2022-05-24 15 浏览
今晚同朋友黎老媽拌麵食個快dinner, 我哋點左一個酸辣雞絲拌麵,紅燒半筋半肉牛肉麵,一份炸甜不辣同蔥抓餅~餐廳環境都幾大幾舒服,可以慢慢坐同朋友傾計。紅燒半筋半肉牛肉麵好大碗好吸引,麵底揀左刀削麵,刀削麵粗身有咬口,個湯底好濃微辣,而牛筋炆得好淋,唔錯。酸辣雞絲拌麵就比較濃味,個汁好濃而且好麻,中意麻辣同重口味既朋友會好岩食!炸甜不辣外脆,入面煙un~最中意食台式蔥抓餅,唔會太油,份量好多而且好香口!

餐廳環境都幾大幾舒服,可以慢慢坐同朋友傾計。

炸甜不辣外脆,入面煙un~

最中意食台式蔥抓餅,唔會太油,份量好多而且好香口!
2022-05-24 8 浏览
/ /老媽拌麵✨重遊台灣味道真係超掛住台灣美食呀🥰地獄麻辣牛拌麵🍜真係冇改錯名呀!想過下口癮一流😛真係!超!級!辣!!不過好香麻辣味,刀削麵都超彈牙!撈埋食都幾正,令我停唔到口🤣綠咖喱雞手抓餅🍛呢個薄餅食落中間係腍腍地如果再煎脆啲就正啦😍綠咖喱都唔算好辣,雞好入味澎湖花枝丸呢個份量都多,大概有6粒真係咬到有墨魚㗎!老媽黑糖珍珠鮮奶茶🧋正啊!係台式手搖飲品🤩🤩#珍珠控 飲落唔會好甜!奶茶口感好滑,珍珠好彈牙
/ /
老媽拌麵✨重遊台灣味道
真係超掛住台灣美食呀🥰

地獄麻辣牛拌麵🍜
真係冇改錯名呀!想過下口癮一流😛
真係!超!級!辣!!
不過好香麻辣味,刀削麵都超彈牙!
撈埋食都幾正,令我停唔到口🤣

綠咖喱雞手抓餅🍛
呢個薄餅食落中間係腍腍地
如果再煎脆啲就正啦😍
綠咖喱都唔算好辣,雞好入味

呢個份量都多,大概有6粒
真係咬到有墨魚㗎!

老媽黑糖珍珠鮮奶茶🧋
正啊!係台式手搖飲品🤩🤩
#珍珠控 飲落唔會好甜!
奶茶口感好滑,珍珠好彈牙

2022-05-23 21 浏览
台南關廟麵向來以爽彈、可口、無防腐劑聞名,老媽拌麵就係其中之一。袋裝老媽拌麵食得多,初次光顧舖頭,有驚喜。金華火腿干貝雞湯麵湯頭以金華火腿及干貝熬煮,咸香鮮甜,入口清爽。配合雞湯,味道層次豐富。而且佐料澎湃,雞件舖滿一碗,雞肉新鮮軟嫩。半筋半肉牛肉麵麵,好足料,包括有牛腩、牛筋、小棠菜、香蔥、紅蘿蔔、白蘿蔔、菇菌。牛腩肉質軟腍,油脂部分入口即化,牛筋口感彈牙爽滑,湯底濃郁惹味。麵底方面有幼麵同粗麵選擇,揀咗粗麵 。麵扁身又闊,容易掛湯汁,煙韌又好食。豆乳香香雞是香港限定,雞肉炸得剛剛好,皮香肉嫩,而且炸漿不多,認真製作。高麗菜豬肉水餃,皮簿餡多,拌上香麻油,令人胃口大增。總體食物質素不錯,職員有禮親切,可以再試。

金華火腿干貝雞湯麵

高麗菜豬肉水餃,皮簿餡多,拌上香麻油,令人胃口大增。

總體食物質素不錯,職員有禮親切,可以再試。
老媽拌麵就食得多今次係第一次到訪實體店旺角呢間分店舊年11月先開幕之後碰上第五波疫情近期重開晚市,要黎支持下🫶🏻🌬環境走木系休閑風餐廳中間有張高枱放住grand opening 嘅汽球裝飾被吸引到所以要求坐呢度🌸🤭🌬麻辣牛肉湯麵 [$118]肥牛|生蛋|關祖廟粗麵|玉子豆腐|墨汁豬肉丸|蟹子丸|魚蛋|鴨血|蔬菜估唔到呢度都有一人一鍋湯底辣度係預設嘅,約為小辣🔥肥牛鮮嫩,其他配菜都唔錯🤭粗麵係靈魂🌀💙唔好淥太耐以保持煙靭口感但又可以掛到啲湯🤤.🌬私房花雕雞拌麵 [$78]呢道菜選左幼麵呢個花雕雞麵有台灣古早味道肉質唔係嫩滑嗰種但炆到啱啱好入晒味加配流心蛋💛加分🤣.🌬香麻豬手[$108]味道似滷水豬手炆得軟腍食落爽口彈牙同埋份量比想像中大有成十件🙌🏻🤣.🌬鳳梨茉莉茶 [$26]味道清新🌱.🌬老媽黑糖珍珠奶茶 [$33]食親台菜必點🧋珍珠夠彈牙黑糖份量剛好同奶茶底相映成趣🤝🏻✨✨
老媽拌麵就食得多
今次係第一次到訪實體店
旺角呢間分店舊年11月先開幕
之後碰上第五波疫情
近期重開晚市,要黎支持下🫶🏻

🌬環境走木系休閑風
餐廳中間有張高枱
放住grand opening 嘅汽球裝飾
被吸引到所以要求坐呢度🌸🤭

🌬麻辣牛肉湯麵 [$118]
肥牛|生蛋|關祖廟粗麵|玉子豆腐|
墨汁豬肉丸|蟹子丸|魚蛋|鴨血|蔬菜

估唔到呢度都有一人一鍋
湯底辣度係預設嘅,約為小辣🔥
肥牛鮮嫩,其他配菜都唔錯🤭
粗麵係靈魂🌀💙

黑糖份量剛好
同奶茶底相映成趣🤝🏻✨✨

2022-05-19
2022-05-22 67 浏览
在旺角波鞋街附近逛了一會後,想在附近商場稍為涼一下,然後看到這間新開的老媽拌麵分店,決定在此食個午餐才繼續逛街✏️位置: 8/10✏️環境: 8/10✏️衛生: 8/10✏️服務: 8/10✏️食物: 8/10分店在波鞋街商場The Forest的二樓,店面相當大,座位亦很多,感覺開揚舒適。餐廳是台灣過江龍的旺角旗艦店,主打台灣麵,所以這一次也不例外點了兩款台灣麵及兩杯台式飲品🌟麻辣老鍋麵 - $84第一款是店家推薦的麻辣老鍋麵,我選了幼而滑的幼麵,配菜有肥牛、鴨血、墨魚汁豬肉丸、響鈴卷及小棠菜,鴨血是台灣直送的地道麻辣口味,特別有質感及味道香辣;同樣來自台灣的還有墨魚汁豬肉丸,肉味香濃亦多汁,非常鮮味;肥牛爽滑夠稔;較少見的是麵上的一片香脆響鈴卷;湯底味道屬於小辣帶點麻辣香的那種,整體味道不錯🌟清燉三寶牛肉麵 - $82由於朋友吃不了辣,便選了非常清的清燉,如能吃辣還是建議點較濃味的。牛三寶包括了牛腱、牛筋及牛肚,滷得很入味而且很軟稔,配上煙韌的關廟刀削麵,口感相當滿足🌟老媽黑糖珍珠鮮奶茶 - $33黑糖味甜美,混合鮮奶夠香滑,珍珠軟糯口感不錯,是一杯相對出色的台式飲品🌟薄荷巧克力鮮奶 - $

✏️位置: 8/10

老媽黑糖珍珠鮮奶茶

🌟老媽黑糖珍珠鮮奶茶 - $33

薄荷巧克力鮮奶

🌟薄荷巧克力鮮奶 - $38
薄荷味突出而朱古力味道香濃,同樣加入香滑的鮮奶,令朱古力特飲增添一份香滑爽口

🍽老媽拌麵關廟麵專門店(The Forest)
📬地址: 旺角奶路臣街17號The Forest商場2樓 204-205號舖
2022-05-21
老媽黑糖珍珠鮮奶茶
薄荷巧克力鮮奶
2022-05-22 22 浏览
以前去台灣一定會抬幾袋拌麵番黎😂老媽拌麵都係其中一個brand😂估唔到原來佢哋喺香港都開咗一間餐廳,可以試到除咗醬料包嘅即食拌麵以外嘅其他拌麵🥰呢度嘅麵條種類有三種鋪面環境光猛 清潔 企理梳化位闊落唔逼呢個《地獄麻辣牛拌麵》辣度都真係有少少地獄😂係台灣麻辣火鍋嘅麻辣加強版😂 冇諗到台灣嘅麻辣可以咁辣😅 只要一停口嗰種辣味就係口腔裏面爆發🤪🤪《麻辣老鍋麵》其實係貪心的小狗麵😂因為好多配料係入面🥰配料有麻辣鴨血,肥牛片,墨汁豬肉丸&響鈴卷 配料好勁豐富.. 湯底辣味啱啱好得黎又好惹味😋而麵條我就揀左粗麵... 粗麵爽口彈牙, 掛湯~ 唔錯唔錯最後,台灣滷水 同香港嘅滷水味道十分之唔同,除咗顏色之外味道都偏鹹
以前去台灣一定會抬幾袋拌麵番黎😂
老媽拌麵都係其中一個brand😂

呢度嘅麵條種類有三種

鋪面環境光猛 清潔 企理
梳化位闊落唔逼
呢個《地獄麻辣牛拌麵》辣度都真係有少少地獄😂

《麻辣老鍋麵》
其實係貪心的小狗麵😂因為好多配料係入面🥰

而麵條我就揀左粗麵... 粗麵爽口彈牙, 掛湯~ 唔錯唔錯

2022-05-22 46 浏览
黎自台灣既老媽拌麵銷量一直高企,黎到旺角見到佢開既分店點都要試下堂食既口味如何😜🌟酸辣手撕雞拌麵 $78呢款拌麵係新口味,估唔到幾有驚喜🤩,材料有青瓜絲、蕃茄、雞絲配酸酸、辣辣,仲有麻香味既醬汁,非常開胃😝而麵底可以選粗麵或幼麵,我地簡幼麵,更容易掛汁😙🌟韭菜豬肉水餃 $42水餃有濃濃既韭菜味,超喜愛🥰咬落仲有肉汁既鮮甜味😚🌟紫QQ $56紫地瓜球食落煙煙韌韌,餡料仲加入芝士,味道更香濃🥰作為小食真係唔錯☺️🌟香煎蔥抓餅 $30價錢唔貴,係薄底款,食落有香蔥味,食落香酥而不油膩😙🌟鳳梨茉莉茶 $26香濃茉莉茶既澀味配鳳梨既糖味又幾夾🤪仲有粒粒果肉😚🌟老媽黑糖珍珠豆漿 $33糖度剛剛好,唔會過甜,珍珠煙韌有咬口😋📍 老媽拌麵 (THE FOREST) (旺角)旺角奶路臣街17號THE FOREST2樓204-205號舖

🌟酸辣手撕雞拌麵 $78

🌟韭菜豬肉水餃 $42
水餃有濃濃既韭菜味,超喜愛🥰咬落仲有肉汁既鮮甜味😚

🌟紫QQ $56

🌟香煎蔥抓餅 $30
價錢唔貴,係薄底款,食落有香蔥味,食落香酥而不油膩😙

🌟鳳梨茉莉茶 $26
香濃茉莉茶既澀味配鳳梨既糖味又幾夾🤪仲有粒粒果肉😚

🌟老媽黑糖珍珠豆漿 $33
糖度剛剛好,唔會過甜,珍珠煙韌有咬口😋

📍 老媽拌麵 (THE FOREST) (旺角)

2022-05-21 10 浏览
喺旺角行完街,晚餐想食台灣嘢就搵到呢間餐廳。椒麻手撕雞拌麵新口味之選,餐廳提供的關廟麵條有三種: 傳統關廟麵(幼麵)、刀削麵(寬麵)和拉麵,是次係搭配刀削麵好彈牙同有咬勁,手撕雞肉嫩份量足,個人都低估左椒麻嘅麻程度,鍾意享受「麻」呢種感官享受的人必試,真係麻到哇哇聲,重口味鹹香。台式三杯雞(二人份)台菜來說應該都相當受歡迎的料理之一,嫩滑的雞肉煎香過又燜得入味,肉香味濃,加上九層塔同炒蒜嘅調味更有層次鮮美,三杯雞嘅醬汁撈飯一流(珍珠米飯需要另加錢)。澎湖花枝丸食台灣嘢小吃一定唔會缺席,炸到金黃色的花枝丸好有食慾,外香脆內彈牙好有口感,又唔會油膩。凍仙草鮮奶茶奶茶唔會太甜,茶味到位而仙草爽滑。
喺旺角行完街,晚餐想食台灣嘢就搵到呢間餐廳。

椒麻手撕雞拌麵

台式三杯雞(二人份)

凍仙草鮮奶茶
奶茶唔會太甜,茶味到位而仙草爽滑。

2022-05-21 14 浏览
呢個同屋企人去咗旺角行街,我哋好耐冇食台灣嘢,所以就揀咗呢間台式餐廳食lunch。餐廳嘅環境好大,而且好舒適。打開餐牌,見到呢度有好多唔同嘅拌麵同埋湯麵。呢度用QR code落單,好方便!呢度嘅嘢食充滿台灣嘅味道。今次點咗私房花雕雞拌麵同埋蔥油嫩雞拌麵,麵食有兩款麵底可以選擇,分別係刀削麵同埋幼麵。花雕雞拌麵揀咗刀削麵,花雕雞好入味,配埋蔬菜同埋溏心蛋,係台灣樸實嘅味道。蔥油嫩雞只可以揀幼麵,蔥油同啲醬汁撈埋幼麵一齊食好正啊!

打開餐牌,見到呢度有好多唔同嘅拌麵同埋湯麵。
呢度用QR code落單,好方便!

蔥油嫩雞只可以揀幼麵,蔥油同啲醬汁撈埋幼麵一齊食好正啊!
2022-05-20 60 浏览
星期五放工後同老公去左旺角食晚飯。川味紅燒三寶牛肉湯麵麵揀左刀削麵,麵質幾滑,湯底微微帶辣,三寶是牛腱、 牛肚、牛筋,三寶味道都唔錯,唔韌唔鞋。私房花雕雞拌麵呢個就揀左幼麵,麵質同樣好滑身,雞件幾大件,花雕味唔算出,但起碼雞肉唔鞋,仲有半隻溏心蛋同菜。澎湖花枝丸有六粒,上碟係熱架,好耐無食過花枝丸,止下台灣癮。炸地瓜球我揀左黃QQ(黃地瓜球+花生碎),入面包實晒番薯同花生醬粒,有少少似食緊西多士,亦相當飽肚。冬瓜檸檬一定要篤一篤片檸檬,再攬勻飲,幾清涼,略甜。
星期五放工後同老公去左旺角食晚飯。
澎湖花枝丸
有六粒,上碟係熱架,好耐無食過花枝丸,止下台灣癮。
冬瓜檸檬
一定要篤一篤片檸檬,再攬勻飲,幾清涼,略甜。
冬瓜檸檬
2022-05-20
$149.5 (晚餐)
2022-05-18 55 浏览
認識「老媽拌麵」很久了,常常在超市買即食麵款來吃😋 尤其喜歡胡椒麻醬拌麵💕 原來「老媽拌麵」在香港開餐廳了!終於能吃上有真配菜✨的拌麵!位於旺角FOREST🌳的「老媽拌麵」,裝修亦呈森林般的原木感🪵 空間開陽明朗,並以綠色盆栽點綴,環境氛圍令人十分舒心😚 餐廳不僅提供各種口味的招牌拌麵🍜 還有林林種種的台式小吃和飲品🧋 大大滿足嗜台口味的客人😝這次特意挑了些即食麵沒有的口味👀 首先是「椒麻半筋半肉拌麵」,幼麵恰如其分地掛上醬汁,辣得相當過癮🌶️ 牛𦟌質嫩爽口、干香味濃,忍不住一吃再吃😎 「清燉半筋半肉牛肉麵」湯汁溫潤,融合蘿蔔🥕的鮮甜和牛肉的醇香,是道清而味美的湯麵。小吃方面,點了香港限定💡的「豆乳香香雞」,雞塊炸得酥脆,沒有肥膏喔(喜)!醬料帶腐乳的鹹香😆 質地細膩。「紅QQ」有種雞蛋仔🥚的即視感,橘地瓜口味的mochi般外皮,內加巧克力餡,味道配搭和口感都非常療癒呀🤤

2022-05-17 12 浏览
平時係屋企既糧倉最多儲備既食物就係台灣既老媽拌麵!係屋企食得多都會想試下佢地既實體店!川味紅燒牛肉麵濃厚呈深啡色既牛肉湯相當吸引,湯面上唔會好油膩.入口帶住陣陣牛肉濃香亦帶有一陣香甜感,再配上嫩香紅燒牛肉令牛味更濃.幼麵香滑煙韌而且掛湯.老成都擔擔麵除左湯麵外!食老媽拌麵一定唔少得佢地既拌麵.咁多款麵種中,我最鍾意一定係刀削麵,刀削麵帶住厚薄不一既獨特煙韌口感,同時亦寬闊既麵條充分地掛上拌麵醬,拌麵醬帶點辛香令味道更惹味.韭菜豬肉水餃綠色既水餃皮好靚!餃子皮雖然稱唔上好薄但餃皮唔會過腍而且帶點煙韌感.咬開餃子後內裏充滿湯汁,湯汁充滿肉香,餃子餡菜同肉比例平均.百頁豆腐 將百頁豆腐加上滷汁滷香,滷汁鹹香濃郁,味道唔會過重過鹹.百頁豆腐彈牙又軟綿香嫩既口感令人抗拒唔到!老媽黑糖珍珠巧克力朱古力味好濃!再配埋煙韌綿糯既黑糖珍珠味道更濃厚.仙草奶茶仙草香滑,嫩滑帶住甘甜香味.再加配奶茶後更香滑.

川味紅燒牛肉麵

老成都擔擔麵

韭菜豬肉水餃

百頁豆腐

老媽黑糖珍珠巧克力
朱古力味好濃!再配埋煙韌綿糯既黑糖珍珠味道更濃厚.

仙草奶茶
仙草香滑,嫩滑帶住甘甜香味.再加配奶茶後更香滑.
  • 百頁豆腐
  • 老成都擔擔麵
2022-05-17 11 浏览
旺角美食十分多,上星期去Skypark朋友屋企,佢推介我哋去樓下商場既老媽伴麵,餐廳主打台式手工麵,抵食又好味。🍜川味紅燒半筋半肉牛肉麵$78大大碗牛肉麵,湯底牛味濃郁唔算辣,牛筋夠冧有咬口,而牛展非常入味,入口鬆化,而幼麵軟硬適中,口感非常好。👍🏻老成都擔擔麵$52食伴麵或擔擔麵一定首推刀削麵,敢樣先可以令醬汁更掛麵,而且刀削麵更加有咬口,厚薄適中,配搭豬肉碎等配料,唔辣但有層次感。👏🏻✨酥炸甜不辣$32台灣夜市我最鍾意甜不辣,香港既台式餐廳唔係每間都食到,表面炸得金黃色,裡面煙韌,絕對推介。🥂🍢台灣香腸$32另一款台灣小食台灣香腸亦係我至愛小食,香腸煙韌帶甜,食極唔會厭。🌭韭菜豬肉水餃$42每隻豬肉水餃都包得飽滿,充滿韭菜豬肉,沾配醋汁,開胃好味。😋老媽黑糖珍珠鮮奶茶$33最後來一杯黑糖珍珠奶茶,奶茶多香濃,黑糖夠多夠甜,而且珍珠軟更度剛剛好。🧋

川味紅燒半筋半肉牛肉麵$78

老成都擔擔麵$52

酥炸甜不辣$32

台灣香腸$32

韭菜豬肉水餃$42

老媽黑糖珍珠鮮奶茶$33
2022-05-16 11 浏览
餐廳喺旺角區比較寧靜嘅奶路臣街THE FOREST商場,上到2樓望向左邊就會見到。 裝潢佈置係開放式,枱與枱之間隔得幾開,感覺寛敞明亮。主打係台灣美食,睇餐牌選擇多,樣樣都想試添!清燉牛肉麵配幼麵,麵質地比較滑身,有啲以米線嘅口感。 湯底清澈清甜,唔錯。金華火腿干貝花雕雞湯麵配粗麵,粗麵質地比較煙韌,掛湯能力比較高,個人比較鍾意粗麵。 雞肉有雞脾肉,彈牙厚肉,不過湯底只有淡淡花雕味,有啲失色。 豆乳香香雞我哋以為係會有豆漿香味,點知豆乳即係腐乳,係咸香味。哈,攪錯咗添,不過味道唔錯喔。特飲叫咗薄荷巧克力鮮奶同老媽黑糖珍珠鮮奶茶,兩款都大大杯。 薄荷巧克力鮮奶上面有果仁碎同薄荷朱古力;老媽黑糖珍珠鮮奶茶嘅珍珠好煙韌,要讚一吓!

裝潢佈置係開放式,枱與枱之間隔得幾開,感覺寛敞明亮。

主打係台灣美食,睇餐牌選擇多,樣樣都想試添!

今日嚟到旺角行街~本來只係諗住來呢個商場借廁所🙈去完就順便行吓有咩睇啦😝見到呢個商場原來開咗間老媽拌麵😲呢隻係我哋平時都會喺超市買嚟食嘅拌麵來~雖然喺香港都開咗幾間分店,但我哋真係咁耐以來都冇食過🙈橫掂我哋仲未食lunch,今餐就入來食啦😁餐廳環境都唔錯👍🏻望落夠大夠寬躺❗️而且感覺乾淨整齊,食嘢都食得舒服😌話就話係「老媽拌麵」,其實都唔止得拌麵食㗎❣️仲有牛肉麵、手工水餃、滷肉飯、滷味、麻辣鴨血、鹽酥雞、珍珠奶茶等台式美食🫶🏻就連一人火鍋都有❗️非常多選擇👍🏻私房花雕雞拌麵 $78拌麵可以揀粗麵或者幼麵🤓呢款我哋就揀咗粗麵💕雖然係粗麵,麵粉相對比較多~但食落都好彈牙,煮得啱啱好👏🏻一啲麵粉漿感都冇,麵條係做得唔錯❗️不愧係關廟麵專門店😎花雕雞有輕微嘅酒味,唔算非常重~雞肉食落亦夠軟滑🥳拌麵嘅汁都唔會太咸,仲有半隻糖心蛋、粟米芯、半條菜,營養均衡😁整體來講不錯👍🏻川味紅燒三寶牛肉湯麵 $82三寶係➡️牛腱、牛筋、牛肚❗️雖然話呢個面係辣嘅,食落其實係吊味級嘅少少辣味,即係唔使飲水嗰種😌幼麵條口感亦爽滑彈牙🤩麵湯好濃郁🥹味道方面係偏向有輕微藥膳嘅味道,可能有d人會唔鍾意食,但我哋兩個都鍾意🥰三款牛品
今日嚟到旺角行街~
本來只係諗住來呢個商場借廁所🙈
去完就順便行吓有咩睇啦😝
見到呢個商場原來開咗間老媽拌麵😲
呢隻係我哋平時都會喺超市買嚟食嘅拌麵來~
雖然喺香港都開咗幾間分店,
但我哋真係咁耐以來都冇食過🙈
橫掂我哋仲未食lunch,今餐就入來食啦😁

餐廳環境都唔錯👍🏻
望落夠大夠寬躺❗️
而且感覺乾淨整齊,食嘢都食得舒服😌

話就話係「老媽拌麵」,
其實都唔止得拌麵食㗎❣️
就連一人火鍋都有❗️
非常多選擇👍🏻

私房花雕雞拌麵 $78

拌麵可以揀粗麵或者幼麵🤓
呢款我哋就揀咗粗麵💕
雖然係粗麵,麵粉相對比較多~
但食落都好彈牙,煮得啱啱好👏🏻
一啲麵粉漿感都冇,麵條係做得唔錯❗️
不愧係關廟麵專門店😎
花雕雞有輕微嘅酒味,唔算非常重~
雞肉食落亦夠軟滑🥳
拌麵嘅汁都唔會太咸,
仲有半隻糖心蛋、粟米芯、半條菜,
營養均衡😁
整體來講不錯👍🏻

川味紅燒三寶牛肉湯麵 $82

三寶係➡️牛腱、牛筋、牛肚❗️
雖然話呢個面係辣嘅,
食落其實係吊味級嘅少少辣味,即係唔使飲水嗰種😌
幼麵條口感亦爽滑彈牙🤩
麵湯好濃郁🥹
味道方面係偏向有輕微藥膳嘅味道,
可能有d人會唔鍾意食,
但我哋兩個都鍾意🥰
三款牛品都好入味👏🏻
牛肚唔會好似酒樓嗰啲咁 咬極都咬唔難,
用少少力就咬得開,
即係有嚼勁得來食得到😂
牛筋就成大嚿都喺骨膠原😍
啱晒我補身呀😏
牛腱就係台灣牛肉麵最常用嘅牛嘅部位~
牛肉味香濃而且口感實在💕
寶寶話對呢個面非常之滿意🤩

豆乳香香雞 $52

呢款係香港地區限定小食來🤓
豆乳其實即係旁邊嘅腐乳醬🤭
用鹽酥雞嘅製法烹調雞件
但就唔落鹽酥雞粉同埋其他調味料,
而改用旁邊嘅腐乳醬代替~
所以啲雞食落其實係冇咩味嘅,
要蘸個醬先有味😆
呢個味道配搭幾特別的,
唔係周圍有得食,未試過嘅可以一試🤓

金羅漢果海底椰 $22
清熱涼茶系列🤣
啱晒食完鹽酥雞嘅寶寶呀💕
而且呢度飲品相對價格實惠👍🏻👍🏻👍🏻👏🏻

鳳梨茉莉茶 $26
香甜嘅鳳梨醬配埋清香嘅茉莉花茶,
入口當然係清甜啦😎
份量正常偏大杯🤭