2023-01-04
屯門市中心新開咗間粵菜廳,作為屯門牛既我當然第一時間去食🤪。餐廳牆上有唔少扇形裝飾,亦有打卡位,而餐廳職員會幫每一枱顧客影一張即影即有,好耐冇同家人食飯時影相📸️,同埋相影得幾清,所以都好開心🥳除此之外,每人一入座會有杯椰青水,可以嘆住黎睇餐牌🤪*魚米之聚 二人用 $598**流心雙色皮蛋伴芥末沙律花枝卷*皮蛋係凍食,用咗薑片同菠蘿做雙色配搭,入口甜甜地同咸咸地好特別。另外花枝卷炸得香脆,好香口。*雞樅菌鳳尾蝦蘑菇湯*香濃蘑菇湯,有好多菌粒同埋有隻鮮甜既蝦🍤。*泰露筍松露炒帶子*帶子大大粒,配埋菇幾惹味。*嚐聚有米魚*幾鍾意呢個有米魚🥰,會用爐熱住魚同飯團,侍應會先幫你整散飯團,飯團外層既飯焦好好食😆,浸埋魚湯更入味。另外,魚都啖啖肉。*養生藥膳酥皮雞*一上菜嚇親😱,大大塊酥皮蓋喺面,侍應會幫你起咗塊酥皮落碟另上,酥皮係甜既🤣,同平時唔同。而下面就係滋補嘅藥膳雞湯,有好多雞件,不過雞油就多左少少🤏。*杏汁杞子浸豆苗*杏汁味都幾重。*薑米蛋白蟹肉炒飯*炒飯炒得乾身冇乜油份,如果炒飯早啲上方便送飯更好😆。*麻香炸湯圓**雪梨燉桃膠*湯圓外面幾脆,咬落係濃濃黑芝麻😋,配埋糖水唔怕熱氣。
*魚米之聚 二人用 $598*
*流心雙色皮蛋伴芥末沙律花枝卷*
*雞樅菌鳳尾蝦蘑菇湯*
香濃蘑菇湯,有好多菌粒同埋有隻鮮甜既蝦🍤。
*泰露筍松露炒帶子*
帶子大大粒,配埋菇幾惹味。
*嚐聚有米魚*
*養生藥膳酥皮雞*
*杏汁杞子浸豆苗*
杏汁味都幾重。
*薑米蛋白蟹肉炒飯*
炒飯炒得乾身冇乜油份,如果炒飯早啲上方便送飯更好😆。
*麻香炸湯圓*
*雪梨燉桃膠*
湯圓外面幾脆,咬落係濃濃黑芝麻😋,配埋糖水唔怕熱氣。