2018-11-24
呢排天氣開始轉涼,又係時候同屋企人打轉邊爐開心下,打邊爐最好就出街食,唔使自己買料,洗料,又唔使搞到成屋味,最放便唔使自己洗碗。於是就諗下喺邊度食,喺openrice搜尋之下見到旺角兆萬17樓有間任食火鍋專門店,價錢唔係好貴,每人百零蚊就可以任食任飲,自己買料都差唔多啦。我地一行4人,晚上六點半入到去,唔係好多人,入去即刻有位坐。發現原來舖頭有成10個湯底,我地呢次就簡了個出面舖頭好小食到的銀杏菜乾白肺煲。(因為豬肺好難自己整到,見咁特別就梗要試下)個煲好正,好多豬肺,認真唔錯。舖頭入面好光猛,坐位寬敞,坐得好舒服。 而且鋪頭入面有個醬料區,所用嘅醬料係要自己喺醬料區度攞嘅。至於醬料果度有d小食畀大家食,包括豬紅,韭菜同埋青瓜等。飲品區呢就有大量嘅啤酒,汽水,烏龍茶等的飲品,想清熱氣的話仲有任飲嘅竹蔗茅根。好有心思的擺設,唔怕太多碟餸無位擺呢度啲水餃雲吞係全部店幫自己包,唔似出面啲任食火鍋全部係交番嚟嘅。肥牛同牛柳粒都唔錯。必食推介:手打蟹子鮮蝦滑(真係好好食)及釀油炸鬼
個煲好正,好多豬肺,認真唔錯。
舖頭入面好光猛,坐位寬敞,坐得好舒服。
好有心思的擺設,唔怕太多碟餸無位擺
肥牛同牛柳粒都唔錯。
必食推介:手打蟹子鮮蝦滑(真係好好食)及釀油炸鬼