好夢幻,藍莓加青檸味道清新

小店有種小清新感覺,在雲石高枱享受美食更有一番滋味。

2021-06-18 61 浏览
尖沙咀厚福街又一新餐廳進駐,主打用高質食材,做到款滿有特色嘅丼飯,令人好想去試吓!餐廳裝潢簡潔時尚,菜式選擇多而且有創意🤩有新鮮感。香煎西班牙🇪🇸黑豚配鵝肝($128)西班牙黑豚肉色相粉嫩,相當吸引,食落柔軟,肉味香濃,香甜四溢。 鵝肝煎得外面酥脆,入面溶化,夠哂甘香。牡丹蝦🍤🍣三色刺身丼($128)三款刺身都大大件,幾鮮甜,再配上日式醬汁及米飯,不知不覺就食哂😋火炙頂級牛肉🥩配香辣粉($98)小食點咗呢款煎得好香嘅牛肉,肉香濃郁,有軟腍有嚼勁,肉汁豐盈,一啲都唔乾。紫薯💜鮮奶(跟餐+$16)特別顏色真係好靚,打卡之選。紫薯味都好香濃,鮮奶🥛幼滑。朱古力🍫曲奇🍪沙冰(跟餐+$16)隻杯好可愛,配合飲品有回覆童年👦🏻👧🏻感覺。 香甜冰涼,夏天飲更啱😌

餐廳裝潢簡潔時尚,菜式選擇多而且有創意🤩有新鮮感。

香煎西班牙🇪🇸黑豚配鵝肝($128)

牡丹蝦🍤🍣三色刺身丼($128)

火炙頂級牛肉🥩配香辣粉($98)

紫薯💜鮮奶(跟餐+$16)
特別顏色真係好靚,打卡之選。紫薯味都好香濃,鮮奶🥛幼滑。

朱古力🍫曲奇🍪沙冰(跟餐+$16)
  • 紫薯鮮奶
  • 火炙頂級牛肉配香辣粉
  • 香煎西班牙黑豚配鵝肝
2021-06-16 63 浏览
📍 肉搏食堂(尖沙咀).厚福街係尖沙咀嘅食街,今日行過又見到一間新店開張,見D丼飯咁吸引就一於試下佢.-慢煮黑豚盛丼 + 香煎頂級牛肉配鵝肝丼店員介紹我地要試嘅兩款丼,黑豚係用慢煮方式製作,拌埋生雞蛋令成個丼嫩而不膩;而牛肉鵝肝丼嘅牛肉煎得剛剛好唔會太老,加埋鵝肝濃郁嘅油脂香令成個丼生色不少!-日本雞軟骨棒餃子熱愛雞軟骨嘅朋友都要試下呢個餃子,一如日式鍋貼般煎到香噴噴之餘,又帶有雞軟骨的爽脆口感,唔錯-紫薯鮮奶+朱古力曲奇沙冰兩杯飲品除左味道唔錯,仲非常吸睛!紫薯鮮奶唔會太甜,而且啖啖紫薯蓉令成杯飲品又飽肚又有口感。而朱古力曲奇沙冰係用一隻好得意嘅杯裝,真係要一路飲一路係咁打咭呀!
📍 肉搏食堂(尖沙咀)
-慢煮黑豚盛丼 + 香煎頂級牛肉配鵝肝丼

-日本雞軟骨棒餃子

-紫薯鮮奶+朱古力曲奇沙冰
2021-06-16 58 浏览
“慢煮頂級牛肉盛丼(150g)”($88)“海膽牡丹蝦雜錦刺身丼”($148)“玫瑰荔枝梳打”($58)“藍莓青檸梳打”($68)之前經過厚福街嗰陣見到新開咗呢間食日式丼嘅餐廳個名仲要好勁叫肉搏食堂🤣今次終於去咗食啦😛呢道主打嘅係慢煮肉丼所以當然要叫返個慢煮頂級牛肉盛丼啦🐮牛肉盛丼有分150g同200g女仔食150g就岩岩好☺啲慢煮牛肉片堆到成座小山咁,中間仲有隻雞蛋😍慢煮牛肉片呈嫩紅色,食落牛味香又軟腍🤤配上蛋漿,蔥花同酸忌廉一齊食好正🤤入面嘅飯仲落咗燒肉汁😍味道夠哂豐富😋除咗肉丼,其實呢道都有幾款海鮮丼可以叫😝我地就叫咗海膽牡丹蝦雜錦刺身丼🤤一碗飯有齊海膽,牡丹蝦,三文魚,油甘魚,吞拿魚,三文魚籽仲有隻日本生雞蛋☺啲刺身唔會切得太薄,而且都幾新鮮😙飲品方面叫咗2杯梳打☺分別係玫瑰荔枝🌹同藍莓青檸🫐跟丼飯加$22就叫到啦😆2杯飲品個賣相都超靚😍味道都好唔錯😇玫瑰荔枝嗰杯真係落咗好多荔枝肉,每一啖都飲到🤩藍莓嗰杯加埋青檸,味道酸甜好解渴☺其他特飲個樣都好吸引🤤下次嚟再試埋先🤤
“慢煮頂級牛肉盛丼(150g)”($88)
“海膽牡丹蝦雜錦刺身丼”($148)
“玫瑰荔枝梳打”($58)
“藍莓青檸梳打”($68)

之前經過厚福街嗰陣見到新開咗呢間食日式丼嘅餐廳
個名仲要好勁叫肉搏食堂🤣
今次終於去咗食啦😛

呢道主打嘅係慢煮肉丼
所以當然要叫返個慢煮頂級牛肉盛丼啦🐮
牛肉盛丼有分150g同200g
女仔食150g就岩岩好☺
啲慢煮牛肉片堆到成座小山咁,中間仲有隻雞蛋😍
慢煮牛肉片呈嫩紅色,食落牛味香又軟腍🤤
配上蛋漿,蔥花同酸忌廉一齊食好正🤤
入面嘅飯仲落咗燒肉汁😍味道夠哂豐富😋

除咗肉丼,其實呢道都有幾款海鮮丼可以叫😝
我地就叫咗海膽牡丹蝦雜錦刺身丼🤤
一碗飯有齊海膽,牡丹蝦,三文魚,油甘魚,吞拿魚,三文魚籽
仲有隻日本生雞蛋☺
刺身唔會切得太薄,而且都幾新鮮😙

飲品方面叫咗2杯梳打☺
分別係玫瑰荔枝🌹同藍莓青檸🫐
跟丼飯加$22就叫到啦😆
2杯飲品個賣相都超靚😍味道都好唔錯😇
玫瑰荔枝嗰杯真係落咗好多荔枝肉,每一啖都飲到🤩
藍莓嗰杯加埋青檸,味道酸甜好解渴☺
其他特飲個樣都好吸引🤤下次嚟再試埋先🤤

2021-06-16 66 浏览
🎏️ 食盡油尖旺 — 肉搏食堂 ✨#90cp尖沙咀篇 #90cp日本篇➖➖➖➖➖又一間近排幾多人食嘅日本餐廳🇯🇵😯 佢新開冇耐 集合肉丼飯同魚生魚於一身 啲嘢都好吸引🤩 結果我就揀咗入去試吓 可能期望太高 有少少失望🥺美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️ 環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️ 翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️(五粒星為滿分💯)✨ 慢煮頂級牛肉盛丼 $88叫咗個細嘅試下 外貌都幾靚仔🥰 牛肉一層層咁好似好正咁🤤 食落肉味都算濃 加埋佢嘅醬料同蛋黃 食落都幾好嘅個口感😏 不過可能佢嘅牛肉比較生 所以偏韌 要啲牙力先可以咬得開😂🔸 牡丹蝦三色刺身丼 $128老實講呢個就有啲失望🙈 一嚟到感覺佢嘅份量比較細 面頭鋪咗牡丹蝦 三文魚腩 帶子同三文魚子🍣 佢哋魚生就中規中矩唔會腥 都算新鮮但就唔算好突出🤨 佢嘅牡丹蝦嘅口感就唔夠結實 絕對有進步嘅空間🧐 不過整體個人覺得唔算太出色 因為呢個價錢性價比都唔算太高🙌🏻🔸朱古力曲奇沙冰 $58上網見嗰個人都會飲呢一杯沙冰 見佢都幾靚啱打卡 仲諗住叫嚟try try😛 飲落都幾失望 朱古力味唔算濃郁
🎏️ 食盡油尖旺 — 肉搏食堂 ✨
#90cp尖沙咀篇 #90cp日本篇
➖➖➖➖➖

美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️
環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️
翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️
(五粒星為滿分💯)

✨ 慢煮頂級牛肉盛丼 $88
慢煮頂級牛肉盛丼

🔸 牡丹蝦三色刺身丼 $128
牡丹蝦三色刺身丼

🔸朱古力曲奇沙冰 $58
上網見嗰個人都會飲呢一杯沙冰 見佢都幾靚啱打卡 仲諗住叫嚟try try😛 飲落都幾失望 朱古力味唔算濃郁 味道整體比較淡 而且杯上嘅朱古力曲奇都係唔脆嘅🙃 絕對係好睇唔好飲🥲
朱古力曲奇沙冰

💰Total: $274

✅ 食物種類繁多係佢嘅優勢😙 不過的確係有一定嘅進步空間!!

❌ 其實整個用餐過程最吹脹嘅係員工好似趕住幫你收野咁🤨 每食完一樣 就好似想即刻幫你收咗佢咁🙃 雖然可能佢哋出於好意 但不多不少都影響咗用餐嘅體驗🧐

💡溫馨提示💡
佢座位可能比較窄 想打卡嘅可能要留意番吓啦🙈

➖➖➖➖➖
📍 肉搏食堂 (尖沙咀)

慢煮頂級牛肉盛丼