2022-12-25 104 浏览
今日天氣好凍,唔想自己煮飯,所以就同屋企人去了附近餐廳食飯。見到有一間新開嘅餐廳,都幾多人食緊,咁我就入咗去食。餐廳的裝修也不錯,坐位也很闊,坐得好舒服。而且食物種類也有很多選擇,是一間不錯的餐廳。眼前一亮煙燻雞 - 店員一打開個蓋,煙便衝出來,賣相非常美觀。雞肉嫩滑,配上汁料,非常美味,用來餸飯,一流👍🏻酸菜魚 - 魚湯辣度十足,配上酸菜,酸酸辣辣,非常開胃,冬天食這一個餸,令人有和暖的感覺。魚肉基本上都無骨,可以啖啖肉,鍾意食魚的我,當然唔會錯過。咕嚕肉 - 酸酸甜甜的,重點要介紹個菠蘿,佢勁鮮甜,可以加汁一齊食,可以單獨食,非常之好。乳鴿 - 即叫即煮,上枱時熱辣辣,肉質嫩滑,好Juicy,正呀。甜品方面,我哋點了兩個甜品。心太軟 - 流心嘅朱古力,配上楊枝甘露,非常抵食。椰皇燉桃膠 - 椰皇好香,燉蛋又滑,真係非常夾。 桃膠非常養顏,真係食多啲。
見到有一間新開嘅餐廳,都幾多人食緊,咁我就入咗去食。

甜品方面,我哋點了兩個甜品

心太軟 - 流心嘅朱古力,配上楊枝甘露,非常抵食。