2018-11-15
今日同朋友係旺角行行下比兆萬廣場樓下派傳單d姐姐派傳單比我。我同朋友係唸唔到食乜的時候就比個姐姐説服左上左去試下佢個打邊爐。紅火在兆萬的17樓。本來可以先揀個雞煲先食。但係我地無揀到因為我地得2個人費時食左雞煲飽左一半。我地直接叫左個芫莤皮蛋湯底。個湯底都ok多芫茜同皮蛋. 我地第一round,叫左生猛海蝦,是日推介海鮮(蜆),新鮮魷魚,自己滿意墨魚丸,大蝦鮮雲吞,手打蟹籽墨魚滑,手打蟹籽鮮蝦滑。很老實說,每樣食品的質素比我想像中好!海蝦食得出是新鮮海蝦,肉質彈牙唔梅的!蜆都唔錯係幾新鮮!墨魚丸又真係有墨魚係入面而且都幾彈牙。墨魚滑和鮮蝦滑又真係真材實料用墨魚和蝦膠打出來很有彈性。雲吞比較普通但都ok好食!第二round我地叫了美國雪花肥牛 & 西班牙黑豚肉。兩樣都好食。肥牛油脂分布均勻,最緊要係有牛味!西班牙黑豚肉比我地想像中出色,肉質爽口彈牙!之後我地叫多次海蝦,肥牛,黑豚肉等。食了3round已經很飽了!呢度係飲品任飲雪糕任食。飲品有唔同種類得韓國飲品,各款汽水,我最like嘅無糖烏龍茶和無糖龍井茶,一jar jar 嘅竹庶水,啤酒,黑啤。雪糕係雀巢雪糕都ok唔錯有朱古力,我最l
呢度係飲品任飲雪糕任食。飲品有唔同種類得韓國飲品,各款汽水,我最like嘅無糖烏龍茶和無糖龍井茶,一jar jar 嘅竹庶水,啤酒,黑啤。雪糕係雀巢雪糕都ok唔錯有朱古力,我最like嘅雲呢拿,芒果,紅豆,芋頭。
因為我地係7:00左右入座,價錢是每位$178(另有加一)我覺得很抵食因為食物質素很不錯,聽樓面侍應講他們很多翻頭客,確實有其原因!